• Hem
 • >
 • Blogg
 • >
 • Hår
 • >
 • Bästa Schampo Med Keratin (2024): Bäst i Test

Bästa Schampo Med Keratin (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-schampo-med-keratin-bast-i-test

Denna guide är skriven för dig som vill hitta det bästa schampot med keratin för optimal hårhälsa.

Keratin är en essentiell byggsten för håret, men många vanliga schampon saknar detta viktiga protein. Ett keratinschampo kan återställa och stärka ditt hår.

Som expert inom skönhetsvård har jag testat olika keratinschampon och sett märkbara förbättringar i hårkvaliteten.

Läs vidare för att upptäcka vilket keratinschampo som kan förvandla ditt hår till dess bästa version.

Bästa Schampo Med Keratin:

Bäst i Test Schampo Med Keratin

Näst Bäst i Test Schampo Med Keratin

Bästa Billiga Schampo Med Keratin

Bästa Keratinschampo För Frissigt Hår

Bästa Schampo Med Keratin För Tunt Hår

Bästa Hårspray Med Keratin

Bäst i Test Schampo Med Keratin

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Återfuktande schampo som håller håret fräscht och starkt
 • Innehåller både keratin, fettsyror och arganolja som hanterar skadat och torrt hår effektivt
 • Finns i flera olika prisvärda storlekar

Nackdelar

 • Inga uppenbara

Recension

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo är en dröm att använda, speciellt för de som kämpar med torrt och skadat hår. Den silkeslena konsistensen fördelas jämnt i håret och bildar ett lyxigt lödder. Som en person med erfarenhet av olika hårvårdsprodukter, var jag imponerad av hur lätt det var att massera in produkten från rot till topp.

En stark punkt med detta schampo är dess effektivitet. Med en unik blandning av keratin, fettsyror och arganolja, gör det mer än att bara rengöra håret. Det återställer hårstråets styrka och elasticitet, vilket jag märkte redan efter första användningen. Håret kändes återfuktat och mer hanterbart, vilket är avgörande för mig som ständigt testar nya produkter och stylingmetoder.

Vad som också sticker ut med Moroccanoil Moisture Repair Shampoo är dess mångsidighet. Det passar alla hårtyper och finns i flera storlekar, vilket gör det prisvärt och praktiskt för olika behov. Dessutom är det cruelty-free, en aspekt som blir allt viktigare i skönhetsbranschen. Om du letar efter ett schampo som levererar på alla fronter, behöver du inte leta längre.

kundrecension

“Absolut bästa schampot jag har provat, köpt så många innan som inte funkat”

Hårtyp: Alla Storlek: 70, 250, 500 ml Cruelty-Free: Ja


Näst Bäst i Test Schampo Med Keratin

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Mycket prisvärt alternativ i större flaska
 • Innehåller kokosolja, keratin proteiner och avokadoolja som återfuktar håret på ett naturligt sätt
 • Gör håret lent och mjukt efter användning

Nackdelar

 • Inte särskilt dryg formula
 • Relativt stark doft

Recension

OGX Brazilian Keratin Shampoo är en uppfriskande upplevelse för alla som söker kvalitativ hårvård utan att bryta banken. Den rika konsistensen och det frodiga löddret får dig att känna att du använder en högkvalitativ produkt. Som någon som har utforskat schampon i alla prisklasser, måste jag säga att det är sällsynt att hitta en sådan prisvärd produkt som också levererar på kvalitet.

När det kommer till ingredienserna är detta schampo en standout. Det kombinerar kokosolja, keratinproteiner och avokadoolja, vilka alla är kända för sina återfuktande egenskaper. Efter användning märkte jag att mitt hår var mjukt och lent, vilket är en kvalitet jag ofta letar efter. Dock upplevde jag att produkten inte var lika dryg som jag hade hoppats, vilket är något att beakta för de som använder schampo generöst.

Den största nackdelen jag fann var den starka doften. Även om doftpreferenser är subjektiva, tyckte jag att denna var på gränsen till överväldigande. Det är en faktor som potentiellt kan störa vissa användare, och det är värt att nämna med tanke på att doft är en viktig del av den övergripande användarupplevelsen.

kundrecension

“Köpte detta i Shampoo och balsam, gillar verkligen det! Håret blir rakt och upplever att håret håller sig fräschare längre. Dock är inte doften jättegod.”

Hårtyp: Alla Storlek: 385 ml Cruelty-Free: Nej


Bästa Billiga Schampo Med Keratin

betyg

Känsla: 4.4/5

Effektivitet4.3/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Budgetalternativ
 • Fungerar väldigt bra mot frissigt och skadat hår
 • Ger extra styrka och glans

Nackdelar

 • Inte särskilt bra för de med oljigt hår och hårbotten

Recension

Syoss Keratin Schampo levererar på många fronter trots sin budgetvänliga prislapp. Den tjocka, krämiga konsistensen gör det lätt att fördela produkten jämnt genom håret, och jag märkte att det skapade ett tillfredsställande lödder. Detta är särskilt imponerande för ett schampo i denna prisklass, eftersom budgetalternativ ibland kan kännas tunna eller lättflyktiga.

Effektiviteten är en annan stark punkt. Schampot riktar sig specifikt till torrt, skadat och frissigt hår och lyckas verkligen med sin uppgift. Efter att ha använt det några gånger, upplevde jag att mitt hår hade mer styrka och glans. Det är sällan man hittar ett så kostnadseffektivt alternativ som faktiskt fungerar, och i det avseendet levererar Syoss.

Men allt är inte solsken och regnbågar. En nackdel som jag upptäckte var att schampot inte passar särskilt bra för dem med en oljig hårbotten. Detta blev tydligt när jag använde det under en period då min hårbotten var mer oljig än vanligt. Om du har en blandad eller oljig hårbotten, kan det vara klokt att söka andra alternativ.

kundrecension

“Ett schampo som levererar långt över sin prisklass.”

Hårtyp: Torrt, skadat, frissigt Storlek: 440 ml Cruelty-Free: Nej


Bästa Keratinschampo För Frissigt Hår

betyg

Känsla: 4.4/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.4/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Djuprenande som ger en klar och tydlig effekt
 • Effektiv formula som ökar hårtillväxt och återställer en bra PH-balans
 • Alkohol, sulfat och parabenfritt

Nackdelar

 • Tunn och flytande konsistens som kan vara lite svårt att få bra lödder ifrån

Recension

Vitamins Keratin Schampo är en stjärnprodukt för frissigt och skadat hår. Första gången jag använde det, blev jag förvånad över dess djuprengörande egenskaper. Trots att jag har stött på många schampon som lovar djuprengöring, levererar detta verkligen en märkbar effekt. Det får håret att kännas friskt och rent utan att strippa det på naturliga oljor.

En av dess största fördelar ligger i formulan. Med en blandning som är fri från alkohol, sulfater och parabener, verkar detta schampo inte bara mot friss, utan också stimulerar hårtillväxt och återställer en balanserad PH-nivå. Det är sällan man hittar ett schampo som klarar av att tackla flera problem på en och samma gång, och det sätter verkligen Vitamins i en klass för sig.

Det finns dock utrymme för förbättring. Schampots konsistens är tunn och flytande, vilket gjorde det svårare att skapa ett rikt lödder. För mig var detta inte en deal-breaker, men det kräver en justering i hur mycket produkt man använder. Om du är van vid schampon som löddrar generöst, kan detta vara en liten övergång att vänja sig vid.

kundrecension

“Mycket bra schampo. Det gör vad beskrivningen lovar. Hela Vitamins hårvårdssortiment är topp. Jag är glad att jag upptäckte dessa produkter för mitt mycket torra och skadade hår, kommer att hålla fast vid dem.”

Hårtyp: Torrt, skadat, frissigt Storlek: 250 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Schampo Med Keratin För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.4/5

Lätt Att Använda: 4.4/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Sulfatfri och parabenfri formula
 • Ger håret bra volym och framhäver lockar
 • Fungerar bra med färgat hår

Nackdelar

 • Passar inte för de med fettigt hår

Recension

Bain De Terre Keratin Protein Shampoo är en spelväxlare för den med tunt hår. Den sulfatfria och parabenfria formulan skapar ett lödder som är tillräckligt rikt för att känna att håret verkligen blir rent, men ändå lätt nog för att inte tynga ner håret. Som någon som har erfarenhet av att hantera olika hårtyper och behov, uppskattade jag verkligen att det lyfte volymen utan att skapa friss.

Ett annat område där detta schampo verkligen skiner är dess förmåga att framhäva lockar och komplettera färgat hår. Detta är inte en lätt balans att uppnå; många schampon tenderar att vara för starka för färgat hår, vilket gör att färgen bleknar snabbare. Bain De Terre lyckas med att både lyfta och skydda, vilket är en viktig kombination.

Men som med alla produkter finns det en baksida. Schampot är inte idealiskt för de med en oljig hårbotten. Detta blev tydligt under en period då min hårbotten var oljigare än vanligt. För dem med detta specifika problem kan det vara en god idé att komplettera med ett schampo som är mer fokuserat på oljekontroll.

kundrecension

“Jag har använt det här schampot i minst fem år. Jag älskar det. Det gör mitt frissiga, torra hår mjukt och silkeslent. Jag rekommenderar det varmt!”

Hårtyp: Tunt, platt, fint, färgat Storlek: 400 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Hårspray Med Keratin

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Enkelanvänd hårspray i smidigt reseformat
 • Ger volym och glans till alla hårtyper
 • Återfuktande
 • Fullt UV-skydd

Nackdelar

 • Inga

Recension

Lanza Keratin Healing Oil Lustrous Finishing Spraystick är en äkta pärla i hårspraykategorin. Den stickformade förpackningen gör den enkel att hantera och perfekt för on-the-go touch-ups. Som någon som har provat en myriad av hårsprayprodukter, kan jag intyga att denna stickform är inte bara unik utan också oerhört praktisk.

När det gäller effektivitet, uppfyller denna spray alla förväntningar. Den erbjuder volym och glans utan att göra håret tungt eller klibbigt. Den keratinbaserade formulan arbetar också som en återfuktare, vilket är en bonus för de av oss som ständigt kämpar mot torrt hår. Dessutom inkluderar den UV-skydd, en sällsynt men uppskattad funktion.

Om man måste peka på någon brist, skulle det vara produktens storlek. Även om 45 ml är utmärkt för resor eller en snabb uppfräschning, kan de som är vana vid att använda hårspray dagligen finna att de går igenom flaskan ganska snabbt. Men detta är en liten kompromiss för en produkt som levererar så konsekvent på alla andra fronter.

kundrecension

“Fantastisk spray, köper den lilla för att ha i väskan om man nu mot förmodan behöver piffa till sig.”

Hårtyp: Alla Storlek: 45 ml Cruelty-Free: Ja


Vad Är Keratin, Och Varför Är Det Viktigt För Håret?

Keratin är ett skyddande protein som finns i hud, hår och naglar. Det är mindre utsatt för skador eller förändringar jämfört med andra celltyper i kroppen.

I hårvård används keratin för att reparera och stärka skadat eller torrt hår. Det fyller i luckor och brister i hårstrået, vilket gör håret starkare, smidigare och mer elastiskt. Det kan också minska friss och göra håret lättare att styla.

Eftersom keratin naturligt förekommer i hårstrået, är det ofta ett "säkrare" alternativ för hårreparation. Det kan även användas i schampon, balsam och leave-in-produkter för att förbättra hårets övergripande kvalitet.

Kan keratin Vara Dåligt För Håret?

Keratin i sig är sällan skadligt för håret, men det finns situationer när keratinbaserade behandlingar kan vara mindre fördelaktiga:

 1. Överanvändning: För mycket keratin kan göra håret för hårt och sprött, vilket ökar risken för håravfall och brott.
 2. Felaktiga produkter: Vissa keratinprodukter innehåller formaldehyd eller andra kemikalier, som kan vara skadliga vid inandning eller långvarig exponering.
 3. Olämplig hårtyp: Inte alla hårtyper reagerar positivt på keratin. Tunt eller extremt fint hår kan bli oljigt och platt.
 4. Kostnad: Keratinbehandlingar kan vara dyra, särskilt om de utförs professionellt.
 5. Temporär effekt: Effekterna av keratinbehandlingar varar inte för evigt och kräver regelbundna uppföljningar.

Det är viktigt att göra noggrann forskning och eventuellt konsultera en professionell innan du genomgår en keratinbehandling.

Schampo Med Keratin - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper schampo med keratin kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

När det kommer till att välja ett keratinschampo, är det av yttersta vikt att ta din specifika hårtyp i beaktning. Ett schampo som är fantastiskt för torrt hår kanske inte ger samma resultat på oljigt hår. För dig med torrt eller skadat hår, sök efter keratinschampon som har extra återfuktande ingredienser som arganolja eller sheasmör. Dessa formuleringar fokuserar på att reparera och återställa hårstrået, vilket är särskilt viktigt om du regelbundet använder värmeverktyg eller färgbehandlar ditt hår.

Å andra sidan, om du har oljig hårbotten, vill du kanske undvika keratinschampon som är alltför fuktgivande, eftersom de kan göra ditt hår ännu oljigare. Istället bör du söka efter en lättare formula som balanserar återfuktning med rengöring.

För de med färgat hår är det också viktigt att notera om produkten är färgsäker. Keratin är känt för att förbättra hårets textur och glans, vilket kan göra underverk för färgat hår. Men vissa produkter kan innehålla sulfater eller andra ingredienser som kan förkorta livslängden på din färgbehandling. Därför är det avgörande att läsa etiketten noggrant och eventuellt konsultera med din frisör innan du gör ett val.

Ändamål

När du letar efter ett keratinschampo, är det viktigt att ha klart för dig vilket specifikt ändamål eller vilka problem du vill lösa med produkten. Om frissigt hår är din huvudvärk, bör du söka efter schampon som innehåller inte bara keratin utan också andra återfuktande ingredienser som hjälper till att släta ut hårstrukturen. Dessa produkter brukar ha en återfuktande kraft som hjälper till att tämja och kontrollera oönskad friss.

Å andra sidan, om ditt hår känns svagt och saknar spänst, skulle du dra nytta av en produkt som fokuserar på att stärka och återuppbygga hårstrået. I det här fallet kan keratinschampon som också innehåller proteiner eller biotin vara extra effektiva, eftersom de arbetar för att förbättra hårets elasticitet och motståndskraft mot skador.

För de som söker extra glans och lyster, bör man titta efter produkter som utöver keratin även innehåller naturliga oljor som argan- eller jojobaolja. Dessa ingredienser fungerar som en glansförstärkare och gör att håret ser friskare och mer strålande ut. Genom att verkligen förstå och prioritera ditt huvudsakliga ändamål med produkten, kan du göra ett mer informerat och effektivt val som kommer att ge dig de resultat du är ute efter.

Ingredienser

Att förstå ingredienslistan på ditt valda keratinschampo är mer än bara en snabb titt på etiketten; det är en viktig del av att säkerställa att du får det mest effektiva och säkra produkten för ditt hår. Sulfater, till exempel, är vanliga i många schampon för deras rengörande förmåga, men de kan också vara för hårda på både hår och hårbotten. De kan särskilt vara problematiska för färgat hår, eftersom de kan bidra till att färgen bleknar snabbare. Om du har känslig hud eller färgbehandlat hår, skulle du göra klokt i att söka efter sulfatfria alternativ.

Parabener är en annan ingrediens att vara medveten om. De används ofta som konserveringsmedel i kosmetiska produkter men har väckt oro för deras potentiella hormonstörande egenskaper. Om du är särskilt hälsomedveten eller har känslig hud, kan parabenfria schampon vara ett bättre val för dig.

Det är också värt att notera att många högkvalitativa keratinschampon nu innehåller naturliga ingredienser som aloe vera, te-trädolja eller kokosolja, som alla erbjuder sina egna unika fördelar, från antiinflammatoriska egenskaper till extra återfuktning. Genom att noggrant granska ingredienslistan kan du inte bara undvika potentiella irriterande ingredienser, utan också hitta extra fördelar som kan vara särskilt fördelaktiga för din hårtyp.

Cruelty Free

Om du värderar djurens välfärd och önskar att ditt köp ska vara i linje med dessa principer, är det viktigt att leta efter keratinschampon som är märkta som "cruelty-free". Detta garanterar att produkten inte har testats på djur i något skede av dess utveckling. Ofta kommer dessa produkter också med certifieringar från oberoende organisationer, som Leaping Bunny eller PETA, vilket ger en extra nivå av försäkran.

Det är också värt att notera att "cruelty-free" inte nödvändigtvis betyder "vegan". Om du även vill undvika animaliska biprodukter i din hårvård, bör du leta efter produkter som både är "cruelty-free" och "vegan".

Pris

Priset på keratinschampon kan variera kraftigt, allt från budgetalternativ till premiumprodukter. Det är därför kritiskt att sätta en realistisk budget innan du börjar shoppa. Men kom ihåg, det billigaste alternativet är inte alltid det mest kostnadseffektiva. Om en billig produkt inte levererar de resultat du söker, har du i slutändan inte sparat några pengar.

Fokusera på att hitta en produkt som ger dig mest "bang for your buck". Det innebär att den inte bara passar din budget utan också uppfyller alla dina specifika hårbehov och har en bra ingrediensprofil. Ibland kan det vara värt att investera några extra kronor i en produkt som är effektiv och långvarig, snarare än att spara pengar på kort sikt med en mindre effektiv produkt.

En annan faktor att beakta är produktens storlek i förhållande till priset. En större flaska kan initialt verka dyrare, men om den räcker längre, kan det faktiskt vara ett mer ekonomiskt val. Det kan också vara en bra idé att hålla utkik efter erbjudanden, rabatter eller paketerbjudanden, särskilt om du redan har hittat ett schampo som fungerar bra för dig och planerar att använda det regelbundet.

Vanliga Frågor Om Schampo Med Keratin

Vilket är det bästa schampo med keratin?

Det bästa schampot med keratin är enligt vårt test Moroccanoil Moisture Repair Shampoo.

Är keratinschampo säkert för färgat hår?

Många keratinschampon är säkra för färgat hår, men det är alltid bäst att läsa produktinformationen noggrant. Sök efter schampon som är märkta som “färgsäkra” eller “sulfatfria” för att skydda din hårfärg.

Vad är skillnaden mellan keratinschampo och keratinbehandlingar?

Keratinschampo ger en mildare form av keratin och är utformad för regelbunden användning. Keratinbehandlingar är mer intensiva, kräver professionell applicering och effekten varar i flera veckor eller månader.

Kan keratinschampo lösa problem med håravfall?

Keratinschampo kan stärka hårstrån och minska håravfall orsakat av brott. Det är dock inte en behandling för genetiska eller hormonella former av håravfall. Om du upplever signifikant håravfall, konsultera en läkare för diagnos och behandlingsalternativ.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa schampon med keratin. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg