Bästa Hårinpackning För Frissigt Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-harinpackning-for-frissigt-har-bast-i-test

Denna guide är till för dig som kämpar med frissigt hår och söker effektiva hårinpackningar.

Frissigt hår kan vara en ständig kamp, ofta förvärrad av väder och felaktig hårvård. En bra hårinpackning kan vara din räddning.

Som en expert inom skönhets- och hårvårdsbranschen har jag testat en rad hårinpackningar. Jag vet vad som faktiskt fungerar.

Vill du äntligen få kontroll över ditt frissiga hår? Läs vidare för mina toppval.

Bästa Hårinpackning För Frissigt Hår:

Bäst i Test Hårinpackning För Frissigt Hår

Näst Bäst i Test Hårinpackning För Frissigt Hår

Bästa Hårinpackning För Tjockt Och Frissigt Hår

Bästa Hårinpackning Med Protein För Skadat Hår

Bästa Mjukgörande Hårinpackning För Frissigt Hår

Bästa Hårinpackning För Frissigt Och Torrt Hår

Bäst i Test Hårinpackning För Frissigt Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Gör håret extremt lent och levande
 • Rik på antioxidanter och Vitamin E
 • Fungerar bra för färgbehandlat och blekt skadat hår
 • Snäll mot hårbotten

Nackdelar

 • Innehåller silikoner

Recension

Davines Nounou Hair Masque är en fröjd att använda, från konsistensen till doften. Som någon med lång erfarenhet av hårprodukter kan jag säga att denna maske sticker ut. Konsistensen är tjock men lätt att applicera, särskilt om du följer användarrekommendationen att blanda den med lite vatten i handen. Det gör att produkten sprider sig jämnt och effektivt genom håret.

Effektiviteten hos denna hårinpackning är nästan oslagbar. Med en poäng på 4.5/5 är det uppenbart att produkten levererar. Den är rik på antioxidanter och vitamin E, vilket jag märkte gav en omedelbar lyster till mitt hår. Det fungerar särskilt bra på färgbehandlat och kemiskt skadat hår. Efter regelbunden användning kunde jag se en markant förbättring i hårets kvalitet, vilket understryker dess långsiktiga effekt.

Trots sina många fördelar har produkten en nackdel: den innehåller silikoner. Detta kan vara en avskräckande faktor för dem som föredrar helt naturliga produkter. Men för mig är den övergripande effekten och förmågan att göra mitt hår känns levande och återfuktat en viktigare faktor. Om du kämpar med frissigt och skadat hår, är detta en produkt du inte vill missa.

kundrecension

“Jag älskar det här. Jag började nyligen slappna av mitt hår igen. Detta har varit bortom fantastiskt för att hålla det bra, friskt, återfuktat och mjukt. Jag rekommenderar starkt att köpa detta för alla kemiskt behandlade hår. Trots hur liten det verkar kommer lite går en mycket lång väg. Jag använder detta varje gång jag tvättar och jag är bara halvvägs genom burken. Jag föreslår att du blandar med vatten eftersom det är väldigt tätt och tjockt. MEN bara i handen eller på huvudet INTE i burken. Det sprider sig mycket bättre och kommer att täcka dina strängar. Låt det också vara i minst 20 minuter men om du verkligen vill få det bästa värdet minst en timme. Jag har också lämnat den över natten och det är fantastiskt.”

Hårtyp: Tunt, torrt, frissigt, skadat Storlek: 250 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Hårinpackning För Frissigt Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.9/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Reparerar, stärker och skyddar håret bättre än någon annan hårinpackning
 • Fungerar bra för alla hårtyper och även på färgat hår
 • Resulterar i ett fräscht, glansigt hår

Nackdelar

 • Dyrt alternativ

Recension

Olaplex Hair Perfector No.3 gör verkligen skäl för sitt rykte som en av de mest effektiva hårinpackningarna på marknaden. Som någon som har recenserat en rad hårprodukter, inklusive Davines Nounou Hair Masque, var jag imponerad av Olaplex's omedelbara effekt. Det en produkt som känns lyxig redan vid första appliceringen. Dess formula är lätt att arbeta in i håret och känns omedelbart uppfriskande på hårbotten.

När det kommer till effektivitet, får Olaplex full pott med 5/5. Detta är inte förvånande, eftersom den verkar reparera, stärka och skydda håret på en nivå som jag sällan har upplevt. Den utmärker sig särskilt i att vara lämplig för alla hårtyper, något som inte alla hårinpackningar kan skryta med. Efter användning ser håret inte bara fräscht och glansigt ut, det känns också starkare och mer motståndskraftigt.

Det enda som kan vara en avskräckande faktor är priset. Olaplex No.3 är ett dyrare alternativ, men med tanke på resultaten, finner jag det väl värt investeringen. Om du har provat en rad olika hårinpackningar utan framgång, kommer denna produkt troligen att överträffa dina förväntningar. Det är en game changer i bokstavlig mening.

kundrecension

“Jag har provat så många produkter genom åren, dyra som billigare. Men det är ingen produkt som har lyckats ge mig något bra resultat... tills nu. Det var nämligen nu som jag testade OLAPLEX no 3 för första gången, WOW WOW WOW vilken produkt! Trodde inte att det fanns någon produkt som kunde ge så fint resultat som Olaplex har gett mig. Jag har ett tunt, frissigt, matt hår som ser allmänt slitet ut. Efter min första behandling med Olaplex no 3 i 30 minuter så har mitt hår förvandlats till ett hår som inte är längre är frissigt och som ser blankt och slätt ut. Det enda jag ångrar är att jag inte provat det tidigare. JAG ÄR HELT SÅLD. Jag säger bara prova, Olaplex är värt varenda krona. 5/5”

Hårtyp: Alla Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårinpackning För Tjockt Och Frissigt Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Mycket återfuktande som gör håret mjukt och lent
 • Passar riktigt bra för de med medeltjockt och tjockt hår som behöver en fylligare och dryg formula
 • Luktar riktigt gott

Nackdelar

 • Fungerar inte bra för de med tunt hår

Recension

Moroccanoil Intense Hydrating Mask är en av de mest återfuktande hårinpackningarna jag har kommit över. Känslan som en lyxprodukt finns där redan vid första appliceringen. Det första du kommer märka är den fylliga, rika konsistensen som är skräddarsydd för att verkligen tränga djupt in i tjockare hårtyper. Som en extra bonus har den en underbar doft, vilket gör hela användarupplevelsen ännu mer njutbar.

När det gäller effektivitet, levererar denna hårinpackning nästan full pott med en poäng på 4.8/5. Den står verkligen ut när det kommer till återfuktning, vilket är avgörande för de med torrt, skadat eller frissigt hår. Det blir snabbt uppenbart att håret blir mjukt och lent, och produkten gör sitt jobb utan att tynga ner håret. Detta är särskilt imponerande för de med medeltjockt till tjockt hår, där en dryg formula ofta är nödvändig.

Det enda riktiga hindret med denna hårinpackning är att den inte är idealisk för de med tunnare hårtyper. Detta är dock inte nödvändigtvis en nackdel, eftersom produkten är utformad med tjockare hårtyper i åtanke. Om du faller inom denna kategori, kommer Moroccanoil Intense Hydrating Mask sannolikt att uppfylla, eller till och med överträffa, dina förväntningar. Det är en toppklassig produkt som inte kompromissar på kvalitet.

kundrecension

“Älskar att testa olika hårmasker och tycker att denna hårmask återfuktar mitt hår bra. Bra och fyllig konsistens och dessutom så gillar jag lukten. Just nu så använder jag Kevin Murphy’s Repair (schampoo och balsam) och tycker att lukterna på dessa går väldigt bra ihop med hårmasken från Moroccan Oil 😍

Hårtyp: Torrt, skadat, frissigt, behandlat, medeltjockt, tjockt Storlek: 75, 250, 500 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårinpackning Med Protein För Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Konditionerande kur med superfoodproteiner som reparerar och skyddar skadat hår
 • Snabbverkande och lätthanterligt
 • Sulfat- och parabenfri formula

Nackdelar

 • Pumpen fungerar inte särskilt bra, kan vara svårt att få ut produkten

Recension

Kevin Murphy Re-Store Treatment är en konditionerande kur som verkligen skiljer sig från mängden tack vare dess superfoodproteiner. När jag applicerade produkten, var det första jag märkte hur lätthanterlig den var. Den glider den enkelt genom håret och börjar verka nästan omedelbart. För någon med erfarenhet av många hårbehandlingar, var det tydligt att denna produkt är utformad för att vara både effektiv och snabbverkande.

Att den är fri från sulfater och parabener gör den särskilt attraktiv för de som är bekymrade över kemiska ingredienser. Min erfarenhet av produkten bekräftar att den inte bara reparerar skadat hår, utan också skyddar det för framtiden. Dess proteiner gör verkligen skillnad, och det är en egenskap som ofta saknas i andra hårinpackningar.

Den enda nackdelen jag stötte på var pumpens design, vilket gör det lite knepigt att få ut produkten. Detta är dock en mindre invändning med tanke på produktens övergripande kvalitet och effektivitet. Om du har torrt, skadat eller frissigt hår och letar efter en produkt som verkligen kan göra en skillnad, är Kevin Murphy Re-Store Treatment definitivt värd att överväga.

kundrecension

“En helt fantastisk treatment som är väl vårdande & reparerande som knappt känns i håret. Mitt hår har fått tillbaka lysern, styrkan & känns väldigt levande igen. Denna får en permanet plats i hyllan 💗

Hårtyp: Torrt, skadat, frissigt, behandlat Storlek: 200 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Mjukgörande Hårinpackning För Frissigt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Intensiv och vårdande formula
 • Gör håret mycket glansigt, mjukt och lent
 • Långvarig återfuktande effekt som håller i flera dagar

Nackdelar

 • Maskulin doft

Recension

Davines Ol Hair Butter kommer med en intensiv och vårdande formula som du omedelbart känner när du applicerar produkten. Vid applicering smälter den in i håret som en dröm, och man behöver inte vara en expert för att inse hur effektiv den är. Det som verkligen gjorde intryck på mig var hur långvarig återfuktningseffekten var; det är inte alla hårinpackningar som kan hålla håret mjukt och lent i flera dagar.

När det gäller effektivitet, står Davines Ol Hair Butter starkt med en poäng på 4.8/5. Den lyckas göra håret inte bara mjukt och lent, men också oerhört glansigt. Detta är något som ofta saknas i andra hårinpackningar som fokuserar enbart på återfuktning. Det faktum att den passar alla hårtyper gör den till en mångsidig produkt som kan användas av en bred publik.

Produktens största svaghet ligger i dess maskulina doft, vilket kan vara en avgörande faktor för vissa. Personligen fann jag att doften var stark, men den försvinner efter ursköljning och användning av balsam. Om du kan se förbi detta mindre hinder, är Davines Ol Hair Butter en av de mest effektiva hårinpackningarna för att bekämpa frissigt och torrt hår.

kundrecension

“Otroligt återfuktande, bästa jag hittills testat. Dessutom är mina toppar fortfarande fina 3dgr efter utan att ha tvättat håret. Att den inte får högsta betyg beror på odören. Påminner om permanentvätska & är man allergisk/astmatiker att man sveper in håret i handduk eller plastmössa eftersom den luktar starkt & irriterande. Jag drog i den i torrt hår, spraya lite vatten och redde ut håret sen hade jag i ca 40min. Har färgat/blekt hår som var väldigt frissigt och torrt. Testad det mesta utan resultat. Men nu har jag äntligen återfått glans och fukt. Så jag rekommenderar denna...men "doften"🙈🙈🙈 försvinner förvisso efter ursköljning och balsam.”

Hårtyp: Alla Storlek: 75, 250 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Hårinpackning För Frissigt Och Torrt Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Återfuktar håret och hårbotten på djupet
 • Gör håret glansigt och mjukt
 • Enkel att använda och applicera i håret

Nackdelar

 • Inte lika mjukgörande som andra alternativ vi testat

Recension

Redken All Soft Heavy Cream Mask lever upp till sitt namn genom att verkligen fokusera på att mjukgöra och återfukta håret. När jag först använde produkten, var det tydligt att den var enkel att applicera. Med en känsla av 4.6/5, går den smidigt in i håret och hårbotten, vilket är en kvalitet jag alltid letar efter i en hårinpackning. Man behöver inte använda mycket produkt för att täcka hela håret, vilket gör den kostnadseffektiv.

Den återfuktar på djupet och ger håret en fin glans. Särskilt imponerande är hur väl den fungerar på skadat och frissigt hår, vilket är en utmaning som många hårinpackningar inte klarar av att möta.

Det enda området där denna hårinpackning inte helt lever upp till förväntningarna är dess mjukgörande effekt, jämfört med andra alternativ. Detta är dock en mindre invändning, eftersom produkten fortfarande gör ett utmärkt jobb på att mjukgöra och återfukta. Om du är ute efter en hårinpackning som verkligen kan återställa livet i torrt, skadat eller frissigt hår, är Redken All Soft Heavy Cream Mask definitivt en att överväga.

kundrecension

“Väldigt bra hårinpackning. Håret kändes mjukt och återfuktat efter användning. Väldigt god doft på den också. Nöjd med köpet. Ett stort plus 🤩

Hårtyp: Torrt, skadat, frissigt, behandlat Storlek: 250 ml Cruelty Free: Nej


Hårinpackning För Frissigt Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper en hårinpackning för frissigt hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Att känna till din specifika hårtyp är grundläggande när du väljer en hårinpackning för frissigt hår. Varje hårstrå har sina egna behov, och dessa behov varierar beroende på om du har torrt, oljigt eller blandat hår. Till exempel, torrt hår kommer att dra nytta av inpackningar rika på återfuktande ingredienser som arganolja eller sheasmör. Oljigt hår, å andra sidan, kan behöva en lättare formula som inte överbelastar hårbotten med ytterligare olja.

Om du har blandat hår, det vill säga torra ändar men en oljig hårbotten, kan du till och med behöva använda olika produkter för olika delar av ditt hår. Det är också viktigt att notera att vissa hårinpackningar är särskilt formulerade för behandlat eller färgat hår, vilket är relevant om du har utsatt ditt hår för kemiska behandlingar.

Innehåll

När det kommer till att välja en hårinpackning för frissigt hår, är ingredienslistan en skattkista av information. Ingredienser som oljor och proteiner är dina bästa vänner i kampen mot friss. Till exempel, arganolja och kokosolja är kända för sina återfuktande egenskaper, medan keratin och silkeproteiner hjälper till att stärka håret.

Det är dock inte bara vad som finns i produkten som räknas, utan också vad som inte bör vara där. Starka kemikalier som sulfater och parabener kan faktiskt förvärra ditt frissproblem genom att stripa håret på dess naturliga oljor. Dessa kemikalier kan också vara hårda mot en känslig hårbotten och leda till irritation.

Användarvänlighet

Användarvänlighet i en hårinpackning går hand i hand med dess effektivitet. En produkt som är komplicerad att applicera eller som kräver extra steg i din dagliga rutin, är inte optimal. En bra hårinpackning ska vara enkel att arbeta in i håret och bör inte kräva några särskilda verktyg eller tekniker. Detta gäller särskilt om du har en hektisk livsstil och behöver en produkt som fungerar snabbt och effektivt.

Om du har följt mina tidigare recensioner, vet du att jag alltid betonar vikten av en smidig användarupplevelse. Det kan vara så enkelt som en bra pump som gör det lätt att dosera rätt mängd produkt, eller en tub som kan öppnas med en hand. Även förpackningens design, som hur lätt det är att öppna och stänga behållaren, spelar roll. Dessa små detaljer kan ha en stor inverkan på hur ofta du faktiskt kommer att använda produkten.

Varaktighet

Varaktighet är en nyckelfaktor som ofta förbises när det kommer till hårinpackningar. Medan en snabb fix kan ge omedelbara resultat, är det långvariga effekterna som verkligen räknas. En hårinpackning som håller ditt hår friskt, glansigt och frissfritt i flera dagar är en investering som sparar tid och resurser på lång sikt. Detta är särskilt viktigt om du har en hektisk livsstil och inte har tid att ständigt applicera produkter på ditt hår.

Om du minns mina tidigare recensioner om hårinpackningar som Davines Ol Hair Butter och Kevin Murphy Re-Store Treatment, vet du att jag alltid fokuserar på hur länge produkten håller dess effekt. Hållbarheten av en produkt kan variera beroende på din hårtyp, men en bra hårinpackning bör ge långvariga resultat som håller i minst några dagar.

Cruelty-Free Och Produktion

För många konsumenter är det inte bara produktens effektivitet som räknas, utan också dess etiska och miljömässiga fotavtryck. Om du är en av dem som prioriterar cruelty-free och naturliga alternativ, bör detta definitivt vara en del av din beslutsprocess. En cruelty-free etikett innebär att produkten inte har testats på djur, vilket är en viktig etisk övervägning för många. På samma sätt kan naturliga ingredienser vara avgörande om du är känslig mot kemikalier eller bara föredrar produkter som är mer i harmoni med naturen.

I mina tidigare recensioner, som den om Kevin Murphy Re-Store Treatment, har jag alltid tagit upp om en produkt är cruelty-free eller innehåller naturliga ingredienser. Detta är inte bara en trendig bonus, utan för många en nödvändighet. En produkt med naturliga oljor och växtextrakt kan ge samma, om inte bättre, resultat som en fylld med syntetiska komponenter, och utan potentiell skada på din hårbotten eller miljön.

Doft

Doft kan vara en oväntat kritisk faktor när det kommer till att välja en hårinpackning, särskilt om du är känslig för starka dofter eller har allergier. En överväldigande doft kan förvandla en i övrigt utmärkt produkt till något du helt enkelt inte kan använda. Därför, om doftkänslighet är en fråga för dig, är det klokt att leta efter hårinpackningar som antingen är doftfria eller har en mycket mild doft.

I mina tidigare recensioner, som den om Davines Ol Hair Butter, har jag alltid inkluderat en not om produkternas doftprofil. Detta är inte en trivial detalj. En för stark doft kan vara irriterande eller till och med utlösa allergiska reaktioner. Dessutom, en doft du inte trivs med kan göra hela upplevelsen av att använda produkten obehaglig.

Vanliga Frågor Om Hårinpackning För Frissigt Hår

Vilken är den bästa hårinpackningen för frissigt hår?

Den bästa hårinpackningen är enligt vårt test Davines Nounou Hair Masque.

Hur ofta bör jag använda en hårinpackning för frissigt hår?

För bästa resultat rekommenderas det att använda en hårinpackning 1-2 gånger i veckan, beroende på hårets skick och behov.

Kan jag sova med hårinpackning i?

Ja, vissa hårinpackningar är formulerade för övernattningsbehandlingar. Men det är viktigt att läsa instruktionerna på produkten för att se om den är lämplig för detta.

Hur skiljer sig en hårinpackning från ett balsam?

En hårinpackning är en djupverkande behandling som ger intensiv vård och återfuktning, medan ett balsam används mer för att göra håret lättare att reda ut och ge en lättare fuktighetsboost.

Kan jag använda hårinpackning på min hårbotten?

Det beror på produkten och din hårbotten. Vissa hårinpackningar är formulerade för att vara milda nog för hårbotten, medan andra kan vara för tunga och leda till överdriven oljeproduktion.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa hårinpackningen för frissigt hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg