Bästa Schampo För Frissigt Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-schampo-frissigt-har-bast-i-test

Denna guide är för dig som kämpar med frissigt hår och söker det ultimata schampot för en slät och glansig finish.

Frissigt hår kan vara frustrerande och svårhanterligt. Ett kvalitetsschampo är lösningen för att återställa hårets naturliga glans och struktur.

Som en expert inom skönhetsvård har jag testat många produkter och vet vad som verkligen fungerar för olika hårtyper.

Läs vidare för att upptäcka schampot som kan förvandla ditt hår till en frizz-fri dröm.

Bästa Schampo För Frissigt Hår:

Bäst i Test Schampo För Frissigt Hår

Näst Bäst i Test Schampo För Frissigt Hår

Bästa Schampo För Frissigt & Lockigt Hår

Bästa Billiga Schampo För Frissigt Hår

Bästa Lyxiga Schampo För Tunt Hår

Bästa Schampo För Frissigt Och Torrt Hår

Bästa Schampo För Tjockt Frissigt Hår

Bäst i Test Schampo För Frissigt Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 5/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Sulfatfri och färgsäker formula
 • Passar bra för alla typer av hår
 • Löddrar väl och är enkelt att applicera

Nackdelar

 • Lite dyrare alternativ

Recension

Living Proof No Frizz Shampoo är en dröm att applicera. Den löddrar upp på ett imponerande sätt, vilket är särskilt märkbart eftersom den är sulfatfri. Detta gör att schampot inte bara är skonsamt mot håret, utan även mot färgbehandlat hår. Som en person som ofta byter hårfärg, är detta en ovärderlig fördel.

När det kommer till effektivitet, levererar denna produkt nästan perfekt. Håret känns inte bara renare, utan också märkbart mjukare och mindre frissigt efter bara en användning. Det är inte alla schampon som kan hävda detta. Som någon som har provat otaliga schampo för frissigt hår, kan jag med säkerhet säga att detta schampo gör vad det lovar.

Det enda lilla minuset är priset. Det är definitivt i den högre prisklassen, men kvaliteten och resultaten rättfärdigar kostnaden. Om du också har erfarenhet av att ständigt leta efter det "perfekta schampot", så vet du att du ofta får vad du betalar för. Living Proof No Frizz Shampoo är en investering i ditt hår som jag helhjärtat rekommenderar.

kundrecension

"Absolut det bästa schampot jag använt för det typiska tunna nordiska håret. Håller håret fluffigt och man känner sig inte platt i håret, underbart schampo som jag inte kan vara utan. PS! Fördel om du även använder balsamet i samma märke!"

Hårtyp: Alla Storlek: 236 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Schampo För Frissigt Hår

betyg

Känsla: 4.4/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Ger håret en mjuk och smidig känsla utan att tynga ner det
 • Gör håret mer lätthanterlig
 • Sulfatfri och vårdande formula

Nackdelar

 • Lite dyrt alternativ, inte så dryg

Recension

Kérastase Bain Fluidealiste Shampoo är lätt att jobba med och erbjuder en lyxig upplevelse. Den sulfatfria formulan är inte bara skonsam; den får även håret att känna sig mjukt och smidigt. Även om jag testat många schampon i samma "premium"-kategorin, så levererar Kérastase en unik känsla som är svår att överträffa.

Effektiviteten hos detta schampo är påtaglig. Efter bara ett par användningar, märkte jag en betydande minskning av friss och en ökad lätthanterlighet i mitt hår. Detta är imponerande, speciellt med tanke på hur många produkter jag gått igenom som lovar liknande resultat men inte lever upp till förväntningarna.

En mindre nackdel är att produkten inte är särskilt dryg. Detta, tillsammans med det höga priset, gör det till en kostsam investering. Men om du, likt mig, letat länge efter ett schampo som faktiskt levererar, så är Kérastase Bain Fluidealiste en stark kandidat. Den står sig väl även jämfört med andra högpresterande schampon jag tidigare rekommenderat.

kundrecension

"Verkligen nöjd mot mitt torra och frissiga hår som genast blev mycket bättre efter bara två användningar! Värd sitt pris då det inte behövs mycket vid tvätt!"

Hårtyp: Alla Storlek: 250 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Schampo För Frissigt & Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.4/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Innehåller arganolja och kokosolja som fuktsätter håret
 • Fungerar mycket bra för alla hårtyper
 • Bra djuprensade schampo som tar bort restprodukter

Nackdelar

 • Ingen dryg formula

Recension

Briogeo Farewell Frizz Smoothing Shampoo ger en fängslande upplevelse från första användningen. Den innehåller arganolja och kokosolja, vilket är välkända ingredienser för att fukta och nära håret. Som någon med en förkärlek för naturliga oljor i hårvårdsprodukter, uppskattade jag verkligen detta.

Effektiviteten är imponerande, särskilt när det kommer till att avlägsna restprodukter och build-up. Detta är en aspekt jag alltid är uppmärksam på, eftersom många schampon antingen blir för starka eller för svaga i detta avseende. Briogeo Farewell Frizz lyckas med att djuprengöra utan att vara överväldigande.

En liten kritikpunkt är att formulan inte är så dryg som man skulle önska, vilket gör att man behöver använda en aning mer produkt per tvätt. Detta är dock en mindre anmärkning, med tanke på att produkten verkligen levererar på sina löften. Om du är en lockig skönhet som jag och ständigt letar efter det perfekta schampot för frisskontroll, är detta en produkt värd att utforska.

kundrecension

"Så bra produkt. Känns verkligen som att den rengör och tar bort build-up från andra produkter. Skulle dock kombinera den med Brigeos hårmask från samma serie, schampot är lite uttorkande."

Hårtyp: Alla Storlek: 236 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Billiga Schampo För Frissigt Hår

betyg

Känsla: 4/5

Effektivitet3.8/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 5/5

Fördelar

 • Rik på stärkande oljor
 • Löddrar väl
 • Mild och fräsch doft

Nackdelar

 • Innehåller sulfater

Recension

Dove Anti-Frizz Oil Therapy Shampoo är en enkel men effektiv lösning för de som söker en budgetvänlig produkt. Den löddrar upp snabbt och lätt, vilket alltid är ett gott tecken på att produktens rengöringsegenskaper är på punkt. Som någon som har stött på alltför många schampon som antingen löddrar för mycket eller för lite, var detta en välkommen upplevelse.

Effektiviteten ligger på en solid 3.8/5. Med tanke på priset, presterar detta schampo över förväntan. Det riktar sig särskilt mot tjockt och strävt hår, och jag märkte en märkbar skillnad i mjukhet och handterbarhet efter användning. Detta, tillsammans med en mild och fräsch doft, gör det till en behaglig daglig hårvårdsrutin.

Nackdelen här är innehållet av sulfater, som kan vara en avskräckande faktor för vissa. Om du är känslig för sulfater eller har färgbehandlat hår, kan detta vara en viktig detalj att beakta. Men om du letar efter ett ekonomiskt schampo som gör jobbet utan att bryta banken, är Dove Anti-Frizz Oil Therapy ett värdefullt alternativ.

kundrecension

"Denna och motsvarande i balsam räddar mitt hår varje dag. Har fint och långt sönderblekta hår (tack till frisören som jag trodde kunde sitt jobb!) som tovar sig vid minsta vindpust numera - det brukade inte ALLS vara så! Testat massor med olika schampon/balsam/inpackningar/oljor etc, men återgår alltid till denna produkt. Passar mig utmärkt då den är billig! Blir SÅ mjukt och lent, som bebishår."

Hårtyp: Tjockt, strävt, torrt Storlek: 250 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Lyxiga Schampo För Tunt Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Slätar ut lockigt och vågigt hår och gör det lättare att hantera
 • Berikad på aminosyror som stärker håret
 • Intensiv återfuktning av håret

Nackdelar

 • Väldigt dyrt schampo
 • Ganska stark parfymlik doft

Recension

Oribe Moisture & Control Shampoo är en upplevelse av lyx från början till slut. Med en konsistens som är varken för tjock eller för tunn, gör det schampot lätt att fördela jämnt genom håret. För någon som har stött på många schampon där balansen är fel, var detta en trevlig överraskning.

När det gäller effektivitet, levererar Oribe på alla fronter. Det är berikat med aminosyror, vilket inte bara stärker håret men också slätar ut lockar och vågor. Detta är inte lätt att uppnå utan att tynga ner håret, något jag har personlig erfarenhet av med andra "lyx"-schampon. Oribe klarar dock detta mästerligt.

Det finns dock vissa fallgropar. För det första, priset; det är en betydande investering. För det andra, den parfymlika doften kan vara överväldigande för vissa. Men om du är villig att gå den extra milen för en exklusiv hårvårdsupplevelse, så levererar Oribe Moisture & Control mer än väl.

kundrecension

"Detta shampoo + balsam är helt fantastiskt. Det är en otroligt lyxig känsla på både produkt och förpackning. Håret blir mjukt och härligt, men tynger inte ner. Väldigt drygt så man har det länge. ÄLSKAR!"

Hårtyp: Tjockt, lockigt, vågigt Storlek: 250 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Schampo För Frissigt Och Torrt Hår

betyg

Känsla: 4.2/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.4/5

Fördelar

 • Bra återfuktande effekt för både hår och hårbotten
 • Sulfatfri och mild formula
 • Ger håret en glansig och fyllig känsla

Nackdelar

 • Stark doft

Recension

R+Co Television Perfect Shampoo erbjuder en helhetslösning för både torrt hår och torr hårbotten. Den sulfatfria formulan skapar ett rikligt, men skonsamt, lödder. Som någon som ständigt är på jakt efter återfuktande lösningar, kan jag säga att detta schampo gör sitt jobb utmärkt.

Effektiviteten är på topp med en 4.5/5-betyg. Efter användning, blir håret inte bara renare, men det får också en synbar ökning i glans och fyllighet. Detta är särskilt märkbart för någon som mig, som ofta stöter på produkter som utlovar mycket men levererar lite.

Om det finns en nackdel, så är det schampots starka doft. Även om det är en subjektiv erfarenhet, bör detta beaktas om du är känslig för starka dofter. I övrigt, om du vill investera i en produkt som effektivt behandlar torrhet utan att kompromissa med andra aspekter av hårvård, är R+Co Television Perfect Shampoo ett starkt alternativ.

kundrecension

"Det må kosta, men det smakar också utsökt! Mitt hår och hårbotten mår så bra av detta shampoo och balsam. Jag tvättar håret var och varannan dag och detta shampoo rengör utan att torka ut varken hår eller hårbotten. Min hårbotten har slutat klia och vara torr och fnasig. Doftar riktigt gott, lite mörk doft som jag önskade stannade kvar i håret lite längre."

Hårtyp: Mediumtjockt, lockigt, vågigt Storlek: 251 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Schampo För Tjockt Frissigt Hår

betyg

Känsla: 4.2/5

Effektivitet4.2/5

Lätt Att Använda: 4.2/5

Totalt: 4.2/5

Fördelar

 • Innehåller bra oljor som hanterar tjockare hår mycket bra
 • Sulfatfri formula
 • Lätt och rengörande känsla

Nackdelar

 • Passar inte bra för de med tunnare hår

Recension

SheaMoisture Shampoo Curl And Shine är utformad med tjockt, lockigt hår i åtanke, och det märks. Detta schampo har en rik formula som är laddad med oljor, vilket är essentiellt för att hantera tjockare hårtyper. Som någon som vet hur utmanande det kan vara att finna en produkt som klarar av tjockt och lockigt hår, är detta en välkommen egenskap.

När det gäller effektivitet, sitter SheaMoisture mitt i prick. Den sulfatfria formulan rengör utan att strippa håret på dess naturliga oljor, vilket resulterar i en balanserad och rengjord känsla. Detta är en sällsynt egenskap, särskilt för produkter som riktar sig till tjockare hår.

Det enda man bör tänka på är att detta schampo inte passar alla hårtyper. Det är specifikt utformat för tjockt och lockigt hår, så om du har en tunnare hårstruktur, bör du söka andra alternativ. Men för de som passar in i dess målgrupp, levererar SheaMoisture Shampoo Curl And Shine på alla sina löften.

kundrecension

"Den fungerar med min hårtyp och ger mig en mycket definierad och volymrik look! Mycket positiva resultat."

Hårtyp: Tjockt, lockigt Storlek: 385 ml Cruelty Free: Ja


Schampo För Frissigt Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper schampo för frissigt hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Att känna till din hårtyp är grunden för att välja rätt schampo och därmed få effektiva resultat. Om ditt hår är lockigt, behöver du sannolikt en produkt som hanterar friss och ger extra återfuktning. Har du rakt hår, kan du vara mer fokuserad på volym och glans. För de med tjockt hår är näring och djuprengöring ofta en prioritet, medan tunnhåriga individer kan söka produkter som erbjuder lättviktiga återfuktande egenskaper utan att tynga ner håret.

För att ta ett konkret exempel, om du har tjockt och lockigt hår, skulle en produkt som SheaMoisture Shampoo Curl And Shine vara mer lämplig, eftersom den är utformad för att hantera tjockare, lockiga hårstrukturer. Å andra sidan, om du har tunt hår, skulle denna produkt inte vara det bästa valet.

Ingredienser

När det gäller att välja schampo för frissigt hår, är ingredienslistan din bästa vän. Fokusera på produkter som är rika på naturliga oljor som arganolja eller kokosolja. Dessa oljor har utmärkta fuktgivande egenskaper som kan hjälpa till att kontrollera friss och ge håret en slätare finish. Briogeo Farewell Frizz Smoothing Shampoo är en sådan produkt som innehåller dessa naturliga oljor och ger fantastiska resultat.

Det är också viktigt att hålla ögonen öppna för potentiellt skadliga kemikalier som sulfater och parabener. Sulfater kan vara för hårdhänta och strippa håret på dess naturliga oljor, vilket gör det torrt och frissigt. Parabener, å andra sidan, har ifrågasatts för deras potentiella hälsoeffekter. Produkter som R+Co Television Perfect Shampoo och Kérastase Bain Fluidealiste Shampoo är exempel på schampon som är sulfatfria och fokuserar på att bevara hårets naturliga fukt.

Formula

Val av formula är avgörande, särskilt om du har känsligt eller färgbehandlat hår. Sulfatfria schampon är att föredra i dessa fall, eftersom de är skonsammare och mindre benägna att irritera hårbotten eller bleka färgen. Sulfater är tensider som är effektiva för att rengöra men kan också vara för aggressiva för vissa hårtyper, vilket leder till torrhet och friss.

Om du till exempel har färgbehandlat hår, skulle produkter som Living Proof No Frizz Shampoo eller Kérastase Bain Fluidealiste Shampoo vara idealiska alternativ. Båda dessa produkter är sulfatfria och är utformade för att vara skonsamma samtidigt som de effektivt bekämpar friss och andra hårproblem.

Återfuktning

Återfuktning är en kritisk komponent i kampen mot frissigt hår. Torrt hår blir lätt frissigt eftersom det saknar den nödvändiga fukten för att hålla varje hårstrå smidigt och flexibelt. Därför är det viktigt att fokusera på schampon som specifikt erbjuder intensiv återfuktning. Ingredienser som hyaluronsyra, sheasmör eller glycerin är utmärkta indikatorer på en återfuktande produkt.

Om du tar Oribe Moisture & Control Shampoo som exempel, är detta en produkt som erbjuder intensiv återfuktning och är berikad med aminosyror som stärker håret. Den fokuserar inte bara på att släta ut håret utan går ett steg längre genom att också fokusera på djup återfuktning, vilket gör det till ett starkt val för de som kämpar med både torrhet och friss.

Cruelty Free

Om etiska överväganden som djurrätt ligger dig varmt om hjärtat, är det viktigt att leta efter schampon som är märkta som "cruelty-free." Detta innebär att produkten och dess ingredienser inte har testats på djur, vilket är en etisk standard många konsumenter värdesätter högt. Produkter som bär denna märkning går igenom en certifieringsprocess som bekräftar att inga djurförsök har utförts under något skede av produktutvecklingen.

Till exempel, både Living Proof No Frizz Shampoo och R+Co Television Perfect Shampoo är exempel på schampon som är både effektiva mot friss och märkta som "cruelty-free." Dessa produkter ger dig inte bara resultat du är ute efter, utan du kan också känna dig trygg i att ditt val stödjer en etisk produktion.

Doft

Doften av ett schampo kan påverka din hårvårdsupplevelse på ett oväntat sätt. Det är inte bara en sensorisk detalj; doften kan faktiskt påverka hur nöjd du är med produkten i det långa loppet. Vissa personer söker schampon med diskreta, nästan obefintliga dofter, särskilt om de är känsliga för starka aromer eller har allergier. Andra gillar att deras hår bär en bestående, behaglig doft som kompletterar deras parfym eller kroppslotion.

Om vi tittar på exempel som Oribe Moisture & Control Shampoo, har den en ganska stark parfymlik doft. Detta kan vara en fördel för de som föredrar en lyxig doftupplevelse men en nackdel för de som söker en mer subtil arom.

Pris

När det gäller att välja schampo, kommer priset alltid att vara en faktor att väga in. Det är viktigt att sätta en budget som passar din livsstil och dina behov. Dyrare schampon kan erbjuda lyxiga ingredienser och sofistikerade formuleringar, men det betyder inte alltid att de är överlägsna i prestanda jämfört med budgetalternativ.

Ta till exempel Oribe Moisture & Control Shampoo, en högkvalitativ produkt med en motsvarande prislapp. Om du är beredd att investera i en lyxigare upplevelse och vill ha den bästa möjliga återfuktningen, kan det vara värt det extra utgifterna. Å andra sidan finns det budgetvänliga schampon som Dove Anti-Frizz Oil Therapy Shampoo, som också levererar på löftet att kontrollera friss och är mer plånboksvänligt.

Vanliga Frågor Om Schampo För Frissigt Hår

Vilken är den bästa schampo för frissigt hår?

Vårt bästa övergripande val är Living Proof's No Frizz Shampoo som är så återfuktande och mjukgörande att det lämnar håret glänsande och slätt. För ett mer prisvärt val, överväga Dove Nutritive Solutions Anti-Frizz Oil Therapy Shampoo, som är fylld med närande oljor och fungerar bra på tjockt hår.

Vad kostar schampo för frissigt hår?

Ett schampo för frissigt hår tenderar att kosta någonstans mellan 100-300 kronor, men det finns även budgetalternativ för så lite som 40 kronor, samt premiumalternativ för så mycket som 600 kronor.

Hur ofta ska jag tvätta mitt hår om det är frissigt?

För frissigt hår är det ofta bäst att tvätta håret 2-3 gånger i veckan. Överdriven tvätt kan strippa håret på dess naturliga oljor och göra frisset värre.

Kan jag använda schampo för frissigt hår på färgbehandlat hår?

Ja, men det är viktigt att välja ett schampo som är både sulfatfritt och färgsäkert för att skydda din färgbehandling.

Vad ska jag göra om jag får en allergisk reaktion av schampot?

Sluta använda produkten omedelbart och konsultera en läkare. Det kan vara en ingrediens som du är allergisk mot, och det är viktigt att identifiera den för att undvika framtida reaktioner.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa schampo mot frissigt hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg