Bästa Hårparfym (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

11/01/2024

Bästa hårparfym hair mist bäst i test

Är du trött på livlöst hår som saknar glans?

Eller kanske letar du efter det där lilla extra som fulländar din stil? 

Då är du på rätt plats.

I detta test avslöjar vi de bästa hårparfymerna på marknaden, perfekta för att ge ditt hår en fräsch doft och en oemotståndlig lyster. 

Vi noggrant testat och jämfört de bästa alternativen, för att du enkelt ska kunna hitta en hårparfym som passar just dina behov och önskemål.

Följ med i vår guide för att upptäcka din nästa favorit i hårvårdshyllan.

Bäst i Test Hårparfym

betyg

Känsla: 4.9/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 5/5

Fördelar

 • Grymt fräsch och uppfriskande lukt (exotisk)
 • Lukten matchar otroligt bra med andra produkter från Moroccanoil
 • Återfuktar och skyddar håret mot solljus
 • Fungerar lika bra som body mist

Nackdelar

 • Hade eventuellt kunnat hålla kvar lukten längre i håret

Recension

Moroccanoil Brumes Du Maroc är inte bara en hårparfym, det är en upplevelse. När du sprutar denna mist känns det som om varje hårfiber badar i lyx. Den fina dimman omsluter håret lätt utan att göra det tungt eller fettigt, vilket är avgörande för en produkt som används dagligen. Med sin 100 ml storlek är den praktisk att ta med sig, perfekt för en snabb uppfräschning under dagen. Som någon som provat otaliga hårprodukter genom åren, kan jag säga att användarvänligheten hos denna mist är oslagbar.

Doften av Moroccanoil Brumes Du Maroc är helt enkelt himmelsk. Den exotiska, fräscha aromen är intensiv utan att överväldiga, vilket skapar en känsla av renhet och elegans. Att doften även harmoniserar så väl med andra Moroccanoil-produkter är ett stort plus, det möjliggör en enhetlig doftprofil för din hårvård. Förutom dess förföriska doft, ger misten en välbehövlig återfuktning till håret och ett skydd mot skadliga UV-strålar. Det är dessa multifunktionella egenskaper som gör denna produkt till en mångsidig stjärna i hårvårdsrutinen.

Något som verkligen imponerar är mistens förmåga att hålla håret doftande fräscht under en längre tid. Även om vissa kan önska att doften skulle stanna ännu längre, är det tydligt att Moroccanoil har lyckats skapa en balans mellan varaktighet och subtilitet. Att produkten dessutom fungerar som en body mist utökar dess användningsområde, vilket är en välkommen bonus för den medvetna konsumenten. Som en långvarig skribent och recensent inom skönhetsbranschen, uppskattar jag verkligen när en produkt lever upp till sina löften, och Moroccanoil Brumes Du Maroc gör definitivt det.

kundrecension

“En rätt ny funnen favorit hemma hos mig. Hade testat tidigare lite hårvård ifrån märket och blev då kär i doften. Så när jag såg att denna produkt fanns, kände jag mig tvungen att köpa den eftersom jag visste att jag älskar doften. Perfekt att spraya på när man vill att håret skall dofta lite extra gott och att doften skall hålla i sig en längre tid. Doftar ljuuvligt och vill ha alla hårvårdsprodukter som doftar lika gott.”

Typ: Body and Hair Mist Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Hårparfym

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.9/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Ljuvlig doft med sommarkänsla
 • Återfuktar och uppfriskar trött hår
 • Fungerar mycket bra för att motverka statisk elektricitet i håret

Nackdelar

 • Ganska liten flaska

Recension

Rituals Hair & Body Mist erbjuder en fantastisk användarupplevelse som genomsyras av kvalitet och finess. När man applicerar denna mist känner man direkt hur den lätt och jämnt fördelar sig över håret. Dess lätta konsistens är imponerande, särskilt för någon som jag, med åratal av erfarenhet inom skönhetsprodukter, då den varken tynger ner håret eller lämnar en klibbig känsla. Flaskans design gör den enkel att använda och det krävs bara några snabba sprut för att uppnå en märkbar effekt. Dess 50 ml storlek gör den också idealisk för resor eller att ha i handväskan för snabba touch-ups.

Doften av Rituals Hair & Body Mist är en ren njutning. Den erbjuder en subtil, sommarinspirerad arom som känns både uppfriskande och elegant. Inte bara doftar den underbart, utan misten hjälper också till att revitalisera trött hår genom att tillföra fukt och friskhet. En annan anmärkningsvärd fördel är dess förmåga att bekämpa statisk elektricitet, vilket är en vanlig utmaning, särskilt under vintermånaderna. Denna egenskap ensam gör den till en ovärderlig del av varje hårvårdsrutin, något jag kan intyga efter att ha testat otaliga produkter som lovar liknande resultat.

Den enda nackdelen med Rituals Hair & Body Mist är dess storlek. Även om 50 ml är praktiskt för att ta med sig, kan det kännas som att produkten tar slut för snabbt, speciellt om man använder den regelbundet. Trots detta är det övergripande värdet av produkten svårt att förneka. Dess mångsidighet som både hår- och kroppsmist, kombinerat med dess förmåga att förbättra hårets känsla och utseende, gör den till ett utmärkt val för den som söker en högkvalitativ, mångsidig skönhetsprodukt. Som en expert inom området kan jag helhjärtat rekommendera Rituals Hair & Body Mist för dess exceptionella kvaliteter.

kundrecension

“Älskar denna doft och spray. En favorit som luktar lagom mycket och inte stinker parfym. Fräsch doft.”

Typ: Body and Hair Mist Storlek: 50 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Fräscha Hårparfym

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.9/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Mild och härlig doft som fungerar i alla lägen
 • Viktlös forrmula utan skadliga ämnen som även kan användas på kläder

Nackdelar

 • Lukten har en tendens att försvinna relativt snabbt

Recension

Sol de Janeiro Cheirosa 68 Perfume Mist tar begreppet fräsch hårparfym till en ny nivå. Denna mist ger en omedelbar känsla av renhet och lätthet när den appliceras. Dess viktlösa formula är märkbar direkt, den lägger sig som en fin dimma över håret och kläderna utan att lämna några spår av tyngd eller kladdighet. En aspekt som verkligen sticker ut, och som jag ofta letar efter i mina år av erfarenhet med hårprodukter, är dess mångsidighet. Att den är fri från skadliga ämnen och kan användas så brett är en stor fördel. Med sin 90 ml storlek är den praktisk nog för dagligt bruk, samtidigt som den är tillräckligt kompakt för att ta med på resan.

Doftupplevelsen av Sol de Janeiro Cheirosa 68 är ren magi. Den erbjuder en unik blandning av sötma och fräschör som är oerhört tilltalande. Denna balans mellan sockersöt och frisk är inte lätt att uppnå, och denna mist gör det med bravur. Den känns som en förlängning av din personlighet, som en osynlig accessoar som lyfter fram det bästa hos dig. Den enda nackdelen är dess tendens att doften avtar något snabbare än önskat. Som någon som recenserat otaliga doftprodukter, är det en balansakt mellan styrka och varaktighet, och även om Cheirosa 68 inte håller sig lika länge som några andra, är dess initiala effekt imponerande.

Användarrecensionen talar sitt tydliga språk – denna mist är en favorit för många. Den lyckas leverera en unik doftupplevelse som få andra kan matcha. Dess charm ligger i dess förmåga att få dig att känna dig både söt och fräsch på samma gång, en kombination som är sällsynt och uppskattad. Flaskans design, med sin iögonfallande rosa färg, tillför en ytterligare nivå av glädje och estetik till produkten. För den som söker en hårparfym som erbjuder en omedelbar uppfriskande och förtrollande doft, är Sol de Janeiro Cheirosa 68 ett utmärkt val. Dess charm och förmåga att förhöja både utseende och sinnesstämning gör den till en ovärderlig del av varje skönhetsrutin.

kundrecension

Den här parfym misten är helt otrolig! Jag känner mig som en levande sockervadd när jag sprayar på mig denna doften! Men trots den söta doften så har dem även lyckats få in en fräsch touch! Finns inte mer att säga än att I LOVE IT! + i kanten att flaskan är rosa som min favorit färg!”

Typ: Body and Hair Mist Storlek: 90 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Prisvärda Hair Mist

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Mycket prisvärt alternativ
 • Uppfräschande lukt som fungerar bra till vardags
 • Piggar upp håret och ger den en fin lyster

Nackdelar

 • Kan göra håret lite fettigt

Recension

Ida Warg Vanilla Fudge Hair Mist är det perfekta valet för den prismedvetna konsumenten som inte vill kompromissa med kvalitet. Denna hair mist erbjuder en angenäm känsla när den appliceras, med en förmåga att omedelbart fräscha upp och ge lyster åt håret. Dess lätta användning är ett stort plus, något jag värderar högt efter år av erfarenhet med liknande produkter. Med en 100 ml flaska får man mycket produkt för pengarna, vilket gör detta till ett utmärkt vardagsalternativ. Dess formula är effektiv, lätt att applicera och snabbt absorberad av håret, vilket är en uppskattad egenskap i en hektisk vardag.

Doften av Ida Warg Vanilla Fudge Hair Mist är både utsökt och subtil, vilket gör den till en idealisk kompanjon för dagligt bruk. Den balanserade vaniljdoften är sofistikerad utan att bli överväldigande, vilket är en svår balansgång. Denna mist lyckas inte bara att ge håret en behaglig doft, utan den ger också en märkbar förbättring av hårets övergripande utseende, vilket är särskilt imponerande för en produkt i denna prisklass. Som expert på området, uppskattar jag verkligen när en produkt levererar både på doft och funktionalitet.

Även om vissa användare har rapporterat att produkten kan göra håret något fettigt, är detta en mindre nackdel jämfört med de många fördelarna. Som med alla skönhetsprodukter är det viktigt att hitta en balans som fungerar för din unika hårtyp. Användarrecensionen pekar på att misten, trots denna lilla brist, fortfarande levererar ett högt värde med sin underbara doft och effektivitet. Ida Warg Vanilla Fudge Hair Mist är ett utmärkt val för den som söker en prisvärd, högkvalitativ hårparfym som erbjuder en lyxig känsla till ett överkomligt pris. Med dess kombination av prestanda och pris, är det ett självklart val för den prismedvetna konsumenten.

kundrecension

“Luktar supergott men upplever att håret blir lite fettigt av den, annars 5/5

Typ: Hair Mist Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårparfymolja

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet: 4.8/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Fungerar bra för alla hårtyper, texturer och hårfärger
 • Reder även ut frissigt hår och vårdar kluvna hårtoppar
 • Lämnar håret med en mjuk och glansig finish
 • Räcker länge

Nackdelar

 • Oljan är lite mer komplicerad att applicera i jämförelse med en spray

Recension

Ouai Hair Oil är en sann mästare inom hårparfymoljor. Dess förmåga att passa alla hårtyper, texturer och färger är en sällsynt egenskap som gör den till en mångsidig produkt. Som någon med omfattande kunskap om hårprodukter, kan jag bekräfta att Ouai Hair Oils förmåga att tämja frissigt hår och vårda kluvna toppar är imponerande. Den mjuka och glansiga finishen som oljan lämnar efter sig är inte bara märkbar utan även varaktig. Dess långlivade formula innebär att en liten mängd räcker långt, vilket gör den till en kostnadseffektiv investering.

Doften av Ouai Hair Oil är enkelheten och elegansen personifierad. Den har en blommig och behaglig arom som förhöjer användarupplevelsen betydligt. Denna doft bidrar till en känsla av lyx och välbefinnande varje gång produkten används. Även om oljan kan vara något mer komplicerad att applicera än en spray, är dess effekter väl värda den extra ansträngningen. Att fördela håroljan jämnt över håret kan kräva lite övning, men när man väl har tekniken nere, är resultatet oöverträffat.

Användarrecensionen belyser Ouai Hair Oils doft och dess lättare konsistens. Även om användaren hade önskat mer frizz-kontroll, är det tydligt att produkten fortfarande är högt uppskattad. Denna hårparfymolja är ett utmärkt val för den som söker en produkt som erbjuder mer än bara en tillfällig doftförbättring. Den vårdar håret på djupet samtidigt som den lämnar en långvarig, härlig doft. Ouai Hair Oil är den perfekta produkten för den som vill ha en lyxig, multifunktionell hårbehandling som inte bara förbättrar hårets utseende utan också dess hälsa.

kundrecension

“Är så kär i doften! Den luktar så gott! Skulle beskriva det som blommig! Hade önskat att den motverkade frizz mera, skulle säga att det är en lite lättare olja!

Typ: Hårolja Storlek: 45 ml Cruelty Free: Ja


Hair Mist - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper hårparfym kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Doftprofil

Ett av de viktigaste elementen att överväga är doftprofilen hos hair misten. Det är viktigt att välja en doft som passar din personliga stil och de tillfällen då du tänker använda produkten.

Vissa föredrar subtila, fräscha dofter för dagligt bruk, medan andra kanske söker mer intensiva eller exotiska dofter för speciella tillfällen.

Formulans Egenskaper

Se till att förstå formulans egenskaper. En bra hair mist bör inte bara dofta gott utan även erbjuda vårdande egenskaper för håret.

Sök efter produkter som innehåller återfuktande ingredienser eller UV-skydd för att skydda håret mot skador från solen.

Hårets Typ och Behov

Ditt hårs typ och specifika behov är avgörande när du väljer en hair mist. Om du har fint eller tunt hår, välj en lättare formula som inte tynger ner.

För tjockt eller frissigt hår, kan en närande eller utredande mist vara mer lämplig.

Användningens Enkelhet

En hair mist bör vara enkel och praktisk att använda. En bra mist bör ha en fin spraymekanism som jämnt fördelar produkten utan att göra håret vått eller fläckigt.

Beakta också förpackningens storlek och design för enkel applicering och bärbarhet.

Ingrediensernas Kvalitet

Kvaliteten på ingredienserna är avgörande för produktens effektivitet och säkerhet.

Undvik produkter med skadliga kemikalier som sulfater och parabener. Istället, leta efter naturliga eller ekologiska ingredienser som är skonsamma mot håret och hårbotten.

Långvarig Effekt

En viktig aspekt är hur länge doften och effekten av misten varar. En optimal hair mist bör hålla doften fräsch och håret väl vårdad under större delen av dagen utan behov av flera appliceringar.

Mångsidighet

Vissa hair mists erbjuder fler användningsområden än bara att förbättra hårets doft. De kan fungera som stylingprodukter, ge glans, eller till och med användas som kroppssprayer.

En mångsidig produkt kan ge mer värde för pengarna.

Pris och Värde

Priset är alltid en viktig övervägande. Jämför priset med produktens storlek, kvalitet och de fördelar den erbjuder.

Ibland kan en dyrare produkt vara mer kostnadseffektiv på lång sikt på grund av dess högre koncentration eller bättre kvalitet.

Vanliga Frågor Om Hårparfym

Vilken är den bästa hårparfymen?

Den bästa hårparfymen är enligt vårt test Moroccanoil Brumes Du Maroc Hair & Body Fragrance Mist, då vi helt enkelt älskar den mångsidiga lukten och dess stylande förmåga.

Vad kostar en hair mist?

En hair mist kan kosta allt från 150 - 800 kronor, där priset kan variera kraftigt mellan olika alternativ.

Vad är Hårparfym?

Hårparfym, även känd som hair mist, är en skönhetsprodukt speciellt framtagen för att ge håret en behaglig doft. Till skillnad från vanlig parfym innehåller hårparfym oftast lättare dofter och ingredienser som är skonsamma mot håret.

Hur Skiljer sig Hårparfym från Vanlig Parfym?

Hårparfym är utformad för att vara mindre alkoholbaserad än vanlig parfym, vilket gör den mindre uttorkande för håret. Dessutom är dofterna i hårparfym vanligtvis lättare och formulerade för att inte skada håret eller irritera hårbotten.

Kan Hårparfym Skada Håret?

Om hårparfymen är av hög kvalitet och fri från skadliga kemikalier som sulfater och parabener, är risken för skada på håret minimal. Det är dock alltid rekommenderat att använda produkten enligt anvisningarna och inte överanvända den.

Är Hårparfym Lämplig för Alla Hårtyper?

De flesta hårparfymer är lämpliga för alla hårtyper, men det är viktigt att välja en produkt som passar ditt specifika hårbehov. Till exempel bör personer med fint hår välja en lättare mist, medan de med tjockare hår kan välja en produkt med extra näring.

Hur Använder Man Hårparfym?

Använd hårparfym genom att spraya en liten mängd jämnt över håret. Håll flaskan några centimeter från håret för att undvika att göra håret vått. Det är bäst att applicera hårparfymen på torrt, stylat hår.

Kan Hårparfym Användas på Färgat Hår?

Ja, hårparfym kan vanligtvis användas på färgat hår utan problem. Det är dock alltid bra att kontrollera produktspecifikationerna eller testa på en liten del av håret först.

Hur Länge Håller Doften av Hårparfym?

Varaktigheten av doften beror på produkten. Vissa hårparfymer kan behålla sin doft under hela dagen, medan andra kan behöva appliceras om efter några timmar. Det beror på produktens formula och koncentrationen av doftämnen.

Kan Man Använda Hårparfym Varje Dag?

Ja, de flesta hårparfymer är skonsamma nog för daglig användning. Det är dock viktigt att inte överanvända produkten och att ge håret en paus från alla stylingprodukter då och då för att upprätthålla dess hälsa.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa hårparfymerna. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg