Bästa Hårgelé (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Frida Steen
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

11/01/2024

Bästa Hårgelé bäst i test

Söker du efter den perfekta hårgelén som håller din frisyr på plats hela dagen? Vill du veta vilken gelé ger bäst glans utan att göra håret stelt? Eller är du kanske nyfiken på vilka produkter som är skonsamma mot ditt hår?

Då har du kommit rätt.

I denna guide testar vi och jämför marknadens topphårgeléer för att hitta den som passar just dina behov.

Med över 15 års erfarenhet inom hårstyling och produktrecensioner, ger vi dig en pålitlig och detaljerad överblick. Från hållfasthet till ingredienser – vi täcker allt du behöver veta för att göra ett välgrundat val.

Läs vidare för att upptäcka din nya favorit i hårgelévärlden.

Bästa Hårgelé:

Bäst i Test Hårgelé

Näst Bäst i Test Hårgelé

Bästa Hårgelé För Lockigt Hår

Bästa Billiga Hårgelé

Bästa Hårgelé Med God Doft

Bästa Hårgelé För Herr

Bäst i Test Hårgelé

betyg

Känsla: 4.8/5

Styling4.8/5

Lätt Att Använda: 4.9/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Enkel att använda och styla håret med
 • Relativt lättarbetad som lämnar håret med en naturlig känsla
 • Mångsidig användning som kan styla håret efter behov
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Dessvärre inte cruelty-free

Recension

Wella Professionals Eimi Pearl Styler imponerar stort med sin förmåga att ge håret en naturlig och behaglig känsla. Efter många år i branschen har jag sällan stött på en produkt som lyckas balansera hållfasthet och flexibilitet så väl. När den appliceras, oavsett om det är i vått eller torrt hår, ger den en känsla av volym och tjocklek utan att tynga ned. Det är särskilt märkbart i kortare frisyrer där produkten ger en levande och dynamisk finish.

Användningen av denna gelé är en dröm för både amatörer och professionella. Den är lätt att applicera och ger omedelbar kontroll över håret. Ett litet belopp räcker långt, och det är särskilt uppskattat för dem som vill ha en produkt som varar. Stylingen blir enkel och smidig, vilket möjliggör kreativa frisyrer utan extra ansträngning. Det här är en produkt som verkligen möter behoven för alla som önskar en mångsidig hårgelé, oavsett hårtyp.

Trots dess många fördelar, är det dock viktigt att påpeka att Wella Professionals Eimi Pearl Styler inte är cruelty-free. Detta kan vara en avvägning för vissa konsumenter som prioriterar etiska överväganden. Men från ett rent användningsperspektiv levererar produkten utmärkt. Med sin 150 ml förpackning erbjuder den god valuta för pengarna, vilket gör den till ett mycket prisvärt alternativ för den som söker en högkvalitativ stylingprodukt.

kundrecension

“Har haft denna i många år. Älskar den och kan inte vara utan den! Bra att ha i både vått och torrt hår. Nu har jag relativt kort hår och vet inte om den är bra i långt hår. Tar den alltid i vått hår och ibland i torrt också för att styla till det. Håret känns tjockare med pearl styler.”

Storlek: 150 ml Cruelty Free: Nej


Näst Bäst i Test Hårgelé

betyg

Känsla: 4.9/5

Styling4.9/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Ger stark kontroll och stadga till alla hårtyper
 • Viktlös formula som inte tynger ner hået något
 • Lämnar även håret mjukt och fint

Nackdelar

 • Dyrare alternativ

Recension

Lanza Volume Zero Weight Gel är en produkt som lyckas med konststycket att erbjuda stark stadga samtidigt som den känns nästan viktlös i håret. Efter att ha testat och recenserat otaliga stylingprodukter kan jag säga att det är en sällsynt egenskap. Den levererar en mjuk och fin finish, vilket är imponerande för en gelé som ger så pass stark kontroll. Oavsett hårtyp – från tunt till tjockt – ger den en jämn och tillfredsställande känsla, vilket förklarar dess höga betyg.

Användarupplevelsen med Lanza Volume Zero Weight Gel är överlag positiv. Den är särskilt effektiv när den används i blött hår före föning, vilket ger en fantastisk grund för vidare styling. Den här gelén kräver lite mer precision i appliceringen jämfört med vissa andra produkter, vilket reflekteras i användarrecensionerna. Trots det, är dess förmåga att hålla frisyren på plats hela dagen utan att göra håret stelt eller kladdigt något som verkligen uppskattas av användarna.

När det gäller pris ligger Lanza Volume Zero Weight Gel i det högre segmentet, men man får verkligen vad man betalar för. Dess cruelty-free formulering är ett stort plus, speciellt för de som prioriterar etiska och hållbara skönhetsprodukter. Med 200 ml per förpackning erbjuder den också god mängd för priset. Denna gelé är ett utmärkt val för den som söker en premiumprodukt som levererar konsistent kvalitet och hållbarhet i stylingen.

kundrecension

“Är perfekt till kort hår. Använder den i blött hår innan jag fönar håret. Har använt denna produkt i minst 10 år är supernöjd.”

Storlek: 200 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårgelé För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Styling4.7/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Flexibel stadga som kan anpassas under dagen
 • Framhäver lockigt och vågigt hår fint
 • Återfuktande formula som stärker och skyddar torrt och skadat hår

Nackdelar

 • Texturen är inte lika stark som vissa andra alternativ

Recension

Brigeo Curl Charisma Frizz Control Gel erbjuder en unik lösning för lockigt hår med sin flexibla stadga som kan anpassas under dagen. Genom mina år av att testa och bedöma hårprodukter har jag sällan sett en gelé som så fint framhäver och definierar lockar och vågor. Dess förmåga att bibehålla lockarnas form och studs utan att kännas klibbig eller stel är anmärkningsvärd. Detta gör den idealisk för de som vill ha en naturlig och fri känsla i sitt hår.

Denna produkt stärker inte bara lockarna utan vårdar dem också. Dess återfuktande formula är speciellt fördelaktig för torrt och skadat hår. Den fungerar som en behandling som gradvis förbättrar hårets hälsa, vilket är ovanligt för en stylingprodukt. Att den är cruelty-free tillägger ytterligare värde, särskilt för miljömedvetna konsumenter. Med 162 ml innehåll får man en bra mängd produkt som räcker en god tid, även vid regelbunden användning.

Enligt användarrecensioner kan Brigeo Curl Charisma först upplevas som klibbig, men med korrekt tillämpning i blött hår visar produkten sin verkliga styrka. Den hjälper till att definiera lockar på ett sätt som få andra produkter gör. Användare rapporterar att deras lockar blir mer definierade och studsiga utan den oönskade känslan av klister. Även hållbarheten imponerar, med rapporter om stilar som håller i upp till sju dagar med endast mindre uppdateringar. Detta gör Brigeo Curl Charisma till en utmärkt investering för de som söker en effektiv och långvarig lösning för sina lockar.

kundrecension

“Jag provade detta för länge sedan innan jag visste hur jag skulle styla mitt lockiga hår korrekt och hur man använder produkter. Det var klibbigt och lämnade mitt hår krispigt/grossigt. NU när jag vet hur man applicerar produkter i blött hår, jösses vad den här grejen hjälpte mina lockar att bli så definierade och studsiga utan den kladdiga känslan av klister. Hållningen är underbar. Efter att ha uppdaterat mitt hår mitt i veckan med lite curl cream kunde jag göra min stil sista 7dagar! Kommer att köpa igen!”

Storlek: 162 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Billiga Hårgelé

betyg

Känsla: 4.3/5

Styling4.8/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Extremt prisvärd i jämförelse med andra alternativ
 • Mycket stark textur som håller håret på plats hela dagen
 • Relativt enkel att borsta ur

Nackdelar

 • Texturen är väldigt stark, och passar inte särskilt bra för de med riktigt tunt hår

Recension

Wella Classic Styling Gel Ultra Strong utmärker sig i kategorin för prisvärda hårgeléer. Dess förmåga att leverera högkvalitativ styling till en bråkdel av priset för premiumprodukter är imponerande. Under mina år av att granska och jämföra hårvårdsprodukter har jag sällan stött på en så kostnadseffektiv lösning som denna. Den starka texturen garanterar att håret hålls på plats under hela dagen, vilket är särskilt fördelaktigt för de som söker en långvarig effekt utan att behöva oroa sig för oönskade förändringar i frisyren.

Trots sin starka formula är Wella Classic Styling Gel Ultra Strong förvånansvärt enkel att applicera och hantera. Det gör den till ett utmärkt val för dem som snabbt vill fixa sin frisyr på morgonen utan krångel. Den är också relativt enkel att borsta ur, vilket minskar risken för produktuppbyggnad och underlättar hårvårdsrutinen. Användarna uppskattar dess enkelhet och effektivitet, vilket gör den till en populär produkt för en mängd olika hårtyper och stilar.

En viktig aspekt att beakta är att dess starka textur kan vara överväldigande för individer med mycket tunt hår. I dessa fall kan produkten kännas för tung och kan överdriva hårets utseende. Detta understryker vikten av att välja en hårgelé som passar ens specifika hårtyp. Trots detta är Wella Classic Styling Gel Ultra Strong ett utmärkt alternativ för de som söker en stark, långvarig hårgelé till ett överkomligt pris, särskilt för dem med normalt till tjockt hår.

kundrecension

“Den fungerar toppen. Håret hålls på plats och lätt att applicera..”

Storlek: 150 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Hårgelé Med God Doft

betyg

Känsla: 4.5/5

Styling4.4/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Luktar riktigt gott och fräscht
 • Billigt alternativ
 • Naturlig stadga som inte ser stylat ut

Nackdelar

 • Stadgan håller inte alls lika länge som andra alternativ
 • Kan tynga ner håret något

Recension

Eco Cosmetics Hårgelé imponerar med sin uppfriskande och behagliga doft, vilket gör den till en favorit för de som värdesätter en god lukt i sina hårvårdsprodukter. Under min karriär som produktrecensent har jag upptäckt att doft kan vara en avgörande faktor för många användare, och denna gelé lyckas leverera en arom som är både subtil och förtjusande. Detta kombinerat med dess miljövänliga och cruelty-free egenskaper gör den till ett attraktivt val för den medvetna konsumenten.

När det gäller styling erbjuder produkten en naturlig stadga som inte ser överdrivet stylad ut, vilket är idealiskt för en mer avslappnad look. Dess användarvänlighet framhävs också i användarrecensioner, där den beröms för sin mångsidighet i att skapa olika frisyrer som bullar och hästsvansar. Även om den inte är optimal för hårdare stylingar som kräver en starkare stadga, exempelvis vid användning av locktång, är den ändå utmärkt för enklare och mer naturliga frisyrer.

Ett område där Eco Cosmetics Hårgelé inte presterar lika starkt som konkurrenterna är dess hållbarhet. Stadgan håller inte lika länge som vissa andra alternativ, vilket kan vara en begränsning för de som behöver en produkt som varar hela dagen utan omformning. Dessutom kan den tynga ner vissa hårtyper, särskilt de som är finare eller tunnare. Trots dessa mindre nackdelar är produkten ett utmärkt och prisvärt alternativ för de som söker en ekologisk gelé med en behaglig doft och en mer naturlig effekt på håret.

kundrecension

“Jag älskar den här produkten! Den fungerar utmärkt för olika frisyrer. Den är inte så lämplig för att hålla håret när du stylar med locktång men för snygga bullar, hästsvansar eller vad som helst är den fantastisk!”

Storlek: 125 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårgelé För Herr

betyg

Känsla: 4.5/5

Styling4.7/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Ger perfekt kontroll över kortare hår
 • Bidrar även till ökad volym i håret
 • Relativt enkel att arbeta in

Nackdelar

 • Den grövre texturen gör det svårare att arbeta in i längre hår.

Recension

Fudge Hair Gum har etablerat sig som en favorit inom hårgeléer för män, särskilt för de med kort hår. Dess förmåga att ge perfekt kontroll och tillföra volym är imponerande. Under årens lopp har jag testat otaliga produkter avsedda för herrstyling, och Fudge Hair Gum utmärker sig med sin balans mellan stadga och flexibilitet. Det är en idealisk produkt för den som vill experimentera med olika stilar, tack vare dess förmåga att förbli arbetsbar en god stund innan den torkar.

Användarvänligheten hos Fudge Hair Gum är också värd att uppmärksamma. Trots sin starka stadga är den förvånansvärt enkel att arbeta in i håret, vilket gör stylingprocessen både snabb och effektiv. Dessutom är doften av tuggummi eller godis något som många användare finner tilltalande, vilket lägger till en extra dimension av njutning i användningen av produkten.

En nackdel med Fudge Hair Gum är dess grövre textur, vilket kan göra den mindre lämplig för längre hårtyper. Det kan vara utmanande att jämnt fördela produkten i längre hårstrån, vilket kan leda till en ojämn eller klumpig känsla. Denna aspekt gör den mindre mångsidig jämfört med vissa andra stylingprodukter på marknaden. Trots detta, för kortare hårtyper och de som söker en stark, men ändå arbetsbar gelé, är Fudge Hair Gum ett utmärkt val.

kundrecension

“Riktigt bra grej om man gillar att ha gel i håret och sedan bolla runt med det för att hitta sin stil. Det är arbetsbart en bra stund innan det torkar och luktar som ett trevligt tuggummi eller godis.”

Storlek: 150 ml Cruelty Free: Ja


Hårgelé - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper en hårgelé kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp och Hårets Karaktär

Varje hårtyp reagerar olika på hårgelé. Det är viktigt att känna till ditt hårs egenskaper – är det tjockt, tunt, lockigt, rakt, torrt eller fett? 

Välj en produkt som är anpassad för din specifika hårtyp.

Tjockt och lockigt hår kan behöva en starkare hårgelé för att hantera och definiera lockarna, medan tunt hår kan behöva en lättare formula som inte tynger ner.

Hållfasthet och Finish

Hårgeléer kommer med olika hållfasthetsnivåer – från lätt till extra stark. Ditt val bör baseras på den frisyr du önskar uppnå.

Vill du ha en frisyr som håller sig på plats hela dagen, eller föredrar du något mer flexibelt och naturligt?

Även finishen är viktig, vissa geléer ger en glansig effekt medan andra ger en matt finish.

Ingredienser och Hårets Hälsa

Kontrollera ingredienslistan.

Är produkten alkoholfri? Alkohol kan torka ut håret och orsaka skador över tid. Sök efter närande ingredienser som aloe vera eller protein som kan stärka och skydda ditt hår.

Undvik produkter med skadliga kemikalier som parabener och sulfater som kan vara skadliga för både håret och hårbotten.

Användbarher

Vissa hårgeléer är lättare att arbeta med än andra. Tänk på hur lätt produkten är att applicera och hur snabbt den torkar.

En gelé som är svår att fördela jämnt kan lämna klumpar eller göra stylingen mer tidskrävande.

Doft

Doften av en hårgelé kan vara avgörande för vissa användare. Välj en produkt med en doft du trivs med, då doften kommer att följa med dig under dagen.

Vissa föredrar subtila dofter medan andra kan uppskatta starkare, mer distinkta aromer.

Storlek och Prisvärdhet

Ta hänsyn till förpackningens storlek och priset per milliliter. En större förpackning kan vara mer ekonomisk i längden, särskilt om du använder produkten regelbundet.

Jämför priser och storlekar för att hitta det mest prisvärda alternativet för din budget och användningsfrekvens.

Miljö- och Djurvänlighet

Om du är miljömedveten eller föredrar cruelty-free produkter, leta efter märken som följer dessa principer.

Många varumärken är nu transparenta med sin hållbarhetspolicy och om deras produkter är testade på djur eller inte.

Vanliga Frågor Om Hårgelé

Vilken är den bästa hårgelén?

Den bästa hårgelén är enligt vårt test Wella Professionals Eimi Pearl Styler, då det är en prisvärd och mycket mångsidig produkt som fungerar för alla hårtyper och stylingbehov.

Vad kostar hårgelé?

En bra hårgelé kostar vanligtvis mellan 150-300 kronor. Med det sagt finns det även budgetalternativ som kostar mindre än så, samt premiumalternativ som kostar mer.

Kan Hårgelé Skada Mitt Hår?

Hårgelé kan torka ut eller skada håret om den innehåller hårdalkohol eller andra skadliga kemikalier. För att undvika skador, välj alkoholfria produkter och de som innehåller vårdande ingredienser. Det är också viktigt att inte använda för mycket produkt och att regelbundet tvätta håret för att förhindra uppbyggnad.

Hur Skiljer sig Hårgelé från Hårpomada eller Vax?

Hårgelé ger vanligtvis en starkare och mer hållbar stadga jämfört med pomada eller vax. Gelén torkar och stelnar vilket låser in frisyren, medan pomada och vax erbjuder mer flexibilitet och en mindre stel finish. Vax och pomada är bäst för en matt finish, medan gelé ofta ger en mer glansig look. 

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa hårgeléerna. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg