Bästa Veganskt Schampo (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-veganska-schampo-bast-i-test

Denna guide är skriven för dig som söker det bästa veganska schampot på marknaden.

Att hitta ett schampo som är både effektivt och etiskt kan vara en utmaning. Vårt utvalda sortiment av veganska schampon löser detta dilemma.

Med flera års erfarenhet inom hårvård har jag testat allt från traditionella till ekologiska produkter. Jag kan bekräfta att kvaliteten på de veganska schampon vi rekommenderar är på topp.

Läs vidare för att upptäcka schampon som inte bara gör underverk för ditt hår, men också är snälla mot planeten.

Bästa Veganskt Schampo:

Bäst i Test Veganskt Schampo

Näst Bäst i Test Veganskt Schampo

Bästa Mångsidiga Veganska Schampo

Bästa Återfuktande Veganskt Schampo

Bästa Veganskt Schampo För Skadat Hår

Bästa Veganskt Volymschampo

Bäst i Test Veganskt Schampo

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.3/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Helt ekologisk och hållbar produktion
 • Löddrar väl trots naturliga ingredienser
 • Ger håret en fin glans och bra med volym

Nackdelar

 • Kan vara svår att hålla i medans man tvättar håret

Recension

Från första användningen av Odacité 552M Soap Free Shampoo Bar blev jag imponerad av hur väl den löddrade, trots att den är fri från syntetiska ingredienser. Som någon med gedigen erfarenhet inom hårvård var det en lättnad att se ett ekologiskt schampo som inte kompromissar med effektiviteten. Det ger håret en fin glans och volym som är svår att uppnå med andra naturliga produkter.

När det kommer till användarvänligheten får den lite blandade resultat. Det stämmer att den kan vara lite svår att hålla i under tvättprocessen. Det är något jag själv upplevt, särskilt när det blir löddrigt. Det kräver lite mer fokus än flytande schampo, men det är en liten inlärningskurva för en produkt som är så effektiv och miljövänlig.

Den här schampokakan excellerar även i att vara cruelty-free, vilket är en avgörande faktor för många konsumenter idag. I mina år av att testa olika hårvårdsprodukter har jag funnit att etiska överväganden ofta får ta baksätet. Odacité 552M bryter den trenden genom att erbjuda en produkt som inte bara är effektiv, utan också etiskt framställd. För dig som söker en heltäckande lösning för håret, är detta en produkt som levererar på alla fronter.

kundrecension

“Helt fantastisk schampokaka som doftar superfräscht och håret blir rent, fint och glansigt! Jag uppskattar att den inte innehåller några onödiga ingredienser eller plast och att den är miljövänlig. Eftersom den innehåller hudvårdande ingredienser så använder jag den även som kroppstvål och den känns väldigt skön och len på huden och inte alls som en "vanlig tvål". Jag är så glad att min känsliga hårbotten äntligen mår bra igen och jag har tidigare testat många andra produkter som inte funkat. Jag är jättenöjd och så glad att jag beställde hem den här schampokakan efter en rekommendation från en vän, som berättade att hon var supernöjd med denna och som haft samma problem med känslig hårbotten som mig tidigare.”

Hårtyp: Alla Storlek: 105 gram Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Veganskt Schampo

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.4/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • X

Nackdelar

 • X

Recension

Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo levererar en unik upplevelse när det kommer till att återställa och underhålla skadat hår. Jag har tidigare stött på schampon som lovar liknande resultat men sällan med sådan effektivitet. Löddret bildas snabbt och jämnt, vilket gör det enkelt att fördela produkten genom hela håret.

En nackdel som jag märkte var att detta schampo fungerar optimalt när det kombineras med andra produkter från Olaplex-sortimentet. Det är inte nödvändigtvis en deal-breaker, men det kräver en större investering om du vill maximera resultatet. Detta är något jag har märkt med flera andra specialiserade schampon; de är ofta en del av en större produktlinje och presterar bäst i det sammanhanget.

Det som verkligen utmärker Olaplex No.4 är dess förmåga att återställa fuktnivån i håret. Efter varje tvätt kände jag att håret var märkbart mjukare och mer hanterbart. Det är sällan jag stöter på ett schampo som levererar så konsekvent på denna front, särskilt för tunna och platta hårtyper som ofta kämpar med torrhet. Detta schampo går bortom att bara rengöra – det behandlar och revitaliserar håret på djupet.

kundrecension

“Absolut bästa schampot jag använt och jag har testat många. Det är krämig konsistens och väldigt drygt man behöver bara en liten klick.”

Hårtyp: Tunt, platt, färgat Storlek: 250 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Mångsidiga Veganska Schampo

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Bra alternativ för de med känslig hårbotten
 • Bidrar till ökad hårtillväxt
 • Ger en glansig finish och livar upp håret

Nackdelar

 • Lite dyrare alternativ

Recension

John Masters Organics Lavender Rosemary Shampoo är en omedelbar standout när det kommer till att ta hand om känslig hårbotten. Från första tvätten kände jag en märkbar lindring i hårbotten, vilket är sällsynt för en produkt som också fungerar effektivt på alla hårtyper. Dess konsistens och lödder gör det lätt att applicera och skölja ur.

En annan fördel med detta schampo är dess förmåga att faktiskt främja hårtillväxt. Detta är inte bara ett tomt påstående; jag har verkligen märkt en förbättring i både densitet och längd med fortsatt användning. Det är en riktig pärla bland schampon som lovar men sällan levererar på detta område.

Om det finns en punkt att vara medveten om, är det prislappen. John Masters Organics ligger i det högre prissegmentet. Men med tanke på dess mångsidighet och effektivitet, inklusive dess cruelty-free status, anser jag det vara en investering för de som är seriösa om både hårvård och etiska överväganden. Det är också en "dryg" produkt, vilket betyder att du inte behöver använda mycket vid varje tvätt, vilket förlänger dess livslängd.

kundrecension

“Fantastisk doft och mycket dryg!”

Hårtyp: Alla Storlek: 236 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Återfuktande Veganskt Schampo

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.4/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Bra färgbevarande formula
 • Bra för naturlig hårtillväxt
 • Återfuktande formula

Nackdelar

 • Vid hudkänslighet kan klåda uppkomma i hårbotten

Recension

Pureology Hydrate Shampoo är en gåva till torrt och skadat hår. Det första jag märkte var den omedelbara återfuktningseffekten, en egenskap som ofta utlovas men sällan levereras fullt ut. Med en bra känsla är det en produkt som verkligen gör skillnad redan vid första användningen. Dess lätthanterliga konsistens gör det också enkelt att fördela schampot jämnt genom håret.

En av de mest notabla fördelarna med detta schampo är dess färgbevarande formula. För någon som färgar sitt hår regelbundet är detta en ovärderlig kvalitet. Det bevarar färgen samtidigt som det främjar naturlig hårtillväxt, en sällsynt kombination i schampon som riktar sig till torrt och skadat hår.

När det gäller nackdelar, bör de med känslig hud vara försiktiga, eftersom det kan orsaka klåda i hårbotten. Detta är inte en universell bieffekt, men det är värt att notera om du är benägen att uppleva känslighet. Ändå, med dess djupgående återfuktande egenskaper och färgbevarande formula, är Pureology Hydrate en stark kandidat för de som söker en omfattande vårdlösning för torrt och skadat hår.

kundrecension

“Jag har använt pureology till och från i flera år. Priset får mig att vandra iväg då och då för att hitta ett bättre schampo. Jag kommer alltid tillbaka till pureology! Detta schampo / balsam lämnar mitt hår mjukt, glänsande och hälsosamt utseende / känsla. Mitt hår har betydande grå nu och jag färgar var 4: e vecka. Det roliga är att jag började använda den här produkten innan allt det grå satte in. Hur som helst är mitt hår friskt, mjukt och hanterbart. Älskar det här! Jag tror att jag äntligen kommer att sluta vandra iväg och leta efter något bättre. Jag hittade den bästa produkten för mitt hår och mina övertygelser (djurtester är ett nej-nej).”

Hårtyp: Torrt, skadat Storlek: 266, 1000 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Veganskt Schampo För Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • X

Nackdelar

 • X

Recension

Maui Revive & Hydrate + Shea Butter Shampoo är en mästare på att återuppliva torrt och skadat hår. Det första som slår en är känslan av djup återfuktning. Med en riktigt bekväm känsla, levererar detta schampo på sitt löfte om att stärka håret. Det glider lätt genom stråna och skapar ett rikt lödder."

En av dess mest framstående fördelar är dess förmåga att hålla håret fräscht längre mellan tvättarna. Det är sällan man hittar ett schampo som inte bara återfuktar utan också förlänger tiden mellan tvättar, utan att håret känns tungt eller oljigt. Detta gör det till ett prisvärt alternativ, eftersom du inte behöver använda det så ofta.

Om det finns en punkt att vara medveten om, är det att formulan kan vara lite för fet för de som redan har fettigt hår. Detta är dock inte en avgörande faktor, men det kan kräva lite justeringar i användningen. Med sina många fördelar, inklusive dess cruelty-free status, står det klart att detta är ett idealiskt val för de som kämpar med torrt och skadat hår.

kundrecension

“Har 3C hår och mina lockar är väldefinierade efter användning, ingen friss heller!!”

Hårtyp: Torrt, skadat Storlek: 385 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Veganskt Volymschampo

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.4/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Ger bra volym och studs i håret
 • Sulfat- och silikonfri formula
 • Löddrar bra
 • Prisvärt alternativ

Nackdelar

 • Kan lämna vissa restprodukter för de med tjockare hår

Recension

Love Beauty And Planet Volume and Bounty Schampo är en fullträff för de som kämpar med tunt och platt hår. Med en skön känsla är det svårt att inte märka den omedelbara volymökningen. Ett plus är schampots löddringsförmåga, som gör det enkelt att fördela produkten jämnt.

För mig, som har erfarenhet av att recensera hårprodukter, är formulan särskilt imponerande. Den är sulfat- och silikonfri, vilket inte bara är bättre för håret utan också för miljön. Detta gör det till ett prisvärt alternativ som inte kompromissar med kvaliteten. Det är en balans som inte alltid är lätt att uppnå.

Det finns dock en liten varning: för de med tjockare hårtyper kan detta schampo lämna några restprodukter. Detta är inte något jag personligen har stött på, men det är viktigt att notera om du har tjockt eller mycket tätt hår. För alla andra, särskilt de med tunt eller platt hår, är detta en utmärkt produkt som verkligen levererar på sitt löfte om att ge volym och studs.

kundrecension

“Jag har alltid kämpat med mitt hår - det är så svårt att hantera, omöjligt att styla hur jag vill ha det, och är så frissigt och buskigt när det torkas efter tvätt. Jag använde detta schampo och balsam för första gången igår kväll (balsamerade först, lämnade i 5 minuter, sköljde sedan och schamponerade), och det första som slog mig var den FANTASTISKA lukten. Känslan av mitt hår när jag sköljde bort schampot kändes redan så mycket friskare - några recensioner har nämnt att detta schampo inte löddrar upp bra - jag tyckte att det löddrade upp riktigt bra!”

XYZ


Basta_7

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 5/5

Fördelar

 • X

Nackdelar

 • X

Recension

X

kundrecension

"XYZ"

XYZ


Basta_8

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 5/5

Fördelar

 • X

Nackdelar

 • X

Recension

X

kundrecension

"XYZ"

XYZ


Basta_9

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 5/5

Fördelar

 • X

Nackdelar

 • X

Recension

X

kundrecension

"XYZ"

XYZ


Basta_10

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 5/5

Fördelar

 • X

Nackdelar

 • X

Recension

X

kundrecension

"XYZ"

XYZ


X- Vad Du Bör Tänka På

XYZ

Vanliga Frågor Om X

Vilket är det bästa detox schampot?

Det bästa detox schampot ärt enligt vårt test Quai Detox Shampoo, då det har visat sig vara extremt effektivt för personer med olika typer av hår och hårrutiner.

Vad kostar detox schampo?

Priset på djuprengörande schampon kan variera kraftigt beroende på hur stor själva flaskan är. Med det sagt kan du förvänta dig betala runt 200-300 kronor för ett bra detox schampo.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa XYZ. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg