• Hem
 • >
 • Blogg
 • >
 • Hår
 • >
 • Hur Du Lockar Håret Utan Värme (5 Enkla Sätt)

Hur Du Lockar Håret Utan Värme (5 Enkla Sätt)

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/10/2023

hur-du-lockar-haret-utan-varme

Sugen på att prova lockar utan värme? Då har du kommit rätt!

I detta inlägg kommer vi att utforska en rad olika metoder för att skapa vackra lockar utan att använda värme, en trend som bara växer.

 Vi ska inte bara dyka ner i några smarta DIY-lösningar, utan också titta närmare på några innovativa produkter som är specialdesignade för olika hårtyper. Dessutom kommer vi att lyfta fram varför dessa värmefria alternativ kan vara så mycket bättre för dig: för din plånbok, för miljön, och inte minst för ditt hår. 

Varför Ska Man Locka Håret Utan Värme?

Att locka håret med en locktång har länge varit populärt, men fler och fler inser vilken skada detta kan orsaka deras sköra hår. Här är några av de fördelar du kan ge ditt hår genom att undvika värme i processen:

 1. Hälsosammare för håret: Användningen av värmebaserade stylingverktyg ökar risken för att skada hårets struktur och kvalitet. När du väljer att locka håret utan värme undviker du denna risk och bevarar därmed hårets naturliga lyster och styrka. Detta är särskilt viktigt för de som redan har skadat eller känsligt hår.
 2. Lätt att göra: Medan värmebaserade metoder ofta kräver en viss teknisk skicklighet, är de flesta värmefria metoder för hårlockning intuitiva och enkla att genomföra. Det kan ta längre tid, men är ofta mindre komplicerat och resultatet blir vanligtvis mycket tillfredsställande.
 3. Det är miljövänligare: I en tid då hållbarhet är i fokus, erbjuder värmefria hårlockningsmetoder en miljömedveten alternativ. De förbrukar ingen elektricitet och många av de verktyg som används, som till exempel strumpbyxor, kan vara återanvändbara och därmed minska avfallet.
 4. Budgetvänligt: Finansiellt sett är värmefria metoder för att locka håret vanligtvis ett mer ekonomiskt val. De kräver ofta inga speciella verktyg eller produkter, och du kan till och med använda objekt som du redan har hemma, vilket minskar kostnaderna avsevärt.

De 5 Lättaste & Bästa Metoderna För Att Locka Håret Utan Värme

1. Värmefri Hårlockare (Sleep Curler)

Passar För: Tjockt och långt
Tid: 30-40 minuter

Värmefria hårlockare optimerade för långt och tjockt hår utgör en revolution inom hårstyling, medan de med kortare hår kan känna sig mindre beaktade. Dessa lockare är särskilt anpassade för utmaningarna som tjocka och långa hårstrån för med sig. De kombinerar fördelarna av att vara skonsamma mot håret och samtidigt erbjuda varaktiga, definierade lockar.

Tjockt hår, som ofta anses svårstyrt och riskerar att bli platt, omvandlas till en fräsch, volymfylld frisyr. Det är inte bara en tillfällig lösning, utan snarare en långsiktig investering i hårvård. Därmed erbjuder de en hållbar och effektiv stylingmetod som är här för att stanna.

Steg-för-Steg: Värmefri Hårlockare

 1. Hårpreparation med Serum/Olja: Applicera hårserum eller olja för att förbereda håret och borsta igenom för att ta bort eventuella tovor.
 2. Placering av Hårdelare: Positionera hårdelaren mitt på hårfästet och använd eventuellt en hårklämma för att säkra den på plats.
 3. Fördelning av Hårsektioner: Börja med små sektioner av håret och arbeta runt hårdelaren, ta gradvis mer hår för varje ny sektion.
 4. Säkring med Scrunchies: Använd scrunchies för att säkerställa att hårsektionerna håller sig på plats runt hårdelaren.
 5. Nattlig Inverkan: Låt hårlockaren verka genom natten för optimala resultat.
 6. Slutgiltig Presentation: Ta bort hårdelaren på morgonen och njut av dina naturligt formade lockar eller vågor.

Fördelar

 • Snabb och enkel att använd
 • Bekväm att sova i
 • Lätt att ta av

Nackdelar

 • Lockarna håller inte hela dagen
 • Mindre lämplig för kort hår

2. Ett Par Strumpbyxor

Passar För: Tjockt och långt
Tid: 30-40 minuter

Att använda strumpbyxor som hårlockare är en kreativ och kostnadseffektiv DIY-metod, särskilt lämpad för långt eller tjockt hår. Genom att utnyttja strumpbyxornas elastiska material kan man uppnå definierade lockar utan att utsätta håret för värme.

Denna teknik utmanar konventionella hårstylingtekniker och är särskilt användbar för tjockt, svårhanterligt hår. Resultatet blir en fräsch, volymfylld frisyr som håller hela dagen. Det är inte bara en snabb fix, utan en hållbar lösning för de som söker alternativa stylingmetoder. 

Steg-för-Steg: Locka Håret Med Strumpbyxor

 1. Hårpreparation med Serum/Olja: Applicera hårserum eller olja i håret för att underlätta stylingen och borsta igenom för att undanröja tovor.
 2. Strumpbyxans Positionering: Placera midjan av strumpbyxorna på hårfästet, och använd eventuellt en hårklämma för att säkra den på plats.
 3. Fördelning av Hårsektioner: Ta små sektioner av håret och vira dem runt strumpbyxans ben, ta gradvis större mängder hår för varje ny sektion.
 4. Säkring med Scrunchies: Använd scrunchies eller hårsnoddar för att hålla hårsektionerna på plats runt strumpbyxans ben.
 5. Nattlig Inverkan: Behåll strumpbyxan på huvudet under natten för att låta lockarna sätta sig. Ta bort strumpbyxan på morgonen och beundra ditt naturligt lockiga eller vågiga hår.

Fördelar

 • Används på samma sätt som värmefri hårlockare

Nackdelar

 • Kan vara olämplig för dig med kort hår

3. Värmefri Tub-Lockar

Passar För: Tunt och kort
Tid: 20-30 minuter

Värmefria tub-lockar är ett alternativ för att locka håret som passar både dig med tunt och/eller kort hår. Det kan vara något tidskrävande och svårt för dig med tjockt och/eller långt hår; men resultatet blir fina lockar som håller hela dagen. Produkten innehåller tuber och en krok som du använder för att dra hårslingorna igenom tuben. 

Steg-för-Steg: Värmefria Tub-Lockar

 1. Hårpreparation med Serum/Olja: Applicera hårserum eller olja för att underlätta stylingen och borsta för att avlägsna tovor.
 2. Krokhantering och Slinginföring: Engagera kroken i en selekterad hårslinga och föra den genom tuben.
 3. Process: Upprepa tekniken på alla hårslingor.
 4. Nattlig Inverkan: Låt tub-lockarna sitta kvar i håret över natten.
 5. Slutgiltig Presentation: Ta bort tub-lockarna och avslöja de nybildade lockarna.

Fördelar

 • Fungerar bra för dig med kortare eller tunnare hår
 • Fina lockar som håller hela dagen

Nackdelar

 • Kan vara svårt att använda för dig med tjockt eller långt hår
 • Obekväm att sova i

4. Hårrullar Kardborre

Passar För: De flesta hårtyper
Tid: 20-40 minuter

Hårrullar med kardborre är det mångsidiga svaret på hårvårdens många gåtor, passande för alla hårtyper. Oavsett om du har långt, tjockt hår eller en kortare, tunnare variant, får du med dessa rullar en bekväm och effektiv stylingupplevelse.

Kardborrens unika fästegenskaper gör applicering och borttagning enkel. För tjockt och långt hår blir stylingtiden kortare, medan även tunnare hår får önskad volym och form. Detta är en ekonomisk allt-i-ett-lösning som sparar både tid och utrymme. Kort sagt, en vinnare för alla hårtyper.

Steg-för-Steg: Hårrullar med Kardborre

 1. Hårpreparation med Serum/Olja och Fukt: Applicera hårserum eller olja i torrt eller lätt fuktigt hår och borsta genom för att undanröja tovor.
 2. Rullning från Slingans Topp: Starta från toppen av valda hårslingor och rulla dem uppåt mot hårfästet.
 3. Fästning med Hårspänne: För att säkra rullen på plats, använd ett hårspänne över rullen.
 4. Dagtid är att Föredra: Dessa rullar är bäst använda under dagen, då de kan vara obekväma att sova med

Fördelar

 • Skapar långvarig volym
 • Lätt att använda för både kort och långt hår
 • Relativt enkla att använda

Nackdelar

 • Mer avsedd för styling än för att skapa lockar
 • Kan vara obekvämt att sova i

5. Hårrullar i silikon 

Passar För: De flesta hårtyper
Tid: 20-40 minuter

Hårrullar i silikon tar komfort och mångsidighet till en ny nivå, och de passar alla hårtyper som en dröm. Silikonmaterialet är inte bara skonsamt mot håret, men också bekvämt nog för att bäras över natten. Du kan lugnt sova med dem i, utan att vakna upp med huvudvärk eller trassel.

Oavsett om du har tjockt eller tunt hår, får dessa rullar jobbet gjort med minimal ansträngning. De är den perfekta lösningen för dem som vill maximera både komfort och effektivitet i sin hårstylingrutin. En absolut game changer, med andra ord.

Steg-för-Steg: Hårrullar i Silikon

 1. Hårpreparation med Serum/Olja: Applicera hårserum eller olja för att underlätta stylingen och borsta för att avlägsna tovor.
 2. Rullning och Fästning: Rulla en selekterad hårslinga runt silikonrullen och tryck den sedan på plats nära hårfästet.
 3. Nattlig Inverkan: Låt silikonrullarna sitta kvar i håret under sömnen.
 4. Slutgiltig Presentation: Avlägsna rullarna på morgonen och beundra ditt lockiga eller vågiga hår.

Fördelar

 • Enkel att använd
 • Bekväma att sova i tack vare silikonmaterial

Nackdelar

 • Lockarna håller inte hela dagen

Sammanfattningsvis Om Att Locka Håret Utan Värme

När det kommer till att välja den bästa metoden för att locka håret utan värme, finns det några viktiga faktorer att beakta. 

 • För de med kortare och tunnare hår kan värmefria tub-lockar vara ett utmärkt alternativ, medan de med tjockt och långt hår kan dra större nytta av värmefria hårlockare. 
 • Hårrullar i silikon erbjuder en bekväm och effektiv lösning för alla hårtyper och är dessutom komfortabla att sova i. 
 • För den som är ute efter en budgetvänlig och miljömedveten lösning kan använda strumpbyxor vara ett bra alternativ.
 • Generellt sett fungerar hårrullar med kardborre väl för alla hårtyper, men de kan vara obekväma att sova med och är därför bäst lämpade för dagtid.
Relaterade Inlägg