• Hem
 • >
 • Blogg
 • >
 • Hårolja
 • >
 • Bästa Återfuktande Hårolja För Torrt Hår (2024): Bäst i Test

Bästa Återfuktande Hårolja För Torrt Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

23/02/2024

basta-harolja-torrt-har-bast-i-test

Denna guide riktar sig till dig med torrt hår och erbjuder en djupdykning i de bästa återfuktande håroljorna på marknaden.

Torrt hår är inte bara en estetisk utmaning; det kan också vara skadligt och obekvämt. Återfuktande håroljor kan vara lösningen du söker för att bringa liv och glans till dina trådar.

Som en skönhetsexpert med flera års erfarenhet har jag testat en rad olika produkter och metoder. Här delar jag mina toppval av håroljor som verkligen gör skillnad.

Låt oss ta reda på vilken olja som kan förvandla ditt hår från torrt till drömmigt.

Bästa Återfuktande Hårolja För Torrt Hår:

Bäst i Test Återfuktande Hårolja För Torrt Hår

Näst Bäst i Test Återfuktande Hårolja För Torrt Hår

Bästa Billiga Hårolja

Bästa Silikonfria Hårolja För Frissigt Hår

Bästa Leave-In Hårolja För Torrt Hår

Bästa Mångsidiga Hårolja För Torrt Hår

Bäst i Test Återfuktande Hårolja För Torrt Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Fuktgivande formula som hanterar torrt och frissigt hår
 • Ger glans och lyster
 • Värmeskydd för en mildare styling

Nackdelar

 • Kan lämna lite restprodukt i håret som man behöver borsta ut

Recension

Första gången jag applicerade Kérastase Elixir Ultime Originale Hair Oil, märkte jag omedelbart dess lyxiga konsistens. Oljan glider genom håret utan att kännas klibbig eller tung. Som någon som har testat många av de bästa håroljorna på marknaden kan jag säga att den här produkten verkligen känns som en premiumolja i handen och i håret.

När det gäller effektivitet levererar denna olja på alla fronter. Den fuktgivande formulan är idealisk för att hantera torrt och frissigt hår, och den lämnar håret med en anmärkningsvärd glans och lyster. Och om du är som jag, alltid i farten med stylingverktyg, kommer du uppskatta oljans inbyggda värmeskydd. Det är en sällsynt men viktig egenskap som inte alla håroljor har.

Men ingen produkt är perfekt. Den enda nackdelen jag har märkt är att oljan kan lämna lite restprodukt i håret. Det är dock en mindre invändning, eftersom du enkelt kan borsta ut det. Är du ute efter en hårolja som lever upp till hype, ser du nu varför Kérastase Elixir Ultime Originale Hair Oil har blivit min go-to-produkt.

kundrecension

"Testat alla möjliga oljor till håret, men denna har blivit en stor favorit! Lägger sig inte på ytan, går in väldigt fint i håret. Dessutom en perfekt olja till er som använder er utav löshår, det blev som nytt! Otroligt fin glans och mjukt ✨

Hårtyp: Alla Storlek: 100 ml Cruelty Free: Nej


Näst Bäst i Test Återfuktande Hårolja För Torrt Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Mycket bra fuktgivning
 • Fungerar bra för alla hårtyper
 • Gör håret mjukare och reder ut friss
 • Snabbabsorberande som inte lämnar en oljig yta på håret

Nackdelar

 • Har en gulare färg som inte fungerar särskilt bra för blondiner

Recension

När jag applicerade Moroccanoil Original Oil Treatment för första gången, blev jag imponerad av hur snabbt den absorberades av mitt hår. Det är en kvalitet jag alltid letar efter, eftersom ingen vill ha en oljig yta som förstör looken. Den här produkten gör verkligen sitt jobb utan att lämna något oönskat efter sig, vilket är särskilt imponerande jämfört med andra oljor jag har testat som Kérastase.

Effektiviteten av Moroccanoil är nästan enastående. Den myllrar inte bara in i håret för att ge djup fukt, utan reder också effektivt ut eventuell friss. Om du har hår som jag, som ständigt kämpar med fuktbalansen, kommer du uppskatta hur den mjukar upp och revitaliserar håret från rot till topp.

Det finns dock en liten hake, särskilt om du är blond. Oljan har en gulare färg som kan påverka hårets nyans. Jag skulle inte rekommendera denna olja för dem med ljusa färgbehandlingar. Men förutom denna lilla nackdel, är Moroccanoil Original Oil Treatment en utmärkt produkt som verkligen står ut i skönhetshyllan.

kundrecension

“Superprodukt som gör mitt hår glansigt och fint! Har en tendens att lätt bli frissig och torr i topparna men blir jag inte alls på samma sätt när jag använder denna oljan. Tar i rikligt i hårets längder och blir verkligen ett bra resultat!”

Hårtyp: Alla Storlek: 25, 100 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Billiga Hårolja

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Reparerar skadat och stressat behandlat hår
 • Vårdar på djupet
 • Mycket prisvärt alternativ

Nackdelar

 • Inte samma mjuka känsla som andra håroljor lämnar

Recension

När det kommer till att kombinera effektivitet med prisvärdhet, får L'Oreal Paris Elvital Bond Repair Serum definitivt höga poäng. Serumet är lättviktigt och absorberas snabbt, vilket gör det till en enkel lösning för daglig användning. Detta är en produkt som inte kräver någon inlärningskurva, och den gör sitt jobb utan att skapa en kladdig känsla.

Effektiviteten i detta serum överraskade mig positivt. Den har en riktad formel som verkligen reparerar skadat och stressat hår. Många gånger har jag stött på produkter som lovar mycket men levererar lite. Elvital Bond Repair Serum vårdar på djupet och erbjuder en lösning för dem som inte vill kompromissa med kvalitet på grund av budget.

Serumet har dock en liten nackdel: det lämnar inte samma mjuka känsla som vissa andra lyxiga håroljor. Detta är inte en deal-breaker för mig, men om du är van vid en viss nivå av mjukhet kan det vara något att beakta. Trots detta är L'Oreal Paris Elvital Bond Repair Serum ett solid val för de som letar efter en ekonomisk men effektiv hårvårdsprodukt.

kundrecension

“Serumet är lättviktigt och inte fett, så perfekt för mitt hår eftersom jag inte vill att mitt hår ska kännas kladdigt.”

Hårtyp: Alla Storlek: 150 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Silikonfria Hårolja För Frissigt Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Tränger in i håret snabbt och effektivt, lämnar håret skönt utan någon oljig känsla
 • Lämnar håret mjukt och glansigt
 • God och fräsch doft
 • Silikonfri formula

Nackdelar

 • Fungerade inte särskilt bra på tjockare hår
 • Relativt dyr

Recension

Living Proof No Frizz Vanishing Oil är en av de mest effektiva silikonfria oljorna jag har testat för frissigt hår. Denna olja har en lätt konsistens som tränger in i håret snabbt och effektivt. En detalj jag särskilt uppskattar är flaskans pipett, som gör det enkelt att dosera exakt den mängd produkt du behöver. Det eliminerar chansen att använda för mycket och få en oljig effekt.

Här är det goda nyheter för dig som har svårt att hitta en produkt som verkligen fungerar för frissigt hår: denna olja ger mjukhet och glans utan att kännas tung eller fet. Jag kan personligen intyga att den effektivt håller ihop hårets längder, vilket minskar friss efter föning. Dessutom är doften fräsch och citrusaktig, vilket lägger till en extra dimension av njutning under användning.

Det finns dock några aspekter att överväga. Oljan kan vara mindre effektiv på tjockare hårtyper, och prislappen är något högre än genomsnittet. Men om du är ute efter en högkvalitativ, silikonfri lösning för ditt frissiga hår, är Living Proof No Frizz Vanishing Oil definitivt värd investeringen.

kundrecension

“Den här oljan är himla bra! Den är inte överdrivet fet, tynger inte ner håret - men tar bort frizz. Jag använder en ännu lättare olja i övre delen av håret och 3-4 droppar av den här i mina längder. Den hår oljan "håller ihop" mina längder så de inte blir så frizziga efter föning och gör så håret ser rakare och slätare ut. Dessutom doftar den väldigt gott, nästan lite lätt citrus-aktigt. Superbra att den dessutom är silikonfri 👍🏻. Oljan är väldigt lätt att dosera tack vare att flaskan har en pipett.”

Hårtyp: Torrt, skadat, frissigt Storlek: 50 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Leave-In Hårolja För Torrt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Förvandlar torrt och spretigt hår till återfuktat och silkeslent
 • Berikad med arganolja och omega-6 som slätar ut håret
 • Ger en fin glans

Nackdelar

 • Kan lämna lite av en oljig hinna över håret

Recension

Redken All Soft Argan-6 Oil är en leave-in olja som verkligen håller vad den lovar. Den är berikad med arganolja och omega-6, vilka är kända för att släta ut och återfukta håret. När jag applicerade den på mitt vanligtvis torra och frissiga hår, märkte jag en omedelbar förändring. Håret blev inte bara lättare att reda ut, det kändes också silkeslent.

Effektiviteten i denna produkt är något jag inte kan förbise. Det är inte bara en vanlig olja som lägger sig på ytan; den förvandlar faktiskt hårets struktur och gör det mer hanterbart. En annan bonus är den fina glansen den lämnar, vilket är något alla med torrt hår kan uppskatta. Det är sällan man hittar en olja som inte bara återfuktar utan också förbättrar hårets övergripande kvalitet.

Även om Redken All Soft Argan-6 Oil har många fördelar, är det värt att nämna en liten nackdel. Oljan kan lämna en oljig hinna över håret om man inte är försiktig med mängden. Men det är en fråga om dosering snarare än produktens kvalitet. Om du har torrt, skadat eller frissigt hår och letar efter en olja som går ett steg längre, är detta definitivt en produkt värd att överväga.

kundrecension

“Precis börjat använda den här oljan men hittills gör den mitt hår silkeslent, enkelt att reda ut och så ser de väldigt glansigt ut utan att på något vis upplevas flottigt. Har i vanliga fall ganska torrt och sprött hår som lätt går av, men med produkter från Redken har jag fått ett helt annan kvalité på mitt hår 🙂 Använder också schampo och balsam i samma serie.”

Hårtyp: Torrt, skadat, frissigt Storlek: 111 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Mångsidiga Hårolja För Torrt Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Keratinbaserad hårolja som reparerar och stärker skadat hår
 • Ger extra glans i håret
 • Fungerar bra som en snabb behandling eller Leave-in
 • Tynger inte ner håret

Nackdelar

 • Innehåller alkohol som kan torka ut håret för vissa

Recension

Wella Sp Luxe Oil är en keratinbaserad hårolja som imponerade mig med sin mångsidighet. Oavsett om du vill ha en snabb behandling för att förbättra hårets textur eller en leave-in-produkt, fungerar denna olja utmärkt för båda. En unik kvalitet är att den inte tynger ner håret, vilket är en vanlig oro när det gäller att använda oljor. Den glider på smidigt och absorberas snabbt, vilket gör den enkel att integrera i en hektisk morgonrutin.

När det kommer till effektivitet, levererar Wella Sp Luxe Oil. Den reparerar och stärker skadat hår och lämnar det med en extra dos av glans. Det är en egenskap som jag som har erfarenhet av många oljor kan uppskatta; det är inte varje dag du hittar en olja som både förbättrar hårets hälsa och estetik.

Men det finns en aspekt som kan vara en potentiell deal-breaker för vissa: oljan innehåller alkohol. Detta kan faktiskt torka ut håret för vissa användare, särskilt om du har en känslig hårbotten eller extremt torrt hår. Detta är dock en mindre invändning med tanke på produktens övergripande prestanda. Om du letar efter en mångsidig olja som verkligen gör jobbet, är Wella Sp Luxe Oil ett starkt alternativ.

kundrecension

“Luktar otroligt gott och ger ett silkeslent hår! Ett måste för mig. Skulle säga att den passar olika hårtyper. Använder även på barn som älskar denna doft. Prisvärd och bäst enligt mig!”

Hårtyp: Alla Storlek: 100 ml Cruelty Free: Nej


Återfuktande Hårolja För Torrt Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper en återfuktande hårolja kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Att välja en hårolja som är skräddarsydd för din specifika hårtyp är avgörande för att uppnå optimala resultat. Om du har torrt hår, bör du leta efter oljor rika på fuktgivande ingredienser som arganolja eller jojobaolja. Dessa oljor har förmågan att låsa in fukt och förbättra hårets textur och glans. Om du å andra sidan har oljigt hår, vill du undvika produkter som är för tunga eller fetande. I det fallet är lättare oljor som druvkärneolja eller mandelolja mer lämpliga.

Om ditt hår är fint och du är orolig för att en olja kommer att göra det platt, välj en produkt som är snabbabsorberande och inte tynger ner ditt hår. För tjockt och krulligt hår, som ofta behöver extra fukt och näring, kan en tjockare olja som kokosolja vara ett bra val.

Det är alltför lätt att lockas av en produkt som lovar fantastiska resultat, men om den inte är avsedd för din hårtyp, kan du faktiskt hamna med sämre hårproblem än när du började. Därför är det viktigt att göra en noggrann bedömning av ditt hår och välja en produkt som kompletterar det snarare än att motarbeta det.

Ingredienser

Ingredienslistan på en hårolja är som en blåkopia: den berättar exakt vad du kan förvänta dig av produkten. När du letar efter en återfuktande hårolja, bör du fokusera på att hitta produkter som är rika på naturliga oljor. Arganolja, till exempel, är känd för sina fuktgivande och närande egenskaper, medan jojobaolja har en kemisk struktur som liknar den naturliga oljan i vårt hår och hud, vilket gör den idealisk för återfuktning.

Kokosolja är en annan stjärningrediens som ofta används i återfuktande håroljor. Den har förmågan att tränga djupt in i hårstrået och fylla det med fukt. Jag har personligen märkt att produkter som innehåller dessa naturliga oljor ofta ger de mest pålitliga och långvariga resultaten, jämfört med de som innehåller mycket syntetiska ämnen.

Samtidigt är det viktigt att vara på sin vakt mot vissa tillsatser. Silikoner och alkohol kan initialt göra håret glansigt och lätt att hantera, men över tid kan de faktiskt torka ut håret och skapa fler problem. Dessa ingredienser kan skapa en illusion av hälsosamt hår utan att verkligen ge den näring det behöver. Därför är det alltid en bra idé att granska ingredienslistan och förstå vad du faktiskt applicerar på ditt hår.

Användning

När det gäller användning av hårolja, är det viktigt att överväga hur produkten passar in i din dagliga rutin. Vissa oljor är verkliga mångsysslare, kapabla att fungera både som en djupgående behandling och en snabb stylinghjälp. Dessa multifunktionella produkter är idealiska för den upptagna individen som vill ha en enkel, men effektiv, lösning. Till exempel, om du ofta använder värmeverktyg som en plattång eller en locktång, kan en olja med inbyggt värmeskydd vara en smart investering.

Det finns också oljor som är mer specialiserade. Vissa är bäst för en intensiv, djupgående behandling och bör lämnas i håret under en längre tid för maximal effekt. Dessa oljor kan vara bra för dig om du är någon som regelbundet ägnar tid åt hårbehandlingar under helgerna eller kvällstid.

Din livsstil och dagliga rutiner kommer att spela en stor roll i vilken typ av hårolja som passar dig bäst. Om du till exempel tränar regelbundet och tvättar håret ofta, kan en lättviktig, snabbabsorberande olja vara den bästa lösningen.

Pris & Mängd

Pris och mängd är två faktorer som inte bör förbises när du väljer en återfuktande hårolja. Det är lätt att anta att en dyrare olja automatiskt är av högre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Jag har stött på premiumoljor som inte presterade bättre än sina mer budgetvänliga motsvarigheter. Samtidigt kan extremt billiga oljor ibland skära hörn på kvaliteten, vilket gör dem mindre effektiva på lång sikt.

För att få mest valuta för dina pengar, ta en titt på hur mycket produkt du faktiskt får för det pris du betalar. Det kan vara frestande att gå för en större flaska för att "spara pengar", men om oljan inte är effektiv, eller om den har en kort hållbarhetstid, kan det vara en falsk ekonomi.

En annan aspekt att överväga är hur ofta du planerar att använda produkten. Om det är en olja du kommer att använda dagligen, kan det vara värt att investera i en större mängd av en effektiv produkt. Om det däremot är något du bara kommer att använda sporadiskt, kan en mindre förpackning vara mer ekonomisk. 

Vanliga Frågor Om Återfuktande Hårolja För Torrt Hår

Vilken är den bästa återfuktande håroljan för torrt hår?

Den bästa återfuktande håroljan för torrt hår är enligt vårt test Kérastase Elixir Ultime Originale Hair Oil.

Hur ofta bör jag använda hårolja för torrt hår?

Användningsfrekvensen av hårolja beror på din hårtyp och oljans formel. Vissa oljor är utformade för daglig användning, medan andra bör användas veckovis. 

Behöver jag skölja ut håroljan?

Det beror på typen av olja. Leave-in oljor behöver inte sköljas ut, medan andra oljor bör tvättas ur efter en viss tid. Läs instruktionerna på produkten för klarhet.

Är håroljor bra för hårbotten?

Många håroljor har ingredienser som också kan gynna hårbotten genom att tillföra fukt och näring. Var dock försiktig om du har en känslig eller oljig hårbotten, då vissa oljor kan förvärra dessa problem.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa återfuktande håroljorna. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg