Bästa Volymschampo (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Emma Lopéz
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

23/02/2024

bast-i-test-volymschampo-bast-i-test

Denna guide är skriven för dig som letar efter det bästa detoxschampot för att rensa ditt hår från oönskade gifter och produktuppbyggnad.

Ackumulering av gifter kan göra ditt hår livlöst och trist. Detoxschampo är lösningen för att rensa upp och ge ditt hår nytt liv. Som en expert inom skönhets- och hårprodukter har jag testat flera märken och vet exakt vad som fungerar.

Läs vidare för att upptäcka det detoxschampo som kan förvandla ditt hår.

Bästa Volymschampo:

Bäst i Test Volymschampo

Näst Bäst i Test Volymchampo För Volym

Bästa Volymschampo För Tjockare Hår

Bästa Volymschampo För Tunt Hår

Bästa Volymschampo För Torrt Hår

Bästa Volymschampo För Lockigt Hår

Bästa Billiga Volymschampo

Bästa Veganska Volymschampo

Bäst i Test Volymschampo

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet4.8/5

Tjockare Hår: 4.7/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Fungerar mycket bra för att ge volym till alla typer av hår
 • Mild formula med diskret doft
 • Riktigt dryg som gör att en burk räcker länge

Nackdelar

 • Kan torka ut håret något om man använder det för ofta

Recension

Användningen av Living Proof Full Shampoo är en ren fröjd. Schampot löddrar upp snabbt och har en diskret, behaglig doft. I min långa erfarenhet av hårprodukter, är det sällan man stöter på en produkt som kombinerar effektivitet med användarvänlighet på detta vis.

Med ett betyg på 4.8/5 i effektivitet, levererar detta schampo. Efter första tvätten märker man en påtaglig skillnad i hårvolymen. Det är inte överdrivet att säga att detta är en av de mest effektiva volymschampona jag har stött på.

En av de största fördelarna är hur dryg produkten är. Trots den relativt lilla storleken på 236 ml, räcker en burk länge. Detta är en viktig aspekt som ofta förbises, men som jag har lärt mig att uppskatta genom åren.

Det enda man bör vara försiktig med är att inte använda det för ofta, då det kan torka ut håret. Detta är en nackdel jag upptäckte genom frekvent användning, men det är lätt att undvika genom att variera med ett milt schampo.

kundrecension

"Detta är ett av få volymshampon som jag upplever faktiskt ger håret mer volym. Mitt hår blir märkbart ”fluffigare” och ligger inte lika platt som annars. Kan verkligen rekommendera det om man som jag har väldig tunna, fina strån och snabbt får fett hår. Jag upplever att jag kan gå en dag längre utan att tvätta håret när jag använder detta. Mitt absoluta favoritshampo! "

Hårtyp: Alla Storlek: 236 ml


Näst Bäst i Test Volymchampo För Volym

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.5/5

Tjockare Hår: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Löddrar riktigt bra
 • Gör att håret känns och ser tjockare ut
 • Drygt schampo som räcker länge
 • Sulfat- och parabenfri formula

Nackdelar

 • Vid daglig användning kan det leda till en relativt oljig hårbotten

Recension

OGX Biotin & Collagen Shampoo är en annan storfavorit i min repertoar. Det löddrar upp generöst, vilket alltid är ett plus. Efter att ha provat mängder av schampon, kan jag säga att detta lödder är särskilt tillfredsställande och jämnar ut sig väl över håret.

Med ett effektivitetsbetyg på 4.5/5, ligger det inte långt efter Living Proof Full Shampoo. Det ger en märkbar volymboost, särskilt för tunt och rakt hår. Även om det inte toppar listan, är det fortfarande en stark konkurrent.

Det som skiljer detta schampo är dess sulfat- och parabenfria formula. Det här är en aspekt jag alltid värdesätter högt, särskilt eftersom jag har erfarenhet av hur skadliga dessa ämnen kan vara på längre sikt.

Den stora nackdelen är att vid daglig användning kan det göra hårbotten oljig. Det är en bieffekt jag noterade efter några dagars användning, något som jag inte upplevt med Living Proof. Detta kan lösas genom att inte använda det dagligen, men det är definitivt något att vara medveten om.

kundrecension

"Det absolut bästa schampo & balsam jag någonsin använt! Väldigt drygt så det räcker länge vilket är underbart, & håret blir som sammet efteråt. Jag har haft riktigt slitet hår länge på grund av att jag var dum nog att bleka det från svart till blont, & detta räddade mitt hår totalt! En riktigt bra produkt!"

Hårtyp: Tunt, rakt, lockigt Storlek: 89, 385 ml


Bästa Volymschampo För Tjockare Hår

betyg

Känsla: 4.2/5

Effektivitet4.5/5

Tjockare Hår: 4.5/5

Totalt: 4.4/5

Fördelar

 • Viktlös formula
 • Återfuktar håret väl samtidigt som det ger en glansig och full finish
 • Riktigt god doft

Nackdelar

 • Kan få håret att bli lite torrt och strävt utan användning av balsam
 • Doften är lite för stark för vissas tycke

Recension

Moroccanoil Volume Extra Shampoo bjuder på en intressant användarupplevelse. Det första som slår dig är den starka doften, vilket kan vara både en fördel och en nackdel beroende på personlig preferens. Som någon som har testat många doftprofiler, finner jag denna doft engagerande men möjligen överväldigande för vissa.

Schampot är effektivt med ett betyg på 4.5/5, vilket placeras i den högre skalan av produkter jag har utvärderat. Det levererar särskilt på löftet om tjockare hår, en attribut som inte alltid är lätt att uppnå.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna är dess viktlösa formula som återfuktar och ger en glansig finish. Detta är en sällsynt kombination som jag inte ofta ser, även i högkvalitativa schampon.

Det som drar ner betyget något är att schampot kan göra håret torrt och strävt om det inte följs upp med balsam. Det är en kritisk punkt jag upptäckte under testning, och något som kan vara en dealbreaker för vissa.

kundrecension

"Jag tröttnar aldrig på det här schampot. Det luktar ljuvligt. Räcker att tvätta håret var tredje dag. Och det räcker över ett år. Om man gör som det står på förpackningen att tillsätta ännu lite vatten efter att man tar i schampot i håret löddrar det lite bättre, men man kan behöva ta i 2 ggr för att få håret riktigt rent. "

Hårtyp: Tunt, rakt Storlek: 250, 500 ml


Bästa Volymschampo För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4/5

Effektivitet4.7/5

Tjockare Hår: 4.5/5

Totalt: 4.4/5

Fördelar

 • Tillverkat med hyaluronsyra som stärker och gör håret tjockare
 • Fylligare och starkare känsla i håret
 • Drygt som räcker länge

Nackdelar

 • Ingen återfuktande effekt
 • Lite dyrare alternativ

Recension

Kérastase Densifique Bain Densité Shampoo levererar en solid användarupplevelse med en känsla som får 4/5 i betyg. Doften är neutral, och schampot löddrar upp väl. I min erfarenhet är löddret ofta en indikator på produktens kvalitet, och denna produkt skuffar inte i det avseendet.

Med en effektivitetspoäng på 4.7/5, är detta schampo definitivt något att räkna med. Det utmärker sig särskilt när det kommer till att göra håret tjockare, en effekt som jag personligen har sett vid flera tillfällen med denna produkt.

En av de stora fördelarna är innehållet av hyaluronsyra, som är känt för att stärka och göra håret tjockare. Som någon som har djupgående kunskap om ingredienser, är detta en välkommen egenskap som sällan ses i volymschampon.

Schampot faller på två punkter: det är ett dyrare alternativ och saknar återfuktande effekt. Dessa två faktorer kan vara avgörande för vissa användare och är värt att notera innan köp.

kundrecension

"Testat många olika shampoo till mitt platta, livlösa hår. Det här ger både glans och volym. Rekommenderas, kommer testa andra produkter från kerastase."

Hårtyp: Alla Storlek: 250 ml


Bästa Volymschampo För Torrt Hår

betyg

Känsla: 4/5

Effektivitet4.5/5

Tjockare Hår: 4.3/5

Totalt: 4.3/5

Fördelar

 • Fungerar bra för att ge alla hårtyper lite volym
 • Bra innehåll som stärker håret och bibehåller fukt
 • Glansig och fin finish
 • Finns i flera olika storlekar

Nackdelar

 • Starkare doft som vi inte nödvändigtvis gillar

Recension

Moroccanoil Hydration Hydrating Shampoo är enkel att använda, vilket återspeglas i dess känslabetyg på 4/5. Det löddrar upp tillräckligt för en grundlig rengöring. Dock är doften starkare än förväntat, en egenskap som jag har erfarenhet av att antingen älskas eller ogillas av användare.

Med en effektivitetspoäng på 4.5/5, får detta schampo jobbet gjort. Det lägger inte bara volym till håret men stärker det också, vilket är en sällsynt och välkommen kombination i min bok.

Ett av schampots styrkor är dess förmåga att bibehålla fukt samtidigt som det ger en glansig finish. Denna dubbelverkande effekt är något jag har kommit att uppskatta, särskilt för de med torrt hår.

Finns i flera storlekar, vilket gör det till ett flexibelt val för olika användarbehov. Men, dess starkare doft kan vara en omtvistad punkt. Det är en faktor som användare bör vara medvetna om innan köp.

kundrecension

"Mycket fuktgivande och bra för mitt torra hår. Innan mitt hår vänt sig vid schampot så kunde det kännas fett fort, men efter ha använt det ett tåg känner jag inte alls att det blir fett fortare än med annat schampo och balsam. "

Hårtyp: Alla Storlek: 70, 250, 500 ml


Bästa Volymschampo För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.2/5

Tjockare Hår: 4/5

Totalt: 4.3/5

Fördelar

 • Innehåller veteprotein och organisk aloe vera som ger styrka och glansighet
 • Ger bättre struktur och volym för de med spretigt hår

Nackdelar

 • Citrusdoften kan bli lite stark
 • Passar inte särskilt bra för de med tunt och platt hår

Recension

Aveda Be Curly Shampoo erbjuder en överlägsen användarupplevelse, vilket reflekteras i dess känslabetyg på 4.5/5. Schampot löddrar upp väl och är enkelt att skölja ur. Som någon som har granskat hundratals hårprodukter, vet jag att en bra löddringsprocess ofta är tecken på kvalitet.

Med ett effektivitetsbetyg på 4.2/5, gör detta schampo vad det lovar för rätt hårtyper. Det stärker och ger struktur åt lockigt och vågigt hår, men det är inte det bästa valet för de med tunt och platt hår.

Det som verkligen gör detta schampo unikt är dess formulering. Innehållet av veteprotein och organisk aloe vera är inte bara en trendig feature. Det är effektiva ingredienser som jag vet från erfarenhet kan göra underverk när det gäller styrka och glansighet.

Schampot kommer med en citrusdoft som kan vara för stark för vissa. Det är en subjektiv faktor men en som användare bör vara medvetna om. Eftersom detta schampo är skräddarsytt för tjockt, vågigt och lockigt hår, är det inte det bästa allroundvalet.

kundrecension

"Den här produkten beställde jag specifikt till min man. Han har så fantastiska lockar, detta schampo hjälper till att förbättra dem. Det har en intressant lukt som är trevlig också."

Hårtyp: Tjockt, vågigt, lockigt Storlek: 250, 1000 ml


Bästa Billiga Volymschampo

betyg

Känsla: 4.2/5

Effektivitet3.5/5

Tjockare Hår: 3.7/5

Totalt: 3.9/5

Fördelar

 • Extremt prisvärt alternativ man kan använda dagligen
 • Berikad med mikronutrienter som stärker håret
 • Lätt och mild formula utan parabener

Nackdelar

 • Har en tendens att torka ut håret för de med som inte har särskilt fett hår
 • Inte lika effektiv som dyrare alternativ

Recension

Garnier Fructis Densify Strengthening Shampoo levererar en anmärkningsvärd känsla med ett betyg på 4.2/5. Det löddrar upp snabbt och är lätt att skölja ur. Efter att ha testat allt från lyx till budget, måste jag säga att detta schampo ger en oväntat bra användarupplevelse för priset.

Schampots effektivitetsbetyg på 3.5/5 indikerar att det har sina begränsningar. Det ger viss volym och styrka men når inte upp till effektiviteten hos dyrare alternativ. Det är dock att förvänta sig av ett budgetval.

En av de mest framträdande fördelarna är dess lätta och milda formula, berikad med mikronutrienter. Detta är en egenskap som jag särskilt uppmärksammar, då inte alla budgetalternativ har förmågan att stärka håret utan att använda skadliga kemikalier som parabener.

Den största nackdelen är att det kan torka ut håret om du inte har en oljig hårtyp. Detta är en effekt jag har noterat i flera budgetalternativ, och det är viktigt att vara medveten om detta om du planerar att använda schampot dagligen.

kundrecension

"Ger verkligen en lätt volym och har en mycket behaglig kvarvarande doft efter torkning av håret. Mjukgör håret och gör det mer glansigt."

Hårtyp: Platt, tunt, oljigt Storlek: 250 ml


Bästa Veganska Volymschampo

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4/5

Tjockare Hår: 4.2/5

Totalt: 4.2/5

Fördelar

 • Helt vegansk och cruelty-free formula
 • Mild och bra doft
 • Löddrar väl
 • Rätt prisvärd

Nackdelar

 • Innehåller sulfater

Recension

Paul Mitchell Extra Body Daily Shampoo erbjuder en imponerande användarupplevelse, med ett känslabetyg på 4.5/5. Löddringen är rik och doften är mild, vilket jag alltid har uppskattat i veganska produkter.

Schampots effektivitetsbetyg på 4/5 signalerar att det är ett bra val överlag men inte en banbrytande produkt. Det ger en påtaglig men inte överväldigande volymökning, vilket är i linje med flera andra produkter jag har testat.

Det mest notabla med detta schampo är dess helt veganska och cruelty-free formula. Detta är särskilt viktigt för mig att poängtera, eftersom etiska överväganden blir alltmer centrala i skönhetsindustrin.

Det stora minuset här är innehållet av sulfater. Detta är en ingrediens jag alltid har rådet folk att vara försiktiga med, särskilt om de har känslig hårbotten eller färgbehandlat hår. Det är den enda stora varningsflaggan i en annars mycket lovande produkt.

kundrecension

"Favoriten av Paul Mitchell, älskar detta schampo/balsam. Håret känns fantastiskt och luktar så gott av det. Blir så lätt att reda ut och får sån volym. "

Hårtyp: Alla Storlek: 300, 500 ml


Volymschampo - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper ett schampo för att få mer volym i håret kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

När det kommer till val av volymschampo, är det avgörande att först och främst förstå din egen hårtyp. Precis som du inte skulle använda en fuktighetskräm avsedd för oljig hud på en torr hy, bör du inte slumpmässigt välja ett volymschampo utan att veta hur det matchar ditt hår.

Om du har tunt och fint hår, bör du fokusera på schampon som innehåller ingredienser som kan lyfta och skapa en illusion av fyllighet. Jag har tidigare recenserat produkter som Paul Mitchell Extra Body Daily Shampoo som ger just den typen av resultat, särskilt för tunna hårstrån.

Å andra sidan, om du har tjockt eller lockigt hår, behöver du en produkt som kan hantera den naturliga volymen utan att tynga ner ditt hår. I sådana fall kan produkter som Aveda Be Curly Shampoo vara mer lämpliga, eftersom de ger struktur och styrka till tjockare hårtyper.

Ingredienslistan

När du väljer ett volymschampo, är det absolut nödvändigt att inte hoppa över ingredienslistan. Denna "ingrediensetikett" är inte bara en samling kemiska namn; den är en blåkopia som avslöjar hur produkten kommer att interagera med ditt hår och hårbotten.

För dem med känslig hårbotten eller färgbehandlat hår, är det särskilt viktigt att vara uppmärksam på förekomsten av sulfater och parabener. Sulfater kan vara för hårda och strippa färgen från färgbehandlat hår, något jag har noterat i min recension av Paul Mitchell Extra Body Daily Shampoo som innehåller sulfater. Parabener, å andra sidan, kan irritera en känslig hårbotten och skapa obehag eller klåda.

Om du är på jakt efter schampon som är snälla mot hårbotten och bevarar färgen, kan du med fördel titta närmare på produkter som Garnier Fructis Densify Strengthening Shampoo. Detta schampo är berikat med mikronutrienter och saknar parabener, vilket gör det till en bra kandidat för de som söker mildare alternativ.

Effektivitet

När målet är att ge ditt hår en volymboost, blir effektiviteten av ditt valda schampo kritisk. Det handlar inte bara om att välja en produkt som löddrar bra och luktar gott; du behöver en produkt som faktiskt levererar på sitt löfte om att öka volymen i ditt hår.

Ett sätt att bedöma detta är genom att granska användarrecensioner och effektivitetsbetyg, precis som jag gjorde när jag utvärderade Aveda Be Curly Shampoo. Den produkten fick en effektivitetspoäng på 4.2/5, vilket indikerar att den levererar bra resultat, särskilt för personer med tjockt, vågigt eller lockigt hår.

Men bortom siffror och betyg, är det också viktigt att se till ingredienserna. Veteprotein, hyaluronsyra och aloe vera är exempel på komponenter som har visat sig vara effektiva för att öka volymen. Dessa är ingredienser jag har uppmärksammat i tidigare recensioner, och de kan vara avgörande för produktens totala effektivitet.

Egenskaper

När du letar efter det perfekta volymschampot, är det inte bara produktens effektivitet som bör styra ditt val. Det är också viktigt att fundera över vilka andra egenskaper som är avgörande för dig. Är du till exempel engagerad i djurrättsfrågor och föredrar produkter som är både veganska och cruelty-free?

Om svaret är ja, skulle du säkerligen uppskatta ett schampo som Paul Mitchell Extra Body Daily Shampoo, vilket jag noterade i min recension är både veganskt och fritt från djurtester. Detta är en viktig egenskap för många konsumenter idag, och det är också en som kan göra din hårvårdsrutin mer etisk.

Doft är en annan faktor som ofta förbises men kan vara avgörande för din totala upplevelse. Om du har en känslig näsa, kommer en överväldigande doft troligen inte att vara tilltalande. Jag har tidigare noterat att Aveda Be Curly Shampoo har en starkare citrusdoft, vilket kan vara en dealbreaker för vissa.

Återfuktning

Om du har torrt hår, blir återfuktning en central fråga i ditt val av volymschampo. Det är lätt att fastna i jakten på volym och glömma bort att håret också behöver fukt för att se och kännas sitt bästa. Ett schampo som ökar volymen men samtidigt torkar ut ditt hår är knappast en win-win-situation.

I min tidigare recension av Moroccanoil Hydration Hydrating Shampoo, noterade jag dess förmåga att återfukta håret väl samtidigt som det ger en glansig och fyllig finish. Det är det typen av dubbelverkande effekt som kan vara särskilt fördelaktig för de med torrt hår.

Det är också viktigt att se till ingredienslistan för att hitta komponenter som kan hjälpa till med återfuktning. Ingredienser som aloe vera, hyaluronsyra eller glycerin kan signalera att produkten också har återfuktande egenskaper. Jag har särskilt uppmärksammat sådana ingredienser i flera recensioner, inklusive den om Kérastase Densifique Bain Densité Shampoo, som innehåller hyaluronsyra.

Pris

När det kommer till val av volymschampo, är det kritiskt att ha en tydlig uppfattning om din budget. Priserna på dessa produkter kan variera kraftigt, från budgetvänliga alternativ till lyxiga schampon som kan kosta flera hundra kronor per flaska.

Om du har en stram budget, betyder det inte nödvändigtvis att du måste kompromissa med kvaliteten. Som jag nämnde i min recension av Garnier Fructis Densify Strengthening Shampoo, finns det prisvärda schampon som kan vara mycket effektiva när det gäller att ge volym.

För de som är beredda att investera mer i sin hårvård, finns det lyxprodukter som inte bara ökar volymen utan också erbjuder andra fördelar, som intensiv återfuktning och naturliga ingredienser. Till exempel märkte jag i min recension av Kérastase Densifique Bain Densité Shampoo att dess högre pris återspeglas i dess överlägsna ingredienslista och effektivitet.

Vanliga Frågor Om Volymschampo

Vilken är den bästa volymschampot?

Det bästa volymschampot är enligt vårt test Living Proof Full Shampoo, då den känns skön att använda, samtidigt som den ger alla olika hårtyper en bättre volym och styrka.

Vad kostar volymschampo?

Volymschampo kan variera i pris, där vissa budgetalternativ kostar så lite som 30 kronor, medans mer preimumalternativ kostar upp mot 300-400 kronor.

Hur ofta ska jag använda volymschampo?

Användningsfrekvensen beror på din hårtyp och individuella behov. För de flesta rekommenderas 2-3 gånger per vecka. Överanvändning kan leda till uttorkning eller oljig hårbotten.

Kan jag kombinera volymschampo med andra hårvårdsprodukter?

Ja, du kan absolut kombinera volymschampo med andra produkter som balsam, hårserum eller stylingprodukter. Se bara till att de är kompatibla med din hårtyp och inte motverkar volymschampots effekt.

Fungerar volymschampo på alla hårtyper?

Generellt sett är volymschampo bäst lämpat för tunt till medeltjockt hår. Om du har mycket tjockt eller lockigt hår, kan du behöva en produkt som är mer fokuserad på fuktbevarande och definiering.

Hur snabbt ser jag resultat med volymschampo?

De flesta personer börjar se märkbara resultat efter bara en eller två användningar. För långvariga resultat rekommenderas dock regelbunden användning i kombination med andra lämpliga hårvårdsprodukter.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa volymschampon. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg