Bästa Hårolja För Lockigt Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

23/02/2024

basta-harolja-for-lockigt-har-bast-i-test

Denna guide är dedikerad till dig som har lockigt hår och letar efter den ultimata håroljan.

Lockigt hår kan ofta vara torrt och frissigt, ett problem som en bra hårolja kan lösa.

Som en expert inom hår- och skönhetsprodukter har jag testat olika oljor och kan med säkerhet säga att rätt olja gör underverk för ditt lockiga hår.

Läs vidare för att upptäcka vilka håroljor som verkligen gör skillnad.

Bästa Hårolja För Lockigt Hår:

Bäst i Test Hårolja För Lockigt Hår

Näst Bäst i Test Hårolja För Lockigt Hår

Bästa Hårolja För Lockigt Och Tunt Hår

Bästa Hårolja För Afrohår

Bäst i Test Hårolja För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Återfuktar och mjukgör håret bra utan att tynga ner
 • Motverkar frissighet mycket bra
 • Lämnar håret blankt och glansigt
 • Silikonfri formula

Nackdelar

 • Lite dyrare alternativ

Recension

Living Proof Moisturizing Shine Oil är en game-changer när det gäller att hantera lockigt och frissigt hår. Den oljan har en något tjockare konsistens, vilket jag personligen uppskattar eftersom det ger oljan en lyxig känsla. Men var försiktig, en pump räcker långt. Jag har stött på många oljor som antingen är för lätta eller för tunga, men denna har den perfekta balansen.

När det gäller effektivitet levererar denna olja på alla fronter. Den innehåller en silikonfri formula, vilket är en stor pluspunkt för mig. Många håroljor med silikon ger en tillfällig glans men kan skapa långsiktiga problem som upplagring och hårbottenproblem. Living Proof Moisturizing Shine Oil återfuktar och mjukgör på djupet utan att tynga ner håret. Från min egen erfarenhet kan jag intyga att den effektivt motverkar frissighet och ger håret en naturlig glans.

Trots sina många fördelar är oljan på den dyrare sidan. Men om du letar efter en produkt som verkligen levererar och är cruelty-free, kan det vara värt investeringen. Och med tanke på att du bara behöver en liten mängd per användning, räcker flaskan länge. Så om du är beredd att investera i ditt hår, är detta oljan du inte vill missa.

kundrecension

Älskar denna lockiga linje från living proof! Denna olja är lite på den tjockare sidan så du behöver bara 1 pump. Ta inte för mycket i början, då blir håret väldigt fett. !!!! Jag fick reda på det på det hårda sättet. Den har en fin lätt fruktig doft till den och parar bra med alla andra produkter från den linjen.”

Hårtyp: Lockigt, vågigt, krulligt, frissigt, färgbehandlat Storlek: 50 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Hårolja För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Skapar flexibla lockar som håller länge
 • Tynger inte ner håret
 • Luktar bra

Nackdelar

 • Fungerar inte lika bra om man fönar håret efter, utan ger en klibbig känsla då

Recension

Davines More Inside Curl Building Serum sticker ut som en utmärkt produkt för de som vill ha långvariga, flexibla lockar. Till skillnad från andra produkter jag har granskat, som Living Proof Moisturizing Shine Oil, har detta serum en något lättare textur. Det gör det enkelt att applicera och arbeta in i håret, utan att det känns fett eller tyngt, och förtjänar en plats bland de bästa håroljorna.

Effektiviteten i detta serum är mycket imponerande. Det skapar lockar som håller hela dagen, och jag kan personligen intyga att det ger en naturlig, livlig känsla. Detta är en sällsynt egenskap, eftersom många andra produkter antingen gör lockarna för styva eller för lösa. Doften är också en viktig faktor för mig, och Davines levererar med en trevlig, inte alltför påträngande arom.

Det finns dock en liten hake med produkten. Om du är van att fön-torka ditt hår, kan detta serum bli något klibbigt i textur. Det är en detalj som kan vara viktig för vissa användare. Så, även om det är en toppklassig produkt, har det sina begränsningar beroende på din personliga hårstylingrutin.

kundrecension

Det är den i särklass bästa produkten för lockigt hår. Det håller hela dagen utan att kännas.”

Hårtyp: Alla Storlek: 250 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårolja För Lockigt Och Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Ger mer spänst och volym till lockigt hår
 • Håller i länge
 • Tynger inte ner håret och lämnar ingen oljig känsla

Nackdelar

 • Mycket dyrt alternativ

Recension

AVEDA NutriPlenish Multi-Use Hair Oil levererar när det kommer till att ge spänst och volym, särskilt för lockigt och tunt hår. Texturen är utmärkt, varken för tjock eller för tunn. Detta är en detalj jag alltid lägger märke till, eftersom det kan vara svårt att hitta en olja som erbjuder den rätta balansen för finare hårtyper.

Effektiviteten i denna produkt är hög. Det gör att lockarna känns fylliga och levande utan att skapa en oljig effekt, vilket är en vanlig fallgrop för många håroljor. Från min egen användning kan jag bekräfta att den inte bara ger en omedelbar förbättring, utan också har långvariga effekter. Detta är särskilt viktigt för de dagar då du inte har tid att fräscha upp ditt hår.

Det finns dock en nackdel, och det är priset. AVEDA NutriPlenish är en av de dyrare oljorna på marknaden. Även om flaskan bara är 30 ml, krävs endast en liten mängd för att uppnå önskade resultat. Så om du är beredd att investera i ditt hår, kan detta vara den lilla lyxen som gör stor skillnad.

kundrecension

“Jag använder den för att piffa till håret när det börjar bli rufsigt - den motverkar puffighet och frissighet bra!”

Hårtyp: Lockigt, krulligt, tunt, torrt Storlek: 30 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårolja För Afrohår

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Definierar lockigt hår och ger det mer spänst
 • Mjukgör och återfuktar håret väl utan att kännas oljigt
 • Gelkonsistens gör det enklare att applicera för de med mycket hår

Nackdelar

 • Fungerar inte lika bra om man fönar håret efter, utan ger en klibbig känsla då

Recension

Bumble and bumble Curl Anti-Humidity Gel Oil är en unik blandning av gel och olja, vilket gör den särskilt användbar för afrohårtyper. Den gel-liknande konsistensen är något jag verkligen uppskattar. Den gör det lättare att fördela produkten jämnt genom tjockare och mer texturerade hår, något som kan vara en utmaning med traditionella oljor.

När det gäller effektivitet, levererar denna produkt verkligen. Den definierar och ger spänst till lockar samtidigt som den återfuktar och mjukgör. Den unika formulan tar bort det oljiga eller kladdiga som ofta följer med många andra håroljor. Ur min egen erfarenhet vet jag hur viktigt det är att hålla afrohår återfuktat utan att försvaga dess naturliga struktur, och den här produkten träffar verkligen rätt.

Det finns dock en liten krok: produkten blir klibbig om du fönar håret efter applicering. Detta är viktig information för de som använder hårfön som en del av deras rutin. Men om du föredrar att låta ditt hår lufttorka för att bevara dess naturliga textur, är detta definitivt en produkt att överväga.

kundrecension

“Känner mig beroende av den här - ger naturligt och mjukt resultat - för naturlig look.”

Hårtyp: Afro, skadat, torrt, frissigt Storlek: 250 ml Cruelty Free: Ja


Hårolja För Lockigt Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper en hårolja för lockigt hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

När det gäller att välja en hårolja är det kritiskt att ta hänsyn till din unika hårstruktur. Lockigt hår har sina egna specifika behov som skiljer sig från rakt eller vågigt hår. En olja som fungerar utmärkt för rakt hår kan exempelvis vara för lätt och inte tillräckligt närande för lockigt hår, som ofta är mer poröst och behöver extra fukt.

Om vi ser på tidigare produkter som jag har recenserat, som AVEDA NutriPlenish Multi-Use Hair Oil eller Bumble and bumble Curl Anti-Humidity Gel Oil, så var de specifikt utformade för att möta behoven hos lockigt hår. De innehöll ingredienser som var effektiva för att förbättra spänst och återfuktning, vilket är avgörande för denna hårtyp.

Så när du letar efter den bästa håroljan, läs alltid etiketten och produktbeskrivningen noggrant. Se efter om produkten är avsedd för lockigt, krulligt eller afrohår. Detta kan göra en dramatisk skillnad i hur väl produkten kommer att prestera för just dig.

Ingredienser

Ingredienslistan på en hårolja kan avslöja mycket om hur produkten kommer att interagera med ditt hår. Naturliga oljor som argan, kokos och jojoba är ofta att föredra eftersom de tillhandahåller den näring och återfuktning som lockigt hår kräver. Dessa ingredienser är också skonsamma, vilket minimerar risken för irritation eller allergiska reaktioner.

När jag recenserade produkter som Living Proof Moisturizing Shine Oil och Davines More Inside Curl Building Serum, var en viktig faktor jag tog upp just ingredienserna. Dessa produkter var fria från silikoner, en komponent du bör undvika. Silikoner kan ge en omedelbar glans men skapar en barriär runt hårstrået som hindrar det från att ta emot fukt över tid. Det kan leda till torrt och sprött hår i det långa loppet.

Likaså är sulfater en annan ingrediens att vara uppmärksam på. De kan rengöra håret alltför effektivt, vilket eliminerar naturliga oljor och gör håret torrt och frissigt. Så när du handlar för en ny hårolja, ta dig tid att granska ingredienslistan noggrant. Det kan göra en betydande skillnad i din hårvårdsrutin.

Konsistens

Konsistensen på en hårolja är en kritisk faktor som kan påverka hur produkten presterar i ditt hår. Tjockare oljor, som de jag noterade i min recension av Living Proof Moisturizing Shine Oil, tenderar att vara rika på näringsämnen och kan vara särskilt effektiva för att djupt återfukta lockigt eller torrt hår. Men dessa tjockare formuleringar kan också ha en baksida: de kan göra att håret känns tungt eller oljigt om de används i överflöd.

Å andra sidan, lättare oljor som de i Davines More Inside Curl Building Serum, passar ofta bättre för finare eller tunnare hårtyper. Dessa oljor absorberas snabbt och riskerar mindre att tynga ner håret. De är perfekta för en snabb fuktboost utan att kompromissa med volymen.

Valet mellan en tjock eller lätt olja hänger alltså mycket på ditt hår och dina specifika behov. Tänk på din hårtyp och de resultat du önskar, och matcha det mot produkternas konsistens. Detta kan hjälpa dig att hitta en olja som kompletterar din dagliga hårvårdsrutin optimalt.

Effektivitet

Effektiviteten hos en hårolja är avgörande för att uppnå de resultat du önskar. Det är därför viktigt att inte bara förlita sig på produktens egna löften, utan också kolla in användarrecensioner och expertomdömen. Dessa kan ge en bredare bild av hur produkten presterar i olika hårtyper och under olika förhållanden.

I mina tidigare recensioner, som den om Bumble and bumble Curl Anti-Humidity Gel Oil, har jag betonat effektiviteten i att definiera lockar och minska friss. Användarrecensioner för den produkten var i linje med min egen upplevelse, vilket stärker dess trovärdighet som en effektiv lösning för lockigt hår.

Användningsområde

Användningsområdet för en hårolja kan variera kraftigt och det är en faktor som inte bör förbises när du väljer en produkt. Mångsidiga oljor, som AVEDA NutriPlenish Multi-Use Hair Oil som jag tidigare har recenserat, erbjuder en dubbel fördel. De kan användas både som en djupverkande behandling för att nära och återfukta håret, samt som en stylingprodukt för att lägga sista handen vid ditt utseende.

En sådan mångsidighet är särskilt värdefull om du har en hektisk livsstil och behöver produkter som kan göra mer än en sak. Det sparar inte bara tid utan också pengar, eftersom du inte behöver investera i separata produkter för behandling och styling.

Budget

Priset på en hårolja kan vara en indikator på kvalitet, men det är inte alltid en garanti för effektivitet. Det är viktigt att se bortom prislappen och fokusera på vad du faktiskt får för pengarna. Till exempel, en dyr olja i en mindre flaska kan initialt verka som en högre utgift. Men om den är högkoncentrerad och bara kräver några droppar per användning, kan den faktiskt vara mer kostnadseffektiv i det långa loppet.

Jag har stött på detta scenario i tidigare recensioner, som med AVEDA NutriPlenish Multi-Use Hair Oil. Trots en högre prispunkt, krävde den mindre mängd per användning, vilket faktiskt gjorde den till ett ekonomiskt klokt val för många.

Vanliga Frågor Om Hårolja För Lockigt Hår

Vilken är den bästa håroljan för lockigt hår?

Den bästa håroljan för lockigt hår är enligt vårt test Living Proof Moisturizing Shine Oil.

Hur ofta bör jag applicera hårolja på mitt lockiga hår?

Appliceringsfrekvensen varierar beroende på din hårtyp och de specifika behoven hos ditt hår. Vissa kan behöva använda olja dagligen, medan andra kanske bara behöver en veckovis behandling.

Kan hårolja användas tillsammans med andra hårprodukter som gel eller mousse?

Ja, hårolja kan ofta användas i kombination med andra stylingprodukter. Det är dock viktigt att applicera produkterna i rätt ordning och mängd för att undvika att håret blir för tungt eller fett.

Kan jag använda hårolja som en värmeskyddsprodukt?

Vissa håroljor har värmeskyddande egenskaper men inte alla. Om du använder värmeverktyg regelbundet, leta efter en olja som explicit säger att den erbjuder värmeskydd.

Kan jag applicera hårolja på vått hår?

Ja, många experter rekommenderar att applicera hårolja på fuktigt hår för att låsa in fukten. Det kan också göra det lättare att fördela oljan jämnt genom håret.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa håroljorna för lockigt hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg