Bästa Hårolja För Blont Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

23/02/2024

basta-harolja-blont-har-bast-i-test

Denna guide är skriven för dig som har blont hår och letar efter den bästa håroljan att använda.

Blont hår kan ofta vara torrt och skört, vilket gör att det kräver extra vård. De bästa håroljorna för andra hårfärger är inte nödvändigtvis lika bra för de med blont hår.

Som en expert på hårprodukter har jag testat flera olika oljor och vet vad som verkligen fungerar för blont hår.

Läs vidare för att upptäcka vilka håroljor som kan transformera ditt blonda hår till dess bästa version.

Bästa Hårolja För Blont Hår:

Bäst i Test Hårolja För Blont Hår

Näst Bäst i Test Hårolja För Blont Hår

Bästa Billiga Hårolja

Bästa Hårolja För Lockigt Blont Hår

Bästa Lätta Hårolja För Blont Hår

Bäst i Test Hårolja För Blont Hår

betyg

Känsla: 4.9/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.9/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Absorberas lätt av håret utan att tynga ner
 • Fuktgiver håret och gör det mjukare, mer lätthanterligt och undviker friss
 • Fungerar väldigt bra på färgbehandlat och blont hå

Nackdelar

 • Ger inte någon volym som vissa andra håroljor kan göra

Recension

Moroccanoil Light är en hårolja som utmärker sig genom sin användarvänlighet. Från det ögonblick jag applicerade den, märkte jag hur snabbt den absorberades av håret. Många håroljor tenderar att vara för tunga och oljiga, men det här är inte fallet här.

Effektiviteten i denna produkt är märkbar. Den ger en omedelbar mjukhet och gör håret mer lätthanterligt, vilket är en verklig fördel för de som kämpar med torrt eller frissigt hår. Efter att ha provat olika håroljor genom åren kan jag säga att denna verkligen levererar på sina löften.

En liten nackdel är dock att den inte bidrar med mycket volym. Men om du är ute efter en olja som förbättrar hårets kvalitet utan att tynga ner det, är Moroccanoil Light ett utmärkt val. Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur denna olja kan bli din nya go-to-produkt.

kundrecension

“Jag har väldigt tjockt hår men tycker att deras andra produkter för tjockt hår blir för ”tunga”/”oljiga”. Denna är perfekt! Mjuka fina lockar, inget friss. Jag har lite svårt för doften…men man vänjer sig.”

Hårtyp: Alla Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Hårolja För Blont Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.9/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Ökad lyster och glans i all hår, även blont
 • Berikar håret med näring och fukt för att stärka det
 • Lämnar inga spår och tynger inte ner hår

Nackdelar

 • Lätt att använda för mycket om man har tunnare hår

Recension

Joico Blonde Life Brilliant Glow Brightening Oil är en annan hårolja som är värd att nämna, särskilt för de med blont eller blekt hår. Den första saken jag la märke till var hur oljan verkligen lyfter fram lystern och glansen i håret. Många oljor kan ge en viss glans, men den här produkten tar det ett steg vidare genom att verkligen framhäva hårets naturliga skönhet.

En av de mest framstående fördelarna med denna olja är dess fuktgivande och näringsrika egenskaper. Den lever inte bara upp till sina löften, den överträffar dem. Jag märkte en påtaglig skillnad i hur starkt och återfuktat mitt hår kändes efter bara en kort tids användning. Detta är något som de flesta håroljor strävar efter, men sällan uppnår till en sådan grad.

Men det finns en hake. Produkten är så koncentrerad att det är lätt att överanvända, särskilt om du har tunnare hår. Medan detta inte är en deal-breaker, kräver det lite mer försiktighet vid applicering. Man får lära sig att navigera detta mindre hinder för att verkligen dra nytta av alla de fördelar oljan har att erbjuda.

kundrecension

Den här håroljan från Joico är verkligen så bra! Speciellt för oss som har blekt/blont hår. Använder denna hårolja nästan varje dag och man får en såå fin lyster och glans i håret! Jag upplever även att mitt hår får en klarare nyans och ser friskare ut. Håret blir supermjukt och utredande. Man får dock vara försiktig med att inte ta för mycket produkt då oljan är dryg och det kan se lite flottigt ut om man använder för mycket. 💛

Hårtyp: Alla Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Billiga Hårolja

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Prisvärt alternativ för de på en budget
 • Återställer hårets naturlig fukt och elasticitet
 • Mjukgör och slätar ut håret, enklare att styla

Nackdelar

 • Ger inte samma glans för de med blont hår

Recension

Ida Warg Colour Protecting Hair Oil är ett utmärkt val för dem som är på en budget men ändå vill ha en högkvalitativ hårolja. Det första som slog mig var hur lätt den var att applicera. Med en känsla som är varken för tunn eller för tjock, glider oljan enkelt genom håret och absorberas snabbt, vilket underlättar stylingprocessen.

När det gäller effektivitet, levererar produkten verkligen. Den återställer hårets naturliga fukt och elasticitet, vilket gör det mjukt och hanterbart. Det är sällsynt att hitta en hårolja i det här prissegmentet som presterar så här bra. Mina lockar kändes klart mindre frissiga och mer definierade efter att ha använt denna olja.

En liten nackdel med produkten är att den inte ger samma nivå av glans för blont hår. Medan detta inte är en allvarlig brist, är det något att tänka på om du specifikt söker extra lyster. Dock, om du letar efter en prisvärd olja som förbättrar hårets kvalitet överlag, är detta en produkt väl värd att överväga.

kundrecension

En av de rikare håroljor jag provat och passar mitt självlockiga och mkt frizziga hår perfekt.”

Hårtyp: Alla Storlek: 50 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårolja För Lockigt Blont Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Återfuktar och mjukgör håret bra utan att tynga ner
 • Motverkar frissighet mycket bra
 • Lämnar håret blankt och glansigt
 • Silikonfri formula

Nackdelar

 • Lite dyrare alternativ

Recension

Living Proof Moisturizing Shine Oil är en verklig pärla för alla med lockigt blont hår. Det första jag märkte var produktens konsistens; den är något tjockare än andra oljor, men inte alls tung. Detta är särskilt användbart för att motverka frissighet, vilket är en ständig kamp för oss med lockar. Ett enkelt pumptryck räcker för att täcka en generös mängd hår, vilket bevisar oljans höga koncentration och kvalitet.

Effektiviteten i denna olja är verkligen imponerande. Det tar inte lång tid att se de fuktgivande och mjukgörande effekterna. Och det bästa? Den gör detta utan att tynga ner håret. Det är en sällsynt egenskap, särskilt för produkter avsedda för lockigt och frissigt hår, vilket ofta behöver extra fukt men inte extra vikt.

Om det finns något att anmärka på är det priset. Living Proof Moisturizing Shine Oil är inte det mest budgetvänliga alternativet. Men om du är beredd att investera i din hårvård, särskilt om du har en lockig hårstruktur, är detta definitivt en produkt som lever upp till sina löften. Den silikonfria formulan är också en fin bonus, vilket gör den till ett ännu mer attraktivt val.

kundrecension

Älskar denna lockiga linje från living proof! Denna olja är lite på den tjockare sidan så du behöver bara 1 pump. Ta inte för mycket i början, då blir håret väldigt fett. !!!! Jag fick reda på det på det hårda sättet. Den har en fin lätt fruktig doft till den och parar bra med alla andra produkter från den linjen.”

Hårtyp: Lockigt, vågigt, krulligt, frissigt, färgbehandlat Storlek: 50 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Lätta Hårolja För Blont Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Lätt och enkelanvänd hårolja för alla hårtyper
 • Lämnar en glansig finish utan några fläckar eller missfärgningar
 • God kokosdoft

Nackdelar

 • Relativt stark doft för vissa

Recension

Wella Professionals Oil Reflections Light Luminous Reflective Oil lever verkligen upp till sitt namn som en "lätt" olja. Det första som slår dig är hur enkel den är att använda. En liten mängd går långt, och produkten sprids jämnt genom håret utan några komplikationer. Detta är särskilt uppskattat när tiden är knapp, men du fortfarande vill ge ditt hår den vård det förtjänar.

När det gäller effektiviteten, gör denna olja ett utmärkt jobb på att lämna en glansig finish utan att skapa fläckar eller missfärgningar. Det är en svår balansakt som många håroljor misslyckas med. Wella's olja ger också en trevlig kokosdoft, vilket lägger till en extra dimension av fräschör.

Om det finns en anmärkning att göra, är det att doften kan vara lite för stark för vissa. Doftpreferenser är subjektiva, så detta kan antingen vara en fördel eller en nackdel beroende på din personliga smak. Om du inte har något emot en mer framträdande doft, fungerar denna olja som en utmärkt, mångsidig lösning för ditt hår.

kundrecension

Binder ihop topparna och ger fin glans i håret utan att bli flottigt efter en dag. Luktar gott och är bra storlek på samt prisvärd.”

Hårtyp: Alla Storlek: 30 ml Cruelty Free: Nej


Hårolja För Blont Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper en hårolja för blont hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Att förstå ditt hår och dess unika egenskaper är grundläggande innan du investerar i en hårolja. Varje hårstrå har sin egen identitet, och det kan variera från torrt och frissigt till oljigt eller färgbehandlat. Den olja som har fått din väninna att se ut som hon just klivit ut från en professionell styling kanske inte alls passar dig.

Om du, till exempel, har torrt och frissigt hår, bör du sikta på oljor som är rika på fuktgivande egenskaper. Ingredienser som arganolja eller jojobaolja kan vara särskilt gynnsamma i detta fall. Å andra sidan, om ditt hår är färgbehandlat, särskilt blont, bör du leta efter oljor som har färgbevarande egenskaper. Detta är viktigt för att behålla den livfullhet och glans som färgbehandlat hår ofta saknar efter en tid.

Eftersom hårtyper och behov kan variera så pass mycket, kan det vara värt att göra en liten "strägntest" innan du applicerar oljan i hela håret. Detta är en strategi jag ofta rekommenderar, eftersom det ger dig en konkret indikation på hur din hårtyp kommer att reagera på produkten. Det tar bort gissningsspelet och leder dig närmare den perfekta håroljan för just ditt behov.

Ingredienser

Att granska ingredienslistan på en hårolja är lika viktigt som att läsa näringsinformationen på en livsmedelsprodukt. Det du applicerar på ditt hår har en direkt påverkan på dess hälsa och utseende. Naturliga oljor som arganolja, jojobaolja och kokosolja har en lång historia av att ge näring och fukt till håret. Dessa ingredienser är ofta rika på essentiella fettsyror och antioxidanter, vilket gör dem till utmärkta val för nästan alla hårtyper.

Men inte alla håroljor är skapade lika. Många produkter på marknaden innehåller kemiska tillsatser som parabener och sulfater. Dessa ingredienser kan inte bara vara skadliga för ditt hår på lång sikt, utan också för din hud och allmänna hälsa. Parabener har, till exempel, ifrågasatts för sina potentiella hormonstörande effekter, medan sulfater kan vara alltför uttorkande för både hår och hårbotten.

Jag har stött på flera produkter som marknadsför sig som "naturliga" men vid en närmare granskning innehåller oönskade kemikalier. Det är därför det är så viktigt att inte bara lita på marknadsföringsjargong, utan att verkligen ta sig tid att läsa etiketten.

Färgbevarande Egenskaper

För dig med färgbehandlat blont hår är det särskilt relevant att tänka på oljans färgbevarande egenskaper. Färgat hår är ofta mer poröst och utsatt för uttorkning, vilket kan leda till att färgen mattas av snabbare. En olja med färgbevarande ingredienser fungerar som en skyddsbarriär, som låser in färgen och håller den fräsch längre.

Vissa oljor innehåller specifika antioxidanter och UV-filter som inte bara skyddar färgen utan också skyddar håret från solens skadliga strålar. Denna dubbelverkande fördel är en viktig faktor att tänka på, särskilt om du spenderar mycket tid utomhus eller utsätter ditt hår för andra typer av miljömässig stress.

Fuktgivande Eller Protein

När det gäller att välja en hårolja, är skillnaden mellan fuktgivande och proteinrika formuleringar mer än bara en teknisk detalj; det kan vara avgörande för ditt hårs hälsa och utseende. Fuktgivande oljor, som de med arganolja eller kokosolja, är designade för att återfukta och mjukgöra. Dessa oljor passar utmärkt för hårtyper som är torra, frissiga, eller skadade av värmeverktyg och kemiska behandlingar.

Å andra sidan, oljor som innehåller protein, till exempel de med keratin, fokuserar på att stärka hårets struktur. Proteinrika oljor är särskilt användbara för hår som är försvagat av färgbehandlingar eller har en tendens att brytas av lätt. De skapar en sorts skyddande barriär runt hårstrået, vilket hjälper till att förhindra framtida skador.

Valet mellan en fuktgivande och en proteinrik olja bör baseras på ditt hår unika behov. Om ditt hår känns torrt och sprött, kan en fuktgivande olja vara mer lämplig. Om det däremot känns svagt och saknar elasticitet, kan en proteinrik olja vara svaret. Ibland kan en kombination av de två vara mest effektiv, särskilt om ditt hår har flera problemområden.

Tyngd & Absorption

När det kommer till val av hårolja, är vikt och absorption två kritiska faktorer som ofta förbises. För de med fint, blont hår kan en tung olja vara riktigt problematisk. Den kan lämna håret platt och livlöst, vilket är det sista du vill när du syftar på en hälsosam glans och volym. Lättare oljor, å andra sidan, absorberas snabbare och utan att lämna en oljig rest på ytan.

Det är också värt att notera att en snabb absorptionshastighet kan göra det lättare att styla ditt hår direkt efter applicering. Du behöver inte vänta på att produkten ska sjunka in, vilket kan vara en tidsbesparare på stressiga morgnar.

Doft

Doft är en ofta underskattad aspekt när det kommer till val av hårolja, men den har en betydande inverkan på din totala upplevelse av produkten. En olja som kanske är perfekt i alla andra avseenden kan bli en total deal-breaker om doften är stötande eller för överväldigande. Kom ihåg, doften kommer inte bara att vara närvarande under appliceringen; den kommer att följa med dig och ditt hår under hela dagen.

Vissa oljor kommer med subtila, naturliga dofter som kokos eller lavendel, som kan vara lugnande och till och med terapeutiska. Andra kan ha starkare, mer syntetiska dofter som kan bli irriterande efter en stund, särskilt om du är känslig för starka dofter eller har allergier.

Vanliga Frågor Om Hårolja För Blont Hår

Vilken är den bästa håroljan för blont hår?

Den bästa håroljan för blont hår är enligt vårt test Moroccanoil Light.

Hur ofta bör jag applicera hårolja på mitt blonda hår?

Applicera hårolja 2-3 gånger i veckan om du har torrt eller skadat hår. För normalt till oljigt hår, räcker det med en gång i veckan.

Vilken typ av hårolja är bäst för blekt blont hår?

För blekt blont hår, sök efter oljor som är rika på antioxidanter och har UV-skydd, såsom arganolja eller druvkärneolja, för att skydda färgen och ge näring.

Är håroljor bra för blont hår med slingor?

Ja, håroljor kan vara särskilt fördelaktiga för slingat hår eftersom de återfuktar och ger näring, vilket kan hjälpa till att behålla färgens livslängd och glans.

Hur applicerar jag hårolja för bästa resultat på mitt blonda hår?

Använd några droppar olja och gnugga mellan dina handflator. Applicera på fuktigt hår, fokusera på mitten till ändarna. Undvik rotområdet för att förhindra att håret blir oljigt.

Kan hårolja göra mitt blonda hår mörkare?

De flesta håroljor ska inte påverka din hårfärg. Men om du är orolig, gör alltid en patch-test på en liten del av ditt hår först.

Är det säkert att använda hårolja med silikon på blont hår?

Silikonbaserade oljor kan ge en omedelbar glans men kan också bygga upp över tid och göra håret matt. Om du föredrar naturliga alternativ, leta efter silikonfria formuleringar.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa håroljorna för blont hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg