Bästa Silverinpackning (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Sofia Lindberg
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-silverinpackning-bast-i-test

Söker du lösningar för att behålla ditt blonda, vita eller gråa hår i toppskick? Denna guide är skriven just för dig.

Blont och grått hår har unika utmaningar, som att snabbt ta upp gula toner eller bli matt. Silverinpackningar är designade för att neutralisera dessa problem och ge dig ett fräscht, livfullt hår.

Med flera års erfarenhet av att granska och testa hårprodukter, kan jag säga att rätt silverinpackning gör underverk för ditt hår.

Låter det spännande? Fortsätt läsa för att upptäcka de bästa silverinpackningarna som kommer att förvandla ditt hår.

Bäst i Test Silverinpackning

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Färgkorrigerande kur som vårdar och återfuktar håret
 • Ger en fin och jämn kall nyans till blonda hår
 • Lämnar håret mjukt och fint efter behandling

Nackdelar

 • Inga uppenbara

Recension

Första intrycket av Kevin Murphy Blonde Angel Treatment är omedelbart positivt. Förpackningen är stilren och texten på etiketten är lätt att läsa, vilket direkt ger en känsla av lyx. När det gäller användarvänlighet, är detta en produkt som lever upp till förväntningarna. Flaskans utformning gör det enkelt att dosera rätt mängd produkt, vilket är en detalj jag alltid uppskattar. Det är en riktig game-changer för dig som har tröttnat på det klassiska silverschampot.

När det kommer till själva användningen, är konsistensen på denna inpackning idealisk. Den är inte för tjock eller för tunn, vilket gör att den appliceras jämnt över håret utan problem. Det tar inte lång tid innan man märker effekten; håret känns återfuktat och får en vacker, kall ton. Detta är särskilt viktigt för oss med blont hår som ständigt kämpar med oönskade gula undertoner.

Nu till den del som verkligen imponerar: hållbarheten av effekten. Jag har provat många silverinpackningar genom åren och kan ärligt säga att Kevin Murphy Blonde Angel Treatment verkligen håller vad den lovar. Håret förblir mjukt och behåller sin kalla ton flera dagar efter behandling. Detta är en produkt som verkligen förstår de unika utmaningarna med blont hår och adresserar dem på ett effektivt sätt. Det enda negativa jag kan finna är att den kan vara lite dyr för vissa, men jag anser att resultatet verkligen rättfärdigar priset.

kundrecension

“Om du som jag är lite trött på silverschampo-hypen så måste du prova Kevin Murphys silverinpackning. Här får du en härlig askig nyans utan att kompromissa med fukten och glansen! Kör denna en gång i veckan i stället för silverschampo och resultatet är ett återfuktat och frisk hår med en lagom kall ton.”

Hårtyp: Alla Storlek: 40, 250 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Silverinpackning

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Dämpar varmare gula toner i håret på ett fint sätt
 • Mycket återfuktande formula som reparerar och stärker håret med hyaluronsyra
 • Känns mycket skön att ha i

Nackdelar

 • Dyrt alternativ

Recension

Kérastase Blond Absolu Masque Ultra-Voilet Hair Mask ger en omedelbar känsla av lyx och effektivitet från första användningen. Flaskans design är elegant och användarvänlig, vilket gör det enkelt att dosera produkten. Detta skiljer sig tydligt från andra mindre ergonomiska förpackningar jag stött på. Maskens konsistens är rik, vilket gör den enkel att applicera jämnt över håret.

När det gäller själva användningserfarenheten, är denna inpackning något utöver det vanliga. Den är särskilt framtagen med hyaluronsyra, en ingrediens jag alltid letar efter i hårvårdsprodukter för dess återfuktande förmågor. Det är inte bara en dämpning av de gula tonerna som imponerar, utan också den djupgående vårdande effekten. Det känns som en salong-behandling hemma, vilket är en sällsynt men välkommen upplevelse.

