Bästa Hårinpackning För Lockigt Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-harinpackning-lockigt-har-bast-i-test

Denna guide är skriven för dig som har lockigt hår och letar efter den ultimata hårinpackningen.

Lockigt hår är ofta torrt och kräver extra näring. En bra hårinpackning kan vara lösningen du behöver.

Som en expert på skönhetsprodukter har jag testat många hårinpackningar. Jag delar mina toppval som ger lockarna liv och lyster.

Fortsätt läsa för att upptäcka hur du kan förvandla dina lockar till en glänsande, välmående man.

Bästa Hårinpackning För Lockigt Hår:

Bäst i Test Hårinpackning För Lockigt Hår

Näst Bäst i Test Hårinpackning För Lockigt Hår

Bästa Volymgivande Hårinpackning För Lockigt Hår

Bästa Mjukgörande Hårinpackning För Lockigt Hår

Bäst i Test Hårinpackning För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 5/5

Fördelar

 • Hanterar och definierar lockigt och krulligt hår mycket bra
 • Prisvärt alternativ som räcker länge
 • Mild och god doft
 • Tynger inte ner håret något

Nackdelar

 • Inte den mest fuktgivande formulan

Recension

Första intrycket av Pattern Treatment Mask är imponerande, särskilt med tanke på känslan den ger. Som någon som har provat en myriad av hårinpackningar, kan jag säga att den här produkten direkt sticker ut. Konsistensen är rik men inte överväldigande, och den appliceras jämnt genom håret utan att kännas kladdig.

När det kommer till effektivitet, levererar Pattern Treatment Mask. Jag har sällan stött på en produkt som så snabbt definierar och hanterar lockar, särskilt för tjocka och medeltjocka hårtyper. Efter användning känns håret inte bara mjukt, men lockarna framträder med en naturlig lyster och definition. Även om formulan inte är den mest fuktgivande jag har testat, är det en prisvärd och långvarig lösning för de flesta behov.

En annan punkt som förtjänar beröm är doften. Mild och angenäm utan att vara påträngande. Det är också värt att notera att produkten är cruelty-free, vilket alltid är ett plus i min bok. Sammantaget, om du letar efter en hårinpackning som gör jobbet utan att tynga ner håret, är Pattern Treatment Mask ett utmärkt val.

kundrecension

“Även om jag tyckte att det var dyrt, älskade jag hur det fick mitt naturliga hår att känna sig och hur mina lockar naturligt lockade utan några tillsatta produkter. Ja, jag kommer att fortsätta att köpa den här produkten eftersom den fungerar bra för priset.”

Hårtyp: Lockigt, tjockt, medeltjockt Storlek: 444 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Hårinpackning För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Kombinerar avokadoextrakt, mandel och arganolja för att återfukta och reparera hår på djupet
 • Enkel att borsta genom hela håret
 • Doftar bra

Nackdelar

 • Tar lite längre tid att få ur håret

Recension

Brigeo Deep Conditioning Mask kommer med en känsla som nästan når upp till perfektion. Som en erfaren användare av hårinpackningar, uppskattade jag dess konsistens. Den är tillräckligt tjock för att känna att produkten arbetar intensivt, men samtidigt lätt nog att borsta genom hela håret. Det är en fördel som jag inte ofta ser, till och med jämfört med andra högt rankade produkter som Pattern Treatment Mask.

Effektivitetsmässigt ger den en solid prestation. Med en unik blandning av avokadoextrakt, mandel och arganolja, ger denna mask en djupgående vård för lockigt och skadat hår. Det är särskilt effektivt på torrt och frissigt hår, vilket är en svår nöt att knäcka inom detta segment. Om du har behandlat eller färgat hår, är det också ett tryggt val, något som inte alla hårinpackningar kan erbjuda.

Doften är en annan stark punkt. Den är behaglig utan att vara överväldigande, något som alltid är välkommet i min bok. Men, det finns en liten nackdel: produkten tar lite längre tid att tvätta ur. Det är inte en deal-breaker, men något att vara medveten om. Jämfört med Pattern Treatment Mask, som är snabbare att skölja ur, kan det vara en liten anpassning. Men resultaten, som en användare påpekade, är "helt underbara lockar", vilket gör den extra minuten i duschen värt det.

kundrecension

“Använt en gång men herregud vilken bra produkt. Jag gick från frissigt lockigr hår till helt underbara lockar. Ny favorit!

Hårtyp: Lockigt, torrt, skadat, frissigt, behandlat Storlek: 444 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Volymgivande Hårinpackning För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Återställer mycket fukt i hår och hårbotten
 • Ger bra med volym och densitet för lockigt hår
 • Veganskt och hållbar tillverkning

Nackdelar

 • Tar ett tag för att verka (10-15 minuter)

Recension

Davines Love Curl Hair Mask imponerar direkt med sin förmåga att återställa fukt i både hår och hårbotten. Som en långvarig expert på hårinpackningar, måste jag säga att detta är något som ofta misslyckas även i premiumprodukter. Konsistensen är idealisk för lockigt hår, tillräckligt tjock för att du ska känna att den är verksam, men samtidigt lätt att applicera och fördela.

När det gäller volym och densitet, levererar produkten över förväntan. Den ger ditt lockiga hår en märkbar "lyft" utan att det ser onaturligt ut. Detta är en sällsynt egenskap, som jag inte ser ofta, inte ens i de mest hypade produkterna på marknaden. Davines har också lyckats göra detta i en cruelty-free och vegansk formel, vilket ger extra poäng i min bok för hållbarhet.

Om det finns en nackdel, är det att produkten tar en stund att verka. Du behöver lämna den i håret i ungefär 10-15 minuter. Men om du har tid att investera, blir belöningen betydande. Användarrecensioner, som jag alltid dubbelkollar mot min egen erfarenhet, verkar överens: det är en produkt som många återvänder till, trots en ständig ström av nya alternativ på marknaden.

kundrecension

“Denna hårinpackning, tillsammans med motsvarande schampo, har varit en del av en linje som jag har gått tillbaka till regelbundet i flera år nu! Jag älskar att byta skönhetsprodukter, prova nya saker, men ärligt talat, även med alla framsteg i branschen, är alla nya saker hälften så bra som den här masken. Mitt hår är fint, men starkt, vågigt till lockigt (beror på längd och säsong) och det bara älskar det!”

Hårtyp: Lockigt, torrt, skadat, frissigt, behandlat Storlek: 250 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Mjukgörande Hårinpackning För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Intensiv och vårdande
 • Gör håret mycket glansigt, mjukt och lent
 • Långvarig återfuktande effekt i flera dagar

Nackdelar

 • Maskulin doft som inte är till allas tycke

Recension

Davines OI Hair Butter inleder med en känsla som är både intensiv och vårdande. Som någon som har använt ett brett spektrum av hårinpackningar, märkte jag att denna produkt omedelbart utmärker sig. Den är tjock, men inte kladdig, vilket gör den lätt att arbeta in i håret.

Effektiviteten är påfallande. Efter en enda användning är håret inte bara mjukt och lent, utan också märkbart glansigare. Det som verkligen fångade min uppmärksamhet var den långvariga återfuktande effekten. Det är en sällsynt kvalitet att se en hårinpackning som håller håret återfuktat i flera dagar.

Det finns dock en aspekt som kan vara lite kontroversiell: doften. Många hårinpackningar syftar till att ha en neutral eller behaglig arom, men Davines OI Hair Butter går i en annan riktning med en maskulin doft som inte faller alla i smaken. Detta är inte nödvändigtvis en deal-breaker, men om doft är en viktig faktor för dig, kan det vara värt att notera.

kundrecension

“Otroligt återfuktande, bästa jag hittills testat. Dessutom är mina toppar fortfarande fina 3dgr efter utan att ha tvättat håret. Att den inte får högsta betyg beror på odören. Påminner om permanentvätska & är man allergisk/astmatiker att man sveper in håret i handduk eller plastmössa eftersom den luktar starkt & irriterande. Jag drog i den i torrt hår, spraya lite vatten och redde ut håret sen hade jag i ca 40min. Har färgat/blekt hår som var väldigt frissigt och torrt. Testad det mesta utan resultat. Men nu har jag äntligen återfått glans och fukt. Så jag rekommenderar denna...men "doften"🙈🙈🙈 försvinner förvisso efter ursköljning och balsam.”

Hårtyp: Alla Storlek: 75, 250 ml Cruelty Free: Nej


Hårinpackning För Lockigt Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper en bra hårinpackning för lockigt hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Att förstå din unika hårtyp är grunden för att välja rätt hårinpackning. Lockigt hår kommer i en myriad av former och behov. Du kan ha lockar som är torra och törstiga efter fukt, eller kanske ditt hår är på den oljiga sidan och behöver balans snarare än extra olja. Tjockleken på ditt hår spelar också in; tjocka lockar kan behöva en kraftigare formula för att tränga igenom, medan fint hår kan bli tyngt ner av en för rik produkt.

Detta är särskilt relevant om du jämför olika produkter som Davines Love Curl Hair Mask och Brigeo Deep Conditioning Mask. Även om båda är effektiva på lockigt hår, riktar de sig till olika underkategorier av lockigt hår. Davines är utmärkt för torrt och skadat hår, medan Brigeo fungerar bra för de som också har behandlat eller färgat sitt hår.

Ingredienser

Ingredienser i en hårinpackning är inte bara en lista på baksidan av förpackningen; de är kärnan i produktens effektivitet. Naturliga, närande komponenter som sheasmör, kokosolja och arganolja har visat sig vara särskilt fördelaktiga för lockigt hår.

Sheasmör är känt för sin djupgående fukt, medan kokosolja ofta hyllas för sina mångsidiga fördelar, inklusive frisskontroll. Arganolja, å andra sidan, är rik på vitamin E och essentiella fettsyror, vilket gör den idealisk för att lägga till en naturlig glans.

Läs mer om vilka naturliga ingredienser som är bra för ditt hår här.

Det är också viktigt att vara medveten om vad du bör undvika. Sulfater och parabener har blivit ökända för sina potentiella biverkningar. Sulfater kan strippa håret på dess naturliga oljor, vilket är det sista du vill för redan torra lockar. Parabener, även om de är effektiva som konserveringsmedel, har ifrågasatts för sina långsiktiga hälsoeffekter.

Om vi tar exempel på tidigare recenserade produkter som Davines OI Hair Butter och Brigeo Deep Conditioning Mask, både innehåller de en blandning av naturliga ingredienser. Davines använder sig av intensiva och vårdande komponenter, vilket gör det till en kraftfull fuktgivare. Brigeo, å andra sidan, kombinerar avokadoextrakt och arganolja, vilket gör den särskilt effektiv för att reparera hår på djupet.

Varaktighet

Varaktighet är en annan viktig faktor som inte bör förbises när du väljer en hårinpackning. Vissa produkter har en omedelbar men kortvarig effekt, vilket kräver att du använder dem ofta för att upprätthålla resultaten. Andra inpackningar, å andra sidan, erbjuder långvariga fördelar som kan hålla i flera dagar eller till och med en hel vecka. Ditt val här beror på din livsstil och hur mycket tid du kan ägna åt hårvård.

Om du ser tillbaka på produkter som Brigeo Deep Conditioning Mask och Davines OI Hair Butter, har båda en långvarig återfuktande effekt. Brigeo's mask håller håret återfuktat och reparerat, vilket gör den idealisk för de med behandlat eller färgat hår. Davines OI Hair Butter går ännu längre med sin intensiva och vårdande formula, och håller håret mjukt och lent i flera dagar.

Pris

Pris är ofta det första vi tittar på, men det ska inte vara den enda faktorn i beslutsprocessen när du letar efter en bra hårinpackning. Det är en vanlig missuppfattning att en högre prislapp automatiskt översätter till bättre kvalitet. I själva verket kan vissa budgetvänliga alternativ ibland överträffa sina dyrare motsvarigheter i effektivitet och varaktighet. Det gäller att balansera kostnaden mot de fördelar du faktiskt får från produkten.

Om vi tar tidigare recenserade produkter som exempel, båda Brigeo Deep Conditioning Mask och Pattern Treatment Mask levererar utmärkt kvalitet, men de är prissatta olika. Brigeo är en högkvalitativ, men något dyrare produkt som erbjuder en rad fördelar, inklusive djup återfuktning och hållbarhet. Pattern Treatment Mask, å andra sidan, är mer prisvärd och ändå mycket effektiv, särskilt när det kommer till att definiera lockar.

Det är viktigt att jämföra vad du faktiskt får för pengarna. Titta på produktens storlek, ingredienser, och hur länge den förväntas vara. Även om en produkt kan verka dyr vid första anblicken, kan den faktiskt vara mer kostnadseffektiv på lång sikt om den är mycket koncentrerad eller har långvariga effekter. Det är en balansakt mellan kvalitet och kostnad, och det gäller att hitta den produkt som ger dig mest valuta för pengarna.

Doft

Doften av en hårinpackning är mer än bara en estetisk detalj; det är en del av den övergripande användarupplevelsen. Eftersom produkten kommer att sitta i ditt hår under en viss tid, är det viktigt att doften är något du finner behaglig eller åtminstone kan tolerera. En olämplig doft kan faktiskt göra hela användningen obehaglig, oavsett hur effektiv produkten är på andra områden.

Om vi tittar på exempel som Davines OI Hair Butter och Brigeo Deep Conditioning Mask, har de varierande doftprofiler. Davines har en maskulin doft som inte passar alla, medan Brigeo har en mer neutral och behaglig arom. Detta kan vara en avgörande faktor för många användare, särskilt om du är känslig för starka dofter eller har allergier.

Vanliga Frågor Om Hårinpackning För Lockigt Hår

Vilken är den bästa hårinpackningen för lockigt hår?

Den bästa hårinpackningen för lockigt hår är enligt vårt test Pattern Treatment Mask.

Hur ofta ska jag använda en hårinpackning för lockigt hår?

För de flesta typer av lockigt hår rekommenderas det att använda en hårinpackning en gång i veckan. Detta kan variera beroende på hur torrt eller skadat ditt hår är.

Är det ok att sova med hårinpackning i?

Det beror på produkten. Vissa inpackningar är formulerade för att kunna användas över natten, medan andra kan vara för intensiva och bör tvättas ur efter rekommenderad tid.

Hur vet jag om en hårinpackning är cruelty-free eller vegansk?

Leta efter certifieringar på produkten eller dess förpackning. Symboler som ett leende kanin eller texten "cruelty-free" och "vegan" är vanliga indikatorer.

Kan jag blanda olika hårinpackningar?

Det är generellt sett inte rekommenderat att blanda olika hårinpackningar eftersom det kan påverka effektiviteten och även orsaka oönskade kemiska reaktioner.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa hårinpackningarna för de med lockigt hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg