• Hem
  • >
  • Blogg
  • >
  • Hår
  • >
  • Hur Man Gör En Fiskbensfläta Själv: Steg För Steg

Hur Man Gör En Fiskbensfläta Själv: Steg För Steg

Frida Steen
Författare

Lisa Karlsson
Bidragsgivare

03/10/2023

fiskbensflator

Fiskbensflätor har länge varit en symbol för elegans och tidlös skönhet.

Denna typ av fläta har förmågan att lyfta en vardaglig look till något extraordinärt.

Oavsett om du är på väg till en fest eller bara vill piffa upp din dagliga stil, är en fiskbensfläta det perfekta valet.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att skapa den perfekta fiskbensflätan.

Fiskbensfläta: Steg-för-Steg Guide

1. Starta med Otvättat Hår

För att uppnå den bästa textur och grepp för din fiskbensfläta, är det en god idé att börja med hår som inte är nyss tvättat. Otvättat hår har en naturlig oljighet som gör det lättare att hantera och fläta.

2. Samla Håret i en Sidoponytail

För att skapa en romantisk och bohemisk känsla, samla allt hår på ena sidan av huvudet och bind det i en löst sittande sidoponytail. Detta gör det också lättare att se ditt arbete i spegeln.

3. Dela Upp Håret i Två Lika Delar

Nu är det dags att dela upp din ponytail i två lika delar. Om du är nybörjare kan det vara hjälpsamt att använda ett hårband nära hårbotten för att hålla de två delarna separerade och under kontroll.

4. Korsa Små Hårstrån över Mitten

Ta en liten del hår från den yttre delen av ena sektionen och korsa den över till den inre delen av den andra sektionen. Upprepa detta steg, och varva mellan de två sektionerna. Ju mindre hårstrån du använder, desto mer intrikat och detaljerad blir din fiskbensfläta.

5. Fortsätt Korsa Hela Vägen Ner

Fortsätt med att korsa små delar av hår från ena sidan till den andra tills du når slutet av ditt hår. Om du föredrar en mer avslappnad look, oroa dig inte för små ojämnheter eller lösa strån.

6. Lägg till Textur med en Fin Kam

När du har kommit till slutet av flätan, ta en fin kam och borsta försiktigt upp flätan från botten och uppåt. Detta kommer att skapa en vacker textur och ge din fläta en mer voluminös känsla.

7. Fäst Änden med en Transparent Snodd

För att hålla fokus på din vackra fläta, använd en transparent snodd för att fästa änden. Detta ger en ren och elegant finish till din frisyr.

Tips för en Mer Avslappnad Look

Om du föredrar en mer avslappnad och bohemisk känsla, använd dina fingrar för att dra isär flätan lite grann. Detta kommer att skapa en rufsig och avslappnad look som är perfekt för vardagliga äventyr eller en kväll ute.

gora-fiskbensflata

Produkter och Verktyg för Din Fiskbensfläta

När du bestämmer dig för att skapa en fiskbensfläta, är det viktigt att ha rätt produkter och verktyg till hands för att uppnå det bästa resultatet. Här är några rekommendationer:

  • Torrschampo - Ett torrschampo är oumbärligt när det kommer till att förbereda ditt hår för en fiskbensfläta. Det ger inte bara ditt hår extra textur, utan också den volym som behövs för att flätan ska hålla sig på plats och se fyllig ut.
  • Hårband - Ett starkt och hållbart hårband är nödvändigt för att säkra flätans bas och se till att den inte löser upp sig under dagen. Välj ett hårband som är tillräckligt starkt för att hålla ditt hår på plats, men också skonsamt så att det inte skadar ditt hår.
  • Fin Kam - En fin kam är perfekt för att texturera ditt hår innan du börjar fläta. Den hjälper dig att separera hårstrån exakt och jämnt, vilket är avgörande för att din fiskbensfläta ska se professionell ut.
  • Transparent Snodd - För att avsluta din fiskbensfläta på ett diskret sätt, använd en transparent snodd. Den är inte bara hållbar, utan också diskret, vilket gör att all uppmärksamhet riktas mot din vackra fläta snarare än ett iögonfallande hårband.

Vanliga Misstag och Hur Man Undviker Dem

Ett vanligt misstag är att dra åt flätan för hårt, vilket kan leda till obehag och en mindre naturlig look. Var försiktig med hur mycket kraft du använder när du flätar.

För att få en jämn och symmetrisk fläta, se till att dela upp håret i lika stora delar. Använd en kam för att hjälpa dig med detta.

Vanliga Frågor om Fiskbensflätor

Kan jag göra en fiskbensfläta på kort hår?

Ja, det är möjligt att göra en fiskbensfläta på kort hår, även om det kan vara lite mer utmanande.

Hur tar jag hand om min fiskbensfläta?

För att din fiskbensfläta ska hålla längre, undvik att röra vid den för mycket. Använd hårspray för extra stadga om nödvändigt.

Kan jag sova med en fiskbensfläta?

Att sova med en fiskbensfläta faktiskt en utmärkt idé om du vill ha vågigt hår nästa dag. Se bara till att flätan inte är för stram.

Relaterade Inlägg