• Hem
 • >
 • Blogg
 • >
 • Hår
 • >
 • Hur Får Man Tjockare Hår: En Fullständig Guide

Hur Får Man Tjockare Hår: En Fullständig Guide

Frida Steen
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

03/10/2023

satt-att-fa-tjockare-har

Drömmer du om tjockare, fylligare hår? Du är inte ensam.

Många människor strävar efter en fylligare hårman, men det kan vara en utmaning att uppnå detta. Det finns flera orsaker till tunt eller tunnande hår, inklusive ålder, genetik och livsstilsfaktorer.

I den här artikeln kommer vi att utforska 5 effektiva sätt att få tjockare hår, från kost och näring till de bästa hårprodukterna och medicinska behandlingar.

1. Kost och näring

En av de mest grundläggande faktorerna för att uppnå tjockare hår är din kost. Näringsrik mat kan göra underverk för ditt hår. Proteinrika livsmedel som fisk, kyckling och linser är utmärkta för att främja hårtillväxt.

Livsmedel
Näringsämne
Fördelar
Lax
Omega-3
Främjar hårtillväxt och glans
Ägg
Protein
Stärker hårstråna
Spenat
Järn
Förbättrar blodcirkulationen till hårsäckarna


Förutom en balanserad kost kan du också överväga att ta vitaminer och mineraler som komplement. Biotin, zink och vitamin E är några av de viktigaste näringsämnena för tjockare hår.

2. Hårprodukter

Valet av schampo och balsam kan göra en stor skillnad i hur ditt hår känns och ser ut. Det finns speciella schampon och balsam som är utformade för att göra håret tjockare.

 • Volymgivande schampo fokuserar mer på att lyfta hårrötterna och bryta ner uppbyggnad runt skalpen.
 • Förtjockande schampo arbetar genom att införa hårstråna med proteiner och andra näringsämnen som får varje strå att se tjockare ut.

Efter att du har använt ett specialiserat shampoo i duschen, kan du ytterligare förstärka din strävan att uppnå fylligare hår genom att också använda hårtjockande produkter som texturkrämer, texturspray och förtjockande tonika.

3. Naturliga behandlingar

Ägg och olivolja är inte bara för köket; de kan också göra underverk för ditt hår. Ägg är rika på protein, vilket är nödvändigt för starkt, tjockt hår.

Olivolja är rik på omega-3-syror och andra näringsämnen som är viktiga för övergripande hälsa, inklusive hårets hälsa.

Hur man gör en ägg- och olivoljemask

 1. Blanda ett ägg med en matsked olivolja.
 2. Applicera blandningen på håret och skalpen.
 3. Låt sitta i 20-30 minuter innan du tvättar ut det.
fa-tjockare-har

4. Hårvårdsrutiner

Hur du tvättar och stylar ditt hår kan ha en stor inverkan på dess tjocklek och hälsa. Undvik värme och kemiska behandlingar som kan skada ditt hår och göra det tunnare över tid.

Tips för skonsam hårtvätt:

 • Använd ljummet vatten istället för hett vatten.
 • Använd en mild, sulfatfri shampoo.
 • Skölj håret noggrant för att ta bort alla rester av produkt.

En regelbunden huvudmassage kan inte bara vara avkopplande utan också främja blodcirkulationen i skalpen, vilket kan stimulera hårtillväxt.

 1. Använd fingertopparna för att applicera lätt tryck på skalpen.
 2. Gör cirkulära rörelser, och arbeta dig runt hela huvudet.
 3. Fortsätt i 5–10 minuter.

5. Medicinska behandlingar

För de som söker en mer drastisk lösning kan medicinska behandlingar som Minoxidil vara ett alternativ (och helt klart det bästa för de som letar efter en bra produkt mot håravfall för män). Detta är en aktuell lösning som har visat sig främja hårtillväxt, men det kan komma med vissa biverkningar.

Behandling
Metod
Biverkningar
Minoxidil
Aktuell lösning
Klåda, irritation
Finasterid
Oral tablett
Hormonella förändringar


Microneedling är en annan behandling som har blivit allt mer populär. Denna procedur involverar användning av små nålar för att skapa mikroskopiska sår i huden, vilket kan stimulera kollagenproduktion och hårtillväxt.

Vanliga Frågor om Tjockare Hår

Kan jag använda hårprodukter för att göra mitt hår tjockare?

Ja, det finns många hårprodukter på marknaden som är utformade för att göra håret tjockare - bland annat schampon för de med tunt hår. Det är dock viktigt att välja produkter som är fria från skadliga kemikalier. 

Hur lång tid tar det att se resultat?

Det kan variera beroende på din hårtyp och de metoder du använder. Generellt sett bör du kunna se en förbättring inom några veckor till några månader.

Är det möjligt att få tjockare hår naturligt?

Ja, det finns flera naturliga metoder som kan hjälpa dig att få tjockare hår, inklusive en balanserad kost och användning av naturliga oljor och hemmagjorda hårinpackningar

Relaterade Inlägg