Bästa Hårserum (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

10/01/2024

Bästa Hårserum Bäst i Test

I denna guide utforskar vi de bästa hårserumen för 2024, perfekt för dig som vill ha ett friskare och starkare hår.

Många brottas med torrt, skadat eller livlöst hår men ett effektivt hårserum kan vara lösningen för att återställa hårets vitalitet och glans.

Med över 15 års erfarenhet inom skönhetsbranschen har jag testat otaliga hårprodukter. Jag delar här med mig av mina insikter för att hjälpa dig välja rätt serum.

Bäst i Test Hårserum

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.9/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Multifunktionell användning som både styrker och skyddar ditt hår
 • Viktlös formula som inte tynger ner håret
 • 230°C värmeskydd samt minneseffekten gör det mycket stylevänligt
 • Lämnar en blank utslätad stil på håret

Nackdelar

 • Dyrare serum
 • Liten flaska

Recension

Användningen av Olaplex No.9 Bond Protector är en ren fröjd för hårvårdsentusiaster. Dess konsistens är perfekt balanserad - varken för tjock eller för rinnig, vilket gör appliceringen både enkel och behaglig. När jag använde produkten, märkte jag direkt hur den fördelade sig jämnt i håret utan att lämna några rester. Det är en sällsynt egenskap hos hårserum, särskilt de som lovar att vara 'viktlösa'. Även i mitt tjocka, vågiga hår kändes Olaplex No.9 nästan omärkbar efter applicering.

Effekten av serumet blev tydlig redan efter första användningen. Som en erfaren stylist har jag sett många produkter som lovar glans och volym men sällan levererar. Olaplex No.9 är dock en exceptionell undantag. Håret kändes inte bara mjukare och mer återfuktat, men det fick också en märkbar ökning i volym och glans. Dess påstådda värmeskyddande egenskaper visade sig också vara imponerande. Efter att ha använt en hårtork och plattång var mitt hår inte bara skyddat utan även märkbart slätare och blankare.

Trots att Olaplex No.9 ligger i en högre prisklass och kommer i en relativt liten flaska, är det en investering jag rekommenderar. Med tanke på dess multifunktionella användning - som både styrker och skyddar - och dess höga prestanda, står det klart att detta serum är utformat för att ge synliga resultat. För dem som söker en produkt som verkligen förändrar hårets utseende och känsla, är Olaplex No.9 en utmärkt kandidat. Dess prestanda och kvalitet rättfärdigar priset, särskilt för dem som är seriösa med sin hårvård.

kundrecension

"Produkt är riktigt serum alltså typ clear färg som jel. Efter första användningen känns min hår återfuktad, glänsande, mer volomn, och rakt som använda plattång men jag har inte använda. Det är dyrt men det funkar faktiskt. Tips: no 9 och sen no 7! Top notch!”

Hårtyp: Alla Storlek: 90 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Hårserum

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.9/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Lämnar ett mjukt och glansigt hår efter användning
 • Doftar riktigt gott
 • Enklare att styla med 260°C värmeskydd och snabbare föningstider
 • Blir inte flottigt för de flesta

Nackdelar

 • Ingen vegansk formula

Recension

Lanza Healing Strength Silk Serum erbjuder en imponerande upplevelse redan vid första användningen. Dess konsistens är idealisk för tjockt, frissigt och torrt hår, vilket jag fann särskilt tilltalande. Serumet är lätt att applicera och sprider sig jämnt genom håret utan att göra det tungt eller flottigt. Detta är en viktig egenskap, särskilt för produkter avsedda för tjockare hårtyper. Efter att ha arbetat med en mängd olika hårtyper, var jag imponerad av hur väl detta serum fungerade på både torrt och skadat hår.

Effekten av Lanza Healing Strength Silk Serum är märkbar och hållbar. Det mjukgör och ger glans på ett sätt som är synligt från första användningen. Dess förmåga att påskynda torktiden är ett ovärderligt tillägg, vilket jag har märkt sparar tid under morgonrutinen. Värmeskyddet på 260°C ger en extra fördel vid styling, vilket skyddar håret mot skador från värmebehandlingar. Dessutom är den utsökta doften en angenäm bonus som höjer upplevelsen av produkten.

Trots att Lanza Healing Strength Silk Serum inte erbjuder en vegansk formula, är dess övergripande prestation och resultat tillräckliga för att rekommendera den. För användare som söker ett serum som verkligen förändrar och förbättrar hårets kvalitet, är detta ett utmärkt alternativ. Det är särskilt effektivt för dem med tjockt, frissigt, torrt eller skadat hår, vilket ger en betydande förbättring i både utseende och känsla.

kundrecension

"Den håller vad den lovar! Mjukgör på ett underbart sätt och håret torkar verkligen snabbare. Det känns som att oljan kapslar in hårstrå för hårstrå och blir därmed lättkammat och smidigt. Den underbara doften är såklart en bonus!"

Hårtyp: Tjockt, frissigt, torrt, skadat Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Serum Som Får Håret Att Växa

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Stärker din naturliga hårtillväxt
 • Hjälper håret att se tjockare och fylligare ut
 • Fungerar bra för alla hårtyper och stilar

Nackdelar

 • Måste användas konsekvent för bäst resultat

Recension

The Ordinary Multi-Peptide Serum for Hair Density är en produkt som omedelbart fångar uppmärksamheten, inte bara för dess löften om förbättrad hårdensitet utan även för dess genomtänkta formula. Under mina år i branschen har jag sett många produkter som lovar att främja hårväxt, men få levererar med samma effektivitet som detta serum. Dess lätta konsistens gör det enkelt att applicera utan att belasta håret eller göra det fettigt, vilket är en viktig faktor för daglig användning.

Efter att ha använt serumet regelbundet, blev jag positivt överraskad av dess effektivitet. Inte bara har jag observerat nya hårstrån och en förbättring i hårets allmänna tjocklek, utan även mina klienter har rapporterat liknande resultat. Dess förmåga att passa alla hårtyper och stilar gör det till ett mångsidigt val. Det faktum att det fungerar bäst med konsekvent användning är inte ovanligt för hårserum, men värt att notera för de som överväger att köpa produkten.

Trots att det krävs en regelbunden användning för att uppnå bästa resultat, står det klart att The Ordinary Multi-Peptide Serum for Hair Density levererar på sina löften. Det har visat sig vara ett effektivt verktyg för att inte bara främja hårtillväxt, utan också för att ge håret en tjockare och fylligare känsla. Dess skonsamma formula är även ett plus, speciellt för dem med känslig hårbotten. För dem som söker ett prisvärt och effektivt sätt att förbättra sitt hårs hälsa och utseende, är detta serum ett utmärkt val.

kundrecension

"OTROLIG! En produkt jag tvivlade starkt på men som chockade mig med positiva resultat. Har använt serumet 2-3 ggr i veckan i 4 veckor. Jag har redan börjat få många nya bebishår speciellt på mina bald spots i sidan av pannan där jag trodde att mitt hår aldrig skulle växa ut igen. Den är skonsam mot hårbotten men något fettig därför masserar jag in serumet i hårbotten på kvällen och sover i en fläta så att jag kan duscha ur nästa dag. Kommer definitivt fortsätta för ännu bättre resultat.”

Hårtyp: Alla Storlek: 60 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Budget Hårserum

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Mycket värde för priset
 • Stärker torrt och skadat hår med långvarigt skydd
 • Ljuv doft

Nackdelar

 • Inte lika effektivt som många premiumalternativ

Recension

Ida Warg Repair Hair Serum är en överraskande positiv upplevelse, speciellt för ett budgetalternativ. Under mina år i hårvårdsbranschen har jag stött på många budgetserum, men få har imponerat så mycket som detta. Dess konsistens är lämplig för alla hårtyper och appliceras enkelt, vilket gör det till ett användarvänligt val för vardaglig användning. Jag märkte att serumet absorberades snabbt i håret utan att lämna någon klibbig eller tung känsla.

Efter att ha använt serumet regelbundet observerade jag en tydlig förbättring i hårets kvalitet. Det gav ett märkbart stärkande och skyddande effekt, särskilt på torrt och skadat hår. Även om det kanske inte är lika effektivt som några premiumalternativ, erbjuder det en imponerande prestanda med tanke på priset. Dess doft är en annan angenäm aspekt, som ger en lyxig känsla trots att det är ett budgetval.

Sammanfattningsvis erbjuder Ida Warg Repair Hair Serum ett utmärkt värde för priset. Det är en idealisk produkt för dem som söker ett prisvärt, effektivt sätt att förbättra hårets hälsa och utseende. Med dess förmåga att stärka och skydda håret, kombinerat med en underbar doft, står det klart att detta serum är ett smart val för prismedvetna konsumenter.

kundrecension

"Älskar den. Perfekt till mitt självlockigt hår som kan bli lite frissigt annars."

Hårtyp: Alla Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hår- & Hårbottenserum

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Bra för en hälsosam håritlllväxt
 • Mycket snäll mot både hår och hårbotten
 • Lämnar en riktigt skön känsla i håret utan att tynga ner

Nackdelar

 • Ett av de dyraste alternativen på marknaden

Recension

Kérastase Resistance Serum Extentioniste är ett premiumprodukt som verkligen lever upp till sitt rykte. Som en långvarig professionell inom hårbranschen, har jag upplevt många produkter som lovar att stärka både hår och hårbotten, men få gör det med samma elegans som detta serum. Dess lättanvända formula glider enkelt genom håret och absorberas snabbt av hårbotten, vilket ger en behaglig och icke-fet känsla.

Efter att ha använt serumet i en period observerade jag en märkbar förbättring i hårets hälsa och tillväxt. Det är särskilt imponerande hur det balanserar att vara skonsamt mot hårbotten samtidigt som det bidrar till en hälsosam hårtillväxt. Den försiktiga formulan är effektiv utan att tynga ner eller lämna rester i håret. Jag har sett liknande resultat hos klienter som använt produkten; deras hår har blivit märkbart starkare och längre över tid.

Trots att Kérastase Resistance Serum Extentioniste är en av de dyrare produkterna på marknaden, är dess resultat värt investeringen för dem som prioriterar hårets hälsa och tillväxt. Dess förmåga att främja snabbare och hälsosammare hår tillväxt är anmärkningsvärd, och den totala effekten på håret är betydande. För dem som är villiga att investera i ett högkvalitativt serum som ger verkliga resultat både för hår och hårbotten, är detta en utmärkt produkt att överväga.

kundrecension

"Jag har köpt om den typ 7-8 gånger och asså wow! Mitt favorit serum!!! Mitt hår växer ganska så bra i vanliga fall, men efter jag börja använda den assså wow mitt hår har verkligen vuxit sååå mycket snabbare än va det brukar göra, jag märkte det efter jag typ hade använt 2 Månader så såg jag att mitt hår hade vuxit så mycket på så kort tid!! Jag använder serum varje gånger efter jag har tvättat håret och masserar in det. Jag tvättar mitt hår 1-2 gång i veckan."

Hårtyp: Alla Storlek: 50 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Hårserum För Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Prisvärt och mångsidigt
 • Innehåller stärkande citronsyrekomplex som gör håret glansigt och fint
 • Bra återfuktande egenskaper för skadat och torrt hår

Nackdelar

 • Lätt att använda för mycket, vilket kan göra håret flottigt

Recension

L’Oreal Paris Elvital Bond Repair Serum är en överraskande effektiv lösning för skadat hår, särskilt med tanke på dess tillgängliga pris. I min erfarenhet som hårstylist har jag sett många skadade hårtransformeras, och detta serum står ut som en prisvärd och mångsidig produkt. Dess formula, berikad med citronsyrekomplex, är lätt att applicera och ger håret en omedelbar glans och förbättring i kvalitet.

Produktens förmåga att återfukta och reparera torrt och skadat hår är imponerande. Efter att ha använt det i kombination med hela Elvitals sortiment – från pre-shampoo till balsam – har jag observerat en märkbar förändring i hårets struktur och utseende. Håret blir märkbart mjukare, starkare och mer hanterbart. Det är viktigt att notera att serumet kan vara tungt om det används i för stora mängder, vilket kan resultera i ett flottigt utseende. En lätt hand vid appliceringen är nyckeln till bästa resultat.

Sammanfattningsvis erbjuder L’Oreal Paris Elvital Bond Repair Serum en effektiv lösning för skadat hår till ett tillgängligt pris. Dess förmåga att förbättra hårets kvalitet och stärka det är anmärkningsvärd. För de som söker en budgetvänlig produkt som kan ge liv till uttorkat och skadat hår, är detta serum ett utmärkt alternativ. Dess prestanda och mångsidighet gör det till ett värdefullt tillägg till vilken hårvårdsrutin som helst.

kundrecension

"Mitt hår har färgats med blekmedel så länge jag minns och är så uttorkat och kluvet men en gång användning av denna produkt och mitt hår känns bäst det har på länge Jag använde hela sortimentet pre shampoo, shampoo, balsam och sedan serumet. Det är så mycket bättre än olaplex."

Hårtyp: Alla Storlek: 150 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Billiga Hårserum

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Mycket prisvärd med stor flaska
 • Fungerar bra på både torrt och fuktigt hår
 • Gör håret mjukt och glansigt

Nackdelar

 • Lätt att använda för mycket, vilket kan göra håret flottigt

Recension

Garnier Fructis Vitamin & Strength 8-1 Leave-In Cream är ett imponerande alternativ för den som söker ett prisvärt hårserum. Med min omfattande erfarenhet inom hårvård har jag ofta stött på produkter i budgetsegmentet, men denna utmärker sig genom sin mångsidighet och effektivitet. Det är lätt att applicera, oavsett om håret är torrt eller fuktigt, och dess stora storlek erbjuder ett exceptionellt värde.

Efter att ha använt produkten noterade jag hur den omedelbart mjukgjorde håret och tillförde en märkbar glans. Det är sällsynt att hitta ett så prisvärt serum som ger sådana omedelbara resultat. Det är dock viktigt att vara försiktig med mängden som används; för mycket av produkten kan resultera i ett flottigt utseende, vilket är vanligt för leave-in-produkter.

Sammanfattningsvis står Garnier Fructis Vitamin & Strength 8-1 Leave-In Cream ut som en utmärkt produkt för de som söker en prisvärd lösning för daglig hårvård. Dess förmåga att förbättra hårets hanterbarhet och utseende, tillsammans med dess stora storlek och överkomliga pris, gör det till ett idealiskt val för den kostnadsmedvetna konsumenten. Detta är definitivt ett serum som erbjuder mycket för pengarna och är ett utmärkt tillägg till vilken hårvårdsrutin som helst.

kundrecension

"Lätt att använda, doftar gott och gör håret lätthanterligt"

Hårtyp: Alla Storlek: 400 ml Cruelty Free: Nej


Hårserum - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper hårserum kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Vad Är Ditt Hårs Behov?

Innan du väljer ett hårserum är det viktigt att identifiera ditt hårs specifika behov.

Har du torrt, frissigt, tunt, skadat eller färgbehandlat hår? 

Vissa serum är designade för att ge volym till tunt hår, medan andra fokuserar på att återfukta torrt och skadat hår.

Att förstå ditt hårs unika egenskaper och behov kommer att vägleda dig till rätt produkt.

Ingrediensernas Kvalitet och Säkerhet

Granska ingredienslistan noggrant.

Är serumet fritt från skadliga kemikalier som sulfater och parabener

Prioriterar du ekologiska eller naturliga ingredienser? 

Tänk också på om du har några allergier eller känsligheter. Ingredienserna avgör inte bara serumets effektivitet utan även dess säkerhet och påverkan på din hårbotten och hälsa.

Typ av Serum

Det finns olika typer av hårserum för olika ändamål: vissa erbjuder värmeskydd medan andra fokuserar på att stärka hårfibrerna eller stimulera hårväxt.

Det är viktigt att välja ett serum som passar dina stylingvanor och hårvårdsrutiner. Om du exempelvis ofta använder värmeverktyg, bör du välja ett serum som erbjuder värmeskydd.

Användarvänlighet

Ett bra hårserum bör vara enkelt att applicera och absorberas snabbt av håret utan att lämna en fet eller tung känsla.

Ta reda på om serumet är avsett att användas på vått eller torrt hår och hur ofta det behöver appliceras.

Komforten och enkelheten i användningen kan påverka din regelbundna användning av produkten.

Pris jämfört med Kvalite

Serumens pris kan variera kraftigt.

Medan vissa premiumserum kan erbjuda högre koncentrationer av aktiva ingredienser, finns det också många prisvärda alternativ som ger goda resultat. 

Bestäm din budget och jämför sedan olika produkter inom den prisramen för att hitta det bästa värdet.

Vanliga Frågor Om Hårserum

Vilket är det bästa hårserumet?

Det bästa hårserumet är enligt vårt test Olaplex No.9 Bond Protector, ett serum som är extremt effektivt för alla hårtyper.

Vad kostar hårserum?

Ett hårserum kan kosta allt mellan 100-600 kronor, men i gneomsnitt kan du förvänta dig att betala runt 150-200 kronor.

Vad Är Ett Hårserum och Hur Fungerar Det?

Ett hårserum är en hårvårdsprodukt som är utformad för att ge näring, skydda och förbättra ditt hårs hälsa och utseende. Det fungerar genom att applicera koncentrerade aktiva ingredienser direkt på håret och hårbotten, vilket kan hjälpa till att återfukta, stärka och skydda håret från miljömässiga och stilrelaterade skador.

Kan Hårserum Hjälpa Till Med Hårväxt?

Vissa hårserum är speciellt formulerade för att främja hårväxt och förbättra hårets densitet. De innehåller ofta ingredienser som peptider, vitaminer och andra näringsämnen som stödjer hårfolliklarnas hälsa och kan stimulera hårväxten.

Hur Ofta Ska Jag Använda Hårserum?

Användningsfrekvensen för hårserum kan variera beroende på produktens typ och ditt hårs behov. Vissa serum är avsedda för daglig användning, medan andra kan användas mindre frekvent. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar och justera användningen baserat på ditt hårs respons.

Är Hårserum Bra För Alla Hårtyper?

Ja, det finns hårserum för alla hårtyper, inklusive torrt, oljigt, tunt, tjockt, rakt och lockigt hår. Det är viktigt att välja ett serum som är anpassat efter dina specifika hårbehov för att uppnå bästa resultat.

Kan Jag Använda Hårserum På Färgat Hår

Absolut, många hårserum är säkra att använda på färgat hår och kan faktiskt bidra till att bevara färgens lyster och hårets hälsa. Välj serum som är speciellt formulerade för färgbehandlat hår för att undvika att färgen bleknar.

Skiljer Sig Hårserum Från Hårolja?

Hårserum och hårolja skiljer sig åt i konsistens och funktion. Hårserum är oftast lättare och innehåller koncentrerade aktiva ingredienser för att lösa specifika hårproblem, medan håroljor främst ger näring och återfuktning genom att skapa en skyddande barriär runt hårstråna.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa hårserumen. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg