Bästa Wella Schampo (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-walla-schampo-bast-i-test

Denna guide är skriven för dig som är på jakt efter det perfekta schampot och överväger produkter från varumärket Wella.

Att hitta rätt schampo kan vara en djungel, särskilt när det finns så många alternativ på marknaden. Wella, med sin långa erfarenhet och breda sortiment, erbjuder lösningar som kan vara svaret på dina hårproblem.

Som en expert inom skönhets- och hårprodukter har jag personligen testat flera av Wellas schampon. Jag kan intyga att de levererar på sina löften, oavsett om du har torrt, oljigt eller färgat hår.

Fortsätt läsa för att upptäcka vilket Wella-schampo som kan bli din nya favorit och varför.

Bästa Wella Schampo:

Bäst i Test Wella Schampo

Bästa Wella Schampo & Balsam

Bästa Wella Schampo För Färgat Hår

Bästa Wella Schampo För Skadat Hår

Bästa Volymschampo Från Wella

Bäst i Test Wella Schampo

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Fuktgivande formula som stärker håret
 • Lämnar håret fint och med extra lyster efter användning
 • Tynger inte ner håret

Nackdelar

 • Kan lämna topparna lite torra och sprötiga

Recension

Första gången jag använde Wella INVIGO Deep Nourishing Shampoo var jag genast imponerad av dess rika, krämiga konsistens. Detta är inte ett schampo som rinner mellan fingrarna; det är formulerat för att stanna kvar där det behövs mest. Som någon som har arbetat med en mängd olika hårprodukter, kan jag säga att detta schampo verkligen känns lyxigt när det appliceras. Det skapar ett rikt lödder som enkelt fördelas genom håret, vilket gör det otroligt lätt att använda.

När det kommer till effektiviteten av Wella INVIGO, levererar det verkligen på sina löften om djup näring. Efter att ha sköljt ut schampot kände jag omedelbart att mitt hår var mjukare och mer hanterbart, utan att kännas tungt eller oljigt. Detta är särskilt imponerande eftersom mitt hår är naturligt torrt och skadat. Jag har testat många schampon som antingen överfuktar och gör håret oljigt, eller inte levererar tillräcklig fukt. Wella INVIGO träffar den perfekta balansen.

Det enda lilla minuset jag skulle nämna är att topparna av mitt hår kändes en aning torra efter användning. Detta är dock en mindre detalj som lätt kan åtgärdas med en bra balsam eller hårolja. Men det är värt att notera för de som redan har problem med torra toppar. Sammantaget är detta ett schampo som jag varmt kan rekommendera, särskilt för de med torrt och skadat hår. Det är en produkt som inte bara lever upp till sina löften, utan också ger den där extra touchen av lyx som gör hårvårdsrutinen till en verklig njutning.

kundrecension

“Bästa schampot någonsin. Håller håret fräscht länge, är skonsamt och får en sån skön nytvättad känsla efter varje dusch. Luktar magiskt. Underbart prisvärd produkt.”

Hårtyp: Torrt, skadat, tunt Storlek: 50, 250, 1000 ml


Bästa Wella Schampo & Balsam

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Prisvärt kit av både schampo och balsam
 • Näringsrik och återfuktande formula
 • Doftar gott

Nackdelar

 • Schampot löddrar inte särskilt väl

Recension

Wella INVIGO Care Enrich Duo är en intressant kombination som jag var ivrig att prova, särskilt med tanke på min tidigare positiva erfarenhet av Wella's INVIGO Deep Nourishing Shampoo. Schampot i detta kit har en något annorlunda konsistens; det är lite tunnare men fortfarande rikt på näringsämnen. Jag märkte dock att det inte löddrade så mycket som jag är van vid. För någon som har testat en myriad av hårprodukter, vet jag att lödder inte alltid är en indikator på effektivitet, men det kan ändå vara något att tänka på för de som föredrar en mer skummande upplevelse.

Balsamet i detta kit är en riktig stjärna och kompletterar schampot väl. Det är tjockt och krämigt, vilket gör det enkelt att fördela genom håret. Efter att ha låtit det sitta i några minuter och sedan sköljt ut det, kände jag att mitt hår var otroligt mjukt och lätthanterligt. Detta är särskilt viktigt för mig eftersom jag ofta har att göra med friss och torra toppar. Balsamet lyckades också göra mitt hår lätt att borsta igenom, vilket inte alltid är fallet med andra produkter jag har testat.

Doften av både schampot och balsamet är en annan fördel. Det är en mild, behaglig doft som inte är överväldigande men ändå kvarstår efter tvätt. Detta är en detalj som jag verkligen uppskattar, eftersom en bra doft kan förhöja hela hårvårdsupplevelsen. Sammantaget är Wella INVIGO Care Enrich Duo ett prisvärt och effektivt kit som jag skulle rekommendera, särskilt för de som har torrt, skadat eller frissigt hår. Det lever inte riktigt upp till lödderförväntningarna, men det kompenserar med sin näringsrika formula och utmärkta balsam.

kundrecension

“Jag köpte Wella professionals invigo shampo och balsam. Efter bara en tvätt ser mitt hår mycket starkare och friskare ut. Se bilder. Rekommenderas till er som har torrt och slitet hår, som vill få det att se glansigare och tjockare ut. Ett balsam som även gör att håret blir lätt att borsta efter. Bra pris för detta schampo och balsam. Tipp topp!”

Hårtyp: Torrt, skadat, tunt, frissigt Storlek: 50, 250, 1000 ml


Bästa Wella Schampo För Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Färgbeskyddande och bevarande egenskaper
 • Antioxidantrik formula som stärker och skyddar håret mot slitage
 • Gör håret mjukt och skönt efter några tvättar

Nackdelar

 • Stora flaskan är svåranvänd utan pump

Recension

Wella INVIGO Color Protection Shampoo är en produkt som jag var särskilt nyfiken på, eftersom färgbevarande är en av de mest utmanande aspekterna av hårvård för mig. Vid första användningen var jag imponerad av schampots konsistens. Det är inte för tjockt eller för rinnigt, vilket gör det enkelt att applicera och fördela jämnt genom håret. Jag har stött på schampon för färgat hår som antingen är för oljiga eller för uttorkande, men detta schampo känns som att det har den rätta balansen.

En av de mest framträdande egenskaperna med detta schampo är dess antioxidantrika formula. Det är inte bara en marknadsföringsfras; jag kunde faktiskt känna att mitt hår blev starkare och mer motståndskraftigt mot yttre påfrestningar efter bara några tvättar. Detta är särskilt viktigt för färgat hår, som ofta är mer utsatt för skador och slitage. Det är en detalj som jag verkligen uppskattar, eftersom jag har sett många produkter som lovar färgbevaring men inte levererar på det planet.

När det gäller användarvänlighet, håller jag med om att den stora flaskan kan vara lite klumpig att hantera utan en pump. Detta är en mindre nackdel, men det är ändå något att tänka på om du planerar att köpa den större storleken. Doften är en annan höjdpunkt; den är inte överväldigande men tillräckligt stark för att lämna en behaglig, salong-liknande doft i håret. Sammantaget är Wella INVIGO Color Protection Shampoo en utmärkt produkt för de som söker ett färgbevarande schampo som faktiskt fungerar. Det är inte bara effektivt, utan också enkelt att använda och har en trevlig doft, vilket gör det till en all-around vinnare i min bok.

kundrecension

“Luktar salongstvättat hår flera dagar. En produkt som gör håret mjukare efter ett par tvättar konstigt nog, kändes som att håret behöver "vänja" sig på något sätt. Glöm ej beställa pumpen om du köper stora flaskan, svårt att hälla ut rätt mängd direkt ur flaskan.”

Hårtyp: Normal, tunt, färgat Storlek: 250, 1000 ml


Bästa Wella Schampo För Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Reparerar skadat hår mycket effektivt - även klyvna toppar
 • Enkelt och skönt att applicera i duschen
 • Lämnar håret glansigt och mjukt

Nackdelar

 • Lite dyrare alternativ

Recension

Wella Fusion Intense Repair Shampoo är en produkt som jag hade höga förväntningar på, särskilt med tanke på dess fokus på att reparera skadat hår. Vid första användningen märkte jag att schampot har en silkeslen konsistens som är enkel att applicera och massera in i hårbotten och längderna. Detta är en viktig detalj för mig, eftersom jag har stött på schampon som är antingen för tjocka och svåra att fördela eller för tunna och rinniga. Fusion Intense Repair Shampoo träffar den gyllene medelvägen.

Effektiviteten av detta schampo är verkligen imponerande. Efter att ha sköljt ut det kände jag att mitt hår var märkbart mjukare och glansigare, även på områden där jag har klyvna toppar och skador. Det är inte ofta man stöter på ett schampo som faktiskt lever upp till sitt löfte om att reparera skadat hår, och det gör denna produkt till en standout i min erfarenhet. Det är också värt att notera att schampot inte lämnar någon klibbig eller oljig känsla, vilket är ett vanligt problem med reparativa hårprodukter.

När det gäller nackdelar, är det enda jag skulle peka på priset. Det är definitivt ett dyrare alternativ jämfört med andra schampon på marknaden. Men om du är villig att investera i din hårvård, är detta en produkt som levererar på sina löften. Det är enkelt att använda, effektivt och ger håret en ny glans och mjukhet som är svår att uppnå med andra produkter. För de som kämpar med skadat eller torrt hår, är detta en investering som jag tror kommer att betala sig i det långa loppet.

kundrecension

“Fick rekommendation på denna och älska den efter första användningen! Håret känns så rent, återfuktat och man får tillbaka sin volym och det sitter i ett par dagar. Inte som en del andra schampon som det blir fettigt och livlöst efter någon dag. Verkligen en produkt som jag kommer att köpa om och om igen.”

Hårtyp: Torrt, skadat, tunt, frissigt Storlek: 50, 250, 1000 ml


Bästa Volymschampo Från Wella

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.4/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Volymgivande formula som inte tynger ner håret
 • Luktar riktigt gott
 • Håller håret rent och fint i flera dagar

Nackdelar

 • Kan torka ut håret något
 • Stor flaska, rekommenderas att köpa till pump

Recension

Wella INVIGO Care Volume Shampoo är en produkt som jag var särskilt ivrig att testa, eftersom volymgivande schampon ofta kommer med kompromisser. Vid första användningen var jag positivt överraskad av dess lätta konsistens. Det är inte för tjockt, vilket gör det enkelt att applicera och arbeta in i håret. Detta är en viktig aspekt för mig, eftersom jag har stött på volymschampon som är så tunga att de faktiskt motverkar syftet och tynger ner håret.

När det gäller effektivitet, levererar detta schampo. Efter att ha sköljt ut det kände jag att mitt hår hade en märkbar lyftning vid rötterna, utan den där klibbiga eller sträva känslan som vissa volymschampon kan lämna. Det är en svår balansgång att skapa ett schampo som ger volym utan att offra mjukhet eller glans, och Wella INVIGO Care Volume lyckas med detta. Dessutom håller det håret rent och fräscht i flera dagar, vilket är en bonus för de som inte vill tvätta håret dagligen.

Om det finns något att anmärka på, så är det att schampot kan torka ut håret något. Detta är inte ovanligt med volymschampon, men det är något att vara medveten om om du redan har torrt eller skadat hår. En annan mindre nackdel är den stora flaskan, som definitivt skulle dra nytta av en pump för enklare dosering. Doften, å andra sidan, är en klar vinnare—mild men ändå närvarande, vilket förhöjer hela upplevelsen. Sammantaget är detta ett schampo som jag skulle rekommendera för de som söker en volymboost utan de vanliga kompromisserna.

kundrecension

“Superschampoo som ger naturlig volym!!”

Hårtyp: Alla Storlek: 1000 ml


Wella Schampo - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper ett Wella schampo kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Att förstå din egen hårtyp är grundläggande när du ska välja det perfekta schampot, och Wella erbjuder en mångfald av alternativ som är skräddarsydda för olika hårkvaliteter. Om ditt hår tenderar att bli torrt och frissigt, bör du söka efter produkter som är rika på fuktgivande ingredienser. Dessa schampon kommer ofta att ha ord som återfuktning framträdande på etiketten. För oljigt hår, å andra sidan, är det viktigt att hitta en produkt som kan rengöra effektivt utan att strippa håret på sina naturliga oljor. Dessa schampon kan ofta ha beskrivningar som balansering eller "clarifying".

Om du har färgat hår, är det en helt annan spelplan. Färgat hår kräver schampon som inte bara rengör, utan också bevarar färgens livslängd och lyster. Wella har schampon som är speciellt formulerade för att skydda färgat hår, ofta med antioxidanter och UV-skydd. Dessa produkter kommer att ha termer som färgskyddande eller färgbevarande på etiketten.

För de som har skadat eller kemiskt behandlat hår, är det viktigt att fokusera på reparation och återuppbyggnad. Wella har schampon som är berikade med proteiner och aminosyror för att stärka hårstrukturen. Dessa produkter är ofta märkta med ord som "reparerande" eller "stärkande." Det är också viktigt att notera att om du har flera hårproblem, som till exempel torrt och färgat hår, erbjuder Wella produkter som adresserar flera behov samtidigt.

Specifika Behov

När det kommer till att välja rätt schampo, är det inte bara din hårtyp som spelar roll, utan också dina specifika behov och mål för ditt hår. Wella erbjuder en mångsidig produktlinje som adresserar en rad olika behov, vilket gör det enklare att hitta en lösning som passar just dig. Om du, till exempel, kämpar med platt och livlöst hår, bör du söka efter schampon som är formulerade för att ge volym och lyft. Dessa produkter innehåller ofta ingredienser som arbetar för att expandera hårstrået och ge en fylligare känsla, något jag har noterat i mina tidigare recensioner av volymschampon.

För de som har färgat hår och vill bevara dess intensitet och glans, är det viktigt att välja schampon som är utformade för att skydda färgen. Dessa schampon har ofta en lägre pH-nivå och innehåller ingredienser som förseglar hårstråets yttre skikt, vilket hjälper till att låsa in färgen. Detta är något jag har betonat i mina tidigare recensioner av färgbevarande schampon.

Om ditt hår känns belagt eller oljigt, kan en djuprengörande produkt vara det du behöver. Dessa schampon är formulerade för att effektivt ta bort produktrester, olja och andra föroreningar som kan byggas upp på hår och hårbotten. De är utmärkta för en återställning av ditt hår och kan användas en eller två gånger i veckan som en komplement till ditt vanliga schampo.

För de med skadat eller kemiskt behandlat hår, är reparation och återuppbyggnad av hårstrukturen en prioritet. Wella har schampon som är rika på proteiner, aminosyror och andra näringsämnen som hjälper till att reparera och stärka hårstrået. Dessa är produkter jag ofta rekommenderar i mina recensioner för de som har behov av intensiv vård och reparation av sitt hår.

Ingredienser

Ingredienslistan på en schampoflaska är inte bara en samling kemiska namn; det är en karta som kan leda dig till den bästa möjliga hårvården för dina specifika behov och förutsättningar. Wella är kända för att använda högkvalitativa ingredienser i sina produkter, men det är ändå viktigt att göra en noggrann genomgång av listan. Om du har känslig hud eller allergier, är detta särskilt viktigt. Ingredienser som sulfater och parabener, till exempel, kan vara irriterande för vissa och är ofta undvikna av de som föredrar mer naturliga hårvårdsalternativ.

Sulfater är effektiva rengöringsmedel men kan vara för hårda för vissa hårtyper och kan strippa håret på dess naturliga oljor. Om du har torrt eller färgat hår, kan sulfatfria alternativ vara mer lämpliga, något jag har påpekat i tidigare recensioner av schampon för dessa hårtyper. Parabener, å andra sidan, används som konserveringsmedel men har kommit under skärskådning för potentiella hälsoeffekter.

Det är också värt att notera att vissa Wella-schampon innehåller naturliga extrakt, som kamomill eller lavendel, som kan ha terapeutiska fördelar men också kan utlösa allergiska reaktioner hos vissa individer. Om du har en känslig hårbotten eller hud, kan det vara klokt att söka efter produkter som är fria från doftämnen eller har en mildare, naturlig doft.

Om du är särskilt intresserad av hårvård som är skonsam mot både dig och miljön, kan det vara värt att leta efter schampon som är certifierade som ekologiska eller cruelty-free. Dessa produkter kommer att ha ingredienser som är mer naturliga och etiskt framställda, vilket är en aspekt jag ofta lyfter fram i mina recensioner för de som är miljömedvetna.

Pris

Priset på ett schampo är ofta en indikator på vilken typ av ingredienser och teknologi som har gått in i produktens utveckling. Wella är inget undantag i detta avseende, med en produktlinje som sträcker sig från mer budgetvänliga alternativ till premiumprodukter. Om du är ute efter avancerade egenskaper, som intensiv reparation eller färgbevaring, kan det vara värt att överväga Wella's högre prissatta schampon. Dessa produkter tenderar att innehålla mer koncentrerade formuleringar och specialiserade ingredienser som verkligen kan göra en skillnad i ditt hår. Detta är något jag har märkt i mina tidigare recensioner, där de dyrare produkterna ofta levererar på sina löften på ett sätt som billigare alternativ inte alltid gör.

Men om du har grundläggande behov och inte kräver något alltför specialiserat, erbjuder Wella också mer ekonomiska alternativ som inte kompromissar alltför mycket på kvaliteten. Dessa schampon kan vara utmärkta för daglig användning och erbjuder en bra balans mellan pris och prestanda. Det är viktigt att komma ihåg att även om en produkt är dyrare, betyder det inte nödvändigtvis att den är "bättre" i absoluta termer; det handlar mer om hur väl den matchar dina specifika behov och förväntningar.

Doft

Doften av ett schampo kan ofta vara en oväntad men betydelsefull faktor i din övergripande hårvårdsupplevelse. Det är inte bara en sensorisk njutning under själva tvättmomentet; doften kan faktiskt kvarstå i ditt hår långt efter att du har klivit ur duschen. Wella har en tendens att använda sofistikerade, behagliga dofter i sina produkter, vilket kan förhöja hela upplevelsen av att använda dem. Om doft är särskilt viktigt för dig, rekommenderar jag att du tar dig tid att faktiskt lukta på schampot innan du gör ditt köp, om det är möjligt. Detta är en punkt jag ofta lyfter fram i mina recensioner, särskilt när en produkt har en särskilt framträdande eller unik doft.

Att besöka en fysisk butik där du kan sniffa på olika produkter ger dig en mycket bättre uppfattning om hur schampot kommer att påverka dina sinnen. Detta är särskilt relevant om du är känslig för starka dofter eller har specifika preferenser. Vissa människor föredrar fruktiga eller blommiga noter, medan andra kanske söker en mer neutral eller jordnära doft.

Vanliga Frågor Om Wella Schampo

Vilket är det bästa Wella schampot?

Det bästa schampot från Wella är enligt vårt test Wella INVIGO Deep Nourishing Shampoo.

Är Wella schampon lämpliga för alla hårtyper?

Ja, Wella erbjuder en rad schampon som är formulerade för olika hårtyper, inklusive torrt, oljigt, normalt, färgat och skadat hår. Det är viktigt att välja ett schampo som passar just din hårtyp för bästa resultat.

Hur ofta bör jag använda Wella schampo?

Användningsfrekvensen kan variera beroende på ditt hår och dina specifika behov. För de flesta räcker det med att tvätta håret 2-3 gånger i veckan, men om du har mycket oljigt hår eller tränar ofta kan det vara nödvändigt att tvätta det oftare.

Är Wella schampon sulfatfria?

Wella erbjuder både sulfatfria och schampon med sulfater. Om du föredrar en sulfatfri formula, se till att det står "sulfate-free" på produktetiketten.

Är Wella schampon cruelty-free?

Wella är inte certifierade som cruelty-free, men de har förbundit sig att inte utföra djurtester för sina produkter där det är lagligt möjligt.

Var kan jag köpa Wella schampon?

Wella schampon finns tillgängliga i många skönhetsbutiker, frisörsalonger och även online. Det är alltid en bra idé att köpa produkter från auktoriserade återförsäljare för att säkerställa att du får en äkta produkt.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa XYZ. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg