• Hem
  • >
  • Blogg
  • >
  • Hår
  • >
  • Nyansering i Håret: Vad Är Det & Hur Gör Man Det?

Nyansering i Håret: Vad Är Det & Hur Gör Man Det?

Sofia Lindberg
Författare

Lisa Karlsson
Bidragsgivare

04/10/2023

snygg-dyansering

Nyansering i håret har blivit en alltmer populär behandling för de som söker det lilla extra i sin hårfärg.

Men vad är nyansering, och hur går det till?

I den här artikeln kommer vi att dyka djupt in i ämnet och ge dig all den information du behöver.

Tabell: Nyansering - Snabbfakta

AspektDetaljer
Varaktighet15-20 tvättar
AnvändningEfter andra färgbehandlingar
HemmabrukMöjligt, men bäst hos en frisör
FrekvensMinst en månad mellan behandlingar
SlitageLågt


Vem Behöver Nyansering i Håret?

Om du någonsin har färgat ditt hår och känt att resultatet inte blev exakt som du hade hoppats, då kan nyansering vara lösningen för dig. Det är en behandling som passar de som söker en specifik ton eller nyans i håret, som silver, askgrå eller kall beige.

Det är särskilt användbart för de som har ljusa slingor och vill neutralisera gula toner som ofta uppstår efter blekning.

Skillnaden Mellan Nyansering och Toning

Många tror att nyansering och toning är samma sak, men det finns faktiskt viktiga skillnader.

Medan toning är en mer generell behandling, är nyansering en mer intensiv toning som används efter andra färgbehandlingar. Detta gör att du kan uppnå en mer exakt och varaktig färg.

Skillnaden Mellan Nyansering och Färginpackning

När det kommer till att förändra hårets färg, finns det flera alternativ att välja mellan. En av dem är färginpackning. Men hur skiljer sig en färginpackning från en nyansering?

Enkelt uttryckt, en färginpackning innehåller endast lite pigment som sätter sig i hårets översta lager. En nyansering, å andra sidan, innehåller oxiderande färg som går direkt in i håret, vilket ger en mer varaktig och intensiv färg.

bra-nyansering-i-haret

Hur Länge Håller en Nyansering?

En av de största fördelarna med nyansering är dess varaktighet. En lyckad nyansering brukar hålla i cirka 15-20 tvättar. Det finns dock sätt att förlänga dess livslängd.

Genom att använda färgbevarande schampo och vara skonsam med värmeverktyg som lock- och plattångar kan du få din nyansering att hålla längre.

Kan Man Nyansera Håret Hemma?

Många undrar om det är möjligt att utföra en nyansering hemma. Svaret är ja, men med vissa förbehåll. Det finns produkter för hemmabruk som liknar professionella nyanseringar, men slutresultatet blir sällan detsamma.

För bästa resultat rekommenderar vi att du går till en professionell frisör.

Hur Ofta Kan Man Göra en Nyansering?

Nyansering är en relativt skonsam behandling för håret, men det betyder inte att du bör göra det för ofta. Som en allmän tumregel rekommenderas det att vänta minst en månad mellan varje nyansering.

Om du färgar och klipper håret två gånger per år, kan det vara bra att genomgå en nyansering mellan dessa tillfällen för att fräscha upp din nyans och ditt hår.

Sliter Nyansering på Håret?

En vanlig fråga är om nyansering sliter på håret. Svaret är att det är en ganska skonsam behandling, särskilt jämfört med andra färgbehandlingar. Det gör det till ett bra alternativ för de som har slitet hår och behöver en paus från mer intensiva behandlingar.

Nyansering i Samband med Hårblekning

Nyansering och hårblekning går ofta hand i hand. Efter en blekning kan håret få en gulaktig ton, och det är här som nyansering kommer in i bilden.

Det hjälper till att neutralisera de gula tonerna och ger dig den exakta nyansen du är ute efter. Ett annat alternativ skulle vara att använda ett bra silverschampo eller silverinpackning.

Relaterade Inlägg