I jämförelse med andra produkter, inklusive Kevin Murphy Blonde Angel Treatment, är Kérastase-masken mer fokuserad på reparation och styrka för håret. Detta gör den särskilt lämplig för de med skadat eller behandlat hår. Det enda som kan avskräcka vissa är priset, som ligger i det högre segmentet. Men som någon som har testat en rad olika silverinpackningar, kan jag säga att denna definitivt ger valuta för pengarna, trots den högre kostnaden.

kundrecension

“Enda silverinpackningen som verkligen funkar på mitt blonda hår - mattar ner det gula och kan nästan se nyfärgat ut om man låter det sitta i lite längre. Lite dyr men kommer alltid tillbaka till denna, älskar den!”

Hårtyp: Alla Storlek: 200 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Budget Silverinpackning

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Mycket prisvärt alternativ för de med en tajtare budget
 • Bra återfuktande egenskaper för frissigt och skadat hår
 • Lämnar håret extremt mjukt efter användning

Nackdelar

 • Inte lika konsekvent resultat som dyrare alternativ vi testat

Recension

L'Oreal Elvive Colour Protect Anti-Brassiness Purple Mask är en oväntad pärla i budgetsegmentet av silverinpackningar. Den enkla, men ändå funktionella, förpackningen gör det enkelt att dosera produkten, en designaspekt som ibland glöms bort i billigare produkter. Dess konsistens är tjock och rik, vilket underlättar appliceringen och minimerar spill.

När det kommer till användning, erbjuder denna inpackning en riktigt bra återfuktning. Detta är särskilt viktigt för de med frissigt eller skadat hår, som behöver extra näring. Den tjocka, lila färgen jobbar effektivt på att neutralisera gula toner, även om jag märkt att resultaten kan variera något från användning till användning.

Vad som verkligen sticker ut med L'Oreal Elvive är dess prisvärdhet. Med tanke på tubens storlek och produktens effektivitet, får man mycket för pengarna. Detta är en utmärkt inledande produkt för de som är nya inom silverinpackningar eller för de som inte vill lägga ut en förmögenhet. Dock måste det sägas att för den som söker salongskvalitet hemma, kan denna inpackning komma till korta jämfört med premiumalternativ som Kérastase Blond Absolu Masque Ultra-Voilet Hair Mask.

kundrecension

“Ärligt talat fungerar en tub av detta de senaste tre användningarna. Jag fick långt hår också, vilket är fynd för priset och det är en tjock lila färg och bra att använda efter ett lila schampo och hjälper till att bli av med brash gul! För priset kan du inte gnälla tbh!”

Hårtyp: Alla Storlek: 250 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Silverinpackning För Kalla Toner

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.9/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Extra pigmenterad för att ge en märkvärt svalare och ljusare färg i håret
 • Gör att du kan behålla ditt färgade hårs nyans längre mellan dina salongsbesök
 • Dryg och räcker länge

Nackdelar

 • Lite dyrare alternativ
 • Passar inte de som inte letar efter en kallare ton på håret

Recension

Redken Color Extend Blondage Express Anti-Messing Mask är en riktig utstickare när det kommer till att leverera kalla toner. Förpackningen är stilfull och praktisk, med en lättanvänd flip-lock som säkerställer att inte en droppe går till spillo. Konsistensen är tillräckligt tjock för att fästa ordentligt i håret, men inte så överväldigande att det känns som en belastning.

Användningsupplevelsen är imponerande. Den extra pigmenteringen i denna inpackning gör verkligen skillnad. Efter en kort behandlingstid har jag märkt att mina blonda slingor blir märkbart svalare och ljusare. För dem som strävar efter en kall nyans och vill förlänga tiden mellan salongsbesök, är detta den optimala produkten. Det är också en dryg formula, vilket innebär att en liten mängd går långt.

Det finns dock några punkter att beakta. Den första är prislappen; det är ett lite dyrare alternativ, men effekten och hållbarheten gör det värt investeringen. Den andra är att den här produkten inte är för alla. Om du inte är ute efter en kall ton i ditt hår, bör du undvika denna inpackning. Detta är en specialiserad produkt som gör det den säger mycket bra, men det är inte en allt-i-ett-lösning.

kundrecension

“Toppen istället för silverschampo som bara torkar ut håret!”

Hårtyp: Alla Storlek: 250 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Vegansk Silverinpackning

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Helt vegansk samt fri från sulfater och parabener
 • Lämnar håret mjukt, väldoftande och med bra lyster
 • Tynger inte ner håret

Nackdelar

 • Dyrt alternativ
 • Ger inte samma grad av kalla toner som vissa andra alternativ vi testat

Recension

Amika Bust Your Brass Cool Blonde Intense Repair Mask erbjuder en rik och fyllig konsistens som enkelt går att applicera i håret. Den veganska formuleringen, fri från sulfater och parabener, känns som en fräsch och etiskt ansvarsfull behandling. Förpackningen är användarvänlig och designad för att minimera spill, vilket jag alltid ser som en viktig detalj i hårvårdsprodukter.

Användningsupplevelsen med denna mask är övervägande positiv. Efter applicering och sköljning blir håret märkbart mjukt, väldoftande och får en fin lyster. Det som imponerar mig mest är att produkten inte tynger ner håret, vilket är en vanlig fallgrop för många intensiva hårinpackningar. Detta gör den särskilt användbar för de med finare hårtyper som inte vill offra volym för färgkorrigering.

Trots dess många fördelar, har Amika Bust Your Brass några begränsningar att beakta. För det första, den ligger i det högre prissegmentet. För det andra, om ditt huvudsyfte är att uppnå kalla toner i ditt blonda hår, kan denna inpackning vara lite för svag i den avdelningen. Den erbjuder en viss grad av färgkorrigering, men inte i samma utsträckning som vissa andra specialiserade produkter på marknaden.

kundrecension

“Denna inpackning är så rik och fyllig! Som man kanske ser på bilden blir det tydliga märken i burken där jag skopat upp produkt med min hand. Håret känns inte nedtyngt efter användning alls, och det gillar jag! Den doftar fantastiskt gott, och håret blir glansigt, mjukt och känns extra följsamt när jag använt denna. Jag tycker inte att den ger någon vidare effekt vad gäller kylan i håret dock. Visst blir det lite skillnad, men det kan även bero på schampot ur samma serie som jag kombinerat denna med under en månads tid. Som en vårdande inpackning gör den helt sitt jobb, men vet inte om jag skulle köpa om den just för de färgtonande egenskaperna, som jag tycker är lite på den klenare sidan.”

Hårtyp: Alla Storlek: 250 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Silverinpackning För Platina Blont & Grått Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Optimal färgkorrigering för personer med platinablont eller grått hår
 • Tjock och mjuk konsistens som är enkel att hantera och fördela i håret
 • Snabbverkande kur som bara tar 3-5 minuter

Nackdelar

 • Passar inte alla hårfärger

Recension

Matrix Total Results So Silver Purple Toning Hair Mask levererar på många fronter, särskilt för de med platinablont eller grått hår. Konsistensen är tjock och mjuk, vilket gör den enkel att fördela jämnt genom håret. Detta är en aspekt jag alltid uppmärksammar, eftersom ojämn applicering kan leda till fläckiga resultat.

När det kommer till användningen, skiljer sig Matrix Total Results positivt från många andra silverinpackningar. Den är snabbverkande, vilket är en stor fördel för dem som inte har tid att vänta 10-20 minuter på att en inpackning ska verka. Med bara 3-5 minuters behandlingstid får man en optimal färgkorrigering, särskilt för platinablonda och gråa nyanser. Detta är särskilt värdefullt för dem som söker en snabb men effektiv lösning.

Det finns dock en baksida med denna produkt. Den passar bättre för de som har platinablont eller grått hår och letar efter en hårinpackning som verklighet kan hjälpa till med att skapa och bevara de kalla tonerna i håret. För någon med mer blont hår kan den därför öka graden av lila/blått i håret, vilket inte är till allas tycke.

kundrecension

“Jag älskar det här! Jag använder den när jag bättrar på mina musbruna rötter. Det tar bort de gula eller orange tonerna direkt från mina rötter för att matcha de platinablonda ändarna. Jag rekommenderar starkt det här!”

Hårtyp: Alla Storlek: 200 ml Cruelty Free: Nej


Silverinpackning - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper en silverinpackning kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Att välja en silverinpackning som är anpassad till din unika hårtyp är avgörande för att få optimala resultat. Om du har torrt hår, bör du fokusera på produkter som innehåller återfuktande ingredienser som hyaluronsyra eller arganolja. Dessa komponenter kommer inte bara att neutralisera oönskade gula toner men också återfukta och återställa håret.

För de med oljigt hår är det viktigt att hitta en inpackning som inte är för tung eller fet. Målet är att undvika produkter som kan göra ditt hår ännu oljigare. En lättare, vattenbaserad inpackning är ofta det bästa valet i dessa fall.

Om du har blandat eller normalt hår, har du lite mer flexibilitet. Men även här är det viktigt att läsa ingredienslistan och recensioner noggrant. Ett bra exempel är Kérastase Blond Absolu Masque Ultra-Voilet Hair Mask, som är utmärkt för alla hårtyp, och erbjuder både färgkorrigering och intensiv vård.

Effektivitet

För att verkligen kunna bedöma effektiviteten av en silverinpackning är det viktigt att antingen läsa noggranna recensioner eller, ännu bättre, testa produktprover. Det är inte ovanligt att olika produkter har olika styrkor när det gäller färgkorrigering. Vissa inpackningar är utformade för snabbverkande resultat, som Matrix Total Results So Silver, som verkar inom 3-5 minuter. Andra, som Amika Bust Your Brass, fokuserar mer på den övergripande hårhälsan och kan ta längre tid att visa färgförändringar.

Om du har möjlighet att testa prover, gör det. Detta ger dig den mest direkta förståelsen för hur väl produkten kommer att fungera för dig. Observera inte bara den initiala färgförändringen, men också hur länge den varar. Vissa produkter kan ge fantastiska resultat som tyvärr bleknar snabbt.

Återfuktning

Återfuktning är en kritisk komponent i en silverinpackning, särskilt om du har torrt eller skadat hår. En inpackning som erbjuder god återfuktning kan förvandla din hårbehandling från en enkel färgkorrigering till en allomfattande hårrevitalisering. Ingredienser som sheasmör, kokosolja eller hyaluronsyra är utmärkta indikatorer på en produkts återfuktande potential.

Kérastase Blond Absolu Masque Ultra-Voilet Hair Mask är en sådan produkt som inte bara korrigerar färg men också djupt återfuktar. Detta är särskilt värdefullt för dem som regelbundet färgar, bleker eller använder värmeredskap, eftersom dessa processer kan vara mycket uttorkande för håret.

Inte bara kommer ditt hår se bättre ut med en återfuktande silverinpackning, det kommer också att kännas starkare och mer elastiskt. Detta minskar risken för håravfall och kluvna toppar, vilket resulterar i ett övergripande hälsosammare och mer attraktivt hår. Därför, om du har torrt eller skadat hår, bör återfuktande egenskaper vara högt upp på din prioriteringslista när du väljer en silverinpackning.

Användarvänlighet

Användarvänlighet är en ofta förbisedd, men kritisk faktor när det kommer till val av silverinpackning. En produkt som är enkel att applicera säkerställer att du får en jämn fördelning över hela ditt hår, vilket är nyckeln till en enhetlig färgkorrigering. Produkter som Matrix Total Results So Silver och Kérastase Blond Absolu Masque Ultra-Voilet Hair Mask, till exempel, har en tjock och lättmanövrerad konsistens, vilket gör dem lätta att fördela jämnt.

Förpackningens design spelar också en roll här. Flaskor med smidiga dispenserlock eller pumpar minimerar risken för spill och överanvändning. Detta är inte bara ekonomiskt fördelaktigt men också praktiskt när du står i duschen med begränsad tid och synfält.

Likaså är en produkt som är enkel att skölja ur en verklig vinst. Om inpackningen tar lång tid att skölja ut, kan det inte bara förlänga din duschtid men också riskera att lämna produktrester i håret. Dessa rester kan påverka hårets kvalitet och utseende negativt. Därför är snabb och enkel sköljning en viktig egenskap som kan göra din totala användarupplevelse mycket smidigare.

Behandlingstid

Behandlingstiden för en silverinpackning kan variera kraftigt från produkt till produkt, och det är viktigt att välja en som passar din livsstil och tidsram. Om du är någon som alltid är på språng och behöver snabba lösningar, bör du satsa på en snabbverkande inpackning. Matrix Total Results So Silver, till exempel, får jobbet gjort på bara 3-5 minuter, vilket gör det idealiskt för en hektisk vardag.

Å andra sidan, om du ser din hårbehandling som en form av veckovis självvård och har tid att avsätta, kan en längre behandlingstid vara fördelaktig. Denna extra tid kan ofta översättas till djupare färgkorrigering och ytterligare vårdande fördelar. Produkter som Amika Bust Your Brass tenderar att ta längre tid men erbjuder också en mer omfattande behandling.

Ingredienslista

Ingredienslistan på en silverinpackning är mer än bara en sidanteckning; det är en vital del av din beslutsprocess. Om du är särskilt känslig eller bara vill undvika kemiska ämnen, bör du se efter produkter som inte innehåller parabener, sulfater eller artificiella dofter. Dessa komponenter kan ibland irritera hårbotten och försvaga hårets kvalitet över tid.

För den miljömedvetna eller etiskt inriktade konsumenten är veganska och cruelty-free alternativ en utmärkt väg att gå. Amika Bust Your Brass Cool Blonde Intense Repair Mask är ett exempel på en produkt som är både vegansk och fri från sulfater och parabener. Dessa produkter inte bara avstår från att använda djurtester, men de innehåller ofta också mer naturliga ingredienser som kan vara skonsammare mot ditt hår och hårbotten.

Det är också klokt att se efter ingredienser som faktiskt förbättrar din hårs hälsa, som aminosyror, naturliga oljor och vitaminer. Dessa komponenter kan bidra till att göra ditt hår starkare, mjukare och mer glänsande, förutom att justera dess färg. Detta extra lager av vård gör din silverinpackning till en multipurpose-produkt, vilket är ett stort plus.

Vanliga Frågor Om Silverinpackning

Vilken är den bästa silverinpackningen?

Den bästa silverinpackningen är enligt vårt test Kevin Murphy Blonde Angel Treatment.

Hur ofta bör jag använda en silverinpackning?

För de flesta användare rekommenderas en gång i veckan. Överanvändning kan leda till att håret får en oönskad lila nyans.

Kan jag använda silverinpackning på färgat hår?

Ja, silverinpackningar är faktiskt designade för att användas på blont, blekt eller färgat hår för att neutralisera gula toner.

Hur länge bör jag låta silverinpackningen sitta i?

Följ alltid anvisningarna på produkten. Tiden kan variera mellan 3 och 20 minuter beroende på produkt och önskat resultat.

Är det säkert att använda silverinpackning på känslig hårbotten?

Om du har en känslig hårbotten, välj en produkt som är fri från parabener och sulfater. Gör alltid ett test på en liten del av huden innan full användning.

Fungerar silverinpackning på grått hår?

Ja, många silverinpackningar är också effektiva för att neutralisera gula toner i grått hår.

Kan jag kombinera silverinpackning med andra hårprodukter?

Ja, men det är bäst att konsultera med en professionell frisör för att säkerställa att produkterna är kompatibla och inte kommer att reagera negativt med varandra.

Behöver jag använda balsam efter en silverinpackning?

Det beror på produkten och ditt hårbehov. Vissa silverinpackningar är så återfuktande att ett separat balsam inte är nödvändigt.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa silverinpackningarna. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg