Bästa Hårinpackning Med Protein & Keratin (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-harinpackning-protein-keratin-bast-i-test

Denna guide är skriven för dig som söker den ultimata hårinpackningen med protein eller keratin.

Många kämpar med torrt, skadat eller frissigt hår. Hårinpackningar med protein eller keratin kan vara räddningen för att återställa hårets vitalitet.

Jag har testat en rad olika hårinpackningar under åren och kan därför med säkerhet säga att de rätta ingredienserna gör all skillnad.

Fortsätt läsa för att upptäcka vilken hårinpackning som kan ge ditt hår nytt liv.

Bästa Hårinpackning Med Protein & Keratin:

Bäst i Test Hårinpackning Med Protein & Keratin

Näst Bäst i Test Hårinpackning Med Protein & Keratin

Bästa Hårinpackning Med Protein För Färgat Hår

Bästa Billiga Hårinpackning Med Protein & Keratin

Bästa Hårinpackning med Protein För Torrt Hår

Bäst i Test Hårinpackning Med Protein & Keratin

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.9/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Fuktgivande, reparerande och skyddande hårinpackning
 • Innehåller keratinprotein som stärker hårstråna från insidan och ut
 • Färgbevarande och fullt UV-skyddande
 • Tjock och dryg konsistens som räcker långt

Nackdelar

 • Gör inte håret lika mjukt som många konkurrerande produkter gör

Recension

Först och främst, Lanza Keratin Healing Oil imponerar direkt med sin tjocka och dryga konsistens. Som någon som har provat otaliga hårinpackningar, kan jag intyga att en konsistens som denna försäkrar att produkten fördelas jämnt och absorberas effektivt av hårstråna. Detta är särskilt viktigt för de med skadat eller frissigt hår, där näring behöver tränga djupt in i varje strå.

När det gäller effektivitet levererar denna hårinpackning verkligen. Med en nästan perfekt poäng på 4.9/5 i effektivitet, är det svårt att förneka dess förmåga att reparera och skydda. Innehållet av kreatinprotein gör underverk för att stärka håret från insidan och ut, något som är märkbart efter bara några användningar. Som en daglig användare av värmeverktyg, uppskattar jag också det fulla UV-skyddet och de färgbevarande egenskaperna.

Om det är något att anmärka på, så är det att produkten inte gör håret lika mjukt som vissa konkurrerande produkter. Detta är dock en mindre detalj i det stora hela, särskilt med tanke på alla de andra fördelarna. Så om du är på jakt efter en mångsidig och effektiv hårinpackning som verkligen gör skillnad, är Lanza Keratin Healing Oil definitivt värd att överväga.

kundrecension

“Jag kan inte för mitt liv förstå varför denna har så låga betyg, det här är LIVETS hårinpackning. Använder den 2ggr i veckan och den har verkligen räddat mitt hår. Jag använder värmeverktyg dagligen och denna har verkligen gjort mitt hår levande igen, och verkar skydda håret jättebra. Håret blir mjukt, lent och lättarbetat! Rekommenderar verkligen till dig med skört hår ❤️

Hårtyp: Skadat, frissigt, torrt, tunt, lockigt, tjockt Storlek: 210 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Hårinpackning Med Protein & Keratin

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Konditionerande kur med superfoodproteiner som reparerar och skyddar skadat hår
 • Snabbverkande och lätthanterligt
 • Sulfat- och parabenfri formula

Nackdelar

 • Pumpen fungerar inte särskilt bra, kan vara svårt att få ut produkten

Recension

Kevin Murphy Re-Store Treatment gör sig snabbt förtjänt av sin höga poäng i känsla och hårkänsla. Som en skribent med erfarenhet av många hårinpackningar, noterar jag direkt hur denna produkt skiljer sig genom sin lätthet och snabbverkande formula. Den är inte alls tung eller oljig, vilket är en fördel för dem med torrt eller skadat hår som inte vill ha en beläggande känsla.

När det kommer till effektiviteten är denna hårinpackning nästan i paritet med Lanza Keratin Healing Oil. Den använder superfoodproteiner för att reparera och skydda håret, och resultatet talar för sig själv. Mitt hår kände sig starkare och mer livfullt redan efter första användningen. Dessutom är det ett plus att produkten är fri från sulfater och parabener, något som jag alltid ser som en fördel.

Om det är något som drar ner betyget, så är det pumpmekanismen. Jag hade en del problem med att få ut produkten, vilket inte är något jag upplevt med Lanza Keratin Healing Oil. Men om du kan se förbi denna mindre nackdel, är Kevin Murphy Re-Store Treatment en utmärkt produkt som definitivt förtjänar sin plats bland de bästa hårinpackningarna.

kundrecension

“En helt fantastisk treatment som är väl vårdande & reparerande som knappt känns i håret. Mitt hår har fått tillbaka lysern, styrkan & känns väldigt levande igen. Denna får en permanet plats i hyllan 💗

Hårtyp: Torrt, skadat, frissigt, behandlat Storlek: 200 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårinpackning Med Protein För Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Mycket effektiv fuktgivning och återuppbyggande förmåga
 • Rik på arganolja och proteiner för att stärka håret
 • Passar bra till behandlat och färgat hår som behöver stärkas upp

Nackdelar

 • Dyrt alternativ

Recension

Moroccanoil Restorative Hair Mask ger direkt en lyxig känsla med sin krämiga textur och rika ingredienser. Som en erfaren användare av hårinpackningar, uppskattar jag särskilt dess höga koncentration av arganolja och proteiner. Dessa komponenter arbetar i symbios för att återuppbygga och stärka håret, vilket är särskilt värdefullt för dem med färgbehandlade eller skadade hårstrån.

När det gäller effektivitet, är detta en produkt som lever upp till sitt namn. Den återfuktar och reparerar på djupet, vilket är märkbart redan efter första användningen. Om du har färgbehandlat eller skadat hår, som jag har haft många gånger, kommer du att märka en betydande förbättring i hårets struktur och glans.

Den enda anmärkningen jag har är prislappen; det är ett dyrt alternativ. Men om du är villig att investera i ditt hår, är detta en produkt som verkligen levererar. Jag kan inte understryka nog hur viktig en bra hårinpackning är för att bibehålla hårets kvalitet, särskilt om det är färgbehandlat eller skadat. Och i det sammanhanget, är Moroccanoil Restorative Hair Mask en utmärkt investering.

kundrecension

“Som snart medelålders (okej en bit kvar) har jag provat det mesta. Nyligen misshandlade jag mitt hår med blekning och det var nära bristningsgränsen. Den här hårmasken har gjort mitt hår lenare och mjukare än det var innan jag blekte det! Hade i ca 2-3 timmar och satte en plastpåse över huvudet. Ganska dyr men har man bränt sitt hår så är denna värd varje krona och jag har aldrig provat ngn bättre produkt för ändamålet 🙏🏼

Hårtyp: Skadat, frissigt, torrt, tunt Storlek: 250 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Billiga Hårinpackning Med Protein & Keratin

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Mycket prisvärt alternativ
 • Lätt att applicera och få ur håret
 • Bra mild formula

Nackdelar

 • Inte lika fuktgivande som många premiumalternativ

Recension

L'Oreal Elvive Total Reparation 5 Mask ger direkt en känsla av tillgänglighet och användarvänlighet. Som någon som har provat en myriad av hårinpackningar, från lyx till budget, uppskattar jag den lätta konsistensen som gör den enkel att applicera och skölja ur. Dessutom har den en mild formula som gör den lämplig för alla hårtyper, en sällsynt egenskap i hårinpackningar.

När det kommer till effektivitet, gör denna budgetvänliga option inte avkall på prestanda. Den lyckas återfukta och vårda håret, även om det kanske inte når samma nivå av fuktgivning som premiumalternativ. Men jag märkte en påtaglig förbättring i mitt hår, speciellt när det gäller smidighet och känslan av förnyad styrka.

Den största nackdelen är att den inte är lika fuktgivande som många premiumalternativ. Men givet dess pris, är detta en kompromiss många kan vara villiga att göra. Om du letar efter en prisvärd hårinpackning som ändå ger märkbara resultat, är L'Oreal Elvive Total Reparation 5 Mask ett utmärkt val.

kundrecension

“Som professionell frisör tycker jag att det är en av de bästa hårinpackningarna. Inte de typiska som bara reder ut, utan återfuktar och vårdar håret. Sanningen är att det märks väldigt tydligt och jag använder den bara på mellanlängderna och topparna för att förhindra att håret blir fett.”

Hårtyp: Alla Storlek: 300 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Hårinpackning med Protein För Torrt Hår

betyg

Känsla: 4.3/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Bra formula som är fri från parabener samt artificiella färger och dofter
 • Organiskt och hållbart producerat
 • Bra stärkande förmåga på håret

Nackdelar

 • Ganska tjock och svår att applicera

Recension

Shea Moisture Raw Butter Deep Treatment Masque kommer med en rik, tjock konsistens som omedelbart signalerar att den är full av närande ingredienser. Som någon med omfattande erfarenhet av hårinpackningar, var jag direkt imponerad av formulan som är fri från parabener, artificiella färger och dofter. Även om tjockleken gör den något svår att applicera, insåg jag snart att detta var ett tecken på dess potenta effektivitet.

Effektiviteten av denna mask är verkligen märkbar. Med en poäng på 4.7/5, lever den upp till förväntningarna och gör sitt jobb särskilt bra på torrt hår. Jag märkte en dramatisk förbättring i mitt hår efter endast en användning: det kändes återfuktat, stärkt och lyft. Den organiska och hållbara produktionen är också en stor fördel, särskilt för dem som är medvetna om sin miljöpåverkan.

Den enda nackdelen, som nämnts, är produktens tjockhet. Det kan göra appliceringen lite mer tidskrävande, men resultatet är väl värt ansträngningen. Om du har torrt hår och letar efter en inpackning som inte bara återfuktar utan också stärker, är Shea Moisture Raw Butter Deep Treatment Masque ett utmärkt val.

kundrecension

“Jag har 2c nordiskt hår, mycket tjockt hår som älskar att bara kollapsa och ligga platt. Jag ville prova att få mina vågor definierade så jag köpte allt som behövs för curly girl-metoden, inklusive detta. Efter 3x klargörande schampo pressade jag vatten ur håret med händerna och noterade att mitt hår kändes helt strippat och benäget att trassla. Jag applicerade en generös mängd av denna mask från rot till spets, lossade försiktigt och lämnade den ostörd i 5 minuter som föreslagits på produktbehållaren. Sköljde ur och kände omedelbart skillnaden! Slät och silkeslen men också väldigt lätt, håret kändes inte strippat längre. Jag avslutade med ett balsam och leave-in från samma märke och mitt hår har absolut aldrig sett bättre ut. Mina vågor är djupa och definierade, har faktiskt volym och glans från rot till topp, inget friss. Jag kommer att köpa den här masken igen när den tar slut, helt säkert.”

Hårtyp: Alla Storlek: 300 ml Cruelty Free: Ja


Hårinpackning Med Protein & Keratin - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper en hårinpackning med keratin eller protein kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Att välja en hårinpackning som är anpassad efter din unika hårtyp är en kritisk faktor för att uppnå de bästa resultaten. Om ditt hår är torrt, satsa på en inpackning rik på fuktgivande ingredienser som hyaluronsyra eller aloe vera. Har du oljigt hår? Då kan du med fördel leta efter produkter som balanserar talgproduktionen utan att strippa håret på naturliga oljor.

För skadat eller kemiskt behandlat hår, som jag har stött på flera gånger i mina tidigare recensioner, är proteinrika eller keratinbaserade inpackningar ofta de mest effektiva. Dessa ingredienser verkar reparerande och stärkande, något som är särskilt viktigt för hår som utsatts för värmeverktyg, blekning eller färgning.

Har du färgat hår? Då är det extra viktigt att välja en inpackning som både bevarar färgen och tillför näring. Produkter med UV-skydd och färgbevarande komponenter, liknande de jag nämnde i min recension av Lanza Keratin Healing Oil, är att rekommendera. Att välja rätt hårinpackning utifrån din hårtyp är inte bara en fråga om estetik, det är också avgörande för hårets övergripande hälsa.

Ingredienser

När det kommer till ingredienser i hårinpackningar, är det viktigt att ha en klar förståelse av vad du faktiskt applicerar på ditt hår. Proteiner som keratin och kollagen står ofta i centrum för de mest effektiva produkterna, särskilt om du siktar på att reparera eller stärka skadat hår. Keratin är särskilt bra på att fylla i skadade områden i hårstrået, medan kollagen hjälper till att öka elasticiteten och motståndskraften i håret. Dessa högkvalitativa proteiner är ingredienser jag ofta lyfter fram i mina recensioner, som i fallet med Kevin Murphy Re-Store Treatment.

Samtidigt bör du vara uppmärksam på potentiellt skadliga kemikalier i ingredienslistan. Sulfater och parabener, till exempel, kan ha en uttorkande effekt och påverka hårets naturliga oljebalans. De kan även vara skadliga för miljön och har i vissa fall kopplats till hälsoproblem.

Därför rekommenderar jag alltid att leta efter produkter som är fria från dessa ämnen, precis som Shea Moisture Raw Butter Deep Treatment Masque som jag tidigare recenserat.

Läs mer om varför det kan vara en bra idé att använda naturliga ingredienser i ditt hår här.

Konsistens

Konsistensen på en hårinpackning kan ge mycket insikt i hur produkten kommer att interagera med ditt hår. En tjock och rik konsistens, liknande den i Shea Moisture Raw Butter Deep Treatment Masque som jag tidigare har recenserat, passar ofta bäst för torrt eller skadat hår. Den tjockare konsistensen har kapacitet att tränga djupare in i hårstråna och tillhandahålla intensiv näring.

Å andra sidan, om du har fint eller oljigt hår, kan en lättare konsistens vara mer lämplig. Dessa inpackningar är generellt enklare att applicera och skölja ur, och de riskerar inte att tynga ner håret. En lätt konsistens är ofta snabbverkande, vilket jag noterade var fallet med Kevin Murphy Re-Store Treatment.

Pris

När det gäller att sätta en budget för din hårinpackning, är det viktigt att vara realistisk men också informerad. Du behöver inte spränga banken för att få en produkt som fungerar för dig. Det finns flera prisvärda alternativ som levererar bra resultat, som L’Oreal Elvive Total Reparation 5 Mask, som jag tidigare har recenserat. Denna produkt visar att det är fullt möjligt att hitta en hårinpackning som är både effektiv och ekonomisk.

Å andra sidan, om du är villig att investera lite mer, finns det premiumalternativ med högkvalitativa ingredienser och sofistikerade formler. Men det är viktigt att komma ihåg att en högre prislapp inte automatiskt garanterar bättre resultat. Jag har stött på lyxiga produkter som inte lever upp till sina löften, så att jämföra recensioner och ingredienslistor är alltid en bra idé.

Det är också värt att överväga produktens storlek i relation till priset. En större förpackning kan initialt verka dyr, men den kan faktiskt erbjuda bättre värde per milliliter. Så när du sätter din budget, ta inte bara hänsyn till den initiala kostnaden, utan även produktens livslängd och effektivitet. Detta hjälper dig att göra ett mer välgrundat val som passar både din plånbok och ditt hår. Målet är att hitta den bästa hårinpackningen för juut dig och din budget.

Vanliga Frågor Om Hårinpackning Med Protein & Keratin

Vilken är den bästa hårinpackningen med keratin och protein?

Den bästa hårinpackningen med keratinprotein är enligt vårt test Lanza Keratin Healing Oil.

Hur ofta ska jag använda en hårinpackning med protein eller keratin?

Användningsfrekvensen beror på ditt hårbehov och produkten du väljer. Generellt sett kan en proteinrik inpackning användas varannan vecka, medan keratinbaserade produkter kan användas en gång i månaden.

Är hårinpackningar med protein eller keratin säkra för färgat hår?

Ja, de flesta protein- eller keratinbaserade hårinpackningar är säkra för färgat hår. Dock är det alltid bra att läsa produktinformationen noggrant eller göra en patch-test för att vara säker.

Hur skiljer sig proteininpackningar från keratininpackningar?

Proteininpackningar fokuserar på att stärka hårstråna, medan keratininpackningar ofta syftar till att återuppbygga och släta ut hårstrukturen.

Kan jag sova med hårinpackningen i?

Det beror på produkten. Vissa intensiva inpackningar är designade för att sitta i över natten, men kontrollera alltid produktanvisningarna först.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa hårinpackningarna som innehåller keratin eller protein. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg