Bästa Leave-In Conditioner (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

10/01/2024

Bäst i Test 
Leave-In Conditioner

Om du söker efter det bästa sättet att vårda ditt hår utan extra ansträngning, då har du kommit rätt.

I denna jämförelse undersöker vi marknadens främsta Leave-In Conditioners.

Vi vet att ett välvårdat hår är mer än bara en tillfällig trend – det är en del av din dagliga rutin och självkänsla.

Med över 15 års erfarenhet inom skönhetsbranschen, är jag här för att vägleda dig genom djungeln av produkter.

Låt oss dyka in i världen av hårprodukter och upptäcka de bästa lösningarna för ditt hår.

Bästa Leave-In Conditioner:

Bäst i Test Leave-In Conditioner

Näst Bäst i Test Leave-In Conditioner

Bästa Leave-In Conditioner Spray

Bästa Billiga Leave-In Conditione

Bästa Leave-In Balsam För Torrt Hår

Bästa Leave-In Balsamspray För Lockigt Hår

Bästa Leave-In Conditioner För Färgat Hår

Bästa Leave-In Balsam För Torr Hårbotten

Bästa Leave-In Balsam Med God Doft

Bäst i Test Leave-In Conditioner

betyg

Känsla: 4.9/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Tämjer frissigt och ostylat hår snabbt
 • Säker användning för alla typer av hår, även färgat och skadat
 • Återfuktar och reparerar slitet hår
 • Gör håret mjukt och fint

Nackdelar

 • Innehåller vissa silikoner

Recension

Från första användningen av Olaplex Bond Smoother No.6 märks en omedelbar skillnad. Produkten är lätt att applicera tack vare sin behändiga förpackning, och det krävs endast en liten mängd för att täcka håret. Konsistensen är tjock men inte kladdig, vilket underlättar jämn fördelning genom håret. Doften är diskret och angenäm, vilket bidrar till en lyxig känsla.

 Efter bara två veckors regelbunden användning är förändringarna tydliga. Håret, som tidigare var torrt och frissigt, känns nu märkbart mjukare och mer återfuktat. Produkten lever upp till sitt löfte om att reparera och återfukta, vilket syns på hårets ökade lyster och minskade frissighet. Även färgat och behandlat hår verkar dra nytta av dess närande egenskaper, utan att tyngas ner.

En av de stora fördelarna med Olaplex No.6 är dess långsiktiga effekt på hårets kvalitet. Det är inte bara en temporär lösning, utan en investering i hårets hälsa. Även om produkten innehåller vissa silikoner, har detta inte påverkat dess förmåga att nära och stärka håret från insidan. Den fortsatta användningen lovar att ge håret ett välvårdat och friskt utseende, vilket gör den till en pålitlig partner i hårvårdsrutinen.

kundrecension

“Efter att ha använt produkten två veckor efter tvätt märks stor skillnad. Håret ätningen alls lika torrt och slitet utan har nu mer fukt och mindre friss och känns starkt.”

Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Leave-In Conditioner

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.9/5

Lätt Att Använda: 4.9/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Återfuktar och bevarar hårets naturliga fuktbalans
 • Stor flaska som räcker länge
 • Gudomlig doft

Nackdelar

 • Den stora tuben innebär ett högre pris i jämförelse med många andra konkurrenter

Recension

Milk_shake Leave-In Conditioner utmärker sig med sin enastående känsla och effektivitet. Denna conditioner är en fröjd att använda med sin krämiga konsistens och förmågan att lätt fördela sig genom håret utan att kännas tung eller fet. Den gudomliga doften som nämns i användarrecensioner är inte överdriven – den är verkligen utsökt och håller sig i håret länge, vilket bidrar till en lyxig och uppfriskande upplevelse.

Effektmässigt lever Milk_shake upp till förväntningarna. Det återfuktar effektivt och hjälper till att bevara hårets naturliga fuktbalans, vilket är särskilt värdefullt för torrt och färgat hår. Resultatet är märkbart mjukare hår med förbättrad hanterbarhet och mindre frissighet. Den stora storleken på flaskan, 350 ml, är både en fördel och en nackdel. Å ena sidan betyder det att produkten räcker längre, vilket är ekonomiskt fördelaktigt i längden. Å andra sidan reflekteras det större innehållet i priset, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa konsumenter.

Trots sitt något högre pris jämfört med andra produkter på marknaden, står Milk_shake Leave-In Conditioner ut som en överlägsen produkt för dem som söker intensiv återfuktning och en långvarig, behaglig doftupplevelse. Dess förmåga att förbättra hårets kvalitet över tid, särskilt för de med torrt och färgat hår, gör den till en värdefull del av en daglig hårvårdsrutin.

kundrecension

“Jag har och ÄLSKAR så många milk_shake produkter. Så bra effekt på torrt, färgat hår som behöver extra wellness då och då. Håret behåller doften länge och det luktar bara så drömlikt!”

Storlek: 350 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Leave-In Conditioner Spray

betyg

Känsla: 4.9/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Viktlös formula som inte tynger ner håret
 • Motverkar friss och reder ut spretigt hår
 • Återfuktar bra och lämnar håret riktigt mjukt
 • Snäll mot håret och hårbotten

Nackdelar

 • Stark lukt

Recension

Christophe Robin Hydrating Leave-In Mist är en klar favorit när det gäller leave-in conditioner sprayer. Dess viktlösa formula är en fröjd för håret, och den uppfyller sitt löfte om att inte tynga ner även de finaste hårstrån. Det är just denna lätthet som gör att produkten får full poäng för känsla och användarvänlighet. Sprayfunktionen är effektiv och distribuerar produkten jämnt över hela håret, vilket gör den otroligt enkel att använda.

När det gäller effekten på håret, står denna mist ut med sina återfuktande egenskaper. Den motverkar frissighet och hjälper till att reda ut spretigt hår, vilket gör stylingprocessen betydligt lättare. Användare rapporterar en märkbar förbättring i både mjukhet och hanterbarhet, utan den där oönskade känslan av en "beläggning" som vissa andra produkter kan lämna efter sig. Denna spray passar alla hårtyper, vilket gör den till ett mångsidigt val för en bred användarbas.

En nackdel som vissa kan uppleva är produktens doft. Även om den beskrivs som stark av vissa, är det viktigt att notera att doftupplevelser är högst individuella. För de som föredrar en milt doftande produkt kan detta vara en avvägning, men överlag verkar fördelarna med produkten överväga denna mindre anmärkning. Christophe Robin Hydrating Leave-In Mist står som en topprodukt för dem som söker en effektiv, lätt och mångsidig leave-in conditioner.

kundrecension

"Jag har krånglat länge med att hitta ett bra leave in balsam för mitt hår. Ett som verkligen gör jobbet utan att tynga ned det, eller lämna en slags konstig "beläggning" på hårstråna eller lukta som en hel parfymfabrik. Och denna gör jobbet! Jag sprejar in ett par pumpar (få pumpar kommer man långt med) efter dusch och håret känns hur bra som helst. Rätt mjukhet, rätt stuns, lätt att reda ut och doftar milt.”

Storlek: 150 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Billiga Leave-In Conditione

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Mycket bra fuktgivande egenskaper som reparerar skadat och slitet hår
 • Prisvärd produkt med dryg formula som räcker länge
 • Skyddar och förhindrar klyvna toppar

Nackdelar

 • Krämen är väldigt dryg, vilket kan göra att håret ser lite flottigt ut

Recension

Noughty Intensive Care Leave-In Conditioner framstår som ett utmärkt val för de som söker en högkvalitativ men ändå prisvärd lösning. Dess fuktgivande egenskaper är imponerande, vilket gör det till ett perfekt val för att reparera skadat och slitet hår. Användare uppskattar särskilt hur produkten skyddar mot klyvna toppar och bidrar till ett hälsosammare hår över tid.

Trots dess dryga formula, vilket är en fördel i termer av varaktighet och ekonomi, finns det en nackdel som vissa användare har noterat. Produkten kan, om den används i för stor mängd, ge en något flottig känsla. Detta understryker vikten av att använda produkten sparsamt, särskilt för de med finare hårtyper. Det är dock en liten kompromiss jämfört med de många fördelarna som produkten erbjuder.

Användarrecensionen framhäver hur lättanvänd produkten är, särskilt för dem som inte lägger mycket tid på hårstyling. Att kunna tillföra fukt och mjukhet till håret utan extra ansträngning är en stor fördel för många. Noughty Intensive Care Leave-In Conditioner är ett fantastiskt val för den som vill ha en effektiv, fuktgivande leave-in conditioner till ett överkomligt pris, och som är lätt att införliva i en enkel hårskötselrutin.

kundrecension

“Jag som varken blåser eller gör ngt annat med mitt hår tycker den här är underbar för mitt hår. Jag har långt hår och jag är lat, så genom att använde den här produkten efter nytvättat hår slipper jag det frizziga och håret blir härligt mjukt!!!!”

Storlek: 150 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Leave-In Balsam För Torrt Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Viktlös formula som knappt känns av
 • Löser ut tovigt och frissigt hår
 • Gör inte håret flottigt eller full av produkt

Nackdelar

 • Effekten håller inte särskilt länge, vi behövde återapplicera ofta

Recension

Brigeo Farewell Frizz Rosarco Milk Reparative Leave-In Conditioner Spray är en utmärkt produkt för torrt hår som kräver extra vård. Dess viktlösa formula är en av de största fördelarna, vilket gör att produkten knappt känns i håret. Detta är en betydande egenskap, särskilt för de med finare hår som lätt blir tyngda av tunga produkter. Användare uppskattar hur den effektivt löser upp tovigt och frissigt hår utan att lämna det flottigt eller överbelastat med produkt.

Produktens användarvänlighet är en annan stark punkt. Sprayflaskan gör det enkelt att applicera produkten jämnt över håret, och det krävs inga komplicerade steg för att uppnå önskat resultat. Detta gör den idealisk för snabba morgonrutiner eller för att fräscha upp håret under dagen.

En nackdel som några användare har upplevt är att effekten inte varar särskilt länge, vilket kan kräva frekvent återapplicering för att bibehålla frissfriheten. Detta kan vara lite besvärligt för de som föredrar en ”fixa och glömma”-typ av produkt.

Det är särskilt imponerande att produkten kan bibehålla lockarnas definition och minska friss efter en natts sömn, vilket är ett vanligt problem för de med lockigt hår. Overall, Brigeo Farewell Frizz Rosarco Milk är en av de bästa leave-in produkterna på marknaden för att hantera torrt, lockigt och frissigt hår och ge det en naturlig, frissfri finish.

kundrecension

“Jag har lockigt och normalt frissigt hår beroende på om jag har använt produkt eller inte använder någon alls. Jag älskar verkligen det här. Första gången jag använde det var när jag tvättade håret kvällen innan jobbet och sprayade detta på innan sängen. Vaknade upp och mitt hår var super lockigt och lite frizz bara för att jag hade sovit på det. Jag skulle ärligt känna mig bekväm att släppa ner mitt hår och gå ut med det så här (lite fixering naturligtvis) men allvarligt en av de bästa lämna i balsam jag har använt.”

Storlek: 147 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Leave-In Balsamspray För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Bra återfuktande och skyddande förmåga som reder ut håret
 • Effektivt UV-skydd och värmeskydd upp till 260°C
 • Lätt att krama in i håret, även för de med tjockare hår
 • God doft

Nackdelar

 • Kan behöva ganska mycket kräm om du har tjockare hår, vilket kan bli dyrt i längden

Recension

Lanza Healing Curl Therapy Leave-In Conditioner framstår som en utmärkt produkt för lockigt hår. Dess höga betyg för känsla och effektivitet speglar användarnas uppskattning för dess förmåga att djupt återfukta och skydda håret. En särskilt framstående egenskap är dess effektiva UV-skydd och värmeskydd, som är avgörande för att bevara lockigt hårs hälsa, särskilt vid styling med värme.

Produkten är designad för att vara lätt att krama in i håret, vilket är en stor fördel för de med tjockare lockar. Dess förmåga att reda ut håret och reducera frissighet, samtidigt som den behåller hårets naturliga utseende och känsla, gör den till en favorit bland användare. Dessutom uppskattas den goda doften, som beskrivs som både fin och lyxig utan att vara överväldigande.

En nackdel som några användare har påpekat är att produkten kan bli kostsam över tid, särskilt för dem med tjockare hår som kan behöva använda mer av produkten vid varje tillfälle. Trots detta betonar användarrecensionen att produkten är dryg och att en liten mängd ofta räcker för att uppnå önskade resultat.

kundrecension

“Har torrt, behandlat och väldigt frissigt hår med självfall. Vill ha bara en leave-in produkt som gör jobbet, men inte hittat någon som räcker till - tills nu! Denna gör håret så mjukt, otroligt återfuktat och mysigt, tar bort allt friss och det ser så mycket friskare ut. För mej en mirakelkräm! Rekommenderar denna till alla som behöver ordentlig fukt. Den är lite dyr, men dryg, räcker med två pump för mej, hade nog gått med bara ett om jag ville snåla. Sen är doften fantastiskt fin och lyxig, utan att jag upplever den som tung. Ville egentligen inte ha en ”lock-kräm” för jag vill inte framhäva dom, men denna gör inte det alls för mej, utan ger bara den extra fukten som lockiga hår ofta behöver.”

Storlek: 160 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Leave-In Conditioner För Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Skyddar håret mot miljögifter
 • Fungerar bra för färgat och behandlat hår
 • Utreder och bekämpar friss bra

Nackdelar

 • Dyr produkt i förhållande till hur mycket man får

Recension

R+Co Sun Catcher Power C Boosting Leave-In Conditioner är en framstående produkt i kategorin för färgat hår. Dess förmåga att skydda håret mot miljögifter är särskilt värdefull för de som bor i områden med hårt vatten eller mycket föroreningar. Denna aspekt är kritisk för att bibehålla färgens lyster och hälsan hos behandlat hår.

Produkten har en hög effektivitet och användarvänlighet, vilket återspeglas i dess betyg. Det fungerar utmärkt för att utreda och bekämpa friss, vilket är en gemensam utmaning för de med färgat hår. Dessutom, dess formula är skonsam nog för att användas på alla hårtyper, vilket gör den till en mångsidig produkt i hårvårdsrutinen.

En nackdel som vissa användare påpekar är det höga priset i förhållande till produktens storlek. Med tanke på kvaliteten och effektiviteten hos produkten kan detta dock vara en investering värd att överväga för dem som specifikt söker en leave-in conditioner för att underhålla och skydda sitt färgade hår.

kundrecension

“På landsbygden där jag bor är vattnet mycket hårt och mitt långa hår blir trassligt i topparna efter schamponering. När jag har lufttorkat det ser det i allmänhet tråkigt, torrt och flygigt ut. Den minsta mängden av denna produkt förändrar verkligen utseendet plus att den doftar himmelskt.”

Storlek: 119 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Leave-In Balsam För Torr Hårbotten

betyg

Känsla: 4.9/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Lugnande känsla för irriterad hårbotten
 • Helt viktlös formula
 • Enkel att applicera en liten mängd

Nackdelar

 • Fungerar inte lika bra som andra Leave-In produkter
 • Dyr

Recension

Kevin Murphy Scalp.Spa Serum har framträtt som en utmärkt produkt för de med torr hårbotten, en ofta förbisedd men viktig aspekt av hårvård. Dess höga betyg för känsla indikerar att det ger en omedelbar lugnande effekt på irriterad hårbotten, vilket är en stor lättnad för användare som kämpar med detta problem.

Effektiviteten och användarvänligheten av produkten är också noterbara. En viktlös formula är avgörande för en produkt som är avsedd att användas på hårbotten, för att undvika att tynga ner hårstråna eller orsaka någon form av uppbyggnad. Det faktum att det bara krävs en liten mängd för varje användning gör produkten både ekonomisk och långvarig.

Trots dess effektivitet på hårbotten, noterar vissa användare att det inte fungerar lika bra som andra leave-in produkter när det gäller att förbättra hårets övergripande skick. Dessutom är priset för denna produkt något högre, vilket kan vara en avvägning för de som söker en mer omfattande lösning för både hår och hårbotten.

kundrecension

“Fungerar superbra mot torr hårbotten.”

Storlek: 45 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Leave-In Balsam Med God Doft

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Reder ut tovigt och spretigt hår
 • Bra värmeskydd för styling
 • Luktar extremt gott
 • Dryg formel

Nackdelar

 • För stark doft för vissa

Recension

Kevin Murphy Scalp.Spa Serum har framträtt som en utmärkt produkt för de med torr hårbotten, en ofta förbisedd men viktig aspekt av hårvård. Dess höga betyg för känsla indikerar att det ger en omedelbar lugnande effekt på irriterad hårbotten, vilket är en stor lättnad för användare som kämpar med detta problem.

Effektiviteten och användarvänligheten av produkten är också noterbara. En viktlös formula är avgörande för en produkt som är avsedd att användas på hårbotten, för att undvika att tynga ner hårstråna eller orsaka någon form av uppbyggnad. Det faktum att det bara krävs en liten mängd för varje användning gör produkten både ekonomisk och långvarig.

Trots dess effektivitet på hårbotten, noterar vissa användare att det inte fungerar lika bra som andra leave-in produkter när det gäller att förbättra hårets övergripande skick. Dessutom är priset för denna produkt något högre, vilket kan vara en avvägning för de som söker en mer omfattande lösning för både hår och hårbotten.

kundrecension

Konsistensen är perfekt, precis vad jag önskar av en leave in-produkt. Liten mängd räcker länge. Doften är underbar, men tar över lite, om man råkar ta för mycket produkt. Det är ju bra - produkten är dryg!”

Storlek: 140 ml Cruelty Free: Ja


Leave-In Conditioner - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper ett leave-in balsam kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp och Hårbehov

Varje hårtyp har unika behov. Om du har tunt hår kan en lättare formula vara idealisk för att undvika att tynga ner ditt hår. För tjockare, grovare hårtyper kan en mer närande och återfuktande produkt vara lämplig.

Lockigt hår kan behöva extra fukt och definition, medan färgat hår kan gynnas av balsam som skyddar och bevarar färgen.

Ingredienser och Formulering

Undersök ingredienslistan noggrant. Naturliga oljor och växtextrakt kan erbjuda näring och fukt, medan vissa kemikalier som sulfater och parabener kan vara skadliga. 

Ingredienser som keratin och protein är utmärkta för att reparera och stärka skadat hår. Välj en formula som passar dina hårbehov och undvik ingredienser som du är känslig eller allergisk mot.

Specifika Hårproblem

Om du har specifika hårproblem som frissighet, torr hårbotten eller kluvna toppar, se till att välja en produkt som adresserar dessa problem. 

För torr hårbotten, leta efter ett leave-in balsam som erbjuder intensiv fukt och lugnande egenskaper.

Konsistens och Vikt

Konsistensen av leave-in balsam kan variera från lätt till tjock. En tunnare, mer flytande konsistens är ofta bättre för tunt eller fint hår, medan en tjockare konsistens kan vara mer fördelaktig för tjockt eller mycket torrt hår.

Det är viktigt att välja en produkt som inte tynger ner ditt hår eller lämnar det känsligt för produktuppbyggnad.

Användningsmetod och Förpackning

Förpackningens design kan påverka användarupplevelsen. Sprayflaskor är idealiska för jämn fördelning och är lätta att använda. Pumpflaskor kan erbjuda mer kontroll över mängden produkt som används.

Förpackningens praktiska aspekter kan påverka hur enkelt det är att integrera produkten i din dagliga rutin.

UV- och Värmeskydd

Om du ofta använder värmeverktyg eller tillbringar mycket tid i solen, överväg ett leave-in balsam som erbjuder UV- och värmeskydd.

Dessa egenskaper hjälper till att skydda håret från skador orsakade av solen och värme, vilket är avgörande för att bibehålla hårets hälsa.

Pris och Värde

Det är viktigt att balansera kvalitet med budget. Jämför priser och mängden produkt du får för att bestämma det bästa värdet. En dyrare produkt kan vara mer ekonomisk på lång sikt om den är dryg och effektiv.

Miljö- och Djurvänlighet

För de som värderar miljövänliga och etiska val, överväg ett leave-in balsam från ett märke som är engagerat i hållbarhet och är cruelty-free. Dessa val kan ha en positiv inverkan på miljön och djurvälfärden.

Vanliga Frågor Om Leave-In Conditioner

Vilken är den bästa Leave-In Conditionern?

Den bästa Leave-In Conditiionern är enligt vårt test Olaplex Bond Smoother No.6, då det helt enkelt är den mest mångsidigt och effektiva formulan vi har testat.**

Vad kostar en Leave-In Conditioner?

En Leave-In Conditioner kan kosta allt från 100-500 kronor, men du kan förvänta dig att betala runt 200-300 kronor för de flesta.

Vilka är Fördelarna med Leave-In Balsam jämfört med Traditionellt Balsam?

Leave-In balsam erbjuder kontinuerlig vård och skydd för håret under hela dagen, till skillnad från traditionella balsam som sköljs ur efter användning. De hjälper till att återfukta, skydda mot friss, och ge näring till håret utan att tynga ner det. Många leave-in balsam erbjuder också extra fördelar som värmeskydd och UV-skydd.

Är Leave-In Balsam Lämpligt för Alla Hårtyper?

Ja, leave-in balsam finns i olika formuleringar för att passa olika hårtyper, inklusive tunt, tjockt, lockigt, rakt, färgat och skadat hår. Nyckeln ligger i att välja en produkt som är speciellt anpassad för dina hårbehov.

Hur Använder Man Leave-In Balsam?

Efter att du tvättat och handdukstorkat ditt hår, applicera en liten mängd leave-in balsam från mitten av håret till topparna. Undvik rötterna för att förhindra att håret blir fett. Du behöver inte skölja ut det; styla håret som vanligt efter applicering.

Kan Leave-In Balsam Användas på Torrt Hår?

Ja, vissa leave-in balsam kan användas på både fuktigt och torrt hår för att fräscha upp, tillföra fukt och minska frissighet mellan tvättar.

Är Leave-In Balsam Bra för Hårets Hälsa?

Ja, leave-in balsam kan förbättra hårets hälsa genom att tillföra fukt, minska kluvna toppar, skydda mot miljöpåverkan och stärka hårfibrerna. Det är viktigt att välja en produkt med näringsgivande och skyddande ingredienser.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor.

Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa Leave-In Conditioner. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg