Bästa Återfuktande Hårinpackning (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-aterfuktande-harinpackning-bast-i-test

Denna guide är skriven för dig som kämpar med torrt och skadat hår och vill veta vilka återfuktande hårinpackningar som ger bäst resultat.

Torrt hår är inte bara tråkigt att se på; det kan också vara skadligt och leda till kluvna toppar. En kvalitativ hårinpackning kan vara den livräddare du söker.

Som en expert inom skönhetsvård har jag provat dussintals hårinpackningar och vet exakt vilka som levererar på sina löften.

Läs vidare för att upptäcka produkterna som kan förvandla ditt hår från trist till fantastiskt.

Bästa Återfuktande Hårinpackning:

Bäst i Test Återfuktande Hårinpackning

Näst Bäst i Test Återfuktande Hårinpackning

Bästa Billiga Återfuktande Hårinpackning

Bästa Återfuktande Hårinpackning För Färgat Hår

Bästa Återfuktande Hårinpackning För Torrt Hår

Bästa Tyngdlösa Återfuktande Hårinpackning

Bäst i Test Återfuktande Hårinpackning

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Intensiv fuktgivning och reparation för skadat hår
 • Ger håret glans och volym samt får det att se mer levande ut
 • Dryg formula som räcker långt

Nackdelar

Recension

Olaplex Bond Intense Moisture Mask No.8 är en produkt som verkligen levererar när det kommer till att återfukta och reparera håret. Konsistensen är lyxig, rik men inte överväldigande, vilket gör den lätt att applicera. Det är uppenbart att den här produkten är skapad med avancerad teknologi och ingredienser av hög kvalitet, vilket jag kan bekräfta efter att ha testat en myriad av hårinpackningar under min karriär.

Effektiviteten hos Olaplex No.8 är svår att matcha. Inom bara några användningar märkte jag en dramatisk förbättring i hårets struktur. Det gav en intensiv fuktboost utan att tynga ner håret, vilket är en balansgång som många produkter misslyckas med. Med tanke på min långa erfarenhet av att testa hårprodukter, kan jag säga att detta är en av de få hårinpackningarna som faktiskt lever upp till hype.

När det gäller nackdelar, är priset definitivt en faktor att beakta. Men med tanke på den dryga formulan behöver du inte använda mycket produkt åt gången, så den räcker längre än man först kan tro. Även om det kan finnas billigare alternativ, får man det man betalar för med Olaplex No.8. Så om du är villig att investera i ditt hår, kommer du inte att bli besviken.

kundrecension

“Jag har alltid kämpat med frissigt men ändå lockigt hår och testade denna produkt från olaplex. Märkte redan skillnad efter en användning. Mitt hår är silkeslent och så fint 😍 Kommer garanterat att fortsätta använda denna produkt!”

Hårtyp: Alla Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Återfuktande Hårinpackning

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Lätt och smidig konsistens som enkelt kan appliceras i alla hårtyper
 • Reparerar, återfuktar och skyddar håret
 • Extremt effektiv på att reparera värmeskadat hår

Nackdelar

 • Finns inte alltid tillgänglig att köpa i Sverige
 • Kan lämna en lite vaxig känsla i håret

Recension

Drunk Elephant Silkamino Mega-Moisturizing Masker överraskar verkligen i år och har även landat en plats i vår lista över de bästa hårinpackningarna. Konsistensen är lätt och smidig, vilket gör den enkel att applicera över hela håret. Detta är särskilt anmärkningsvärt eftersom många hårinpackningar kan vara alltför tunga eller oljiga, något jag har stött på flera gånger i min karriär som skönhetsrecensent.

Effektiviteten är en annan stark punkt med denna produkt. Med en 5/5 i effektivitet, lyckas den reparera och skydda håret på kort tid. I synnerhet är den extremt potent för att behandla värmeskadat hår. Detta är en kvalitet som är sällsynt även bland high-end-produkter och något jag särskilt uppskattar givet antalet produkter jag har testat för just värmeskadat hår.

Nu till nackdelarna. En av dem är att den inte alltid är tillgänglig på den svenska marknaden, vilket kan vara frustrerande. En annan aspekt är den vaxiga känslan som vissa användare har rapporterat. Medan detta inte är en deal-breaker, är det något att ha i åtanke. Men jämfört med andra produkter jag har skrivit om, som Olaplex No.8, håller den här masken definitivt måttet när det gäller effektivitet och användarupplevelse.

kundrecension

“Det här är den bästa masken jag har hittat för återfuktning, den fungerar väldigt snabbt så den kan läggas till i din normala tvättrutin utan att behöva extra tid. Gör håret silkeslent, glansigt och mjukt.”

Hårtyp: Alla Storlek: 210 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Billiga Återfuktande Hårinpackning

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Extremt prisvärt alternativ
 • Bra återfuktning och mjukgöring tack vare passionsfruktsolja och sheasmör
 • Luktar extremt gott

Nackdelar

 • Inte samma effektivitet som dyrare produkter

Recension

Ida Warg Repair Hair Mask imponerar direkt med sin prisvänlighet utan att kompromissa på kvalitet. När du öppnar burken, möts du av en fantastisk doft, vilket är en detalj som inte bör underskattas. Jag har stött på alltför många hårinpackningar som har en stark kemisk lukt, men det här är inte fallet här.

När det kommer till att applicera produkten, glider den lätt genom håret. Ingredienserna, som passionsfruktsolja och sheasmör, gör att håret känns mjukt och välnärt. Detta är särskilt imponerande med tanke på prispunkten. I min erfarenhet tenderar billigare produkter att snåla på ingredienserna, men Ida Warg har lyckats skapa en formula som inte gör det.

Nackdelen här är att den kanske inte når upp till samma effektivitetsnivå som sina dyrare konkurrenter. Det betyder inte att den inte är effektiv; den gör ett utmärkt jobb med att återfukta och mjukgöra. Men om du har mycket skadat eller torrt hår kan du märka att den inte levererar samma kraftfulla resultat som premium-alternativ.

kundrecension

Alltså, jag är blown away. Denna mask är en av de bästa jag testat, för ynka 179 kronor?? VAD HÄNDER? 😍👏 Den luktar gott, förpackningen är lite gummierad så det finns ingen risk att man tappar den i duschen, plus att den är supersnygg förstås. Och håret sen blir så återfuktat, uppyggt och fylligt. Jag vill bada i den här masken hela jag känner jag! 😂 Kort och koncist, beroendeframkallande. KÖP den! 😍

Hårtyp: Alla Storlek: 300 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Återfuktande Hårinpackning För Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Prisvärt alternativ
 • Enkel och smidig att använda
 • Doftar fräsch och mild

Nackdelar

 • Inte den mest fuktgivande formulan bland konkurrerande hårinpackningar

Recension

Björk FUKT Hydrate Treatment gör ett solitt jobb när det gäller att erbjuda återfuktning speciellt för färgat hår. Produkten är enkel att applicera, med en konsistens som är varken för tung eller för lätt. Detta gör det lätt att fördela produkten jämnt genom håret, något som är kritiskt för att uppnå bästa möjliga resultat.

När det gäller doften, är den både fräsch och mild, vilket är en trevlig överraskning. I min erfarenhet är det sällan man stöter på en hårinpackning som klarar av att balansera en behaglig doft utan att vara överväldigande. Detta är definitivt ett plus, särskilt för de som är känsliga för starka dofter.

Det finns dock en nackdel att beakta: jämfört med andra hårinpackningar jag har testat, är den inte den mest fuktgivande. Det innebär inte att den inte fungerar, men om du har extremt torrt eller skadat hår, kan du behöva komplettera med en annan produkt för maximal effekt. Men för färgat hår som behöver en mild, men effektiv behandling, är det ett utmärkt val.

kundrecension

“Åh vad bra den här var. Luktar underbart och ger håret en massa fukt och en hälsosam glans. Toppen för mitt lite frissiga typiskt skandinaviska hår."

Hårtyp: Alla Storlek: 200 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Återfuktande Hårinpackning För Torrt Hår

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Bra återfuktande förmåga som binder fukt och skyddar håret mot uttorkning
 • Tynger inte ner håret
 • Kan ha i länge och få mjukare hår efter behandling

Nackdelar

 • Inte optimal för de med tunnare hårstrån

Recension

Waterclouds Repair Hairmask är en spelväxlare för torrt hår. Med en konsistens som är optimal för att binda fukt, glider produkten smidigt genom håret vid applicering. Detta är en viktig egenskap, eftersom jag har upplevt hårinpackningar som är för tjocka eller svåra att fördela, vilket inte är fallet här.

När det gäller återfuktning, gör denna mask sitt jobb exceptionellt väl. Den binder effektivt fukt till håret utan att göra det tungt eller oljigt. Detta är särskilt betydelsefullt för de med torrt hår, som ofta har svårt att behålla fukt utan att håret blir belastat. Jag har testat många hårinpackningar som antingen överfuktar och gör håret oljigt eller inte gör tillräckligt; Waterclouds navigerar denna balansgång skickligt.

En potentiell svaghet är att den inte är optimal för de med tunnare hårstrån. Detta är inte nödvändigtvis en avgörande faktor men något att ha i åtanke om du har finare hår. Masken fungerar bäst på hår som verkligen behöver en fuktboost, och om det är ditt huvudsakliga behov, kommer du inte att bli besviken.

kundrecension

“Jag är väldigt förtjust i Waterclouds fantastiska produkter och med mina club poäng valde jag att testa deras hårmask och den är precis lika bra som jag hoppades på 😍👌 Doften är lätt och frisk och ett plus att håret doftar hott dagen efter 💫 lätt formula som ärc lätt att skölja ur. Jag använder akltid Waterclouds hårmassage tool när jag använder en hårmask, perfekt combo. Letar du efter en bra hårmask till ett bra pris då rekommenderar jag denna goding ❤️ jag kommer absolut att köpa om den.”

Hårtyp: Alla Storlek: 70, 200, 1000 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Tyngdlösa Återfuktande Hårinpackning

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Helt viktlös som inte tynger ner håret på något sätt
 • Bra återfuktning och mjukgörande med arganolja
 • Håller länge och bra, även genom värmestyling
 • Luktar riktigt gott

Nackdelar

 • Dyr

Recension

Moroccanoil Weightless Hydrating Mask är som en dröm för dem som vill ha återfuktning utan extra tyngd. Produkten har en lätt textur, vilket är sällsynt bland hårinpackningar, som ofta kan vara krämiga och tunga. Jag har testat en myriad av hårinpackningar och kan säga att det är en utmaning att finna en som inte belastar håret men fortfarande återfuktar effektivt.

När det kommer till effektivitet, levererar denna mask med bravur. Innehållande arganolja, en ingrediens känd för sina återfuktande egenskaper, gör masken håret mjukt och handerbart. En annan fördel som jag särskilt uppskattar är dess förmåga att hålla genom värmestyling. Detta är en indikator på en produkt som inte bara förbättrar hårets yttre utseende, utan också dess inre struktur.

Maskens huvudsakliga nackdel är dess pris. Detta är en dyr produkt, men den är effektiv och håller länge. Det är också värt att notera att den inte är cruelty-free, vilket kan vara en viktig faktor för vissa konsumenter. Men om du letar efter en hårinpackning som återfuktar utan att tynga ner, och du är villig att investera i kvalitet, kommer du inte att bli besviken med Moroccanoil Weightless Hydrating Mask.

kundrecension

“Håret blir mjukt och ordentligt återfuktat utan att det tyngs ner. Håret blir inte fett av den, utan den passar mycket bra till oss med lite tunnare finare hårstrån, som har en tendens att tyngas ner och upplevas fett av tyngre produkter. Den lämnar håret glansigt, fylligt och följsamt. Upplever även att den stärkt håret och att den minskat att mitt hår går av. Jag har hittat en ny favorit inpackning.”

Hårtyp: Alla Storlek: 250 ml Cruelty Free: Nej


Återfuktande Hårinpackning - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper en fuktgivande hårinpackning kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Val av hårinpackning bör börja med en noggrann analys av din egen hårtyp. Detta är avgörande eftersom varje hårtyp har unika behov och utmaningar som en allmän produkt inte nödvändigtvis kan möta. Till exempel, har du torrt och skadat hår, kommer du att dra nytta av en produkt med intensiva återfuktande egenskaper, som Waterclouds Repair Hairmask. Å andra sidan, om du har fint eller oljigt hår, bör du söka efter en lättare formula som inte tynger ner eller gör håret oljigt, som Moroccanoil Weightless Hydrating Mask.

För färgat hår är situationen ännu mer specifik. Produkter som innehåller sulfater eller andra hårda kemikalier kan snabbt tvätta ur din färg och göra den matt. Därför bör du söka efter hårinpackningar särskilt utformade för färgat hår, som Björk FUKT Hydrate Treatment, som inte bara skyddar färgen utan också ger den extra fukt som ofta behövs efter färgbehandling.

Även för de med lockigt hår finns det särskilda behov att ta hänsyn till. Lockigt hår är ofta torrare än rakt hår och behöver produkter som kan definiera och återfukta lockarna utan att göra dem frissiga.

Ingredienser

När det kommer till att välja en hårinpackning, spelar ingredienserna en central roll i hur effektiv produkten kommer att vara. Det är klokt att prioritera naturliga och näringsrika ingredienser som kan återfukta och reparera håret på djupet. Arganolja, till exempel, är en ingrediens som jag ofta har stött på i högkvalitativa produkter som Moroccanoil Weightless Hydrating Mask. Den är rik på fettsyror och vitamin E, vilket gör den idealisk för att återfukta och mjukgöra håret.

Sheasmör är en annan kraftfull ingrediens som ofta finns i toppklassade hårinpackningar. Den har fantastiska mjukgörande egenskaper och kan också skydda håret från skadlig UV-strålning. Kokosolja är ännu en ingrediens att hålla utkik efter. Den har förmågan att tränga in i hårstrået och förse det med essentiella näringsämnen, vilket gör den till en favorit i produkter som Waterclouds Repair Hairmask.

Samtidigt är det viktigt att undvika vissa ingredienser som kan vara skadliga för håret. Sulfater och parabener är två sådana ämnen som du bör undvika. Sulfater kan vara alltför rengörande och därmed tvätta bort naturliga oljor, vilket leder till torrt och sprött hår. Parabener har omdebatterats för sina potentiella hälsorisker och kan också påverka hårets naturliga pH-balans.

Effektivitet

Effektivitet är en av de mest kritiska faktorerna när det kommer till att välja en hårinpackning. En produkt kan låta lovande i marknadsföringen, men det är slutresultatet som räknas. För att säkerställa att en hårinpackning lever upp till sina påståenden om återfuktning och reparation är det smart att först göra lite forskning. Tester och recensioner från pålitliga källor kan ge dig en indikation på huruvida produkten faktiskt fungerar som den ska. Till exempel, i min egen recension av Waterclouds Repair Hairmask, framgick det tydligt att produkten erbjuder effektiv återfuktning, särskilt för torrt hår.

Konsultation med experter som frisörer eller dermatologer kan också vara en guldgruva av information. De har ofta erfarenhet av en rad produkter och kan rekommendera en hårinpackning som passar just dina behov. Detta är särskilt användbart om du har specifika hårproblem som kräver riktade lösningar.

Konsistens & Känsla

Konsistens och känsla är ofta undervärderade faktorer som spelar en stor roll i användarupplevelsen av en hårinpackning. En optimal produkt har en konsistens som är tillräckligt lätt för att enkelt kunna fördelas genom hela håret, men ändå tillräckligt rik för att effektivt återfukta. Ett bra exempel på detta är Moroccanoil Weightless Hydrating Mask, som jag tidigare har recenserat. Dess lättviktiga formula gör det enkelt att applicera produkten jämnt, vilket är avgörande för att uppnå de bästa resultaten.

När det kommer till att skölja ur produkten, bör processen vara snabb och problemfri. Det finns inget mer frustrerande än en hårinpackning som tar evigheter att skölja ur eller som lämnar en oljig hinna. Produkter som är svåra att skölja ur kan också leda till produktuppbyggnad, vilket i sin tur kan göra håret matt och livlöst.

Och slutligen, den perfekta hårinpackningen bör ge en känsla av lättviktighet efter användning. Håret bör känna sig återfuktat och mjukt, men inte oljigt eller tyngt. Det är en balansgång som de bästa hårinpackningarna klarar av.

Cruelty Free

För den medvetna konsumenten blir aspekter som cruelty-free och miljövänlighet allt viktigare vid val av hårinpackning. Att en produkt är märkt som cruelty-free innebär att den inte har testats på djur, vilket är en etiskt viktig faktor för många. I mina tidigare recensioner har jag lyft fram detta aspekt, som i fallet med Waterclouds Repair Hairmask, som är ett cruelty-free alternativ.

Miljövänliga förpackningar är en annan faktor att beakta. Många tillverkare har nu börjat fasa ut plastförpackningar till förmån för mer hållbara material som glas eller återvunnen plast. Detta är inte bara bra för planeten, utan det kan också vara en indikator på företagets övergripande etiska och hållbarhetsmål.

Doft

Doft kan vara en make-or-break faktor när det kommer till personlig vårdprodukter som hårinpackningar. För dem som är känsliga för starka dofter, kan en överväldigande parfym snabbt förvandla en annars bra produkt till en oanvändbar. I mina tidigare recensioner, som den om Björk FUKT Hydrate Treatment, har jag betonat vikten av en behaglig doft som kompletterar produktens andra egenskaper.

Om du är doftkänslig, är det bästa rådet att söka efter produkter som är märkta som doftfria. Detta är en direkt indikation på att produkten inte innehåller några tillsatta parfymer som kan irritera din näsa eller hud. Alternativt kan du leta efter produkter med milda, naturliga dofter som kommer från eteriska oljor eller andra naturliga ingredienser.

Vanliga Frågor Om Fuktgivande Återfuktande

Vilken är den bästa fuktgivande hårinpackningen?

Den bästa fuktgivande hårinpackningen är enligt vårt test Olaplex Bond Intense Moisture Mask No.8.

Hur ofta bör jag använda ett återfuktande schampo?

Frekvensen beror på din hårtyp och livsstil. Om du har extremt torrt hår kan du behöva använda det 2-3 gånger i veckan. För normalt till oljigt hår, en gång i veckan kan vara tillräckligt.

Vad är skillnaden mellan återfuktande schampo och balsam?

Återfuktande schampo rengör håret medan det tillför fukt. Balsam används efter schampo för att låsa in fukten, mjuka upp håret och göra det lättare att kamma.

Är det säkert att använda återfuktande schampo på keratinbehandlat hår?

Det beror på formulan. Leta efter schampon som är sulfat- och parabenfria, eftersom dessa ingredienser kan förkorta livslängden på din keratinbehandling.

Hur kan jag veta om ett återfuktande schampo verkligen fungerar?

Förutom att läsa produktrecensioner och ingredienslistor, kan du också göra en "strängtest" genom att applicera schampot på en liten hårmängd för att se hur det reagerar.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa återfuktande hårinpackningarna. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg