Bästa Schampo För Skadat Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

23/02/2024

basta-schampo-for-skadat-har-bast-i-test

Denna guide är för dig som kämpar med skadat hår och söker det bästa schampot för att återställa dess hälsa.

Skadat hår kan vara en frustrerande utmaning, full av livlöshet och kluvna toppar. Det rätta schampot kan vara lösningen som transformerar ditt hår från trist till strålande.

Som en expert inom hår- och skönhetsvård har jag testat olika schampon och kan vittna om att inte alla produkter är lika effektiva. Det handlar om att hitta rätt formula för ditt unika hårbehov.

Läs vidare för att upptäcka schampot som kan ge ditt skadade hår ett helt nytt liv.

Bästa Schampo För Skadat Hår:

Bäst i Test Schampo För Skadat Hår

Näst Bäst i Test Schampo För Skadat Hår

Bästa Lyxiga Schampo För Skadat Hår

Bästa Mångsidiga Schampo För Skadat Hår

Bästa Schampo För Torrt & Skadat Hår

Bästa Schampo För Torrt & Skadat Hår

Bästa Proteinschampo För Skadat Hår

Bäst i Test Schampo För Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Innehåller keratin som stärker håret
 • Gör brutna toppar mjukare och lättare att hantera
 • Koncentrerad och dryg formula som räcker länge

Nackdelar

 • Kan uttorka håret något för vissa personer

Recension

Kérastase Bain Extentioniste Shampoo har en silkeslen konsistens som ger en lyxig upplevelse redan vid applicering. Som en professionell inom hårskönhetsbranschen kan jag uppskatta kvaliteten på schampots formula. Det löddrar rikligt men känns ändå inte uttorkande, vilket är en sällsynt balans i produkter för skadat hår.

Effektiviteten i detta schampo är påtaglig. Det innehåller keratin, en nyckelingrediens för att stärka hårstrået. Efter användning blir brutna toppar märkbart mjukare och håret känns överlag mer hanterbart. Detta är inte en effekt man får från alla schampon på marknaden, och det talar till produktens höga kvalitet.

Om det är något att anmärka på, är det att schampot kan vara lite uttorkande för vissa hårtyper. Men detta är en mindre invändning, särskilt med tanke på den koncentrerade, dryga formulan. Lite av produkten går verkligen långt, vilket gör den ekonomisk i det långa loppet. Fortsätt läsa för att ta reda på hur du kan maximera dess effekter på ditt hår.

kundrecension

"Jag har nyligen använt slut på schampo + balsam i denna serie och känner att jag bara måste skriva recension på dessa. Mitt hår älskar Extentioniste, håret känns verkligen starkt, återfuktat och glansigt. Doften på serien är också magisk, luktar lyxigt helt enkelt. Schampot är väldigt drygt, lite räcker långt. Det löddrar och gör rent ordentligt utan att kännas uttorkande. Håret blir lätt och luftigt men samtidigt starkt."

Hårtyp: Skadat Storlek: 250, 500 ml Cruelty-Free: Nej


Näst Bäst i Test Schampo För Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Bra reperationsförmåga och hantera skadat hår
 • Fräsch lukt
 • Ger en mycket bra hanterbarhet och fuktnivå efter användning
 • Dryg formula som räcker länge

Nackdelar

 • Fungerar bäst med andra hårvårdsprodukter från Olaplex

Recension

Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo är särskilt imponerande när det kommer till reparation och fuktbalans. Som någon som har provat många produkter för tunt och platt hår, var jag särskilt uppmärksam på dess förmåga att hantera dessa problem. Schampot har en lätt och fräsch doft, vilket lyfter hela tvättupplevelsen till en ny nivå.

En intressant detalj är att Olaplex No.4 verkligen briljerar i sitt samspel med andra Olaplex-produkter. Detta är en viktig insikt för de som är beredda att investera i en hel vårdserie för maximal effekt. Schampot är drygt och ger en känsla av djuprengöring, samtidigt som det bevarar hårets naturliga fuktbalans.

Om det finns en svag punkt med denna produkt, är det att den inte är lika användarvänlig som man skulle önska. Det fungerar bäst när det kombineras med andra produkter från Olaplex-serien, vilket kan vara en nackdel för dem som inte vill binda sig till en hel produktlinje. Även om det står starkt på egna meriter, blir det en riktig stjärna endast i kombination med sina syskonprodukter.

kundrecension

"Har aldrig varit med om ett så drygt schampo(och då har jag testat mååånga). Kändes fantastisk bra och ska bli spännande att använda under en lång period. Älskar olaplex och körde såklart no.3 innan och no.5 efteråt."

Hårtyp: Tunt, platt Storlek: 250 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Lyxiga Schampo För Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.4/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Innehåller biotin och arganolja
 • Bra reparation av håret och slitna toppar
 • Ljuvlig doft

Nackdelar

 • Dyrt alternativ

Recension

Oribe Repair & Restore Shampoo lever upp till sitt lyxiga rykte redan från första användningen. Den silkeslena konsistensen, berikad med biotin och arganolja, glider lätt genom håret. Som expert på hårprodukter kan jag säga att detta schampo verkligen sticker ut när det gäller att reparera skadat och torrt hår.

Doften är en annan faktor som tar användarupplevelsen till en högre nivå. Det är inte bara en ljuvlig doft; den har också en terapeutisk kvalitet som gör varje tvätt till en spa-liknande upplevelse. Det är ett idealiskt val för dem som söker en övergripande förbättring av hårets kvalitet och även vill lyfta sin sinnesstämning.

Det största hindret med Oribe Repair & Restore är prislappen. Det är definitivt en investering, men en som betalar sig i form av synliga resultat och en överlägsen användarupplevelse. För dem som är villiga att satsa på sitt hår, är detta en produkt som levererar på alla fronter.

kundrecension

"Detta schampo doftar underbart samt stärker ditt hår inifrån och ut. Perfekt för dig som känner att hårbotten också är lite torr och sliten!"

Hårtyp: Torrt, skadat Storlek: 250 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Mångsidiga Schampo För Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Stärkande formula som reparerar och skyddar skadat hår
 • Innehåller aminosyra som återhämtar och mjuknar håret efter användning
 • Löddrar väl

Nackdelar

 • Dyrt alternativ

Recension

Redken Extreme Shampoo är en utmärkt allroundlösning för skadat och torrt hår. Dess formula är rik på aminosyror, vilket jag, med min erfarenhet inom hårskönhetsbranschen, vet är en kraftfull ingrediens för hårets återhämtning. Schampot löddrar generöst, vilket gör det enkelt att applicera och fördela jämnt över håret och hårbotten.

Ett särdrag med detta schampo är dess stärkande effekt. Efter bara några användningar märks en tydlig förbättring i hårets struktur och motståndskraft. Det är inte bara en omedelbar känsla av mjukhet; håret känns faktiskt starkare och mer motståndskraftigt mot yttre påfrestningar.

Den enda nackdelen är priset. Redken Extreme Shampoo är i den dyrare änden av skalan, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa. Men om du är redo att investera i ditt hårs hälsa, är detta en produkt som levererar både omedelbara och långsiktiga resultat.

kundrecension

"Använd extreme till o från i många år. Tycker att det är den bästa för skört hår som bara går av. Håret känns starkare efter några användningar. Bra doft och drygt."

Hårtyp: Torrt, skadat Storlek: 300, 500 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Schampo För Torrt & Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.4/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Bra fuktgivande förmåga för hela håret
 • Behandlar brutna toppar mycket väl
 • Innehåller biotin som stärker

Nackdelar

 • Ganska tung formula som inte passar de med tunnare hår

Recension

Briogeo Super Moisture Shampoo kommer in med en stark fuktgivande förmåga, en aspekt som ofta förbises i många schampon för skadat hår. Som en erfaren hårskönhetsproffs märkte jag att schampot verkligen lever upp till sitt namn. Det är inte bara fuktgivande; det behandlar också brutna toppar med märkbar effektivitet.

En noterbar ingrediens i detta schampo är biotin. Biotin är känt för sina hårstärkande egenskaper och det är tydligt att Briogeo har utnyttjat detta väl. Håret känns inte bara fuktigt efter användning; det känns också starkare och mer motståndskraftigt.

Det som dock kan vara en begränsning med denna produkt är dess tyngd. Formulan är ganska tung och det är något att beakta för de med tunnare hårtyper. För tjockt, torrt eller skadat hår är det en utmärkt produkt, men om ditt hår är på den tunnare sidan kan den överväldigande fuktigheten bli ett problem.

kundrecension

"Har bara använt i ett par gånger nu men resultatet är så bra, känner redan skillnad i mitt hår."

Hårtyp: Torrt, skadat, tjockt Storlek: 300, 500 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Schampo För Torrt & Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.3/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.4/5

Fördelar

 • Innehåller aminosyror som stärker håret
 • Mild formula med bra doft

Nackdelar

 • Passar inte tunnare hår

Recension

Amika Bond Repair Shampoo är en stark konkurrent när det kommer till att adressera slitna toppar. Med aminosyror som en av dess stjärningredienser, har detta schampo en närmast terapeutisk effekt på skadat och färgat hår. Som en person med omfattande erfarenhet av hårprodukter, uppskattar jag den milda formulan och den välbalanserade doften som inte är överväldigande.

En annan positiv aspekt är schampots användarvänlighet. Det löddrar tillräckligt för en grundlig rengöring men är ändå lätt att skölja ur. Detta gör det till en idealisk produkt för dem som inte vill spendera onödig tid i duschen men fortfarande söker effektiva resultat.

Den enda begränsningen jag observerade var att det kanske inte passar personer med tunnare hår. Formulan är lite för rik för denna hårtyp och kan lämna håret känsligt tyngt. Om du har tjockt, skadat eller färgat hår är detta dock en utmärkt produkt som levererar på sina löften.

kundrecension

"Ett schampo som passar perfekt till mitt slitna hår! Har använt både schampo o balsam några tvättar nu och jag är positivt överraskad, håret känns lent o fräscht efteråt. Måste använda det under längre tid för o verkligen få se om det stärker mitt hår men det känns som det! Även pluspoäng för att det är veganskt, ett rätt steg mot rätt riktigt. Lite dyrt men kan absolut vara värt det!"

Hårtyp: Skadat, färgat Storlek: 275 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Proteinschampo För Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.4/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.2/5

Totalt: 4.4/5

Fördelar

 • Innehåller superfoodproteiner som naturligt binder fukt i skadat hår
 • Innehåller även aminosyror som bygger upp hårets styrka efter problematik
 • Mild formula mot hårbotten

Nackdelar

 • Pumpen på förpackningen fungerar inte särskilt bra

Recension

Kevin Murphy Re-Store Treatment är en kraftfull produkt som levererar på sina löften om att återställa och revitalisera skadat, torrt hår. Med superfoodproteiner och aminosyror i sin ingredienslista, har detta schampo utvecklats med avancerad hårskönhetsvetenskap i åtanke. Som en erfaren hårskönhetsproffs kan jag intyga att dess milda formula mot hårbotten är en sällsynt men uppskattad egenskap.

Produktens effektivitet är inte att förbise. Det binder naturligt fukt i håret och bygger upp dess styrka, vilket är avgörande för att hantera skadat och torrt hår. Detta är inte bara en kortvarig fix; det är en behandling som faktiskt förbättrar hårets övergripande kondition.

Det enda smolket i bägaren är förpackningen. Pumpen har en tendens att vara opålitlig, vilket kan göra doseringen lite knepig. Detta är dock en mindre olägenhet i sammanhanget, särskilt med tanke på produktens överlägsna prestanda. Om du kan se förbi detta lilla hinder, får du en produkt som lever upp till sitt rykte som ett av de bästa proteinschampona för skadat hår på marknaden.

kundrecension

"En helt fantastisk treatment som är väl vårdande & reparerande som knappt känns i håret. Mitt hår har fått tillbaka lysern, styrkan & känns väldigt levande igen. Denna får en permanent plats i hyllan."

Hårtyp: Skadat, torrt Storlek: 200 ml Cruelty-Free: Ja


Schampo För Skadat Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper schampo för skadat hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Ingredienser

När du spanar in ingredienslistan på ett schampo för skadat hår, lägg särskild vikt vid att hitta formuleringar rika på närande och reparerande komponenter. Keratin är en sådan ingrediens; den fungerar som ett proteinbyggande element och hjälper till att stärka hårets inre struktur. Aminosyror är en annan viktig ingrediens, eftersom de bidrar till att återfukta och reparera håret på cellnivå.

Naturliga oljor som arganolja, jojobaolja och kokosolja är också utmärkta tillskott. De erbjuder en djup fuktighetsbehandling och skyddar dessutom håret mot yttre skador som UV-strålar och föroreningar.

Å andra sidan, var försiktig med schampon som innehåller sulfater och parabener. Sulfater kan vara alltför rengörande och därmed avlägsna naturliga oljor, vilket kan förvärra tillståndet för skadat hår. Parabener, ofta använda som konserveringsmedel, har kopplats till olika hälsofrågor och kan potentiellt försvaga hårets kvalitet. Välj istället produkter som är fria från dessa kontroversiella ingredienser för en mer hållbar och skonsam hårbehandling.

Egenskaper

Formeln på ditt schampo spelar en central roll för att rikta in sig på de unika utmaningar ditt hår möter. Om ditt huvudproblem är torrhet, bör du söka efter en fuktgivande formel. Ingredienser som aloe vera och sheasmör är kända för att återfukta håret på djupet, vilket kan vara en lösning på torra och spröda hårstrån.

Om ditt hår känns svagt och skört, är en stärkande formel det du behöver. Jag har tidigare diskuterat hur aminosyror och keratin kan förstärka hårets struktur. Ett stärkande schampo med dessa ingredienser kan ge ditt hår den extra boost det behöver för att motstå skador från värmebehandlingar och miljöfaktorer.

För de som har allvarligt skadat hår, kanske på grund av överdriven färgning eller kemiska behandlingar, är en reparerande formel det bästa valet. Dessa schampon fokuserar på att reparera skador på hårstrået och ofta innehåller de en blandning av proteiner, oljor och andra närande ingredienser. Dessa produkter arbetar för att återuppbygga håret från insidan och ut, vilket ger en långsiktig förbättring av dess kvalitet.

Hårtyp

Att känna till din hårtyp är avgörande när du ska välja ett schampo för skadat hår. Om ditt hår är torrt, fokusera på produkter som har intensiv fuktgivande egenskaper. Dessa schampon innehåller ofta ingredienser som hyaluronsyra eller glycerin, som hjälper till att låsa in fukt.

För oljigt hår, leta efter schampon som kan balansera talgproduktionen utan att strippa håret på dess naturliga oljor. Ingredienser som tea tree olja eller salicylsyra kan vara effektiva i detta avseende.

Om du har tjockt hår, är det viktigt att välja ett schampo med ingredienser som kan tränga igenom varje hårstrå. Keratin och naturliga oljor, som jag nämnde i en tidigare recension, är utmärkta för detta.

För de med tunt hår, är målet att hitta ett schampo som ger volym utan att tynga ner håret. Ingredienser som pantenol och risprotein kan bidra till att göra håret fylligare utan att lägga extra vikt.

Cruelty Free & Vegan

Om etiska överväganden, som djurtester och användning av animaliska ingredienser, är högt upp på din prioriteringslista, då finns det specifika aspekter du bör ha i åtanke. Många märken har nu utvecklat cruelty-free och vegan alternativ som inte kompromissar med kvaliteten. Dessa produkter används vanligtvis med botaniska ingredienser och syntetiska alternativ som kan vara lika effektiva som deras animaliska motsvarigheter.

För att säkerställa att en produkt verkligen är cruelty-free eller vegan, är det viktigt att gå bortom märkningarna på förpackningen. Kontrollera certifieringar från betrodda organisationer som Leaping Bunny eller PETA. Dessa certifikat garanterar att produkten och dess ingredienser inte har testats på djur.

Tidigare har jag granskat produkter som lyckats kombinera etiska val med hög effektivitet. Ingredienser som kokosolja, aloe vera och diverse växtbaserade extrakt kan erbjuda likvärdiga, om inte bättre, resultat jämfört med schampon som innehåller animaliska ingredienser. Om detta är en prioritet för dig, är det absolut möjligt att hitta en produkt som passar både dina hårbehov och dina etiska ställningstaganden.

Pris

När det kommer till prissättning av schampon för skadat hår, är det viktigt att inte enbart fokusera på kostnaden som den enda indikatorn på kvalitet. Högt prissatta schampon marknadsförs ofta som lyxprodukter och kan innehålla exklusiva ingredienser. Men det är inte alltid dessa ingredienser som ger de bästa resultaten för ditt specifika hårproblem. Jag har recenserat lyxiga produkter som presterar utmärkt, men också mer prisvärda alternativ som levererar liknande resultat.

Å andra sidan kan extremt billiga schampon vara ett risktagande. Dessa produkter kan sakna de närande och reparerande ingredienserna som är avgörande för att behandla skadat hår. De kan också innehålla skadliga kemikalier som sulfater och parabener, som du vill undvika.

Den optimala strategin är att hitta en mellanväg: en produkt som är prisvärd men som också innehåller de kvalitativa ingredienserna ditt hår behöver. Det kan vara värdefullt att jämföra ingredienslistor, läsa recensioner och till och med prova mindre provförpackningar innan du gör en större investering i ett schampo. Detta sätt att närma sig köpet säkerställer att du inte bara får valuta för pengarna, utan också en produkt som verkligen fungerar för ditt hår.

Vanliga Frågor Om Schampo För Skadat Hår

Vilket är det bästa schampot för skadat hår?

Det bästa schampot för skadat hår är enligt vårt test Kérastase Bain Extentioniste Shampoo.

Hur ofta ska jag tvätta mitt skadade hår?

Det varierar beroende på hur torrt eller oljigt ditt hår är. Generellt sett är det bäst att tvätta skadat hår 2–3 gånger per vecka för att förhindra ytterligare uttorkning.

Kan jag använda schampo för skadat hår på färgat hår?

Ja, många schampon för skadat hår är också formulerade för att vara säkra för färgat hår. Leta efter produkter som explicit anger att de är säkra för färgbehandlat hår.

Behöver jag också använda balsam för skadat hår?

Balsam kan hjälpa till att förse håret med extra fukt och näring. Det är en god idé att använda ett balsam som kompletterar ditt schampo för bästa resultat.

Vad kan jag göra om ett schampo för skadat hår inte fungerar för mig?

Om ett schampo inte ger de resultat du förväntar dig, överväg att byta till en annan formel eller ingrediensprofil som bättre passar dina behov.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa schampon för skadat hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg