• Hem
 • >
 • Blogg
 • >
 • Hår
 • >
 • Bästa Schampo Med Protein (2024): Bäst i Test

Bästa Schampo Med Protein (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

23/02/2024

basta-schampo-med-protein-bast-i-test

Denna guide är designad för dig som söker det bästa protein-schampot för friskare hår.

Många kämpar med torrt och skadat hår, men rätt protein-schampo kan vara lösningen.

Som expert på hår- och skönhetsprodukter har jag testat dussintals schampon. De med protein har alltid gett märkbara resultat.

Läs vidare för att upptäcka hur du kan förvandla ditt hår med rätt protein-schampo.

Bästa Schampo Med Protein:

Bäst i Test Schampo Med Protein

Näst Bäst i Test Schampo Med Protein

Bästa Budget Schampo Med Protein

Bästa Proteinschampo För Frissigt Hår

Bästa Schampo Med Protein För Tunt Hår

Bäst i Test Schampo Med Protein

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Stärkande formula som reparerar och skyddar skadat hår
 • Innehåller aminosyra som återhämtar och mjuknar håret efter användning
 • Löddrar väl

Nackdelar

 • Dyrt alternativ

Recension

Redken Extreme Shampoo är en dröm att använda, särskilt om du har torrt och skadat hår som jag har tampats med i många år. Flaskans design är ergonomisk, vilket gör det enkelt att dosera den mängd produkt du behöver. Löddret det skapar är rikt och lyxigt, en indikator på schampots höga kvalitet.

Effektiviteten i denna produkt är omedelbar, och det är här min expertis verkligen skiner igenom. Schampot innehåller en stärkande aminosyraformula som inte bara reparerar utan också skyddar håret. Jag har märkt att mitt hår känns starkare och mer elastiskt redan efter några användningar. Dessutom är doften subtil men ändå behaglig, vilket gör hela upplevelsen ännu mer njutbar.

Om det finns en hake, så är det priset. Detta är definitivt en investering jämfört med andra schampon på marknaden. Men om du, som jag, har kämpat med att hitta en lösning för skadat hår, så är Redken Extreme Shampoo värt varenda krona. Med tanke på dess effektivitet och den märkbara förbättringen av hårets kvalitet, skulle jag säga att det är ett pris värt att betala.

kundrecension

“Använd extreme till o från i många år. Tycker att det är den bästa för skört hår som bara går av. Håret känns starkare efter några användningar. Bra doft och drygt.”

Hårtyp: Torrt, skadat Storlek: 300, 500 ml Cruelty-Free: Ja


Näst Bäst i Test Schampo Med Protein

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Löddrar riktigt bra
 • Gör att håret känns och ser tjockare ut
 • Drygt schampo som räcker länge
 • Sulfat- och parabenfri formula

Nackdelar

 • Vid daglig användning kan det leda till en relativt oljig hårbotten

Recension

OGX Biotin & Collagen Shampoo är en fröjd att applicera. Den löddrar upp rikligt, vilket är något jag alltid ser som ett kvalitetstecken i schampon. Dessutom är flaskan lätthanterlig, vilket gör det enkelt att dosera rätt mängd produkt. Jag uppskattar särskilt detta, eftersom jag har erfarenhet av att använda olika typer av schampon, och dosering kan vara en utmaning med vissa produkter.

Effektiviteten är imponerande, särskilt om du har tunt eller lockigt hår. Jag har noterat att håret inte bara känns tjockare, det ser faktiskt tjockare ut. Det är sällan jag stöter på en produkt som levererar så väl på båda dessa fronter. Den sulfat- och parabenfria formulan är också en stor pluspunkt, särskilt om du, liksom jag, föredrar att undvika onödiga kemikalier i dina hårprodukter.

Det enda negativa jag har att nämna är att vid daglig användning kan detta schampo göra hårbotten lite oljig. Detta är något att tänka på om du redan har en oljig hårbotten. Det är dock en mindre detalj jämfört med fördelarna, och det kan undvikas genom att inte använda det varje dag. Om du har kämpat med att hitta ett schampo som verkligen gör ditt hår tjockare och fylligare, är OGX Biotin & Collagen Shampoo ett starkt alternativ.

kundrecension

Det absolut bästa schampo & balsam jag någonsin använt! Väldigt drygt så det räcker länge vilket är underbart, & håret blir som sammet efteråt. Jag har haft riktigt slitet hår länge på grund av att jag var dum nog att bleka det från svart till blont, & detta räddade mitt hår totalt! En riktigt bra produkt!”

Hårtyp: Tunt, rakt, lockigt Storlek: 89, 385 ml Cruelty-Free: Nej


Bästa Budget Schampo Med Protein

betyg

Känsla: 4.3/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Gör håret mjukare och mer hanterbart
 • Bra för torrt och frissigt hår med återfuktande formula
 • Smidig pumpmekanism för enklare användning

Nackdelar

 • Ganska stark doft

Recension

L'Oreal Absolut Repair Gold Shampoo kommer med en smidig pumpmekanism som gör det enkelt att dosera rätt mängd produkt. Denna användarvänliga design är något jag alltid uppskattar, särskilt när tiden är knapp och varje sekund i duschen räknas.

När det gäller effektivitet, gör detta schampo ett utmärkt jobb med att återfukta och mjukgöra håret. Det är inte alltid lätt att hitta en budgetprodukt som levererar på detta sätt. Den återfuktande formulan gör det speciellt bra för personer med torrt och frissigt hår. Efter att ha testat schampot flera gånger, noterade jag att mitt hår var märkbart mjukare och mer hanterbart.

Den enda nackdelen jag fann var doften. Även om den är ganska stark, är det mer en fråga om personlig preferens snarare än en objektiv brist med produkten. Det kan vara värt att överväga om du är känslig för starka dofter. Men om du kan se förbi detta, är L'Oreal Absolut Repair Gold Shampoo ett utmärkt budgetalternativ för dig med torrt, frissigt eller skadat hår.

kundrecension

“Bra, drygt schampo som gör håret rent och mjukt och luktar väldigt gott. Köpt flera gånger!”

Hårtyp: Torrt, skadat, frissigt Storlek: 300, 750 ml Cruelty-Free: Nej


Bästa Proteinschampo För Frissigt Hår

betyg

Känsla: 4.4/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.3/5

Totalt: 4.4/5

Fördelar

 • Djuprenande som ger en klar och tydlig effekt
 • Effektiv formula som ökar hårtillväxt och återställer en bra PH-balans
 • Alkohol, sulfat och parabenfritt

Nackdelar

 • Tunn och flytande konsistens som kan vara lite svårt att få bra lödder ifrån

Recension

Vitamins Keratin Schampo överraskade mig med dess djuprenande effekt. Det är inte varje dag man stöter på ett schampo som rengör så effektivt samtidigt som det återställer en bra PH-balans i hårbotten. Jag har testat otaliga schampon som utlovar liknande resultat, men detta schampo levererar verkligen.

Den effektiva formulan som ökar hårtillväxt är särskilt märkbar. Efter flera användningar har jag noterat att mitt hår inte bara ser bättre ut, det känns också starkare. Detta är en stor fördel, särskilt om du, liksom jag, har erfarenhet av skadat och frissigt hår. Dessutom är det alkohol-, sulfat- och parabenfritt, vilket alltid är en pluspunkt.

Om jag skulle nämna något mindre positivt, så är det schampots konsistens. Den tunna och flytande texturen gör det lite svårt att få fram ett rikt lödder. Det är dock en mindre detalj, och den påverkar inte produktens effektivitet. Om du har frissigt eller skadat hår och letar efter en djuprengörande lösning, är Vitamins Keratin Schampo definitivt värt att prova.

kundrecension

“Mycket bra schampo. Det gör vad beskrivningen lovar. Hela Vitamins hårvårdssortiment är topp. Jag är glad att jag upptäckte dessa produkter för mitt mycket torra och skadade hår, kommer att hålla fast vid dem.”

Hårtyp: Torrt, skadat, frissigt Storlek: 250 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Schampo Med Protein För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.4/5

Lätt Att Använda: 4.4/5

Totalt: 4.4/5

Fördelar

 • Sulfatfri och parabenfri formula
 • Ger håret bra volym och framhäver lockar
 • Fungerar bra med färgat hår

Nackdelar

 • Passar inte för de med fettigt hår

Recension

Bain De Terre Keratin Protein Shampoo är en standout när det kommer till att ge volym till tunt hår. Användningserfarenheten är smidig, med en konsistens som är lätt att arbeta in i håret. Jag har sällan stött på ett schampo som är så effektivt på att framhäva volym och lockar, särskilt med tanke på dess sulfat- och parabenfria formula.

Effektiviteten är imponerande, särskilt för dem med tunt eller platt hår. Jag har sett en märkbar skillnad i hårets textur och volym efter bara några användningar. Det är även skonsamt mot färgat hår, vilket är en sällsynt men värdefull egenskap. Många schampon tenderar att bleka färgen, men det här behåller nyansen intakt.

Den enda potentiella nackdelen är att det inte är optimalt för de med fettigt hår. Om du har den hårtypen kan du uppleva att ditt hår blir oljigare snabbare. Men om du har tunt, platt, fint eller färgat hår och är ute efter att ge det lite extra lyft, är Bain De Terre Keratin Protein Shampoo ett utmärkt val.

kundrecension

“Jag har använt det här schampot i minst fem år. Jag älskar det. Det gör mitt frissiga, torra hår mjukt och silkeslent. Jag rekommenderar det varmt!”

Hårtyp: Tunt, platt, fint, färgat Storlek: 400 ml Cruelty-Free: Ja


Vad Är Schampo Med Protein & Varför Kan Det Vara Bra För Ditt Hår?

Protein i schampo syftar oftast på hydrolyserat protein från växter eller djur. Dessa proteiner kan tränga in i hårstrået och stärka det inifrån.

Protein är byggstenarna i ditt hår, så att tillsätta mer kan reparera skador och stärka håret. Det kan också minska friss, göra håret mer hanterbart och till och med förbättra dess glans.

Om ditt hår är skadat, torrt eller behandlat kan ett schampo med protein göra stor skillnad. Det hjälper till att återställa balansen och ge ditt hår en friskare, starkare känsla.

Kan Schampo Med Protein Vara Dåligt För Ditt Hår?

Det finns situationer när ett schampo med protein inte är det bästa valet. Om ditt hår redan är starkt och friskt, kan för mycket protein faktiskt göra det styvt och sprött. Detta kallas "proteinöverskott."

Om du har mycket fuktigt men proteinbristfälligt hår kan ett proteinschampo förvärra obalansen. I sådana fall kan det vara bättre att fokusera på fuktgivande produkter istället.

Det är också viktigt att tänka på att inte alla proteintyper fungerar för alla hårtyper. Vissa människor reagerar negativt på vissa proteinkällor, så det kan krävas lite experimenterande för att hitta rätt produkt för just dig.

Schampo Med Protein - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper schampo med protein kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Att känna till din hårtyp är grunden för att välja rätt schampo, inklusive de med protein. Det är som att ha en karta över en okänd stad; utan den riskerar du att gå vilse. Så hur identifierar du din hårtyp?

Om ditt hår tenderar att vara torrt, sprött och saknar glans, är det troligt att du behöver ett schampo rikt på både protein och fuktgivande ingredienser. Detta är speciellt viktigt om du har kemiskt behandlat eller färgat hår, eftersom dessa behandlingar ofta dränerar håret på naturliga oljor och protein.

Skadat hår kräver en stärkande formel. I det här fallet kan ett schampo med keratinprotein vara en game-changer. Jag har tidigare recenserat produkter som Redken Extreme Shampoo, och de har visat sig vara effektiva för just detta ändamål.

Har du färgat hår? Då ska du leta efter schampon som är färgbevarande och samtidigt innehåller protein. Färgat hår är ofta mer poröst och behöver extra näring för att behålla sin färg och lyster.

Om ditt hår är fettigt, bör du vara försiktig med vilka proteiner du väljer. För mycket av det goda kan leda till en oljig hårbotten. I det här fallet kan en lättare formula med växtbaserade proteiner vara mer lämplig.

Typ Av Protein

När det gäller att välja ett proteinschampo, är typen av protein en nyckelfaktor som ofta går obemärkt förbi. Varje protein har sin unika förmåga att ta hand om ditt hår, och att veta skillnaden kan göra din hårskötselrutin mer effektiv.

Keratin är ett av de mest omtalade proteinerna i hårprodukter. Det är faktiskt det protein som naturligt finns i vårt hår, vilket gör det till en utmärkt match för att reparera och stärka. Produkter som Redken Extreme Shampoo, som jag tidigare har recenserat, innehåller ofta keratin och riktar sig särskilt till skadat hår.

Kollagen, å andra sidan, fokuserar på att förbättra hårets textur och tjocklek. Det är särskilt bra för dem med tunt eller fint hår som söker extra volym. Kollagen är också känd för sin fuktbindande kapacitet, vilket gör det till en bra ingrediens för att balansera ut de starka effekterna av protein.

Silkeprotein är en annan intressant komponent, särskilt för de som söker en silkeslen finish. Det är inte bara bra för att mjukgöra håret, utan också för att skapa en skyddande barriär runt varje hårstrå, vilket hjälper till att behålla fukt.

Ingredienser

Ingredienslistan på ett schampo kan ibland se ut som en kemibok, men det är en vital del av beslutsprocessen. Om du har en känslig hårbotten, blir detta ännu viktigare. Att förstå vilka kemikalier du bör undvika kan vara lika viktigt som att veta vilka aktiva ingredienser du söker.

Sulfater är rengöringsmedel som är effektiva för att ta bort smuts och olja, men de kan också vara för hårda för vissa hårtyper och hårbotten. De kan leda till torrhet och irritation. Många av de schampon jag tidigare har recenserat, som OGX Biotin & Collagen Shampoo, är sulfatfria och skulle vara ett bra val för känsliga skalpar.

Parabener är en annan grupp kemikalier som ofta används som konserveringsmedel i hårprodukter. Även om de är effektiva för att förlänga produktens hållbarhet, har det väckts oro kring deras säkerhet. Vissa studier har föreslagit en koppling mellan parabener och hormonella obalanser.

Om du har en känslig hårbotten, är det en god idé att leta efter schampon som är både sulfat- och parabenfria. Leta efter certifieringar eller sigill som indikerar att produkten är fri från dessa och andra potentiellt irriterande ämnen. Att ha denna kunskap gör dig inte bara till en klokare konsument, men det skyddar också din hårbottens hälsa på lång sikt.

Återfuktning

Att balansera protein med fukt är en fin konst när det kommer till hårskötsel. För mycket av det ena kan kasta det andra ur balans, och resultatet kan bli torrt, sprött eller oljigt hår. Det är som en gastronomisk upplevelse; rätt balans av smaker gör hela måltiden perfekt.

Aloe vera är en av de mest mångsidiga fuktgivande ingredienserna du kan hitta i hårprodukter. Den har den unika förmågan att både hydrera och lugna hårbotten, vilket är en vinnande kombination om du har känslig eller irriterad hud. Jag har tidigare recenserat produkter som innehåller aloe vera, och de tenderar att vara särskilt skonsamma.

Glycerin är en annan fuktgivare som du bör hålla utkik efter. Det är en humektant, vilket innebär att det hjälper till att dra till sig och behålla fukt i håret. Om du har torrt eller skadat hår, kan en schampo med både protein och glycerin hjälpa dig att uppnå den där svårfångade balansen mellan styrka och mjukhet.

Cruelty Free

Att välja en cruelty-free produkt är inte bara en etisk ställningstagande; det är också en reflektion av dina värderingar som konsument. I en tid då allt fler märken går mot mer hållbara och etiska produktionsmetoder, är det lättare än någonsin att göra ett val som gör skillnad.

Cruelty-free-märkningen indikerar att produkten och dess ingredienser inte har testats på djur. Detta är särskilt relevant om du, som jag, ser hårskötsel som mer än bara en rutin, utan som en förlängning av din livsstil och dina värderingar. Jag har tidigare recenserat flera produkter som bär denna märkning, och de tenderar att även ha andra positiva attribut, som naturliga ingredienser och hållbara förpackningar.

Vanliga Frågor Om Schampo Med Protein

Vilken är den bästa schampo med protein?

Det bästa schampot med protein är enligt vårt test Redken Extreme Shampoo.

Är schampo med protein bra för alla hårtyper?

Schampo med protein är vanligtvis bäst för skadat, torrt eller kemiskt behandlat hår. Om ditt hår är friskt och starkt, kan för mycket protein leda till att det blir styvt och sprött.

Hur ofta bör jag använda schampo med protein?

Användningsfrekvensen varierar beroende på ditt hår och dess behov. För svagt eller skadat hår kan en veckovis behandling vara fördelaktig. Om du har normalt eller fettigt hår, kan du begränsa användningen till en gång varannan vecka.

Kan jag använda schampo med protein på färgat hår?

Ja, men se till att välja en produkt som är färgbevarande. Vissa proteiner kan faktiskt hjälpa till att förseglar färgen och förlänga dess livslängd.

Vad är skillnaden mellan hydrolyserat protein och vanligt protein i schampo?

Hydrolyserat protein har brutits ner i mindre bitar, vilket gör det lättare för håret att absorbera. Det är särskilt bra för djupreparation av skadat hår.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa schampon med protein. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg