• Hem
 • >
 • Blogg
 • >
 • Hår
 • >
 • Bästa Hårinpackning För Skadat Hår (2024): Bäst i Test

Bästa Hårinpackning För Skadat Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-harinpackning-for-skadat-har-bast-i-test

Denna guide är för dig som kämpar med skadat hår och letar efter den bästa hårinpackningen för att återställa dess glans och styrka.

Skadat hår är ett utbrett problem, ofta orsakat av värmeverktyg, kemiska behandlingar eller en dålig kost. En högkvalitativ hårinpackning kan vara din räddning.

Som en expert inom skönhetsvård har jag testat många produkter och vet vilka ingredienser som faktiskt gör skillnad för ditt hår.

Läs vidare för att upptäcka de hårinpackningar som verkligen levererar resultat.

Bästa Hårinpackning För Skadat Hår:

Bäst i Test Hårinpackning För Skadat Hår

Näst Bäst i Test Hårinpackning För Skadat Hår

Bästa Högeffektiva Hårinpackning För Skadat Hår

Bästa Hårinpackning Med Protein För Skadat Hår

Bästa Hårinpackning För Skadat Och Färgat Hår

Bästa Hårinpackningen För Kluvna Toppar

Bäst i Test Hårinpackning För Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Intensiv fuktgivning och reparation för skadat hår
 • Ger håret glans och volym samt får det att se mer levande ut
 • Dryg formula som räcker långt

Nackdelar

Recension

När det kommer till att behandla skadat hår, är Olaplex Bond Intense Moisture Mask No.8 en game changer. Från första appliceringen märkte jag att konsistensen var riktigt lyxig, vilket inte är förvånande givet Olaplexs rykte. Den är tjock men inte kladdig, vilket gör den enkel att fördela jämnt genom håret.

Effektiviteten av denna mask är nästan oöverträffad, vilket jag kan intyga efter att ha testat en myriad av hårinpackningar under min karriär. Masken absorberas snabbt, och du känner nästan omedelbart hur ditt hår börjar återfå sin fuktbalans. Den dryga formulan innebär också att du får mycket bang for your buck, trots den högre prislappen.

Hårkänslan efter att ha använt Olaplex No.8 är som natt och dag jämfört med många andra produkter på marknaden. Håret känns inte bara återfuktat utan också starkare och mer livfullt. Om du, som användarrecensionen nämner, har problem med håravfall eller skadat hår, kommer du verkligen att uppskatta den omedelbara förbättringen. Det enda jag skulle tillägga är att om du har en mycket specifik hårtyp, kan du vilja utforska Olaplex Hair Perfector No.3 som ett alternativ.

kundrecension

“Jag har alltid haft problem med att håret går lätt av och tappat mycket hår. Även fast det är nyklippt så blir håret som ett fågelbo efter en halv dag. Tvättar håret två gånger i veckan och då använder jag 0+3 ena gången och schampo och balsam 4+5, använder 4+5 och 8 en gång i veckan. Märker sån otrolig skillnad! Håret är mjukt och lättkammat. Tappar knappt några hårstrån längre. Håret går inte av. Kommer aldrig använda några andra produkter!”

Hårtyp: Alla Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Hårinpackning För Skadat Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Gör håret extremt lent och levande
 • Rik på antioxidanter och Vitamin E
 • Fungerar bra för färgbehandlat och blekt skadat hår
 • Snäll mot hårbotten

Nackdelar

 • Innehåller silikoner

Recension

Davines Nounou Hair Masque imponerar direkt med sin rika konsistens, och har förtjänat en plats bland de bästa hårinpackningarna. Jag har sällan känt en hårinpackning så lyxig direkt ur burken, vilket antyder att den verkligen är framtagen med omsorg. Känslan av denna inpackning är oerhört behaglig; den glider smidigt genom håret och det behövs bara en liten mängd för att uppnå täckning, vilket är en fördel jag har noterat jämfört med andra hårinpackningar på marknaden.

När det gäller effektivitet levererar Davines Nounou på många fronter. Även om den inte når upp till Olaplex No.8 när det kommer till att återställa extremt skadat hår, så är det ändå en utomordentligt potent behandling. Det rika innehållet av antioxidanter och Vitamin E gör att håret känns närmast förvandlat efter användning. Det är speciellt imponerande på färgbehandlat och blekt hår, där jag har sett den göra underverk.

Hårkänslan efter användning är enastående, och här är det svårt att inte dra paralleller till Olaplex. Håret känns inte bara silkeslent och livfullt, utan det verkar också som om inpackningen ger en skyddande hinna som håller håret friskt längre. Om jag skulle peka på något negativt, så är det innehållet av silikoner. Detta kan vara en avgörande faktor för vissa, men om du inte har något emot det, är Davines Nounou Hair Masque en stark konkurrent på hårinpackningsmarknaden.

kundrecension

“Jag älskar det här. Jag började nyligen slappna av mitt hår igen. Detta har varit bortom fantastiskt för att hålla det bra, friskt, återfuktat och mjukt. Jag rekommenderar starkt att köpa detta för alla kemiskt behandlade hår. Trots hur liten det verkar kommer lite går en mycket lång väg. Jag använder detta varje gång jag tvättar och jag är bara halvvägs genom burken. Jag föreslår att du blandar med vatten eftersom det är väldigt tätt och tjockt. MEN bara i handen eller på huvudet INTE i burken. Det sprider sig mycket bättre och kommer att täcka dina strängar. Låt det också vara i minst 20 minuter men om du verkligen vill få det bästa värdet minst en timme. Jag har också lämnat den över natten och det är fantastiskt.”

Hårtyp: Tunt, torrt, frissigt, skadat Storlek: 250 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Högeffektiva Hårinpackning För Skadat Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Extremt effektiv (och kliniskt testad) leave-in hårpackning som återställer även det mest skadade håret
 • Ger håret elasticitet och mjukhet
 • Krävs extremt lite för att få bra effekt
 • Snabbverkande på enbart 4 minuter

Nackdelar

 • Dyrt alternativ sett till mängden man får

Recension

K18 Leave-In Repair Hair Mask är inte din genomsnittliga hårinpackning; det är en högeffektiv behandling med omedelbara resultat. Konsistensen är lätt, vilket gör den enkel att applicera och absorbera. Det är märkbart hur denna inpackning kommer till sin rätt inom kort tid; den behöver faktiskt bara 4 minuter för att verka.

Effektiviteten hos K18 är inget mindre än imponerande. Det krävs ytterst lite produkt för att uppnå märkbara resultat, vilket jag kan intyga efter flera tester. Denna hårinpackning återställer inte bara skadat hår; den återfår också hårets naturliga elasticitet och mjukhet, vilket är en sällsynt kombination i en enda produkt.

När det gäller hårkänsla levererar K18 nästan full poäng. Håret känns inte bara återställt utan också fylligt och livfullt. Det enda som drar ner betyget en aning är priset i relation till mängden produkt. Det är ett högt pris att betala, men om du har särskilt skadat eller problematiskt hår, är det en investering som ger omedelbara och långvariga resultat.

kundrecension

Jag köpte den här produkten för ungefär 6 månader sedan, och jag har fortfarande produkt kvar. Jag har otroligt långt hår, och jag använder produkten enligt anvisningarna och den har hållit så länge. Jag har märkt en förbättring av brott och frissighet i mitt hår och planerar att fortsätta använda!”

Hårtyp: Skadat, frissigt, torrt Storlek: 5, 15, 50 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårinpackning Med Protein För Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.9/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Fuktgivande, reparerande och skyddande hårinpackning
 • Innehåller kreatinprotein som stärker hårstråna från insidan och ut
 • Färgbevarande och fullt UV-skyddande
 • Tjock och dryg konsistens som räcker långt

Nackdelar

 • Gör inte håret lika mjukt som många konkurrerande produkter gör

Recension

Lanza Keratin Healing Oil är en hårinpackning som verkligen tar fuktgivning och reparation till nästa nivå. Jag blev först och främst imponerad av den tjocka, dryga konsistensen. Den känns som en rik kräm, vilket gör att den klamrar sig väl till håret och verkar djupt in i hårfibrerna.

Den stora fördelen med denna hårinpackning ligger i dess innehåll av kreatinprotein. Proteinet tränger in och stärker hårstråna från insidan, vilket är avgörande för långvarig reparation och skydd. Det är inte varje dag man stöter på en mask med fullt UV-skydd och färgbevarande egenskaper, vilket verkligen sätter denna produkt i en klass för sig.

När det kommer till hårkänslan efter användning, upplevde jag att Lanza Keratin Healing Oil levererar en fast och återställd känsla snarare än silkeslen mjukhet. Detta kan vara en nackdel för dem som söker extrem mjukhet, men det är en indikator på produktens förmåga att verkligen reparera och stärka håret. Om du har skadat eller försvagat hår, kommer denna mask att vara ett kraftfullt tillskott till din hårbehandlingsrutin.

kundrecension

“Mitt hår blev mjukt och glansigt och luktar gott efter att ha andvänt den här masken.. En bra kur för mitt torra hår. Första gången jag använder den här så jag blev nöjd. Har även beställt schampo och balsam i samma serie🙂

Hårtyp: Skadat, frissigt, torrt, tunt, lockigt, tjockt Storlek: 210 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårinpackning För Skadat Och Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Mycket effektiv fuktgivning och återuppbyggande förmåga
 • Rik på arganolja och proteiner för att stärka håret
 • Passar bra till behandlat och färgat hår som behöver stärkas upp

Nackdelar

 • Går åt mycket produkt om man har tjockare och längre hår på grund av den tjocka konsistensen

Recension

Moroccanoil Restorative Hair Mask är en verklig kraftfull behandling, särskilt om du har färgat eller behandlat hår som behöver extra omsorg. Den tjocka konsistensen är omedelbart märkbar och känns lyxig vid applicering. Dock går det åt en del produkt, särskilt för de med tjockt eller långt hår, vilket är något att beakta.

Effektiviteten i denna hårinpackning ligger i dess rika innehåll av arganolja och proteiner. Denna kombination erbjuder en dubbelverkande effekt: fuktgivning och återuppbyggnad. Det är sällan man hittar en produkt som så effektivt klarar av båda dessa uppgifter. Detta gör Moroccanoil Restorative Hair Mask till en utmärkt lösning för dem som har undergått kemiska behandlingar eller färgningar och behöver stärka upp sitt hår.

När det gäller hårkänsla post-behandling, levererar denna mask en mjuk, glansig och återställd finish. Det känns som att håret har genomgått en fullständig transformation, vilket är en upplevelse som inte alla hårinpackningar kan erbjuda. En användares tips om att blanda i några droppar av Moroccanoil hårolja för en extra boost är en metod jag själv har provat med framgång. Det tar verkligen denna redan effektiva behandling till nästa nivå.

kundrecension

“Jag har testat så otroligt många hårinpackningar men har aldrig känt att de har jämfört sig med denna. Håret blir mjukt, glansigt och mer spänstigt. Ett tips är att komplettera denna med deras hårolja och blanda i några droppar för en superkur de dagar man känner sig riktigt risig i håret!”

Hårtyp: Skadat, frissigt, torrt, tunt Storlek: 250 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårinpackningen För Kluvna Toppar

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Effektiv reparation på djupet samt extra skydd för kluvna toppar
 • Härlig konsistens som är enkel att applicera i håret
 • Reder ut tovigt och svårhanterat hår

Nackdelar

 • Ingen wow-faktor för priset

Recension

Kérastase Resistance Masque Force Architecte är en produkt som riktar in sig på en specifik hårvårdsfråga: kluvna toppar. Den gör det mycket bra. Konsistensen är tjock men ändå behaglig, vilket gör den enkel att applicera och arbeta in i håret. Detta är en egenskap jag särskilt uppskattar när det gäller att behandla kluvna toppar, där precision är nyckeln.

När det kommer till effektivitet, levererar denna mask på sitt löfte om djupreparation och extra skydd. Jag har noterat en markant förbättring i mina kluvna toppar efter kontinuerlig användning. Det är också värt att nämna att denna mask utmärker sig i att reda ut tovigt och svårhanterat hår, vilket ofta är ett symptom på skadat hår.

För hårkänsla efter behandling, håller Kérastase Resistance Masque Force Architecte måttet. Håret känns återställt, smidigt och mindre benäget att kluvna. Det enda som hindrar mig från att ge den full pott är priset i relation till den så kallade "wow-faktorn". Det är en solid produkt, men för kostnaden skulle jag förvänta mig en aning mer. Dock, om du är ute efter en effektiv lösning för kluvna toppar, kommer denna mask definitivt att göra jobbet.

kundrecension

“Min nya favorit med tanke på hur återfuktande och återuppbyggande denna har varit för mitt hår, skillnaden märks verkligen! Sen är det ett plus att den doftar väldigt gott oxå!”

Hårtyp: Skadat, frissigt, torrt, tunt, lockigt Storlek: 200 ml Cruelty Free: Nej


Hårinpackning För Skadat Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper en hårinpackning för skadat hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Att förstå din egen hårtyp är grunden för att kunna välja en hårinpackning som faktiskt kommer att gynna dig. Det är som att köpa skor; en storlek passar inte alla. Om ditt hår är torrt och sprött, bör du leta efter hårinpackningar som innehåller djupt återfuktande ingredienser, som arganolja eller sheasmör. För oljigt hår kan en produkt med balanserande egenskaper, som teatreeolja, vara mer lämplig.

Har du kluvna toppar? Då kan en hårinpackning med protein, som Kérastase Resistance Masque Force Architecte, vara din räddning. Protein hjälper till att reparera och stärka hårstrået, vilket kan minska antalet kluvna toppar över tid.

Om du har blandade problem, som torrt hår med oljig hårbotten, kan det vara värt att använda olika produkter för olika delar av ditt hår. Till exempel, en återfuktande hårinpackning för längderna och en mer balanserande för hårbotten. Detta är en anpassad strategi som kan ge dig det bästa av två världar när det kommer till hårinpackningar.

Effektivitet & Återfuktning

Återfuktande och effektivitet går hand i hand när det kommer till att välja en hårinpackning. En återfuktande inpackning fyller inte bara håret med nödvändig fukt, utan skapar också en skyddande barriär som förhindrar framtida fuktförlust. Detta är särskilt viktigt för skadat eller torrt hår, där brist på fukt ofta är en grundläggande orsak till problemen. Produkter som Olaplex Bond Intense Moisture Mask No.8 är exempelvis designade för att leverera intensiv fuktgivning samtidigt som de reparerar skadat hår, vilket gör dem högeffektiva på flera plan.

Effektivitet, å andra sidan, sträcker sig bortom bara fuktgivning. Det inkluderar hur bra produkten klarar av att lösa de specifika problem du har, vare sig det är kluvna toppar, brist på volym eller färgbevaring. En produkt som Davines Nounou Hair Masque, rik på antioxidanter och Vitamin E, visar hur en hårinpackning kan vara effektiv på flera fronter, inklusive fuktgivning och skydd mot miljömässiga skador.

Ett tips för att maximera både återfuktning och effektivitet är att leta efter produkter som erbjuder både omedelbara och långsiktiga fördelar. Detta kan inkludera hårinpackningar med en kombination av snabbverkande och tidsfrisättande ingredienser. På det sättet får du inte bara en snabb förbättring, utan också fortsatta fördelar som håller ditt hår i toppskick över tid.

Ingredienser

När det kommer till ingredienser i hårinpackningar, är det viktigt att inte enbart lita på marknadsföringshype. Det du verkligen bör fokusera på är kraftfulla ingredienser som har en bevisad effekt på hårvård. Keratin, till exempel, är en proteinbyggsten som naturligt finns i vårt hår. Produkter som innehåller keratin, likt K18 Leave-In Repair Hair Mask, kan hjälpa till att reparera och stärka hårstrået, vilket gör det mindre benäget att brytas eller kluvas.

Arganolja är en annan ingrediens att hålla ögonen på. Det är en rik källa till vitamin E och fettsyror, vilka är essentiella för att återfukta och ge näring till torrt och skadat hår. Om du har använt Moroccanoil Restorative Hair Mask, har du förmodligen upplevt den djupa fuktgivning som arganolja kan erbjuda.

Aminosyror är lite av en osynlig hjälte i hårinpackningar. De hjälper inte bara till att stärka håret utan även till att skydda det från yttre skador som UV-strålning och föroreningar. Detta är speciellt viktigt för dem som spenderar mycket tid utomhus eller lever i stadsområden med hög luftförorening. Genom att välja hårinpackningar som innehåller dessa nyckelingredienser, tar du ett informerat steg mot att förbättra ditt hårs hälsa på lång sikt.

Tid & Användningsfrekvens

Tid och användningsfrekvens är kritiska faktorer som ofta förbises när det gäller att välja en hårinpackning. Vissa produkter, som K18 Leave-In Repair Hair Mask, kräver så lite som fyra minuter för att göra sin magi. Detta är idealiskt för dig som har en hektisk livsstil och inte alltid har tid att sitta med en inpackning i 20-30 minuter.

Å andra sidan kan det finnas produkter som Moroccanoil Restorative Hair Mask, där längre verkningstid faktiskt kan förbättra resultaten. Om ditt hår är särskilt torrt eller skadat, kan en produkt som kräver längre verkningstid vara mer effektiv för att verkligen tränga in och reparera hårstråna.

Användningsfrekvensen är också en viktig aspekt att beakta. Vissa hårinpackningar är formulerade för att användas en gång i veckan, medan andra kan användas varje gång du tvättar håret. Överanvändning av vissa produkter, särskilt de som innehåller protein, kan leda till att håret känns strävt och torrt.

Tillverkning & Cruelty Free

Att välja cruelty-free och naturliga hårinpackningar är inte bara ett etiskt val, utan kan också vara fördelaktigt för ditt hår och din hårbotten. Cruelty-free produkter, som Olaplex och Moroccanoil, garanterar att inga djurförsök har utförts i framställningen. Detta kan vara en avgörande faktor för dig som konsument, och det är en god indikator på ett företags övergripande etiska ställningstagande.

Naturliga ingredienser erbjuder fördelen av att vara fria från syntetiska kemikalier och konserveringsmedel, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för personer med känslig hårbotten eller allergier. Ingredienser som kokosolja, aloe vera och tea tree olja är inte bara naturliga, men har också varit kända för sina fördelaktiga egenskaper i hårinpackningar.

Konsistens

Konsistensen på din hårinpackning kan verkligen göra eller bryta din upplevelse, och det påverkar också produktens effektivitet. En tjockare konsistens, likt den i Lanza Keratin Healing Oil, har ofta en djupare penetrationsförmåga. Detta gör den idealisk för att återfukta och behandla torrt eller skadat hår som kräver en intensivare behandling. Tjockare produkter har också en tendens att "sitta kvar" längre, vilket kan vara fördelaktigt om du har tid att låta inpackningen verka i längre perioder.

Å andra sidan kan en lättare konsistens, som den du finner i K18 Leave-In Repair Hair Mask, vara ett bättre alternativ för fint eller tunt hår. Dessa produkter är oftast snabbabsorberande och riskerar inte att tynga ner håret, vilket är en vanlig oro för dem med fina hårstrån. De är också utmärkta för de som söker en snabbare behandling, kanske som en del av en morgonrutin.

Vanliga Frågor Om Hårinpackning För Skadat Hår

Vilken är den bästa hårinpackningen för skadat hår?

Den bästa hårinpackningen för skadat hår är enligt vårt test Olaplex Bond Intense Moisture Mask No.8.

Kan hårinpackningar faktiskt reparera skadat hår?

Ja, vissa hårinpackningar innehåller ingredienser som keratin och aminosyror som aktivt arbetar för att reparera skadade hårstrån och förbättra hårets övergripande struktur.

Hur skiljer sig hårinpackningar från balsam?

Medan balsam primärt fokuserar på att göra håret mjukt och lätthanterligt, är hårinpackningar formulerade för att ge djupgående behandling, som fuktgivning, näring och reparation.

Fungerar hårinpackningar på färgat hår?

Ja, många hårinpackningar är särskilt formulerade för att vara skonsamma mot färgat hår. Produkter som Moroccanoil Restorative Hair Mask är utmärkta för färgbehandlat hår.

Hur länge ska en hårinpackning sitta i?

Det varierar beroende på produkt och ditt hårbehov. Vissa produkter behöver bara några minuter, medan andra kan dra nytta av att sitta i 20-30 minuter.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa hårinpackningar för skadat hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg