• Hem
 • >
 • Blogg
 • >
 • Hår
 • >
 • Bästa Schampo För Tjockt/Grovt Hår (2024): Bäst i Test

Bästa Schampo För Tjockt/Grovt Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

24/11/2023

bast-i-test-schampo-tjockt-har

Denna guide är skapad för dig som har tjockt och grovt hår och söker det ultimata schampot för just din hårtyp.

Att ha tjockt och grovt hår kan vara en utmaning när det kommer till fuktbalans och hantering. Det rätta schampot kan förvandla ditt hår till en mjuk och hanterbar man. Med över 10 års erfarenhet inom skönhetsindustrin har jag testat allt från budgetalternativ till lyxschampon och vet exakt vad som fungerar för tjockt, grovt hår.

Läs vidare för att upptäcka produkterna som kan revolutionera din hårvårdsrutin.

Bästa Schampo För Tjockt/Grovt Hår:

Bäst i Test Schampo För Tjockt/Grovt Hår

Näst Bäst i Test Schampo För Tjockt/Grovt Hår

Bästa Schampo För Tjockt Och Frissigt Hår

Bästa Schampo För Färgat Tjockt Hår

Bästa Reparerande Schampo För Tjockt Hår

Bäst i Test Schampo För Tjockt/Grovt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Fungerar bra för att få ett fylligare hår för nästan alla hårtyper
 • Rengör bra utan att torka ut håret
 • Löddrar bra
 • Dryg formula som räcker länge

Nackdelar

 • Inte särskilt bra för de med afrohår

Recension

Den första saken du märker med Quai Thick Hair Shampoo är hur otroligt bra det löddrar. Som någon med gedigen erfarenhet av olika hårvårdsprodukter, kan jag säga att löddret är en indikator på hur väl ett schampo distribuerar sig genom tjockt och grovt hår. Detta schampo behöver inte mycket produkt för att uppnå det önskade löddret, vilket gör det till en dryg och kostnadseffektiv lösning.

När det kommer till effektiviteten, är detta schampo en stjärnspelare. Det rengör håret grundligt utan att strippa det på sina naturliga oljor, vilket är en vanlig brist hos många schampon avsedda för tjockt hår. Från min erfarenhet är balansen mellan rengöring och fuktbevaring kritisk, och Quai Thick Hair Shampoo lyckas med denna balansgång på ett imponerande sätt.

Det enda området där detta schampo kan komma till korta är dess lämplighet för afrohår. Trots dess effektivitet och användarvänlighet, har det visat sig vara mindre effektivt för denna specifika hårtyp. Så om du har afrohår, skulle jag rekommendera att leta efter ett mer specialiserat alternativ. Men om du har tjockt och grovt hår som kräver en produkt som kan göra allt, behöver du inte leta längre.

kundrecension

"Jättenöjd med detta tillsammans med balsamet. Blev rekommenderad detta av kundservicen och är hur nöjd som helst! Löddrar lagom och rengör efter direkt efter första schamponeringen, behövs inte dubbelschamponering alls. Har tunna men mycket hårstrån så även fast det är för tjockt hår så funkar det jättebra!"

Storlek: 300 ml


Näst Bäst i Test Schampo För Tjockt/Grovt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.2/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Ger bra volym i håret som gör att håret känns tjockt och fylligt
 • Luktar väldigt gott (milt)
 • Återfuktande effekt som gör det enklare att borsta håret efter användning

Nackdelar

 • Dyrare alternativ

Recension

Oribe Magnificent Volume Shampoo gör verkligen skäl för sitt namn när det gäller att leverera volym. I jämförelse med andra produkter jag har recenserat, som exempelvis Quai Thick Hair Shampoo, är Oribe en mästare på att skapa en fyllig och tjock känsla. Schampot har en lyxig konsistens som gör att det enkelt glider genom håret och löddrar upp till en rik skum, vilket är något jag alltid ser efter i ett kvalitetsschampo.

Schampot har inte bara prestanda att erbjuda, utan också en delikat doft som är både uppfriskande och mild. Lukten är en viktig faktor i hårvårdsprodukter, och Oribe lyckas leverera en doft som håller sig utan att bli överväldigande. Dessutom har schampot en återfuktande effekt som gör det mycket enklare att borsta igenom håret efter tvätt, vilket är en bonus för de med tjockt och grovt hår.

Det största hindret för många kan vara priset. Oribe Magnificent Volume Shampoo är definitivt ett dyrare alternativ på marknaden. Men om du är villig att investera i ditt hår, och om du har upplevt utmaningar med andra schampon som inte lever upp till sina löften, så kan Oribe vara en investering värd att göra. Det är en produkt som levererar på alla fronter, från volym till återfuktning.

kundrecension

"Värt priset! Volym givande, väldoftande och ger en nytvättad känsla länge!"

Storlek: 250 ml


Bästa Schampo För Tjockt Och Frissigt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.3/5

Fördelar

 • Skonsam formula som hanterar frissigt hår mycket väl
 • Fungerar bra på både blött och torrt hår
 • Håret känns mer lätthanterligt och mjukt efter användning

Nackdelar

 • Kan behöva mer frekvent användning än vissa andra alternativ på marknaden

Recension

Living Proof No Frizz Shampoo tar verkligen itu med kärnproblemet för de med tjockt och frissigt hår. Schampot har en skonsam formula som effektivt hanterar frizz utan att vara för hårda mot håret. Detta är en finess som inte alla schampon lyckas med. I mitt arbete med olika hårvårdsprodukter har jag sällan stött på en så balanserad lösning för frisskontroll.

En annan fördel med detta schampo är dess mångsidighet. Det fungerar exceptionellt bra på både blött och torrt hår, vilket gör det till ett utmärkt val för personer med varierande hårvårdsbehov. Efter tvätt känns håret inte bara mjukt utan också märkbart mer lätthanterligt, en kvalitet som är särskilt värdefull för de med tjocka, bångstyriga lockar.

Om det finns en nackdel, så är det att du kan behöva använda produkten lite mer frekvent än andra schampon för att bibehålla resultaten. Men för dem som har kämpat med friss under en längre tid och inte har hittat en effektiv lösning, är detta en liten kompromiss för de fördelar som Living Proof No Frizz Shampoo erbjuder.

kundrecension

"Jag har vågigt hår som är mycket mycket frissigt. Och tro mig när jag säger att jag har testat alla schampon på marknaden från de billiga till de dyra men inget har fungerat för mitt hår som det här. Det enda jag skulle säga är att tvätta håret i ljummet eller kallt vatten istället för varmt vatten (åtminstone medan du avslutar med balsam). Om du tvättar i varmt vatten kan inget schampo fungera på ditt hår. Men definitivt, detta schampo är värt det."

Storlek: 236 ml


Bästa Schampo För Färgat Tjockt Hår

betyg

Känsla: 4.3/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4/5

Totalt: 4.3/5

Fördelar

 • Bevarar hårfärg mycket väl utan att bleka det
 • Aktiva ingredienser som leder till ett slätare hår än andra produkter
 • Skonsam och näringsberikad formula som är bra för hårbotten

Nackdelar

 • Fungerar bäst för de med tjockare och lite slitet hår

Recension

Kérastase Bain Riche Chroma Respect är en game-changer för de med färgat tjockt hår. När det gäller att bevara färgintensitet, utklassar detta schampo många andra produkter på marknaden. Det har en rik formula som inte bara bevarar hårfärgen utan också förbättrar hårstrukturen, vilket är en sällsynt kombination i min erfarenhet av att testa hårvårdsprodukter.

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna är schampots aktiva ingredienser som leder till ett slätare hår. Medan många produkter fokuserar antingen på färgbevaring eller hårkvalitet, lyckas Kérastase Bain Riche Chroma Respect leverera på båda fronter. Det är inte bara effektivt, det har också en skonsam och näringsberikad formula som är märkbart bra för hårbotten.

Om det finns en baksida av myntet, är det att produkten är mest effektiv för de med tjockare och lite slitet hår. Men om du tillhör denna kategori och har färgat hår, är Kérastase Bain Riche Chroma Respect ett utmärkt val. Dess mångsidighet och effektivitet gör det till en unik produkt i en annars trång och konkurrensutsatt marknad.

kundrecension

"Jag färgar håret väldigt mycket och gjort det i flera år så kände att jag var tvungen att testa denna serien. Måste säga att jag är imponerad över hur bra den är, har testat många schampon som är för färgat hår men ingen bevarar färgen lika bra som denna.

Håret blir lent och hårfärgen försvinner inte alls lika snabbt som det brukar göra på mig. Har även väldigt torr och känslig hårbotten och detta schampot är skonsamt och fungerar perfekt!"

Storlek: 250 ml


Bästa Reparerande Schampo För Tjockt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.2/5

Lätt Att Använda: 4/5

Totalt: 4.2/5

Fördelar

 • Varsam rengöring som inte irriterar hår eller hårbotten
 • Ger håret en silkeslen och glansfull finish
 • Dryg formula som räcker länge, gör det prisvärt

Nackdelar

 • Hanterar inte frissigt hår lika väl som andra starkare alternativ

Recension

Redken All Soft Mega Shampoo imponerar direkt med sin varsamma rengöring. I min erfarenhet av att utforska olika hårvårdsprodukter, är det sällan man stöter på ett schampo som lyckas vara både effektivt och skonsamt mot både hår och hårbotten. Detta schampo får definitivt höga poäng för att rengöra utan irritation, vilket är en stor fördel.

Ett annat område där Redken All Soft Mega Shampoo briljerar är dess förmåga att ge håret en silkeslen och glansfull finish. Det är här produkten verkligen står ut. Håret känns inte bara rent efter tvätt, utan också märkbart mjukare och mer lätthanterligt. Detta gör det till en utmärkt produkt för de som söker en omedelbar förbättring av sin hårtillstånd.

Om det finns en svaghet med denna produkt, är det dess förmåga att hantera frissigt hår. Det gör ett bra jobb med att återfukta och mjukgöra, men om du har ett allvarligt frissproblem kan det vara klokt att komplettera med en särskild anti-frissprodukt. Trots detta är Redken All Soft Mega Shampoo en solid investering, särskilt med tanke på dess dryga formula som gör att den varar länge.

kundrecension

"Detta är ett av de få schampon som faktiskt lever upp till vad det påstår! Mitt hår har verkligen aldrig varit mjukare från att bara använda ett schampo! Jag befinner mig ständigt kör mina händer genom det och jag kunde inte vara lyckligare med att använda den. Så glad att jag bestämde mig för att ge detta ett försök, kommer definitivt att köpa igen!"

Storlek: 300 ml


Schampo För Tjockt/Grovt Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper schampo för tjockt och grovt hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Ingredienser

När det kommer till att välja det rätta schampot för tjockt och grovt hår, spelar ingredienserna en central roll. Fokusera på produkter som är rika på naturliga och näringsgivande komponenter. Sheasmör är en utmärkt ingrediens för att ge intensiv fukt, och det är särskilt effektivt för tjockt hår som ofta kan vara torrt. Arganolja, å andra sidan, är en mångsidig olja som inte bara återfuktar utan också ger en naturlig glans till håret.

Keratin är en annan viktig ingrediens att hålla utkik efter. Det är det protein som hårstråna är uppbyggda av och fungerar som en byggsten för att reparera och stärka hårstrukturen. Ett schampo med keratin kan göra underverk för att förbättra hårets kvalitet och göra det mer motståndskraftigt mot skador.

Det är värt att notera att om du har färgat ditt tjocka hår, bör du leta efter produkter med dessa ingredienser som också är färgbevarande. Som jag nämnt i tidigare recensioner, som den om Kérastase Bain Riche Chroma Respect, bevarande av färg och näring kan gå hand i hand om du väljer rätt produkt. Så, läs ingredienslistan noga och matcha den mot dina specifika hårvårdsbehov.

Rengöring

Ett schampo för tjockt och grovt hår måste uppfylla två huvudkriterier när det gäller rengöring: det ska effektivt ta bort smuts, olja och produktrester, samtidigt som det bevarar hårets naturliga oljor. En felaktig balans kan antingen leda till ett hår som känns strävt och torrt eller ett som ser oljigt och orent ut bara timmar efter tvätt.

För att säkerställa en optimal rengöring, titta efter schampon som innehåller milda rengöringsmedel. Ingredienser som sulfatfria tensider eller botaniska extrakt är ofta tecken på ett schampo som rengör utan att vara alltför hårda mot håret. Detta är särskilt viktigt om du har en känslig hårbotten eller använder schampo dagligen.

I min tidigare recension av Quai Thick Hair Shampoo framhöll jag hur väl produkten löddrade och distribuerade sig genom tjockt och grovt hår. Det är en viktig aspekt att tänka på; ett rikt lödder indikerar ofta en effektiv rengöring. Men det ska inte vara så intensivt att det avlägsnar de naturliga oljorna som håller ditt hår friskt och lätthanterligt. Hitta en produkt som uppfyller båda dessa krav för den bästa rengöringsupplevelsen.

Släthet & Hanterbarhet

Ett schampo som riktar sig mot tjockt och grovt hår bör inte bara rengöra; det bör också förbättra hårets släthet och hanterbarhet. Det ultimata målet är att minska frizz och göra varje hårstrå mer samarbetsvilligt, vilket underlättar styling och daglig hantering. Om du har erfarenhet av att kämpa med ohanterliga lockar eller vågor, vet du hur viktig denna aspekt är.

För att uppnå detta, titta efter schampon som innehåller ingredienser som silikoner eller naturliga oljor. Dessa komponenter omsluter varje hårstrå, vilket ger en slätare finish och mindre frizz. Detta är särskilt viktigt om du använder värmeverktyg som plattänger eller locktänger, eftersom en slät yta minskar risken för värmeskador.

I min tidigare recension av Living Proof No Frizz Shampoo påpekade jag att en produkt som fokuserar på frisskontroll inte alltid är tillräcklig för tjockt hår. Medan den produkten är effektiv på sin egen, kan den kompletteras med ett schampo utformat för att förbättra hanterbarheten i tjockt hår. Kombinationen av dessa egenskaper gör det mycket enklare att behålla en polerad och välformad frisyr.

Fuktbalans

Tjockt och grovt hår kan ofta uppleva en brist på fukt, vilket gör det ännu viktigare att välja ett schampo som kan återställa denna balans. Men det är en fin linje att gå; du vill ha en produkt som inför tillräcklig fukt utan att tippa skalan mot oljighet. Ett bra schampo bör kunna fylla på fuktnivåerna i håret och låsa in dem, så att ditt hår känns mjukt och smidigt mellan tvättarna.

Ingredienser som hyaluronsyra, glycerin eller kokosvatten är bra indikatorer på en schampo som kan uppnå detta. De fungerar som fuktighetsmagneter, drar åt sig fukt och behåller den i hårstrået, vilket leder till en förbättrad textur och elasticitet. Detta är särskilt relevant om du också använder stylingprodukter eller värmeverktyg, som kan dränera håret på dess naturliga fukt.

Som jag nämnde i min recension av Redken All Soft Mega Shampoo, en produkt som är utmärkt för att återfukta utan att göra håret oljigt, är den rätta balansen av ingredienser avgörande. En produkt som kan återfukta effektivt samtidigt som den förhindrar oljighet kommer att göra underverk för tjockt och grovt hår, och det är den typen av dubbelverkande effekt du bör söka efter.

Volym

För den med tjockt och grovt hår kan en känsla av tyngd vara en konstant utmaning. Det är här schampon som kan leverera volym utan att kompromissa med fukt kommer in i bilden. En produkt som kan ge håret en lyftande effekt kan förändra hela din look, och göra att ditt hår känns betydligt lättare och mer levande.

Ingredienser som pantenol eller biotin är ofta tecken på ett volymgivande schampo. Dessa komponenter har förmågan att fylla hårstrån med fukt, vilket ger dem en tjockare och fylligare utseende utan att torka ut dem. Detta är särskilt användbart om du använder andra produkter eller tekniker, som värmeverktyg, som annars kan minska hårets volym.

I en av mina tidigare recensioner, särskilt den om Oribe Magnificent Volume Shampoo, noterade jag hur produkten excellerade i att ge volym samtidigt som den bevarade hårets fuktbalans. Det är den typen av dubbelfunktion som du bör sikta på i ett schampo om du har tjockt, men tungt hår. En lyftande effekt som inte torkar ut håret kan vara en riktig game-changer i din hårvårdsrutin.

Pris & Storlek

När det kommer till att välja det perfekta schampot för tjockt och grovt hår, är det lätt att stirra sig blind på prislappen. Men det är viktigt att se bortom den initiala kostnaden och fokusera på prisvärdhet. En produkt som är dyrare i inköp kan faktiskt visa sig vara mer kostnadseffektiv på lång sikt, särskilt om det är en dryg formula som räcker länge.

Beakta även produktens storlek i förhållande till priset. En större flaska av ett högkvalitativt schampo kan i det långa loppet vara en bättre investering än en mindre flaska av en billigare produkt. Detta är särskilt relevant om du har mycket hår att ta hand om, då du kommer att gå igenom produkten snabbare.

I en av mina tidigare recensioner, specifikt den om Redken All Soft Mega Shampoo, betonade jag hur den dryga formulan gör produkten prisvärd trots en högre kostnad vid inköp. Detta är en viktig faktor att tänka på; ibland får du vad du betalar för, och i vissa fall kan en högre initial kostnad faktiskt spara dig pengar över tid genom att du behöver köpa nytt mindre ofta.

Ytterligare Behov

Om du har tjockt och grovt hår men också har andra specifika behov som färgat hår eller en känslig hårbotten, blir valet av schampo ännu mer kritiskt. Det handlar inte bara om att hitta en produkt som hanterar din hårtyp; den måste också vara anpassad för att ta hand om dina unika behov. För färgat hår, leta efter schampon som innehåller färgbevarande ingredienser som bidrar till att minska blekning och färgförlust.

Om du har en känslig hårbotten, bör ditt fokus ligga på produkter som är fria från starka kemikalier och irriterande ämnen. Ingredienser som aloe vera, kamomill eller tea tree olja kan vara särskilt lugnande.

I min tidigare recension av Kérastase Bain Riche Chroma Respect, betonade jag vikten av att välja en produkt som inte bara tar hand om tjockt hår men också bevarar färg. Det är denna typ av mångsidighet som du bör söka i ett schampo. En produkt som kan uppfylla flera olika behov kommer inte bara att göra din hårvårdsrutin enklare men också mer effektiv.

Vanliga Frågor Om Schampo För Tjockt/Grovt Hår

Vilket är det bästa schampot för tjockt/grovt hår?

Det bästa schampot för de med tjockare och grövre hår är enligt vårt test Quai Thick Hair Shampoo.

Kan jag använda schampo för normalt hår på mitt tjocka, grova hår?

Användning av schampo för normalt hår på tjockt och grovt hår kan leda till otillräcklig fukt och näring. Det är bäst att välja en produkt specifikt anpassad för din hårtyp.

Är det nödvändigt att använda balsam efter schampo för tjockt och grovt hår?

Ja, balsam är särskilt viktigt för tjockt och grovt hår. Det hjälper till att återfukta och mjukgöra håret, samt gör det mer lätthanterligt.

Hur ofta bör jag tvätta mitt tjocka och grova hår?

Frekvensen varierar, men generellt sett kan tjockt och grovt hår gynnas av mindre frekvent tvätt, som 2-3 gånger i veckan, för att behålla naturliga oljor.

Fungerar torrschampo på tjockt och grovt hår?

Ja, torrschampo kan vara en effektiv lösning för att fräscha upp tjockt och grovt hår mellan tvättar. Välj en produkt som inte innehåller alkohol för att undvika uttorkning.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa schampon för tjockt hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg