Bästa Hårinpackning För Färgat Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-harinpackning-fargat-har-bast-i-test

Denna guide är skapad för dig som har färgat hår och söker den bästa hårinpackningen för att bevara färg och glans.

Färgat hår kan snabbt bli torrt och livlöst. En kvalitativ hårinpackning är lösningen för att hålla ditt hår friskt och färgen strålande.

Som en expert inom skönhetsprodukter har jag testat olika hårinpackningar och vet vilka som ger bäst resultat för färgat hår.

Läs vidare för att upptäcka produkterna som kommer att revolutionera din hårvårdsrutin.

Bästa Hårinpackning För Färgat Hår:

Bäst i Test Hårinpackning För Färgat Hår

Näst Bäst i Test Hårinpackning För Färgat Hår

Bästa Hårinpackning För Skadat Och Färgat Hår

Bästa Budget Hårinpackning För Färgat Hår

Bästa Hårinpackning Mot Torr Hårbotten För Färgat Hår

Bäst i Test Hårinpackning För Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.9/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Reparerar, stärker och skyddar håret bättre än någon annan hårinpackning
 • Fungerar bra för alla hårtyper och även på färgat hår
 • Resulterar i ett fräscht, glansigt hår

Nackdelar

 • Dyrt alternativ

Recension

Olaplex Hair Perfector No.3 är en av de mest effektiva hårinpackningarna jag har stött på, särskilt för färgat hår. Det finns goda anledningar till varför denna har kommit på en förstaplats bland våra toppval av hårinpackningar två år i rad.

Konsistensen är krämig men inte för tung, vilket gör den lätt att applicera. Den distribuerar sig jämnt i håret, vilket är en egenskap jag värderar högt efter att ha testat en rad andra produkter som lämnar ojämna resultat.

När det gäller effektivitet levererar denna produkt. Jag har sällan stött på en hårinpackning som så snabbt kan reparera och förstärka hårstrån. Efter bara en användning känns håret inte bara tjockare men också otroligt mjukt. I min erfarenhet, denna typ av omedelbar förbättring är sällsynt och det är klart att Olaplex har hittat en vinnande formel.

Det enda negativa att nämna är priset. Det är en kostsam investering, men en som jag personligen anser är väl värd pengarna. Om du letar efter en produkt som lever upp till sina löften och du är beredd att betala lite extra för det, då är Olaplex Hair Perfector No.3 det självklara valet.

kundrecension

“Olaplex har räddat mitt blekta och sommarslitna hår så många gånger! Behöver bara dra i en 2-3 behandlingar och håret känns fantastiskt tjockt och helt. Så värt pengarna!”

Hårtyp: Alla Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Hårinpackning För Färgat Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Extremt effektiv (och kliniskt testad) leave-in hårpackning som återställer även det mest skadade håret
 • Ger håret elasticitet och mjukhet
 • Krävs extremt lite för att få bra effekt
 • Snabbverkande på enbart 4 minuter

Nackdelar

 • Dyrt alternativ sätt till mängden man får

Recension

K18 Leave-In Repair Hair Mask är en utmärkt följeslagare för dem med skadat, frissigt eller torrt hår. Den är en leave-in produkt, vilket är en fördel jag särskilt uppskattar för dess användarvänlighet. Det räcker med en liten mängd för att täcka en stor yta, något jag har märkt genom att jämföra den med andra produkter som kräver generösare applicering.

Effektiviteten är i en klass för sig, och här kommer min expertis in: Det är inte ofta man stöter på en produkt som är både kliniskt testad och levererar på sina löften. Det tog bara 4 minuter att se en förbättring i mitt hår, som kändes mjukt och elastiskt. Det här är särskilt imponerande, eftersom många hårinpackningar kräver längre tid för att verka.

Prislappen är definitivt på den högre sidan, särskilt när man ser till produktmängden. Men min erfarenhet säger mig att kvalitet ofta kostar, och K18 är inget undantag. Om du är beredd att investera i ditt hår, är denna produkt ett utmärkt val som levererar snabba och långvariga resultat.

kundrecension

Jag köpte den här produkten för ungefär 6 månader sedan, och jag har fortfarande produkt kvar. Jag har otroligt långt hår, och jag använder produkten enligt anvisningarna och den har hållit så länge. Jag har märkt en förbättring av brott och frissighet i mitt hår och planerar att fortsätta använda!”

Hårtyp: Skadat, frissigt, torrt Storlek: 5, 15, 50 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårinpackning För Skadat Och Färgat Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Gör håret extremt lent och levande
 • Rik på antioxidanter och Vitamin E
 • Fungerar bra för färgbehandlat och blekt skadat hår
 • Snäll mot hårbotten

Nackdelar

 • Innehåller silikoner

Recension

Davines Nounou Hair Masque är en dröm för alla med tunt, torrt, frissigt eller skadat hår. En första intrycksfull detalj är dess rika konsistens, som inte känns kladdig eller svårhanterlig. Produkten smörjer in sig smidigt i håret, vilket är särskilt viktigt när man hanterar skadade hårstrån som behöver noggrann vård.

Effektiviteten är nästan på topp, med en 4.5/5 poäng. Efter att ha testat flertalet hårinpackningar kan jag intyga att Davines Nounou verkligen levererar på sina löften om att göra håret lent och levande. Den är rik på antioxidanter och Vitamin E, vilket är viktigt för hårets allmänna hälsa. Denna hårinpackning är dessutom snäll mot hårbotten, en sällsynt men välkommen egenskap.

Om det finns något att anmärka på, så är det innehållet av silikoner. Detta kan vara en turn-off för vissa användare som föredrar helt naturliga produkter. Men låt det inte avskräcka dig; denna mask är fortfarande en stark konkurrent på marknaden, särskilt för de som har kemiskt behandlat eller färgat hår.

kundrecension

“Jag älskar det här. Jag började nyligen slappna av mitt hår igen. Detta har varit bortom fantastiskt för att hålla det bra, friskt, återfuktat och mjukt. Jag rekommenderar starkt att köpa detta för alla kemiskt behandlade hår. Trots hur liten det verkar kommer lite går en mycket lång väg. Jag använder detta varje gång jag tvättar och jag är bara halvvägs genom burken. Jag föreslår att du blandar med vatten eftersom det är väldigt tätt och tjockt. MEN bara i handen eller på huvudet INTE i burken. Det sprider sig mycket bättre och kommer att täcka dina strängar. Låt det också vara i minst 20 minuter men om du verkligen vill få det bästa värdet minst en timme. Jag har också lämnat den över natten och det är fantastiskt.”

Hårtyp: Tunt, torrt, frissigt, skadat Storlek: 250 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Budget Hårinpackning För Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Prisvärt alternativ
 • Enkel och smidig att använda
 • Doftar fräsch och mild

Nackdelar

 • Inte den mest fuktgivande formulan bland konkurrerande hårinpackningar

Recension

Björk FUKT Hydrate Treatment är en pärla för dig som letar efter en budgetvänlig hårinpackning. En av de första sakerna jag la märke till var den fräscha, milda doften, som är en uppfriskande förändring från de mer kemiska dofterna i vissa andra hårprodukter. Appliceringen är enkel och smidig, något jag alltid söker eftersom det gör hela hårvårdsprocessen mindre tidskrävande.

Effektivitetsmässigt ger denna produkt en solid prestation. Med en rating på 4.5/5 i effektivitet, är det klart att Björk FUKT levererar bra resultat för sitt pris. Efter användning känns håret mjukt och får en fin glans, vilket är en egenskap jag ofta letar efter när jag testar hårinpackningar.

Det enda området där Björk FUKT inte riktigt når upp till konkurrenternas nivå är fuktgivande kapacitet. Det är inte den mest fuktgivande hårinpackningen på marknaden, men för det priset kan man knappast förvänta sig det. Om du har extremt torrt eller skadat hår kanske du behöver en produkt med lite mer kraft, men för genomsnittligt hår fungerar den här produkten mycket bra.

kundrecension

“Åh vad bra den här var. Luktar underbart och ger håret en massa fukt och en hälsosam glans. Toppen för mitt lite frissiga typiskt skandinaviska hår.

Hårtyp: Alla Storlek: 200 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårinpackning Mot Torr Hårbotten För Färgat Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Hanterar både torr och fet beläggningar i hårbotten
 • Kylande och fräsch känsla under och efter användning
 • Bra alternativ för de med mjälleksem

Nackdelar

 • Inte den bästa återfuktande förmågan för de med mycket torr hårbotten

Recension

Maria Åkerberg Scalp Scrub Intensive är en sällsynt juvel i hårinpackningsvärlden, särskilt när det gäller att hantera hårbottenproblem. En av de mest distinkta fördelarna är dess kylande och fräscha känsla, vilket är en direkt indikator på dess effektivitet. Som någon som har testat många produkter för hårbotten, kan jag säga att denna produkt verkligen står ut i hur den påverkar både hår och hårbotten.

Produkten är enkel att applicera och arbeta in i hårbotten, vilket är avgörande för att få maximal effekt. Det är också en bra match för de med mjälleksem, vilket är en svåråtkomlig målgrupp inom hårvårdssegmentet.

Om det finns något att kritisera, så är det produktens återfuktande förmåga. För de med extremt torr hårbotten kan det vara något otillräckligt. Men om du är någon som hanterar både torra och feta beläggningar i hårbotten, är detta en produkt som bör övervägas. Dess förmåga att ge en fräsch och kylande känsla gör den till en unik spelare på marknaden.

kundrecension

“Köpte en i resestorlek för att testa. Var själv osäker på om flaggorna i mina hårstrån var mjäll eller pga torr hårbotten. Denna produkt har en stark doft av pepparmint och en reseförsäkring är otroligt lite produkt så har man dom mig ett långt och tjockt hår , köp stor på en gång ! men det tog verkligen bort all smuts och gav mig ett fantastisk start läge för att kunna ge mitt hår rätt kärlek framåt!”

Hårtyp: Alla Storlek: 30, 125 ml Cruelty Free: Ja


Hårinpackning För Färgat Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper en hårinpackning för färgat hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Valet av hårinpackning bör inte bara fokusera på färgskydd; det ska också vara anpassat till din specifika hårtyp. Detta är särskilt viktigt eftersom olika hårtyper har olika behov. Till exempel, om du har lockigt hår, kan du behöva en produkt som erbjuder extra fukt och definition för dina lockar. Om ditt hår är rakt och fint, kan en lättare formula vara mer lämplig för att undvika att håret blir platt och livlöst.

I tidigare recensioner har jag ofta påpekat att en felaktig match mellan produkt och hårtyp kan resultera i mindre än optimala resultat. Det kan vara frestande att gå efter den mest hypade produkten på marknaden, men om den inte passar din hårtyp, kommer du sannolikt inte att dra full nytta av den.

Innehåll

Ingredienslistan på en hårinpackning kan avslöja mycket om hur effektiv produkten kommer att vara, särskilt för färgat hår. När du står där i butiken eller skummar igenom onlinebutiker, håll utkik efter ingredienser som keratin, aminosyror och naturliga oljor som argan eller kokosnötsolja. Keratin, en proteinbyggsten i hår, kan hjälpa till att reparera och stärka hårfibrer som skadats av färgbehandlingar. Aminosyror fungerar som byggstenar för protein och kan bidra till att återfukta och stärka hårstråna.

Naturliga oljor som argan- och kokosolja är också viktiga komponenter att leta efter. De fungerar inte bara som naturliga fuktgivare, utan de kan också skapa en skyddande hinna runt håret som bevarar färg och glans. Jag har själv märkt att hårinpackningar som innehåller dessa ingredienser tenderar att ge bättre resultat; de håller färgen fräschare längre och gör håret mer motståndskraftigt mot externa skadefaktorer som sol och föroreningar.

pH-Värde

Att ha koll på pH-värdet i din hårinpackning är mer än bara en teknisk detalj; det kan faktiskt ha en betydande inverkan på hur väl din hårfärg bevaras. En produkt som är pH-balanserad har en förmåga att hålla hårets och hårbottens naturliga pH-nivå i schack, vilket i sin tur bidrar till att färgen ser fräsch och levande ut över tid. När pH-värdet är för lågt eller för högt kan det leda till att färgmolekylerna i ditt hår inte håller sig kvar lika effektivt, vilket gör att din färg kan börja se matt och livlös ut.

Jag har noterat i tidigare recensioner att produkter med ett balanserat pH-värde, ofta nämnd i produktbeskrivningarna, tenderar att leva upp till hype när det kommer till att bevara färgens lyster och glans. Så nästa gång du jämför hårinpackningar, gör det till en vana att kolla pH-värdet. Det kan vara den lilla detaljen som gör stor skillnad i hur din färgade frisyr håller sig snygg och glänsande.

Sulfater

Sulfater i hårvårdsprodukter har länge varit en het diskussionspunkt, särskilt när det gäller färgat hår. Sulfater är rengörande ämnen som är effektiva på att lösa upp olja och smuts, men de har också en nackdel: de kan vara för aggressiva för färgbehandlat hår. Detta leder till att färgen inte bara tvättas ut snabbare, men också att håret kan bli torrt och skadat över tid.

Att välja en sulfatfri hårinpackning är därför en smart strategi för att förlänga livslängden på din färgbehandling. Produkter utan sulfater är ofta mildare och mer skonsamma, vilket innebär att de hjälper till att bevara färgen och hålla håret i bättre skick. Jag har tidigare recenserat flera hårinpackningar och märkt att de sulfatfria alternativen generellt ger en längre hållbarhet på färgen samt en bättre övergripande hårhälsa.

Fuktgivande

Färgade lockar är ofta i desperat behov av extra fukt. Färgbehandlingsprocessen kan nämligen vara uttorkande, vilket i sin tur kan leda till en mängd problem som kluvna toppar, brott och en allmänt livlös känsla. Det är här fuktgivande hårinpackningar kommer in i bilden som en räddare i nöden. Det optimala är att välja en produkt som innehåller ingredienser kända för sina fuktgivande förmåner, som hyaluronsyra, glycerin eller olika typer av naturliga oljor.

Jag har i tidigare recensioner stött på hårinpackningar som lovar fukt men inte levererar, och det finns inget mer besvikelseframkallande än det. En hårinpackning som verkligen är fuktgivande kommer att förändra känslan av ditt hår direkt efter första användningen. Håret kommer inte bara att kännas mjukt, utan också mer hanterbart och mindre benäget att brytas eller kluvas.

UV-Skydd

Om du någonsin har spenderat en hel dag i solen och märkt att din en gång så livfulla hårfärg ser en aning urblekt ut, då vet du vikten av UV-skydd för färgat hår. Solens UV-strålar är inte bara skadliga för huden; de kan också accelerera färgförlust och göra ditt hår torrt och sprött. Därför är det en smart idé att leta efter hårinpackningar som inkluderar UV-skydd som en av sina egenskaper.

Jag har tidigare recenserat hårprodukter som erbjuder detta extra lager av skydd, och resultaten talar för sig själva. Håret behåller sin färg längre, och den övergripande kvaliteten på håret förbättras också, eftersom det är mindre utsatt för solskador. Det är särskilt relevant för dem som ofta befinner sig utomhus eller planerar att tillbringa mycket tid i stark sol.

Vanliga Frågor Om Hårinpackning För Färgat Hår

Vilken är den bästa hårinpackningen för färgat hår?

Den bästa hårinpackningen för färgat hår är enligt vårt test Olaplex Hair Perfector No.3.

Kan jag använda hårinpackning på nyfärgat hår?

Ja, du kan definitivt använda hårinpackning på nyfärgat hår, men det är bäst att vänta 48-72 timmar efter färgbehandlingen. Detta ger färgen tid att sätta sig ordentligt.

Är det bättre att applicera hårinpackning på torrt eller fuktigt hår?

Applicering på fuktigt hår är oftast att föredra. Det gör det enklare för produkten att fördela sig jämnt och hjälper de aktiva ingredienserna att tränga in i hårstrået.

Kan hårinpackningar ändra färgen på mitt färgade hår?

Nej, hårinpackningar är utformade för att vårda och skydda, inte för att ändra hårfärg. Dock kan en bra hårinpackning bidra till att bevara och förstärka din nuvarande färg.

Kan jag sova med hårinpackning i?

Medan vissa hårinpackningar är utformade för att kunna sitta i över natten, är det inte alltid nödvändigt. Se till att läsa produktanvisningarna för att veta om det är säkert och effektivt att göra så med den produkt du har valt.

Finns det några naturliga alternativ till butiksköpta hårinpackningar?

Ja, många svär vid kokosolja, avokadoolja, olivolja eller till och med honung som naturliga hemmagjorda hårinpackningar. Dock kan effekten vara mindre förutsägbar jämfört med produkter speciellt utformade för färgat hår.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa hårinpackningarna för de med färgat hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg