• Hem
 • >
 • Blogg
 • >
 • Hår
 • >
 • Bästa Schampo För Tunt Hår (2024): Bäst i Test

Bästa Schampo För Tunt Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

23/02/2024

basta-schampo-tunt-har-bast-i-test-1

Den här guiden är för dig som kämpar med tunt hår och söker det bästa schampot för att lösa problemet.

Tunt hår kan kännas livlöst och svårt att styla. Det rätta schampot kan dock göra underverk genom att addera volym och glans. Som en skönhetsredaktör har jag testat många hårprodukter. Jag kan bekräfta att rätt schampo verkligen kan göra en skillnad.

Fortsätt läsa för att upptäcka schampon som kan transformera ditt tunt hår till en fylligare, livligare man.

Bästa Schampo För Tunt Hår:

Bäst i Test Schampo För Tunt Hår

Näst Bäst i Test Schampo För Tunt Hår

Bästa Schampo För Tunnande Hår

Bästa Billiga Schampo För Tunt Hår

Bästa Schampo För Tunt Och Torrt Hår

Bästa Volymschampo För Tunt Hår

Bäst i Test Schampo För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Rengör håret på djupet
 • Lägger till bra med volym i håret
 • Sulfat och silikonfri formula
 • Fräsch lukt

Nackdelar

 • Vissa menar att den tidigare formulan var bättre

Recension

Living Proof Full Shampoo levererar på sitt löfte om att ge håret volym, vilket jag noterade redan efter första användningen. Det rengör håret effektivt utan att lämna några rester, något som är avgörande för att uppnå en fyllig look. Formulan är sulfat- och silikonfri, vilket jag ser som en stor fördel med tanke på att sådana ingredienser ofta kan väga ner tunt hår.

Användarvänligheten får full pott, och det är lätt att förstå varför. Schampot löddrar upp fint och sköljer ut utan problem, vilket gör det enkelt att använda i en hektisk morgonrutin. Det har också en fräsch doft som är varken för överväldigande eller för svag, något som jag personligen uppskattar i en hårvårdsprodukt.

Men det finns också några små nackdelar att nämna. En del användare menar att den tidigare formulan var bättre. Även om jag inte kan jämföra de två, är det värt att notera för de som kanske är återkommande kunder. Trots detta, om du är ute efter ett schampo som verkligen levererar i fråga om volym och rengöring, är Living Proof Full Shampoo svårslaget.

kundrecension

"Funkar jättebra för mitt hår. Håret kändes fylligare och det kliade inte i hårbotten som vissa schampon gör på mig."

Storlek236 ml


Näst Bäst i Test Schampo För Tunt Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Löddrar mycket bra
 • Håret känns tjockare och får mer volym
 • Bra reparationsförmåga

Nackdelar

 • Relativt dyrt alternativ

Recension

Oribe Magnificent Volume Schampoo är en lyxprodukt som lever upp till sitt namn, särskilt när det gäller känsla. Schampot löddrar upp rikligt, vilket är en indikator på god rengöringsförmåga. Jag har testat många schampon som lovar volym men faller kort; detta är inte fallet med Oribe. Dess reparationsförmåga är också imponerande, vilket gör det särskilt lämpligt för hår som behöver lite extra TLC.

I jämförelse med Living Proof Full Shampoo, som jag tidigare har recenserat, är Oribe något av en uppgradering när det kommer till känsla och lyxighet. Dock ligger det i en högre prisklass, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa. Användarvänligheten är också hög, men jag skulle säga att den faller något kort jämfört med Living Proof när det kommer till enkelhet i användning.

Nackdelen här är definitivt priset. Det är ett dyrt alternativ och kan inte passa alla plånböcker. Men om du är villig att investera i ditt hår och letar efter en produkt som levererar på både volym och reparation, är Oribe Magnificent Volume svårt att ignorera.

kundrecension

"Riktigt bra! Tillsammans med balsamet i samma serie blir mitt hår så som jag önskat. Det får volym och blir inte fett lika snabbt som med andra jag testat. Dyrt men värt VARENDA krona."

Storlek: 250 ml


Bästa Schampo För Tunnande Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Bra reperationsförmåga och hantera skadat hårFräsch lukt
 • Ger en mycket bra hanterbarhet och fuktnivå efter användning
 • Dryg formula som räcker länge

Nackdelar

 • Fungerar bäst med andra hårvårdsprodukter från Olaplex

Recension

Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo är en riktig spelväxlare när det kommer till att hantera skadat och tunnande hår. En av de första sakerna jag märkte var dess fantastiska reparationsförmåga. Detta schampo lyckas inte bara rengöra håret utan också återställa dess struktur, något som är kritiskt för de med tunnande hår. Dess fuktnivå efter användning är också imponerande, vilket gör håret lätt att hantera.

Användarvänligheten får dock en lite lägre poäng. Detta beror på att Olaplex No.4 fungerar optimalt med andra produkter från Olaplex-serien. Denna synergiska effekt kan vara en nackdel om man inte är beredd att investera i hela produktlinjen. Schampot har också en dryg formula, vilket innebär att en liten mängd räcker länge. Detta är en viktig aspekt att beakta, särskilt om man är ute efter långvariga resultat.

Trots att detta schampo har några mindre nackdelar, är det svårt att förbise dess effektivitet och kvalitet. Om du har problem med tunnande hår och är villig att göra en helhjärtad investering i din hårvård, är Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo ett starkt val.

kundrecension

"Har aldrig varit med om ett så drygt schampo(och då har jag testat mååånga). Kändes fantastisk bra och ska bli spännande att använda under en lång period. Älskar olaplex och körde såklart no.3 innan och no.5 efteråt."

Storlek250 ml


Bästa Billiga Schampo För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4/5

Effektivitet3.7/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.1/5

Fördelar

 • Fräsch och mjuk känsla på håret efter användning
 • Ger bra med volym
 • Prisvärt alternativ

Nackdelar

 • Innehåller PEGs

Recension

Monday Haircare Volume Shampoo är en prisvärd pärla i djungeln av schampon för tunt hår. Det första som slår mig är dess användarvänlighet. Schampot är lätt att applicera och skölja ur, vilket är en stor fördel i en snabb morgonrutin. Dessutom efterlämnar det en fräsch och mjuk känsla på håret, vilket är särskilt märkbart när man stylar det.

En viktig fördel med detta schampo är att det faktiskt levererar på volymfronten. Jag kan bekräfta att det ger en märkbar lyftning till håret, trots dess budgetvänliga prislapp. Detta gör det till ett attraktivt alternativ för de som inte vill tömma plånboken men ändå vill ha kvalitativa resultat.

Det finns dock en baksida av myntet, och det är schampots innehåll av PEGs. För de som är känsliga för vissa kemikalier eller helt enkelt föredrar en mer naturlig inriktning i sin hårvård, kan detta vara en deal-breaker. Men om du kan se förbi detta och prioriterar pris och effektivitet, är Monday Haircare Volume Shampoo ett starkt val.

kundrecension

"Den här produkten är värd pengarna. Det är en av de lättaste schampo/balsam-produkterna jag någonsin har använt. Mitt hår är ganska fint och det märks om det finns rester i håret, men den här produkten lämnar mitt hår rent och lätt att styla. Dessutom doftar den helt fantastiskt, blommigt, nästan som pion - det berikar verkligen min duschupplevelse."

Storlek350 ml


Bästa Schampo För Tunt Och Torrt Hår

betyg

Känsla: 4.2/5

Effektivitet4.2/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.3/5

Fördelar

 • Får håret att kännas mjukt och fullt
 • Mycket prisvärt alternativ
 • Stärker håret

Nackdelar

 • Innehåller protein och bör inte användas för ofta

Recension

OGX Thick & Full Biotin & Collagen Shampoo är en standout-produkt för de som tampas med både tunt och torrt hår. Dess användarvänlighet är en av dess starka sidor; schampot löddrar upp fint och sköljs lätt ur. Det gör att hela tvättprocessen blir smidig och tidsbesparande, något som är ovärderligt i en hektisk vardag.

Schampot har en unik förmåga att få håret att kännas mjukt och fullt, vilket är särskilt imponerande med tanke på dess prisvärdhet. Det innehåller biotin och kollagen, vilka är kända för att stärka håret. Det är en kvalitet som jag uppskattar, särskilt när det gäller att ta hand om tunt och torrt hår som kan vara benäget för skador.

Det finns dock viktiga detaljer att beakta. Schampot innehåller protein, vilket betyder att det inte bör användas för ofta. Överanvändning kan leda till en obalans i hårbotten och göra hårtopparna torra, som noterats i användarrecensioner. Så, om du planerar att inkludera detta schampo i din rutin, bör det göras med omsorg och i kombination med andra produkter för att balansera dess effekter.

kundrecension

"Schampot löddrar fint, har en fräsch doft och tvättar utan problem bort både saltvatten och klor efter poolen. Till mitt tunna fina hår fungerar det här schampoot ganska bra, vid daglig användning lämnar det dock hårbotten något oljig, därför blir det inte full pott. Hårtopparna blir något torra men det fixar balsam eller hårolja."

Storlek: 89, 385 ml


Bästa Volymschampo För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.3/5

Totalt: 4.3/5

Fördelar

 • Ger håret en bra glansig finish
 • Bra stärkande formula för skadat hår
 • Ger bra volym och tjocklek

Nackdelar

 • Stark doft

Recension

R+Co Biotin Thickening Shampoo är en fullträff när det kommer till att addera både volym och tjocklek till tunt hår. Användarvänligheten är imponerande; det är lätt att applicera och arbeta in i håret. Efter sköljning känns håret inte bara renare utan också märkbart tjockare, vilket är en egenskap jag alltid söker i ett volymschampo.

En av dess starka sidor är dess stärkande formula. Den är effektiv för skadat hår och tillför en bra glansig finish. Detta är viktigt för de som inte bara vill ha volym utan också ett friskt och glänsande hårsvall. Jag kan personligen intyga att detta schampo minskar behovet av att använda flera stylingprodukter, vilket är en tidsbesparande bonus.

Schampots enda egentliga nackdel ligger i dess starka doft. Även om doften inte är obehaglig, kan den vara överväldigande för vissa. Detta kan vara en avskräckande faktor för de som föredrar diskreta eller neutrala dofter i sina hårvårdsprodukter. Men om du kan se förbi doften och prioriterar effektivitet, är R+Co Biotin Thickening Shampoo en utmärkt investering för att uppnå fylligare och starkare hår.

kundrecension

"Älskar detta schampo som ger struktur och fyllighet till mitt annars så platta mjuka hår. Jag behöver inte använda lika mycket stylingprodukter när jag använder detta schampo. Jag har också märkt att jag har mindre kluvna hårtoppar sen jag började med denna och One Prep Spray. Rekommenderar starkt till dig som vill ha starkare och fylligare hår."

Storlek: 50, 251 ml


Schampo För Tunt Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper schampo för tunt hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Ingredienser

När du letar efter det perfekta schampot för tunt hår, bör ingredienslistan vara din första anhalt. Specifika ingredienser som biotin, kollagen och keratin har gjort sig kända i skönhetsbranschen för sina hårstärkande egenskaper. Biotin, även känd som vitamin B7, är vitalt för hårväxt och kan till och med förhindra håravfall. Kollagen, en proteinrik ingrediens, bidrar till hårets elasticitet och förebygger brott. Keratin, å andra sidan, är det protein som faktiskt utgör ditt hår och hjälper till att reparera skadade strån.

Det är inte bara en fråga om att dessa ingredienser finns i produkten; det handlar också om kvaliteten och koncentrationen. Lågt koncentrerade eller dåligt formulerade produkter kommer inte att ge de resultat du söker. Det kan vara frestande att gå för budgetalternativ, men dessa kan sakna de högkvalitativa ingredienserna som verkligen gör en skillnad. Jag har recenserat produkter som Oribe Magnificent Volume och Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo, och en gemensam nämnare för deras framgång är en välformulerad ingredienslista.

Se även till att dessa ingredienser inte är begravda i en lång lista av kemikalier och fyllmedel. De bör vara bland de första på ingredienslistan, vilket indikerar en högre koncentration i produkten. Att förstå ingredienslistan är inte bara smart konsumentpraxis; det är en nödvändighet för att hitta det schampo som bäst möter dina hårbehov.

Formel

När du navigerar i schampodjungeln, bör du ha ett öga på formeln, särskilt om du har tunt hår. Ingredienser som sulfater och silikoner har en tendens att vara skurkarna i detta scenario. Sulfater är starka rengöringsmedel som kan strippa bort naturliga oljor, vilket kan vara förödande för redan känsligt, tunt hår. Silikoner, även om de ger en omedelbar känsla av glans och släthet, kan ackumuleras över tid och göra ditt hår tungt och livlöst.

Till exempel, när jag recenserade Living Proof Full Shampoo och Oribe Magnificent Volume, var en av de utmärkande faktorerna deras sulfat- och silikonfria formuleringar. Denna kvalitet inte bara främjar en hälsosam hårväxt men gör också att håret behåller sin naturliga volym.

Så, när du står i butiken eller skummar genom onlinealternativ, gör det till en vana att kolla på etiketten. Se efter formuleringar som framhäver att de är "sulfatfria" eller "silikonfria." Denna enkla kontroll kan vara avgörande för att uppnå det fylliga, voluminösa hår du längtar efter.

Hårtyp

Att förstå din specifika hårtyp är lika kritiskt som att läsa en produkts ingredienslista när du letar efter det perfekta schampot. Tunt hår kommer i flera varianter - det kan vara torrt, oljigt eller blandat. Varje hårtyp har sina egna unika behov som måste adresseras för att uppnå bästa möjliga resultat. Torrt, tunt hår kan behöva extra fukt, medan oljigt, tunt hår kan behöva schampo med djuprengörande egenskaper.

I mina tidigare recensioner, som den om Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo, framhävde jag vikten av schampots förmåga att hantera både tunnande och torrt hår. Det är en exemplarisk modell för hur en produkt kan rikta in sig på flera hårproblem samtidigt. Ett annat exempel är Monday Haircare Volume Shampoo, som imponerade med sin förmåga att hantera tunt men också oljigt hår, tack vare sin lättviktiga formel.

Fuktgivande & Rengöring

Fuktgivande och rengörande egenskaper i ett schampo är inte alltid en entydig sak. Faktum är att ditt hår kan kräva en balans mellan de två, eller en starkare inriktning på en över den andra. Fuktgivande schampon är ofta rika på oljor och andra hydratiserande ingredienser, vilka är utmärkta för torrt, tunt hår som behöver en fuktboost. Djuprengörande schampon, å andra sidan, är utformade för att effektivt ta bort olja, smuts och produktuppbyggnad, vilket kan vara särskilt användbart för oljigt eller blandat hår.

I mina tidigare recensioner har jag stött på produkter som excellerar i en eller båda av dessa kategorier. Till exempel, Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo erbjuder utmärkta fuktgivande förmåner, medan R+Co Biotin Thickening Shampoo fokuserar mer på att stärka och tjocka håret genom djuprengöring och andra aktiva ingredienser.

Volym

Om du har tunt hår, är volym ofta den gyllene biljetten till en mer fyllig och dynamisk look. Därför är det viktigt att zonera in på schampon som explicit framhäver deras volymgivande egenskaper. Dessa produkter är vanligtvis formulerade med ingredienser som biotin, kollagen eller proteiner, som har förmågan att lyfta hårstråna från roten och ge en illusion av tjockare, fylligare hår.

I mina tidigare recensioner har jag stött på flera schampon som lever upp till detta kriterium med bravur. Till exempel, R+Co Biotin Thickening Shampoo var en stjärnspelare när det kom till att skapa volym utan att kompromissa på andra aspekter som fukt och styrka. Även Monday Haircare Volume Shampoo levererade imponerande volymgivande resultat, trots sin budgetvänliga prislapp.

Pris

Priset på ett schampo kan variera kraftigt, från budgetalternativ till högklassiga lyxprodukter. Men det är viktigt att inte förväxla pris med kvalitet. Det är fullt möjligt att finna schampon som är prisvärda men fortfarande effektiva för tunt hår. Frågan om budget blir särskilt relevant om du planerar att använda produkten regelbundet, eftersom kostnaderna då ackumuleras över tid.

Till exempel, i min recension av Monday Haircare Volume Shampoo, påpekade jag att produkten är ett utmärkt val för de som letar efter en budgetvänlig lösning som inte offrar effektivitet. Å andra sidan, när jag recenserade Oribe Magnificent Volume, var det klart att dess högre prislapp var en faktor att överväga, trots dess utmärkta prestanda.

Det bästa rådet är att sätta en realistisk budget för dig själv och sedan jämföra alternativ inom det prisspannet. Titta på ingredienslistor, läs recensioner och eventuellt, prova mindre förpackningar eller prover för att göra en välgrundad bedömning. På detta sätt kan du investera i ett schampo som inte bara är snällt mot din plånbok, men också effektivt för ditt tunt hår.

Cruelty Free

Om du är en konsument som bryr dig djupt om djurs välfärd, blir valet av ett cruelty-free schampo en moralisk prioritet. "Cruelty-free" betyder att produkten, och dess ingredienser, inte har testats på djur. Det är en etikett som ger en extra dimension av ansvar och etik till ditt val av hårvårdsprodukter. Det går att hitta schampon som inte bara är effektiva men också etiskt framställda.

I min tidigare granskning av R+Co Biotin Thickening Shampoo, lyfte jag fram att produkten är cruelty-free, vilket lägger till dess övergripande attraktionskraft. Även Monday Haircare Volume Shampoo, som jag också har recenserat, bär den här viktiga etiketten. Det är inte bara en fråga om att göra en god gärning; för många konsumenter är det en icke-förhandlingsbar aspekt av deras köpbeslut.

För att verifiera en produkts cruelty-free status, leta efter certifieringar från pålitliga organisationer som Leaping Bunny eller PETA. Dessa etiketter garanterar att produkten uppfyller vissa etiska kriterier. Så, om djurrättsfrågor väger tungt i ditt beslutsfattande, säkerställ att du väljer ett schampo som står i linje med dina värderingar.

Doft

Doft kan ofta vara en förbisedd faktor när man väljer schampo, men för de som är känsliga för starka dofter, kan det vara en deal-breaker. Starka parfymer i hårvårdsprodukter kan leda till huvudvärk eller till och med allergiska reaktioner för vissa individer. Om du tillhör denna kategori, är det klokt att söka efter schampon som antingen är doftfria eller har en mycket mild, naturlig doft.

I tidigare recensioner, som den om R+Co Biotin Thickening Shampoo, noterade jag att dess starka doft kunde vara en avskräckande faktor för vissa, trots dess andra fördelaktiga egenskaper. Å andra sidan, produkter som Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo erbjuder en balanserad, mild doft som inte överväldigar dina sinnen, vilket gör den idealisk för doftkänsliga användare.

Vanliga Frågor Om Schampo För Tunt Hår

Vilken är den bästa schampot för tunt hår?

Det bästa schampot för tunt hår är enligt vårt test Living Proof Full Shampoo, då det ger bra volym och stärker håret.

Vad kostar schampo för tunt hår?

Ett vanligt schampo för tunt hår tenderar att kosta någonstans runt 100-200 kronor, men det finns även alternativ som kostar betydligt mer än så.

Hur ofta bör jag tvätta mitt tunt hår med schampo?

Frekvensen varierar beroende på din hårtyp och livsstil. Men generellt sett är 2-3 gånger per vecka en bra utgångspunkt för tunt hår, för att undvika överdriven olja eller produktuppbyggnad.

Är det nödvändigt att använda balsam efter schampo för tunt hår?

Användning av balsam är oftast rekommenderat, men välj en som är lättviktig och inte tynger ner ditt hår. Det hjälper till med hanterbarhet och fukt, utan att kompromissa på volym.

Kan schampo för tunt hår hjälpa med håravfall?

Vissa schampon för tunt hår innehåller ingredienser som biotin eller koffein, som kan stimulera hårsäckarna och potentiellt minska håravfall. Men de är inte en ersättning för medicinsk behandling.

Vilka andra produkter kan jag använda tillsammans med schampo för att maximera volymen i mitt tunna hår?

För optimal volym, överväg att använda volymgivande balsam, hårserum och stylingspray som komplement till ditt schampo. Detta skapar en helhetslösning för att hålla ditt hår fylligt och voluminöst.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa schampon för tunt hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg