Hur Man Gör En Vattenfallsfläta Själv: Steg För Steg

Frida Steen
Författare

Lisa Karlsson
Bidragsgivare

03/10/2023

hur-man-gor-vattenfallsflator

Vattenfallsflätor har blivit en riktig trend inom hårstyling och det är inte svårt att förstå varför. Denna unika flätstil skapar en romantisk och sofistikerad look som passar perfekt för alla tillfällen, från vardag till fest.

Men trots sin komplexa utstrålning är vattenfallsflätor förvånansvärt enkla att göra.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom hur du skapar din egen vattenfallsfläta, steg för steg.

Vattenfallsflätor: Steg-för-steg guide

Förbered ditt hår

För att få bästa möjliga resultat bör du börja med rent och torrt hår. Använd en borste eller kam för att reda ut eventuella tovor och knutar. Om ditt hår är särskilt glatt kan du använda lite texturpulver för att ge det mer grepp.

Innan du börjar är det också bra att ha följande verktyg och produkter till hands:

  • Hårband
  • Hårnålar
  • Texturpulver
  • Hårspray
  • Borste och kam

Dela upp håret

Skapa en djup sidbena och välj en sida där du vill börja din fläta. Ta en sektion av hår nära hårfästet på den valda sidan och dela upp den i tre lika stora delar.

Inledande flätning

Nu är det dags att börja fläta. Ta den översta hårdelen närmast din hårfästning och korsa den över den mellersta delen. Detta kommer att vara din nya mellersta del.

Därefter korsar du den nedersta delen över den nya mellersta delen.

Skapa vattenfallet

Här kommer den del som gör vattenfallsflätan unik. Istället för att fortsätta som en vanlig fransk fläta, låter du den mellersta delen hänga fritt.

Ta en ny sektion av hår från ovanför den bildade flätan, placera den i mitten och låt den också hänga fritt. Detta skapar den vackra "vattenfalleffekten" i din fläta.

Fortsätt fläta

Upprepa dessa steg, och fortsätt att plocka upp nya sektioner av hår från ovanför den bildade flätan. Varje ny sektion blir din nya "mellersta" del som du låter hänga fritt för att skapa vattenfalleffekten.

Fortsätt så hela vägen runt huvudet eller så långt du önskar.

vattenfallsfllator

Proffstips

Om du vill ha en tjockare och fylligare fläta, kan du använda klipp-in-förlängningar. Placera dem diskret nära roten för att ge din fläta extra volym och längd, särskilt på sidorna. 

När du är nöjd med din fläta, använd en liten mängd texturpulver och dra isär flätan något för att ge den en mer "levande" och fyllig utseende. Avsluta med ett lätt lager hårspray för att hålla allt på plats.

Varianter av vattenfallsflätor

Dubbla vattenfallsflätor

Om du känner dig äventyrlig kan du prova att göra dubbla vattenfallsflätor. Följ samma steg som ovan men börja med en fläta på varje sida av huvudet. Detta skapar en symmetrisk och balanserad look som är perfekt för speciella tillfällen.

Vattenfallsfläta med lockar

För en extra romantisk touch kan du kombinera din vattenfallsfläta med lockar. Använd en locktång för att skapa mjuka lockar i det hår som hänger fritt från flätan. Detta ger en drömlik och feminin effekt som är svår att motstå.

Kan man göra en vattenfallsfläta på kort hår?

Ja, det är möjligt att göra en vattenfallsfläta även på kortare hår, även om det kan vara lite mer utmanande. Det viktigaste är att ha tillräckligt med hår för att kunna skapa flätan och låta vissa delar hänga fritt för att skapa vattenfalleffekten.

Relaterade Inlägg