• Hem
 • >
 • Blogg
 • >
 • Hår
 • >
 • Bästa Schampo För Lockigt Hår (2024): Bäst i Test

Bästa Schampo För Lockigt Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

23/02/2024

basta-schampo-lockigt-har-bast-i-test

Denna guide är skriven för dig som har lockigt hår och letar efter det bästa schampot för just din hårtyp.

Lockigt hår kan vara svårt att hantera: det blir ofta torrt, frissigt och svårt att styla. Det rätta schampot kan göra underverk för att lösa dessa problem.

Som en expert inom skönhets- och hårprodukter har jag testat en rad schampon och vet vilka ingredienser som fungerar bäst för lockigt hår.

Läs vidare för att upptäcka schampot som kan förvandla ditt lockiga hår till en glänsande, frisk och lätthanterlig frisyr.

Bästa Schampo För Lockigt Hår:

Bäst i Test Schampo För Lockigt Hår

Näst Bäst i Test Schampo För Lockigt Hår

Bästa Volymschampo För Lockigt Hår

Bästa Schampo För Torrt Och Lockigt Hår

Bästa Återfuktande Schampo För Lockigt Hår

Bästa Budget Schampo För Lockigt Hår

Bra Schampo För Lockigt Hår

Bäst i Test Schampo För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Löddrar mycket bra och är enkel att använda
 • Lyxig känsla med mjukt och lent hår
 • Luktar gott och milt

Nackdelar

 • Kan vara lite irriterande för de med en känslig hårbotten

Recension

Från första stunden jag applicerade Kérastase Curl Manifesto Bain Hydration Shampoo kände jag en lyxig känsla som är svår att hitta i andra produkter. Schampot löddrar upp generöst, vilket gör det enkelt att fördela jämnt genom håret. Som någon som har testat otaliga schampon för lockigt hår, kan jag säga att detta schampo verkligen levererar på löddringsfronten.

Effektiviteten är en annan stark punkt. Efter att ha sköljt ut schampot kände jag omedelbart hur mitt hår blev mjukt och lent, utan att kännas tungt eller oljigt. Detta är särskilt imponerande eftersom lockigt hår ofta kräver en delikat balans av fukt och lättviktighet för att förhindra friss. Den milda, behagliga doften är också en bonus, vilket gör hela upplevelsen ännu mer njutbar.

Det enda lilla minuset skulle vara att schampot kan vara lite irriterande för de med känslig hårbotten. Men för de flesta användare, inklusive mig själv, är detta en mindre detalj i en annars utmärkt produkt. Om du har lockigt eller vågigt hår och letar efter ett schampo som verkligen gör skillnad, är Kérastase Curl Manifesto Bain Hydration Shampoo definitivt värt att prova.

kundrecension

"Har aldrig haft ett så bra shampoo. Äntligen har jag hittat rätt märke för mitt hår. Väldigt drygt så man behöver inte mycket fast jag har långt hår. Så det räcker längre."

Hårtyp: Lockigt, vågigt, krulligt Storlek: 250 ml Cruelty-Free: Nej


Näst Bäst i Test Schampo För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.9/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Hanterar frissigt och skadat hår väl
 • Återfuktande formula som lämnar håret mjukt och fint
 • Förser dig med extra UV-skydd

Nackdelar

 • Tung formula som inte passar bra för de med tunnare hår
 • Dyrt alternativ

Recension

Quidad Advanced Climate Control Defrizzing Shampoo imponerar direkt med sin effektivitet. Efter flera års erfarenhet av att testa schampon för lockigt och frissigt hår, märkte jag att detta schampo verkligen lever upp till sitt löfte om att kontrollera friss. Dess återfuktande formula gör att håret känns mjukt och fint efter varje tvätt, vilket är en sällsynt egenskap i schampon som också bekämpar friss.

En annan fördel som särskiljer detta schampo från andra är det extra UV-skyddet. Detta är en detalj som ofta förbises i hårprodukter men kan göra en stor skillnad, särskilt för de som spenderar mycket tid utomhus. Det är en funktion som jag särskilt uppskattar, eftersom det visar att märket har tänkt på alla aspekter av hårhälsa.

Det finns dock några nackdelar att beakta. Formulan är ganska tung, vilket inte är idealiskt för de med tunnare hårtyper. Dessutom är det ett dyrt alternativ, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa. Men om du är villig att investera i ett högkvalitativt schampo för lockigt och frissigt hår, är Quidad Advanced Climate Control Defrizzing Shampoo definitivt en stark kandidat.

kundrecension

"Bästa schampot jag har provat för lockigt hår än. Passar bra ihop med deras balsam och hårgelé, slår alla väderelement som Sverige kastar på dina lockiga lockar."

Hårtyp: Lockigt, frissigt Storlek: 1000 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Volymschampo För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Definierar och framhäver lockigt hår på ett fint sätt
 • Ger mer volym och densitet på håret utan att tynga ner det
 • Dryg formula som räcker länge

Nackdelar

 • De med torrare hår kan behöva ett alternativ med bättre återfuktande egenskaper

Recension

Briogeo Curl Charisma Hydrating Shampoo är en fröjd att använda, särskilt om du är ute efter volym i ditt lockiga hår. Schampot definierar och framhäver lockar på ett sätt som få andra produkter lyckas med. Som någon som har testat en myriad av volymschampon för lockigt hår, kan jag intyga att detta schampo verkligen levererar när det gäller att ge håret en fylligare känsla utan att tynga ner det.

En annan stark punkt är produktens dryghet. En liten mängd räcker långt, vilket gör det till ett kostnadseffektivt val i längden. Detta är en viktig aspekt att beakta, särskilt om du, som jag, har erfarenhet av att snabbt gå igenom flaskor med schampo i jakten på den perfekta locken.

Det finns dock en liten hake: om du har torrt hår kan du behöva komplettera med en mer återfuktande produkt. Detta schampo fokuserar mer på volym och definition, vilket kan lämna de med torrare hårtyper önskande lite mer fukt. Men om volym och definition är dina huvudmål, är Briogeo Curl Charisma Hydrating Shampoo ett utmärkt val.

kundrecension

"Återfuktande, lugnande och hjälper lockarna att komma fram. Särskilt gillar jag att det är naturliga ingredienser och inget som tynger ner eller täpper till håret! Använder schampoo + balsam och Moroccan oil vid behov, och en borste med svinhår+piggar från Björn Axén. Mitt hår har aldrig varit finare eller friskare! Dessutom mild och god doft. Är såld!"

Hårtyp: Lockigt, vågigt, krulligt Storlek: 300 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Schampo För Torrt Och Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.3/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Mycket prisvärt alternativ
 • Förser håret med bra fuktgivning med hjälp av shea-smör, aloe vera, kokosnötsolja och mer
 • Silikonfri formula

Nackdelar

 • Tung produkt som inte passar tunnare hår särskilt väl

Recension

Maui Moisture Shea Butter Shampoo är en riktig höjdare när det kommer till att återfukta torrt och lockigt hår. Med ingredienser som shea-smör, aloe vera och kokosnötsolja, känns håret omedelbart mer återfuktat efter användning. Som en långvarig expert på hårprodukter kan jag säga att detta schampo verkligen lyckas med att leverera den fukt som torrt, lockigt hår så desperat behöver.

En annan fördel är att det är ett mycket prisvärt alternativ, särskilt med tanke på den generösa flaskstorleken på 385 ml. Detta är en viktig faktor för många, inklusive mig, som inte vill kompromissa med kvalitet på grund av pris. Dessutom är formulan silikonfri, vilket är en stor bonus för de som är medvetna om ingredienslistan.

Det finns dock en nackdel att beakta: produkten är ganska tung. Detta kan vara problematiskt för de med tunnare hårtyper, som kan uppleva att schampot tynger ner deras lockar. Men om du har torrt och skadat hår som behöver en seriös fuktboost, är Maui Moisture Shea Butter Shampoo ett utmärkt val.

kundrecension

"Schampot var jätte bra för mitt (blonda) hår! Maui är 100% veganskt så det var ett extra plus!"

Hårtyp: Lockigt, vågigt, torrt, skadat Storlek: 385 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Återfuktande Schampo För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.3/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Återfuktande formula som lämnar håret lent och fint
 • Långvarig återfuktning som gör det mer lätthanterligt
 • Prisvärt alternativ

Nackdelar

 • Kan vara lite tungt för de med tunnare hår

Recension

L'Oreal Professionnel Curl Expression Shampoo är en standout-produkt när det kommer till återfuktning av lockigt hår. Formulan är rikligt återfuktande och gör håret märkbart lent och fint efter bara en användning. Med min erfarenhet av att testa olika hårprodukter, kan jag säga att detta schampo verkligen levererar på återfuktning utan att kompromissa med andra aspekter.

En annan fördel är den långvariga återfuktningen som produkten erbjuder. Detta gör håret mer lätthanterligt och underlättar styling, vilket är en viktig faktor för de med lockigt eller krulligt hår. Dessutom är det ett prisvärt alternativ, vilket gör det tillgängligt för en bredare publik utan att tumma på kvaliteten.

Det finns dock en liten nackdel att notera: schampot kan vara lite tungt för de med kort hår. Detta kan göra att håret känns tyngre än önskat. Men om du har längre, lockigt hår och är i behov av en seriös fuktinjektion, är L'Oreal Professionnel Curl Expression Shampoo ett starkt alternativ att överväga.

kundrecension

"Bästa schampo jag köpt på länge! Håret blir silkeslent."

Hårtyp: Lockigt, krulligt Storlek: 300 ml Cruelty-Free: Nej


Bästa Budget Schampo För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.4/5

Effektivitet4.2/5

Lätt Att Använda: 4.2/5

Totalt: 4.2/5

Fördelar

 • Mycket prisvärt alternativ
 • God doft
 • Lätt att applicera och löddrar bra

Nackdelar

 • Doften kan vara lite för mycket för vissa
 • Har en tendens att torka ut håret något

Recension

OGX Coconut Curls Shampoo är en prisvärd pärla i djungeln av hårprodukter för lockigt hår. Det första som slår en är den underbara doften av kokos, som ger en tropisk känsla under hela tvättprocessen. Som en erfaren recensent av hårprodukter kan jag intyga att detta schampo löddrar upp bra och är lätt att applicera, vilket gör det användarvänligt.

En av de mest uppskattade aspekterna är definitivt priset. Det är sällsynt att hitta ett så prisvärt schampo som faktiskt levererar på sina löften. Detta gör det till ett utmärkt val för de som inte vill spendera en förmögenhet men fortfarande vill ha kvalitet.

Det finns dock några punkter att vara medveten om. För det första kan doften vara lite överväldigande för vissa, så om du är känslig för starka dofter bör du tänka två gånger. För det andra har schampot en tendens att torka ut håret något, vilket kan vara en deal-breaker för de med redan torrt hår. Men om du letar efter ett budgetalternativ och kan kompromissa lite på återfuktningen, är OGX Coconut Curls Shampoo ett vettigt val.

kundrecension

"Luktar gott och fungerar bra för mig, värt priset!"

Hårtyp: Lockigt, krulligt Storlek: 385 ml Cruelty-Free: Ja


Bra Schampo För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.3/5

Effektivitet4/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.2/5

Fördelar

 • Skonsam formula som är bra för de med torrt eller känsligt hår
 • Helt vegansk och cruely free
 • Löddrar bra och går snabbt att tvätta in

Nackdelar

 • Lämnar håret relativt fettigt någon dag efter

Recension

Maria Nila Coils & Curls Co Wash är en skonsam och effektiv lösning för de med lockigt eller krulligt hår. Med sin skonsamma formula, som är särskilt bra för torrt eller känsligt hår, känns det som en behandling snarare än en enkel tvätt. Som någon som har provat en mängd olika schampon för lockigt hår, uppskattar jag verkligen hur detta schampo löddrar bra och är snabbt att tvätta in.

En annan fördel är att produkten är helt vegansk och cruelty-free. Detta är en viktig aspekt för många konsumenter idag, och det är uppmuntrande att se ett märke som tar dessa värderingar på allvar. Det gör produkten till ett etiskt val för de som är medvetna om sådana frågor.

Det finns dock en nackdel att vara medveten om: schampot tenderar att lämna håret relativt fettigt en dag eller så efter användning. Detta kan vara en avskräckande faktor för de som letar efter en produkt som håller håret fräscht i flera dagar. Men om du är ute efter en snabb och skonsam tvätt som gör ditt hår mjukt och doftar gott, är Maria Nila Coils & Curls Co Wash ett starkt alternativ.

kundrecension

"Verkligen älskar den för mitt vågiga hår. Dock blir håret fettigt bara efter någon dag. Men dom dagar jag har bråttom att duscha använder jag denna och avslutar med krämen efter duschen. Hår blir så mjukt och doftar gott."

Hårtyp: Lockigt, krulligt Storlek: 350 ml Cruelty-Free: Ja


Schampo För Lockigt Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper schampo för lockigt hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Att förstå din unika hårtyp är grundläggande när du ska välja ett schampo för lockigt hår. Lockigt, vågigt och krulligt hår har olika behov och reagerar olika på produkter. Till exempel kan lockigt hår ofta vara torrt och behöva extra fukt, medan vågigt hår kan behöva en lättare formula för att inte tyngas ner. Krulligt hår, å andra sidan, kan kräva en produkt som både återfuktar och definierar varje enskild lock.

Om du har blandade hårtyper, som både lockigt och vågigt, kan det vara en god idé att använda olika produkter för olika delar av håret eller att alternera mellan schampon. Detta är något jag har märkt i mina egna tester av hårprodukter, där vissa schampon som är utmärkta för lockigt hår inte nödvändigtvis fungerar lika bra för vågigt hår.

Genom att verkligen förstå din hårtyp kan du göra mer informerade val och undvika besvikelse. Det kan också vara värt att konsultera en professionell frisör som är expert på lockigt hår för att få en djupare insikt i vilken typ av produkter som skulle vara mest fördelaktiga för just dig.

Ingredienser

Ingredienslistan på ett schampo kan avslöja mycket om hur väl det kommer att fungera för ditt lockiga hår. Naturliga och återfuktande ingredienser som sheasmör, aloe vera och olika oljor är ofta tecken på en produkt som kan ge ditt hår den näring och fukt det behöver. Sheasmör är känt för sina djupt återfuktande egenskaper och kan hjälpa till att förse torrt, lockigt hår med nödvändig fukt. Aloe vera, å andra sidan, har lugnande och fuktgivande egenskaper som kan vara särskilt fördelaktiga för en känslig hårbotten.

Olika oljor som kokosnötsolja, arganolja och jojobaolja har också sina egna unika fördelar. Kokosnötsolja är bra för djup återfuktning, medan arganolja är rik på antioxidanter och vitamin E, vilket kan hjälpa till att skydda håret. Jojobaolja liknar hårbottens naturliga oljor och kan hjälpa till att balansera oljeproduktionen.

I mina tidigare recensioner har jag märkt att schampon med en hög koncentration av dessa naturliga ingredienser ofta presterar bättre i termer av återfuktning och näring. Det är därför alltid en god idé att läsa ingredienslistan noggrant och eventuellt göra en patchtest för att se hur din hud reagerar innan du applicerar produkten på hela håret.

Cruelty Free & Vegansk Formula

För många konsumenter är etiska överväganden en viktig del av beslutsprocessen när det kommer till att välja hårprodukter. Cruelty-free och veganska produkter har blivit allt mer populära som ett resultat av detta. Ett cruelty-free schampo är en produkt som inte har testats på djur vid något skede av dess utveckling eller produktion. Veganska schampon går ett steg längre genom att också undvika alla animaliska ingredienser, inklusive biprodukter som lanolin eller keratin.

Om dessa faktorer är viktiga för dig, bör du leta efter certifieringar som Leaping Bunny eller PETA på produktetiketten. Dessa certifieringar garanterar att produkten uppfyller vissa etiska standarder. Det är också en god idé att göra lite egen forskning, eftersom vissa mindre kända märken kan vara etiska även om de inte har en officiell certifiering.

I mina tidigare produktrecensioner har jag märkt att cruelty-free och veganska schampon inte bara är etiskt ansvarsfulla val, utan ofta innehåller högkvalitativa, naturliga ingredienser som är fördelaktiga för lockigt hår. Därför kan dessa produkter vara ett utmärkt val inte bara för din samvetskval, men också för ditt hårhälsa.

Doft

Doften i ett schampo kan vara en make-or-break faktor, särskilt om du är känslig för starka dofter eller har allergier. Vissa schampon har en överväldigande doft som kan vara irriterande eller till och med utlösa huvudvärk. Om du är känslig för dofter, är det klokt att leta efter schampon som är märkta som doftfria eller som har en mild, naturlig doft. Dessa produkter är formulerade för att minimera risken för hudirritation och allergiska reaktioner.

Det är också en god idé att läsa användarrecensioner eller fråga i sociala mediegrupper för rekommendationer. Ofta kan andra konsumenter ge insikt i hur stark eller mild en produkt doftar. Om möjligt, prova en mindre mängd av produkten först för att se hur du reagerar på doften.

Pris

Priset på ett schampo kan ofta ge en antydan om dess kvalitet, men det är inte alltid en pålitlig indikator. Det finns budgetvänliga alternativ som levererar utmärkta resultat, och det finns dyra produkter som inte lever upp till förväntningarna. Det viktiga är att balansera kvalitet och pris för att hitta en produkt som passar både ditt hår och din plånbok.

En bra strategi är att jämföra ingredienslistor mellan olika prisklasser. Ibland kan du upptäcka att en billigare produkt innehåller liknande eller till och med identiska ingredienser som en dyrare motsvarighet. Det är också värdefullt att ta hänsyn till produktens storlek och hur länge den kommer att räcka, vilket kan påverka den faktiska kostnaden per användning.

Vanliga Frågor Om Schampo För Lockigt Hår

Vilket är det bästa schampot för lockigt hår?

Det bästa schampot för lockigt hår är enligt vårt test Kérastase Curl Manifeso Bain Hydration Shampoo.

Kan jag använda vanligt schampo på mitt lockiga hår?

Vanligt schampo är ofta inte formulerat för de specifika behoven hos lockigt hår, som tenderar att vara torrare. Det är bäst att använda schampo som är speciellt utformat för lockigt hår för att få bästa möjliga resultat.

Hur ofta bör jag tvätta mitt lockiga hår?

Frekvensen beror på din hårtyp och livsstil, men generellt sett är det bra att tvätta lockigt hår 1-2 gånger i veckan. Överdriven tvätt kan leda till torrhet och frissigt hår.

Hur kan jag veta om ett schampo kommer att irritera min känsliga hårbotten?

Om du har en känslig hårbotten, leta efter schampon som är fria från sulfater, parabener och syntetiska dofter. Gör alltid en patch-test för att säkerställa att produkten inte orsakar irritation.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa schampon för lockigt hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg