Bästa Saltvattenspray (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

11/01/2024

Bästa saltvattenspray bäst i test

Söker du den bästa saltvattensprayen för perfekta beachvågor?

Då har du hittat rätt.

I denna genomgång testar vi och jämför marknadens främsta saltvattensprayer.

Vårt mål? Att ge dig en klar bild av vilken produkt som verkligen levererar det den lovar.

Med över 15 års erfarenhet inom skönhetsbranschen, förstår vi vad som skiljer en bra saltvattenspray från en medioker.

Läs vidare för att upptäcka vilken spray som kan förvandla ditt hår till just de vågor du drömmer om.

Bästa Saltvattenspray:

Bäst i Test Saltvattenspray

Näst Bäst i Test Saltvattenspray

Bästa Prisvärda Saltvattenspray

Bästa Saltvattenspray För Tunt Hår

Bästa Saltvattenspray För Lockigt Hår

Bästa Saltavattenspray För Torrt Hår

Bäst i Test Saltvattenspray

betyg

Känsla: 4.9/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.9/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Ger håret extra volym och framhäver naturliga vågor
 • Lämnar en matt finish utan att torka ut håret
 • Ger bra textur som är enkel att styla

Nackdelar

 • Innehåller onödig blå artificiell färg

Recension

Sachajuan Ocean Mist är inte bara en saltvattenspray; det är en revolution för hårstyling. Efter att ha använt denna produkt i flera veckor, kan jag intyga dess enastående effektivitet. Sprayen appliceras jämnt och ger håret en omedelbar volymboost, vilket är imponerande för en produkt som passar alla hårtyper. Dess förmåga att framhäva naturliga vågor utan att lämna en klibbig känsla är sällsynt i denna produktkategori.

Det som verkligen utmärker Sachajuan Ocean Mist är dess användarvänlighet. Den är designad för att vara effektiv både på lätt fuktigt och torrt hår, vilket gör den till en mångsidig allierad i varje hårstylingrutin. En lätt sprayning vid rötterna, följt av några sprut över längderna, ger håret en oemotståndlig textur och volym. Det faktum att den inte kräver tidskrävande eller komplicerade tekniker för att uppnå önskat resultat gör den till en favorit bland användare som jag själv, som värderar tid och kvalitet.

Den lämnar en matt finish som är idealisk för dem som föredrar en mer naturlig look. Att den dessutom är cruelty-free förstärker dess värde i dagens miljömedvetna samhälle. Även om den innehåller en artificiell blå färg, påverkar detta inte produktens övergripande prestanda. Sammantaget levererar denna saltvattenspray en högkvalitativ stylingupplevelse utan att kompromissa med hårets hälsa.

kundrecension

Jag älskar mitt hår på stranden och detta ger mig samma struktur. Jag är extremt kräsen om dofter, jag kommer inte att bära 99% Jag försöker och ändå det här, jag gillar till och med plus det går bort ändå efter en sekund, det är väldigt milt. När mitt hår fortfarande är lite blött eller till och med börjar bli torrt, sprayar jag detta på mina rötter och sedan 2-3 sprayer överallt annars. Jag brukade använda volymmousse innan jag fönade men det här är den enda hårstylingprodukten jag har använt på ett par år nu. Jag sprayar det på mitt torra hår också. Jag köper 4 åt gången nu!”

Hårtyp: Alla Storlek: 150 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Saltvattenspray

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Helt viktlös som knappt känns av i håret
 • Behöver endast väldigt lite för att styla effektivt
 • Innehåller även UV-skydd

Nackdelar

 • Dyrare alternativ
 • Enkelt att råka ta för mycket

Recension

Oribe Brilliance & Shine Après Beach är en saltvattenspray som genast ger ett intryck av lyx och kvalitet. Efter att ha provat denna produkt kan jag bekräfta att den lever upp till sitt rykte. Dess förmåga att erbjuda en helt viktlös känsla i håret är anmärkningsvärd. Produkten är utformad för att fungera med alla hårtyper, vilket gör den till ett måste i varje hårvårdskit. Den ger en fin textur som förstärker hårets naturliga vågor utan att kännas tung eller kladdig.

Användarvänligheten hos Oribe Brilliance & Shine är mycket bra, men det krävs lite övning för att dosera rätt mängd, särskilt då produkten är så effektiv att endast en liten mängd behövs. Den här sprayen är idealisk för dem som söker en snabb och enkel lösning för att skapa en naturlig, rufsig look. Det är enkelt att applicera direkt på torrt hår, och resultatet blir en textur som känns precis rätt – varken för torr eller för fuktig.

Förutom att skapa en önskvärd håreffekt, erbjuder denna spray även UV-skydd, vilket är en viktig fördel för att skydda håret mot solens skadliga strålar. Denna extra funktionen gör den till en ännu mer värdefull produkt. Även om priset är högre än för andra saltvattensprayer, är kvaliteten och de mångsidiga fördelarna som Oribe Brilliance & Shine erbjuder en klar motivering för kostnaden. Denna produkt är en investering i hårets hälsa och utseende, och ger användaren en känsla av självsäkerhet och stil.

kundrecension

Äntligen! Jag har testat så många sprayer för att få till min coola, naturliga, rufsiga look. Jag har axellång frisyr och älskar att ha busiga lockar/vågor. Den här beach-sprayen ger lätt textur och är inte för torr och inte heller för blöt. Sprayar direkt på torrt hår,enkelt och bekvämt. Varje gång får jag exakt den känslan jag vill ha, jag är fast, denna produkt är pricken över i och den boostar mitt självförtroende!”

Hårtyp: Alla Storlek: 75 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Prisvärda Saltvattenspray

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.9/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Ger håret mycket textur med långvarig volym
 • Fungerar för alla hårtyper och längder
 • Mild och diskret lukt
 • Mycket prisvärt

Nackdelar

 • Det “känns” som mer produkt i håret än andra alternativ

Recension

Björn Axén Salt Water Spray står ut som den bästa prisvärda saltvattensprayen på marknaden. Min erfarenhet med denna produkt bekräftar att den erbjuder en perfekt balans mellan kvalitet och pris. Sprayen levererar en imponerande textur och volym som håller under hela dagen. Dess universalitet, fungerande för alla hårtyper och längder, gör den till ett självklart val för en mångsidig användning.

Björn Axén Salt Water Spray är enkelt att använda och ger omedelbara resultat. Trots att vissa användare kan uppleva att det känns som om mer produkt finns i håret jämfört med andra alternativ, påverkar det inte den övergripande upplevelsen. Produkten är skonsam och lämnar en mild och diskret doft, vilket är särskilt uppskattat av användare som är känsliga för starka dofter. Den här sprayen är perfekt för dem som söker en effektiv lösning utan att överväldiga håret med kraftiga parfymer.

Denna saltvattenspray är inte bara prisvärd, utan erbjuder också en prestanda som ofta överträffar dyrare alternativ. Den är utmärkt för att skapa en mängd olika frisyrer, från lätta, naturliga vågor till mer definierade lockar. Dess förmåga att ge håret textur och formbarhet utan att kännas för tung är vad som gör Björn Axén Salt Water Spray till en favorit för många. För användare som letar efter en pålitlig och prisvärd produkt som levererar, är detta det självklara valet.

kundrecension

Jag är helnöjd med hur denna saltvattenspray fungerar! Tycker inte om att ha för många produkter i håret och har tidigare använt Sachajuans variant med bra resultat. Jag tror jag håller mig till den här i fortsättningen, gillar att den inte doftar för mycket och den räcker för att jag ska kunna forma till min frisyr.

Hårtyp: Alla Storlek: 150 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Saltvattenspray För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Ger håret mycket volym och densitet
 • Luktar otroligt gott
 • Mycket bra för att styla håret med

Nackdelar

 • Vissa användare har rapporterat att flaskan har läckt

Recension

R+Co Rockaway Salt Spray framstår som det bästa valet för de med tunt hår. Min erfarenhet visar att denna produkt är särskilt effektiv för att ge volym och densitet till fint hår, vilket är en utmaning för många vanliga saltvattensprayer. Dess förmåga att ge håret både struktur och en känsla av tyngd är imponerande, och resultatet är ett hår som känns tjockare och fylligare.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos R+Co Rockaway Salt Spray är dess underbara doft. Det är inte vanligt att en hårstylingprodukt inte bara förbättrar hårets utseende utan även luktar otroligt gott. Användningen är enkel och intuitiv, och sprayen är särskilt effektiv för att skapa mer definierade vågor och stilar, vilket gör det till en favorit bland användare som jag själv som söker efter en produkt som verkligen förstärker hårets utseende.

Trots rapporter om problem med flaskans förpackning, vilket kan orsaka läckage, står produktens kvalitet och effektivitet stark. Denna saltvattenspray är ett utmärkt verktyg för att ge liv åt platt och livlöst hår. Det är en produkt som jag rekommenderar starkt till alla med fint hår som söker efter en pålitlig lösning för att ge sitt hår extra volym och textur. R+Co Rockaway Salt Spray är en produkt som verkligen lever upp till sitt löfte om att ge tunt hår en mycket eftertraktad boost.

kundrecension

“Jag har superfint rakt platt hår och detta har hjälpt mycket för att skapa textur och kropp. Jag kramar det mellan mina händer för att skapa mer av en "våg" och det fungerar som en charm.”

Hårtyp: Alla Storlek: 124 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Saltvattenspray För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Ger håret naturliga vågor och viss textur
 • Både UV-skydd och värmeskydd
 • Relativt prisvärt

Nackdelar

 • Kan lämna en känsla likt hårspray i håret

Recension

Lanza Healing Style Beach Spray är en saltvattenspray som är speciellt anpassad för att framhäva och definiera lockigt hår. Under min tid med denna produkt har jag märkt att den ger en fantastisk förmåga att skapa naturliga vågor och textur. Detta gör den till en utmärkt produkt för lockigt hår, som ofta kräver en delikat balans mellan att definiera lockarna utan att göra dem tunga eller styva.

En särskild fördel med Lanza Healing Style Beach Spray är dess inbyggda UV- och värmeskydd. Detta är en viktig aspekt, speciellt för dem som använder värmeverktyg för att forma sina lockar. Denna egenskap gör att sprayen inte bara hjälper till att skapa vackra lockar, utan också skyddar håret från skador orsakade av sol och stylingverktyg. Dessutom är produkten relativt prisvärd, vilket gör den tillgänglig för en bredare publik.

Trots att vissa användare kan uppleva att produkten lämnar en känsla liknande hårspray, kan detta ofta balanseras med hur mycket produkt som används. Genom att justera mängden kan man uppnå den perfekta balansen mellan hållbarhet och naturlighet. Användarrecensioner, som den nämnda, betonar hur effektivt denna spray fungerar för att hålla lockarna på plats och förlänga deras livslängd. Med tanke på dess förmåga att definiera lockar och samtidigt skydda håret, är Lanza Healing Style Beach Spray ett utmärkt val för alla med lockigt hår som söker en produkt som verkligen förstår deras unika behov.

kundrecension

“Älskar att locka med den här saltsprayen i håret. Fungerar bra eftersom produkten innehåller värmeskydd! Lockarna håller Mycket längre!”

Hårtyp: Alla Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Saltavattenspray För Torrt Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Återfuktande formula som stärker och skyddar torrt och skadat hår
 • Gör håret mjukt och glansigt
 • Ger viss volym och textur

Nackdelar

 • Ger inte samma typ av textur och volym som många andra alternativ på markanden

Recension

Brigeo Superfoods Soft Wave Texture Spray är den bästa saltvattensprayen för de med torrt hår, enligt min erfarenhet och observation. Denna produkt står ut tack vare sin återfuktande formula som inte bara ger textur och volym, utan också näring och skydd för torrt och skadat hår. Det är en sällsynt kombination att hitta en saltvattenspray som både förbättrar hårstrukturen och samtidigt tar hand om hårets hälsa.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Brigeo Superfoods Soft Wave Texture Spray är dess förmåga att göra håret mjukt och glansigt. Detta är en viktig faktor för personer med torrt hår, som ofta kämpar med matt och livlöst hår. Produkten ger en fin volym och textur, samtidigt som den behåller hårets naturliga mjukhet och glans.

Även om denna saltvattenspray kanske inte ger samma nivå av textur och volym som vissa andra produkter på marknaden, är den idealisk för de som söker en mer naturlig och vårdande effekt. Användarrecensioner, som den citerade, understryker hur effektivt denna spray fungerar för att definiera vågor utan att lämna håret oljigt eller överdrivet torrt. Brigeo Superfoods Soft Wave Texture Spray är en utmärkt produkt för de som önskar en kombination av vård och styling, särskilt för dem som kämpar med torrt hår och söker en produkt som uppfyller deras unika behov.

kundrecension

“Jag är kär i den här produkten! Jag gav typ upp att försöka hitta nya produkter som skulle fungera med min hårstruktur men bestämde mig för att ge den här ett försök och hittills ångrar jag inte! Det hjälpte till att definiera mina vågor bättre och det lämnar inte mitt hår oljigt eller torrt. Det fungerar bättre för mig efter att jag tvättat håret.”

Hårtyp: Lockigt, vågigt, krulligt Storlek: 170 ml Cruelty Free: Ja


Saltvattenspray - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper en saltavattenspray kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp och Behov

Det första att överväga är din hårtyp och specifika behov. Olika saltvattensprayer är formulerade för olika hårtyp - tunt, tjockt, lockigt, rakt, torrt eller oljigt.

Välj en produkt som matchar dina unika behov för att uppnå bästa möjliga resultat.

Ingredienser

Läs ingredienslistan noggrant. Naturliga ingredienser som havssalt är ofta fördelaktiga, men se upp för tillsatser som kan vara skadliga eller torka ut håret.

Ingredienser som återfuktar och skyddar, som aloe vera eller oljor, är bra för torrt och skadat hår.

Textur och Finish

Tänk på vilken textur och finish du vill uppnå med din saltvattenspray. Vill du ha en matt finish eller lite glans?

Söker du efter en spray som ger en krispig textur eller något som ger en mer naturlig känsla? Ditt mål för hårets utseende bör styra ditt val.

Användarvänlighet

Välj en spray som är enkel att använda. En bra saltvattenspray ska vara lätt att applicera och fördela jämnt över håret.

Flaskans design, som spraymunstyckets form och storlek, spelar också en roll i hur enkelt det är att använda produkten.

Hållbarhet

Överväg hur länge effekten av sprayen varar. Vissa produkter kan behöva appliceras om under dagen, medan andra har en längre hållbarhet och behåller stilen hela dagen.

UV- och Värmeskydd

Om du spenderar mycket tid i solen eller ofta använder värmeverktyg, kan en saltvattenspray med inbyggt UV- och värmeskydd vara en god investering för att skydda ditt hår.

Storlek och Portabilitet

Storleken på flaskan kan vara viktig om du reser ofta eller vill ha med din saltvattenspray i väskan. En kompakt och lättförpackad flaska är praktisk för resor och snabba touch-ups.

Pris jämfört med Kvalitet

Jämför priset med kvaliteten på produkten. Dyrare saltvattensprayer är inte alltid bättre, och det finns prisvärda alternativ som erbjuder utmärkta resultat. Bestäm en budget och leta efter den bästa produkten inom det prisspannet.

Vanliga Frågor Om Saltvattenspray

Vilken är den bästa saltvattensprayen?

Den bästa saltvattensprayen är enligt vårt test Sachajuan Ocean Mist, då den ger håret en bra textur och volym utan att tynga ner eller försvåra stylingen.

Vad kostar en saltvattenspray?

En saltvattenspray kostar vanligtvis mellan 200-300 kronor, men det finns både billigare och dyrare alternativ på marknaden.

Vad är Fördelarna med Saltvattenspray?

Saltvattenspray är känt för att ge textur och volym till håret, vilket skapar en naturlig, strandliknande look. Den är särskilt effektiv för att skapa lätta vågor och förbättra lockar. Saltvattenspray är också bra för att ge en matt finish och kan hjälpa till att kontrollera frissighet.

Hur Använder Man Saltvattenspray?

För bästa resultat, spraya saltvattensprayen på fuktigt eller torrt hår. Börja vid rötterna och arbeta dig ner till hårtopparna. Använd fingrarna eller en kam för att fördela produkten jämnt. För mer volym, föna håret medan du kramar det lätt. För en naturlig look, låt håret lufttorka.

Kan Saltvattenspray Skada Håret?

Som med alla stylingprodukter, kan överanvändning av saltvattenspray torka ut håret, särskilt om det innehåller mycket salt. Det är viktigt att använda sprayen måttligt och att investera i en kvalitetsprodukt. Att regelbundet återfukta håret och använda en näringsrik balsam kan hjälpa till att motverka eventuell uttorkning.

Är Saltvattenspray Lämplig för Alla Hårtyp?

Saltvattenspray kan användas på de flesta hårtyper, men effekten varierar. Det är utmärkt för tunt och rakt hår för att skapa volym och textur. För lockigt och vågigt hår, kan det hjälpa till att definiera och framhäva lockarna. Personer med mycket torrt eller skadat hår bör vara försiktiga eftersom salt kan förvärra torrheten.

Kan Man Använda Saltvattenspray Dagligen?

Det är möjligt att använda saltvattenspray dagligen, men det rekommenderas att variera med andra stylingprodukter och ge håret pauser. Att använda en näringsgivande leave-in-behandling eller olja kan också hjälpa till att balansera ut eventuell uttorkning som orsakas av regelbunden användning av saltvattenspray.

Finns det Saltvattenspray utan Salt?

Ja, det finns produkter på marknaden som simulerar effekten av en traditionell saltvattenspray utan att faktiskt innehålla salt. Dessa alternativ kan vara bättre för personer med mycket torrt eller skadat hår eftersom de ofta innehåller mindre uttorkande ingredienser.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa saltvattensprayerna. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg