10 Sätt Att Få Mer Volym i Håret

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Frida Steen
Författare

Frida Steen
Bidragsgivare

02/10/2023

hur-du-far-mer-volym-i-haret

Har du någonsin känt att ditt hår saknar den där extra volymen och livfullheten som du alltid har önskat? Du är inte ensam. Många kämpar med platt och livlöst hår och letar efter sätt att ge det en volymboost. I den här artikeln kommer vi att gå igenom tio effektiva sätt att få mer volym i ditt hår.

1. Välj Rätt Produkter för Volym

Att välja rätt produkter är avgörande för att uppnå det volymfyllda hår du drömmer om. Det finns en rad olika produkter på marknaden, men alla är inte skapade lika.

Ett volymgivande schampo och balsam kan göra underverk för ditt hår. Dessa produkter är ofta berikade med proteiner och naturliga extrakt som hjälper till att lyfta håret från rötterna.

2. Rätt Teknik för Hårtvätt

Att tvätta håret på rätt sätt är lika viktigt som att välja rätt produkter. Det kan faktiskt göra en stor skillnad i hur ditt hår känns och ser ut.

Efter att du har tvättat håret, använd en mikrofiberhandduk för att torka det. Denna typ av handduk är mindre skadlig för håret och hjälper till att behålla dess naturliga volym.

När du applicerar schampo, fokusera på hårbotten och arbeta dig neråt. För balsam, gör det omvända: börja från hårtopparna och arbeta dig uppåt, men undvik hårbotten. Detta hjälper till att maximera volymen utan att göra håret oljigt.

3. Föna Håret på Rätt Sätt

Att föna håret kan antingen göra eller bryta din volym. Det är viktigt att använda rätt tekniker för att säkerställa att du får det lyft du önskar.

Ett enkelt men effektivt trick är att föna håret medan du böjer dig framåt, så att håret hänger fritt. Detta hjälper till att lyfta hårrötterna och skapar en naturlig volym.

Använd en rund borste för att lyfta håret vid rötterna medan du fönar. Avsluta med en kalluft för att sätta stilen och ge håret extra lyft.

4. Ändra Din Kost

Din kost kan ha en stor inverkan på ditt hår. Vissa näringsämnen kan faktiskt hjälpa till att ge ditt hår den volym och lyster det behöver.

För att uppnå maximal volym bör du inkludera livsmedel som är rika på protein, järn, och biotin i din kost. Dessa näringsämnen hjälper till att stärka håret och ge det en naturlig volym.

Livsmedel som är bra för hårhälsan:

LivsmedelNäringsämnenFördelar
LaxOmega-3Stärker håret
ÄggProteinFrämjar hårväxt
NötterBiotinFörbättrar hårets struktur


5. Massera Hårbotten

En hårbottenmassage kan göra underverk för ditt hår. Det ökar blodflödet till hårsäckarna, vilket kan stimulera hårväxt och öka volymen.

Använd dina fingertoppar för att massera hårbotten i cirkulära rörelser. För ännu bättre resultat kan du använda en hårbottenmassageolja som är berikad med naturliga oljor som arganolja och jojobaolja.

6. Stylingtips

Styling är en konst, och när det kommer till att skapa volym, finns det några gamla men guldiga tekniker som du kan använda.

Hårrollers är en klassisk metod för att skapa volym. Använd stora velcro-rollers på nästan torrt hår, rulla upp dem från topparna mot rötterna och låt dem sitta tills håret är helt torrt. 

mer-volym-innan-efter

7. Byt Hårdelning

Du skulle bli förvånad över hur mycket en enkel förändring som att byta hårdelning kan påverka ditt hår.

Om du alltid har haft en mittbena, prova en sidodel för att ge ditt hår en omedelbar volymboost. Detta är ett snabbt och enkelt sätt att förändra din look och ge ditt hår den lyft det behöver.

8. Använd Torrschampo

Torrschampo är inte bara en livräddare när du inte har tid att tvätta håret; det är också ett utmärkt verktyg för att skapa volym.

Använd torrschampo på hårbotten och arbeta det genom håret med fingertopparna. Detta kommer inte bara att fräscha upp ditt hår utan också ge det en omedelbar lyft.

9. Få en Professionell Klippning

En bra klippning kan göra underverk för ditt hår. Om du har långt, tungt hår, kan en lättare klippning ge ditt hår den lyft det behöver.

Diskutera med din frisör om vilken klippning som skulle vara mest fördelaktig för ditt hår. Längre lager eller en asymmetrisk klippning kan också ge en illusion av mer volym.

10. Undvik Fel Produkter

Slutligen, var medveten om vilka produkter du bör undvika. Vissa alternativ är helt enkelt inte lika effektiva som andra, och i vissa fall kan det vara sämre att använda ett alternativ som inte är kompatibel med din hårtyp.

Undvik produkter som är för tunga eller oljiga, som kan tynga ner ditt hår. Istället, leta efter produkter som är lätta och volymgivande.

Relaterade Inlägg