Bästa Silverschampo (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-silverschampo-bast-i-test

Denna guide är en komplett översikt över de bästa silverschampot på marknaden, riktad till dig som vill neutralisera gula toner i blont eller grått hår.

Gula toner i blont eller grått hår kan vara ett irriterande problem. Ett kvalitativt silverschampo är lösningen som neutraliserar dessa toner och ger ditt hår en kallare nyans.

Som en expert inom hår- och skönhetsprodukter har jag provat olika silverschampot och jämfört effektivitet, ingredienser och pris.

Fortsätt läsa för att upptäcka vilket silverschampo som passar just dina behov och hur du får ut mest av det.

Bäst i Test Silverschampo

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Mycket effektiv formula med rikligt pigment
 • Snabbverkande som ger resultat redan efter första tvätten
 • Prisvärt alternativ

Nackdelar

 • Uttorkande effekt på håret

Recension

Fudge Clean Blonde Violet-Toning Shampoo imponerar direkt med sin rika och högpigmenterade formula. Från mina år i branschen vet jag att pigmentets kvalitet är avgörande för snabb och effektiv toningskontroll. Denna produkt levererar resultat redan efter första tvätten, vilket gör den idealisk för de som inte har tid att vänta.

När det kommer till användning är denna produkt nästan felfri. En konsistens som är lätt att fördela jämnt över håret och en förpackning som är praktisk i duschen. Det enda minuset är dess uttorkande effekt. Men det är en vanlig bieffekt hos silverschampot med hög effektivitet, något jag själv har erfarenhet av. Lösningen är en återfuktande inpackning eller ett rikt balsam som komplement.

Vad som verkligen gör detta silverschampo till en storfavorit är dess prisvärdhet i förhållande till prestanda. Det är inte alltid lätt att hitta en produkt som balanserar kostnad och effektivitet, och Fudge Clean Blonde gör det på ett utmärkt sätt. Om du är på jakt efter pålitlig kvalitet utan att spränga budgeten, behöver du inte leta längre.

kundrecension

“Toppen! Har testat en uppsjö av silvershampoon genom åren men kommer alltid tillbaka till denna. Gör mina slingor fräscha och fina igen och jag upplever att om man bara gör en inpackning eller använder bra och återfuktande balsam efteråt torkar den inte ut mer än något annat silvershampoo.”

Hårtyp: Alla Storlek: 250 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Silverschampo

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Gör håret lent och fint efter användning
 • Väldigt enkel att applicera och tvätta in i håret
 • Doftar mycket gott

Nackdelar

 • Doften kan vara lite för stark för vissa

Recension

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo tar en annan approach jämfört med andra silverschampot jag tidigare recenserat. Detta schampo är en dröm att använda, inte bara på grund av dess effektivitet men också för sin enkelhet i applikation. Texturen är silkeslen och lättarbetad, vilket gör det lätt att fördela jämnt över håret, något jag alltid betonar när jag jämför olika produkter.

En annan framstående aspekt är doften. Från min tid som innehållsskapare inom skönhetsindustrin vet jag att doften kan vara en avgörande faktor för många. Moroccanoil har alltid utmärkt sig med sina doftval, och detta schampo är inget undantag. Doften är dock ganska stark, vilket kan vara en nackdel för personer som är känsliga för starka dofter.

För mig är det speciellt intressant att se hur schampot gör håret lent och fint efter användning. Detta är inte alltid fallet med silverschampot som har en tendens att fokusera mer på att neutralisera gula toner än att vårda håret. Moroccanoil verkar ha lyckats med att uppnå en balans mellan båda, vilket gör det till en topprekommendation för dem som vill ha det bästa av båda världar.

kundrecension

“Bra silverschampo. Jag tycker detta schampot doftar gott (som alla deras produkter!) och ger bra effekt på mitt blekta hår. Håret blir lite strävt, men jag upplever det av alla silverschampon och det hjälper med en bra inpackning efteråt. Köper det gärna igen.”

Hårtyp: Alla Storlek: 70, 200 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Billiga Silverschampo

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.4/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Extremt prisvärt alternativ
 • Neutraliserar gula och orangea toner bra
 • Bra rengörande formula som tar bort restprodukter

Nackdelar

 • Inte lika effektivt som premiumalternativ
 • Har en tendens att färga av sig lite runt nagelband och liknande

Recension

L'Oreal Paris Elvital Color-Vive Purple Shampoo är en uppfriskande överraskning på den budgetvänliga fronten. Det är inte ofta man hittar en produkt som är så prisvärd men ändå effektiv. Applikationen är smidig, och schampot löddrar bra, vilket underlättar en jämn fördelning i håret. Denna egenskap får den att sticka ut från andra budgetalternativ som jag har erfarenhet av.

En fördel som bör framhävas är produktens rengörande kapacitet. Utöver att neutralisera oönskade toner tar detta schampo även bort restprodukter effektivt. Detta är en sällsynt och mycket välkommen egenskap, särskilt för dem som använder stylingprodukter regelbundet.

När det kommer till nackdelar har produkten några små svagheter. Den färgar av sig en aning, vilket kan vara irriterande. Den är inte heller lika effektiv som premiumalternativen. Men återigen, i detta prissegment är det sällan man hittar en produkt som kan jämföras med de dyrare alternativen. Om budget är en faktor, är detta schampo verkligen värt att överväga.

kundrecension

“Det här är jättebra. Jag har vitt, vitt hår, men mitt schampo (bra grejer) hade gjutit en gul glans i det vita och det var inte vackert. Jag använder detta schampo varannan gång jag tvättar håret och det gula var borta på 2 veckor!”

Hårtyp: Alla Storlek: 200 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Silverschampo För Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Sulfat- och parabenfri formula som minskar färgförlust i håret
 • Ger en fin glans och mjukhet
 • Räcker länge, och finns även i olika storlekar att köpa

Nackdelar

 • Kan vara lite problematisk för de med en känsligare hårbotten

Recension

Maria Nila Sheer Silver Shampoo är en fantastisk produkt för de med färgat hår, något jag uppskattar djupt som expert inom detta område. Schampot kommer med en sulfat- och parabenfri formula, vilket är utmärkt för att bevara hårfärgen. Denna specifika aspekt är något jag alltid uppmanar mina läsare att vara uppmärksamma på, eftersom det gör en betydande skillnad i färgens livslängd.

Användarvänligheten är en annan stark punkt för detta schampo. Det löddrar bra och är lätt att applicera i håret. Det ger dessutom en härlig glans och mjukhet, vilket inte alltid är fallet med produkter som också fokuserar på toningskontroll. Det faktum att det kommer i olika storlekar gör det även extra praktiskt och ekonomiskt i längden.

Den enda betydande nackdelen jag kan peka på är att det kan vara lite problematiskt för de med känsligare hårbotten. Detta är något jag har märkt i min egen användning samt i feedback från andra. Men om du inte har en känslig hårbotten och färgat hår är detta schampo nästan oslagbart i sitt segment.

kundrecension

“Bästa silverschampot! Helt klart de bästa silverschampot på marknaden! Det ljusnar upp gula toner så snyggt och du kan lätt få en kall ton i håret. Dessutom luktar det gott, är sulfat- och parabenfritt, har värmeskydd, svenskt & CF!”

Hårtyp: Alla Storlek: 100, 350, 1000 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Lyxiga Silverschampo

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Effektiv formula som återfuktar och skyddar ditt hår
 • Neutraliserar varma gula toner på ett mycket bra sätt
 • Luktar fantastiskt

Nackdelar

 • Väldigt dyrt alternativ

Recension

Oribe Bright Blonde Beautiful Color Shampoo lever upp till sin lyxiga etikett i alla aspekter. Den effektiva formulan inte bara neutraliserar gula toner, men också återfuktar och skyddar håret. Som någon som har provat ett brett spektrum av silverschampon, kan jag säga att denna kombination av fuktgivande och färgkorrigering är sällsynt och mycket eftertraktad.

När det gäller användarvänlighet får produkten höga poäng. Den löddrar upp snabbt och har en fantastisk doft, vilket förhöjer hela schamponeringsupplevelsen. För dem som är bekymrade över djurtester är det också viktigt att notera att denna produkt är cruelty-free, vilket alltid är en stor bonus i min bok.

Om det finns en nackdel med denna produkt, så är det prislappen. Det är utan tvekan ett dyrt alternativ, men du får mycket valuta för pengarna. Om du är villig att investera i ditt hår, då är detta schampo en utmärkt kandidat. Det lyfter verkligen standarden för vad ett silverschampo kan åstadkomma.

kundrecension

“Fantastisk! Så bra för mina blonda slingor! Dyr men effektiv, ger lyster och eliminerar de gula tonerna men håret känns torrt efteråt. Avsluta med Kevin Murphy Blonde Angel treatment för att få tillbaka dina mjuka lockar, fungerar perfekt för mig!”

Hårtyp: Alla Storlek: 75, 250 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Silverschampo För Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.4/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Stärkande och återfuktande formula
 • Ger lyster och glans i skadat hår
 • Doftar extremt gott

Nackdelar

 • Inte särskilt högeffektiv formula för att ta bort gula undertoner i håret

Recension

Amika Bust Your Brass Cool Blonde Repair Shampoo är som en välgörande spa-dag för skadat och problematiskt hår. Dess stärkande och återfuktande formula verkar verkligen under på trådarna, och lämnar dem med en synlig lyster och glans. För en som har kämpat med skadat och tunt hår genom åren, kan jag intyga att detta schampo känns som en behandling snarare än en vanlig tvätt.

Doften är ett annat plus. Det är en fantastisk blandning av söta och salongskvalitativa noter som gör hela schamponeringsprocessen till en lyxig upplevelse. Detta är inte alltid lätt att hitta i produkter speciellt utformade för skadat hår, så det är en verklig höjdpunkt. Dessutom är produkten cruelty-free, vilket alltid är en viktig faktor för mig.

Den enda svagheten jag noterade är dess effektivitet när det kommer till att ta bort gula undertoner. Även om det presterar bättre än genomsnittet på många andra områden, skulle jag ha uppskattat en kraftfullare lila pigmentering för att verkligen neutralisera oönskade nyanser. Men om ditt primära fokus är att reparera skadat hår samtidigt som du får lite hjälp med tonerna, kan det mycket väl vara ditt go-to-schampo.

kundrecension

“Detta shampoo har fått mitt stamp av approval av två anledningar; - doften, och att min hårbotten inte ballar ur av den. Den doftar en helt fantastisk mix av sött och salongsprodukt. Jag har en väldigt känslig hårbotten, som lätt kliar och bryter ut i mjälleksem av de allra flesta produkter. Här har vi dock ett undantag! Jag har använt denna minst en gång i veckan i strax över en månad, och min hårbotten har hållit sig helt i schack trots detta. Att shampoot är så milt är verkligen på gott och ont dock. Milt för håret och hårbotten, men det blir ingen vidare kyla i mitt hår, trots att jag kombinerat användningen med inpackningen ur samma serie. Något bättre än innan, men jag hade gärna haft mer drag i isigheten. Fördelen är att det är absolut noll risk att håret slår över i lila istället.”

Hårtyp: Skadat, tunt, frissigt Storlek: 275 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Silverschampo För Blekt Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.4/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Stärkande och återfuktande formula
 • Ger lyster och glans i skadat hår
 • Doftar extremt gott

Nackdelar

 • Inte särskilt högeffektiv formula för att ta bort gula undertoner i håret

Recension

Olaplex No. 4-P Bond Maintenance Purple Shampoo är en förlängning av den respekterade Olaplex-produktlinjen, särskilt formulerad för skadat, tunt och frissigt hår. Med en lång historia av att hantera blekt och kemiskt behandlat hår, var jag imponerad av hur detta schampo lyckades återfukta och stärka mina trådar. Det ger hårstråna en återupplivande lyster och glans, vilket ofta är en utmaning för de med blekt hår.

När det gäller doften, slår den verkligen alla rätt noter. En välbalanserad mix av söta och salongskvalitativa noter gör varje användning till en närmast terapeutisk upplevelse. Att det är cruelty-free lägger en extra stjärna till dess redan höga betyg i min bok.

Jag måste dock påpeka att Olaplex No. 4-P inte är det mest effektiva alternativet om du är ute efter att ta bort gula undertoner i blekt hår. Det är bra men inte fantastiskt på den fronten. I en värld av silverschampon där effektiviteten att korrigera färg är en högt värderad egenskap, hamnar denna något kort. Men, om du söker en produkt som utöver en mild tonkorrigering även reparerar och stärker ditt hår, är det definitivt värt att överväga.

kundrecension

“Detta shampoo har fått mitt stamp av approval av två anledningar; - doften, och att min hårbotten inte ballar ur av den. Den doftar en helt fantastisk mix av sött och salongsprodukt. Jag har en väldigt känslig hårbotten, som lätt kliar och bryter ut i mjälleksem av de allra flesta produkter. Här har vi dock ett undantag! Jag har använt denna minst en gång i veckan i strax över en månad, och min hårbotten har hållit sig helt i schack trots detta. Att shampoot är så milt är verkligen på gott och ont dock. Milt för håret och hårbotten, men det blir ingen vidare kyla i mitt hår, trots att jag kombinerat användningen med inpackningen ur samma serie. Något bättre än innan, men jag hade gärna haft mer drag i isigheten. Fördelen är att det är absolut noll risk att håret slår över i lila istället.”

Hårtyp: Skadat, tunt, frissigt Storlek: 275 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Silverschampo För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Stärkande och återfuktande formula
 • Fungerar bra för de med blont, blekt, färgat eller grått hår
 • Ger håret mer glans och lyster efter användning

Nackdelar

 • Inte särskilt effektivt mot mer orangea toner i håret
 • Färgen kan sätta sig lite i händerna - bör appliceras med handskar

Recension

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo är en formidabel spelare på marknaden för silverschampon. Dess stärkande och återfuktande formula är imponerande, särskilt när den appliceras på tunt, skadat eller frissigt hår. I min långa erfarenhet av att testa olika schampon för ljust hår, levererar denna produkt definitivt på löftet om ökad lyster och glans.

En av de saker som omedelbart sticker ut med detta schampo är dess höga pigmentintensitet. Det är ingen överdrift att säga att dess lila toner verkligen fastnar på hårstråna. Det gör det till en optimal produkt för dem som vill hålla gula toner i schack. Om du dock har orangea toner, kommer du att finna att dess kapacitet på den fronten är något begränsad.

Ett praktiskt tips: använd handskar när du applicerar denna produkt. Den kraftiga färgen kan faktiskt färga dina händer och naglar, vilket en del användare kan finna besvärligt. Det säger dock något om hur effektiv dess pigment är; den gör verkligen sitt jobb när den kommer i kontakt med håret. Om du är ute efter att göra en bestående inverkan på din blonda nyans, är detta schampo värt att utforska.

kundrecension

“Detta silver-shampoo bör man använda handskar till om man vill skydda naglar och händer för den lila färgen "fastnar" verkligen. Absolut fantastiskt shampoo! + Intensiv lila färg som FASTNAR på hårstråna. + Otroligt drygt. - egentligen inget minus men tänk på att ev använda handskar då handflator, naglar och nagelband gärna suger åt sig av de starka lila pigmenten.”

Hårtyp: Tunt, skadat, frissigt Storlek: 250 ml Cruelty Free: Ja


Silverschampo - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper ett silverschampo kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

När det kommer till att välja ett silverschampo, är det avgörande att ta hänsyn till din unika hårtyp. Precis som en skräddarsydd kostym, kommer ett anpassat schampo att bete sig annorlunda på olika hårtyper. Om du har tunt hår, bör du sikta på en lättare formulering som inte tynger ner dina strån. Ett schampo rikt på proteiner kan vara ett utmärkt val.

Har du däremot tjockt eller krulligt hår, är det klokt att investera i en djupt närande variant som kan hantera din hårs textur och densitet. Titta efter produkter med högkoncentrerade återfuktande ingredienser som arganolja eller sheasmör.

För dig med skadat eller frissigt hår, är en produkt med keratin eller andra reparerande ämnen en god idé. Dessa ingredienser kan hjälpa till att återuppbygga hårets naturliga skyddsbarriär och ge ett slätare, mer polerat utseende. En sak att notera är att om du tidigare har haft framgång med reparerande schampon, kan samma märkes silverschampo vara en säker satsning.

Pigmentstyrka

Pigmentstyrka i ett silverschampo är en viktig parameter, särskilt om du kämpar med uttalade gula eller brassy toner i ditt hår. Ett schampo med hög pigmentstyrka innehåller vanligtvis en rikare koncentration av lila eller blå pigment, vilka är optimala för att neutralisera oönskade varma nyanser. Dessa starkt pigmenterade formuleringar fungerar som en snabb korrigering och ger ofta märkbara resultat redan efter första användningen.

Men starka pigment kan vara en dubbelkantad svärd. Använder du en högpigmenterad produkt för ofta, riskerar du att ditt hår antar en oönskad lila eller blå ton. Därför är det viktigt att följa bruksanvisningen och eventuellt börja med en kortare exponeringstid än rekommenderat, för att sedan justera efter behov.

Innehåll

Ingredienslistan på ett silverschampo kan ge insikt i hur mild eller aggressiv produkten kan vara på ditt hår och din hårbotten. Ämnen som sulfater och parabener har en lång historia av att vara kontroversiella i hårprodukter. Sulfater är effektiva rengöringsmedel men kan även vara uttorkande och irritera en känslig hårbotten. Parabener, å andra sidan, är konserveringsmedel som har förknippats med hormonstörande effekter.

Många moderna formuleringar har flyttat bort från dessa potentiellt skadliga ämnen, men det är fortfarande viktigt att göra en noggrann genomgång av ingredienslistan. Ett tips är att leta efter schampon som marknadsförs som sulfat- och parabenfria. Dessa alternativ har ofta naturliga ingredienser som kokosnötsextrakt och aloe vera, som är skonsamma men effektiva.

Återfuktning

Om ditt hår lider av torrhet, blir valet av ett silverschampo med återfuktande egenskaper inte bara ett önskemål utan en nödvändighet. Ett schampo fyllt med fuktgivande ingredienser som hyaluronsyra, arganolja eller sheasmör kan göra underverk. Dessa ingredienser arbetar för att låsa in fukt i hårstrået, vilket förhindrar frissigt hår och gör håret mer hanterbart.

Ett schampo som saknar dessa återfuktande komponenter kan förvärra torrheten och göra ditt hår strävt och livlöst. Det är därmed viktigt att inte enbart fokusera på schampots förmåga att neutralisera gula toner. Fuktbalansen måste beaktas för att uppnå optimalt resultat.

För de som har upplevt torrhet även när de använt så kallade "återfuktande" produkter, är det särskilt viktigt att ta en titt på ingredienslistan. Ibland marknadsförs produkter som återfuktande, men innehåller alkohol eller andra uttorkande ingredienser. Ett välbalanserat silverschampo som tar hänsyn till både färgkorrigering och fukt är därför det smartaste valet för torrt hår.

Cruelty Free

För den som värdesätter etisk konsumtion och djurs välbefinnande, blir valet av ett cruelty-free silverschampo en principiell ståndpunkt. Det handlar om mer än bara att undvika produkter som testats på djur. Det är ett steg mot en mer hållbar och etisk skönhetsregim.

Ett schampo som är märkt som cruelty-free har genomgått andra typer av säkerhetstester som inte involverar djur. Detta kan inkludera in vitro-tester eller kliniska prövningar på frivilliga människor. Det är viktigt att notera att en cruelty-free etikett inte nödvändigtvis betyder att alla ingredienser är naturliga eller organiska. Men det är definitivt ett steg i rätt riktning för de som vill göra etiska val.

Budget

Priset på silverschampo kan variera kraftigt beroende på varumärke, ingredienser och andra unika fördelar som produkten erbjuder. Det är lätt att tänka att ett högre pris automatiskt betyder bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. I vissa situationer betalar du mer för varumärkets namn snarare än för produktens effektivitet.

Ett bra förhållningssätt är att först identifiera dina specifika behov. Har du till exempel väldigt torrt och skadat hår? Då kan det vara värt att investera i ett mer premium schampo med intensivt återfuktande egenskaper. Om du däremot bara behöver en snabb lösning för mindre brassy toner, kan en budgetvänlig variant vara fullt tillräcklig.

Vanliga Frågor Om Silverschampo

Vilket är det bästa silverschampot?

Det bästa silverschampot är enligt vårt test Fudge Clean Blonde Violet-Toning Shampoo, då det tar bort många gula och orangea undertoner i håret utan att skada håret.

Kan silverschampo torka ut mitt hår?

Ja, vissa silverschampon kan vara uttorkande. För att motverka detta, välj produkter som innehåller återfuktande ingredienser som aloe vera eller arganolja.

Hur ofta bör jag använda silverschampo?

Frekvensen beror på din hårtyp och de brassy toner du vill bekämpa. För vissa räcker det med en gång i veckan, medan andra kan behöva använda det upp till tre gånger i veckan.

Är silverschampo bara för blont hår?

Nej, silverschampo kan också användas på grått, silver och till och med vissa bruna hårtyper för att neutralisera oönskade gula eller orangea nyanser.

Hur länge ska jag låta silverschampot sitta i?

Tiden kan variera, men i genomsnitt bör du låta schampot sitta i 3-5 minuter. Läs alltid instruktionerna på flaskan, eftersom vissa produkter kan kräva en längre eller kortare tid.

Kan jag använda silverschampo på färgat hår?

Ja, de flesta silverschampon är säkra att använda på färgat hår. Men för att vara säker, utför alltid ett strängtest först eller konsultera med din frisör.

Är det någon skillnad mellan lila och blått schampo?

Ja, lila schampo är i allmänhet bättre för ljusare hårtyper och blont hår. Blått schampo är mer lämpligt för mörkare blont hår eller brunetter med ljusa slingor.

Vad gör silverschampo med min hårbotten?

Effekten på hårbotten varierar. Vissa upplever att de får en torr hårbotten, medan andra finner att särskilda formuleringar kan vara återfuktande. Läs ingredienslistan och användarrecensioner för att få en klarare bild.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa silverschampon. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg