• Hem
 • >
 • Blogg
 • >
 • Hår
 • >
 • Bästa Schampo För Färgat Hår (2024): Bäst i Test

Bästa Schampo För Färgat Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-schampo-for-fargat-har-bast-i-test

Denna guide är skriven för dig som har färgat hår och vill veta vilket schampo som bäst bevarar din färg och glans.

Färgat hår kräver speciell vård för att behålla sin lyster och livslängd. Det rätta schampot kan göra underverk.

Som expert inom skönhets- och hårvårdsindustrin har jag testat och utvärderat olika schampon. Jag kan säkert säga att inte alla produkter är skapade lika.

Fortsätt läsa för att upptäcka schampon som faktiskt lever upp till sina löften och skyddar din investering i färgat hår.

Bästa Schampo För Färgat Hår:

Bäst i Test Schampo För Färgat Hår

Näst Bäst i Test Schampo För Färgat Hår

Bästa Budget Schampo För Färgat Hår

Bästa Schampo För Torrt Och Färgat Hår

Bästa Schampo För Lockigt Och Färgat Hår

Bästa Schampo För Tjockt Och Färgat Hår

Bästa Schampo För Skadat Och Färgat Hår

Bästa Schampo För Blont Färgat Hår

Bäst i Test Schampo För Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Rengör håret bra på grunden utan att förstöra färg
 • Stärkande formula
 • Mild och skön för hårbotten

Nackdelar

 • Kan vara lite uttorkande

Recension

Colorwow Security Shampoo imponerar direkt med sin förmåga att rengöra håret utan att kompromissa med färgintegriteten. Som någon som har testat otaliga schampon för färgat hår, kan jag intyga att detta schampo verkligen lever upp till sitt namn. Det skapar en mild men effektiv rengöring som lyfter bort smuts och olja från hårbotten utan att strippa färgen.

När det gäller användarvänlighet får detta schampo höga poäng. Den silkeslena konsistensen gör det enkelt att applicera och fördela jämnt genom håret. Det är också lätt att skölja ur, vilket är en stor fördel, särskilt i områden med hårt vatten. Jag har märkt att många schampon lämnar en hinna i hårt vatten, men Colorwow sköljs ur helt och hållet.

Det enda lilla minuset är att schampot kan vara något uttorkande. Detta är dock en mindre detalj som lätt kan åtgärdas med en bra balsam eller hårinpackning. Om du har färgat hår och letar efter ett schampo som bevarar färgen samtidigt som det rengör effektivt, är Colorwow Security Shampoo definitivt värt investeringen.

kundrecension

“Blev rekommenderad av min frisör pga blekt, slitet och förstört hår och den har inte bara hjälp mot det (asså next lever hjälpt mot det, redan efter första tvätten kändes håret bättre) men det är också det enda shampot jag har haft som helt tvättas bort när man duschar i städer med hårt vatten. Lämnar inte håret snustort pga rester. Dyr, men helt värt det.”

Hårtyp: Alla Storlek: 250 ml Cruelty-Free: Ja


Näst Bäst i Test Schampo För Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Bra reperationsförmåga och hantera skadat hår
 • Effektiv formula
 • Ger en mycket bra hanterbarhet och fuktnivå efter användning
 • Löddrar väl

Nackdelar

 • Fungerar bäst med andra hårvårdsprodukter från Olaplex
 • Inte den bästa återfuktningsförmågan

Recension

Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo är en stark konkurrent på marknaden för schampon för färgat hår. Det första som slår mig är dess reperationsförmåga. Som någon som har granskat många schampon med fokus på skadat och färgat hår, kan jag säga att Olaplex No.4 verkligen levererar på detta område. Dess effektiva formula arbetar för att reparera och stärka hårstråna, vilket gör det till ett utmärkt val för de med färgbehandlat eller skadat hår.

Användarvänligheten är också en stark punkt, även om den inte når upp till samma nivå som vissa andra produkter jag har testat. Schampot löddrar väl, vilket gör det enkelt att fördela genom håret. Det är dock värt att notera att Olaplex No.4 fungerar bäst när det används i kombination med andra produkter från Olaplex, vilket kan vara en nackdel för de som inte vill investera i hela serien.

När det gäller återfuktning har Olaplex No.4 en del att önska. Medan det ger en bra fuktnivå och hanterbarhet efter användning, har jag märkt att det inte är lika effektivt på detta område som vissa andra schampon jag har recenserat, som Colorwow Security Shampoo. Om du har mycket torrt hår kan det vara klokt att komplettera med en intensiv hårinpackning eller balsam.

kundrecension

“Har aldrig varit med om ett så drygt schampo(och då har jag testat mååånga). Kändes fantastisk bra och ska bli spännande att använda under en lång period. Älskar olaplex och körde såklart no.3 innan och no.5 efteråt.”

Hårtyp: Tunt, platt, skadat, färgat Storlek: 250 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Budget Schampo För Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Riktigt god doft
 • Hjälper att återuppliva hårfärgen
 • Silikonfritt
 • Mycket prisvärt

Nackdelar

 • Inte särskilt återfuktande

Recension

Love Beauty & Planet Muru Muru Butter & Rose Blooming Shampoo är en pärla för de som söker ett budgetvänligt alternativ för färgat hår. Det första som slår mig är den utsökta doften av ros, som inte bara är behaglig utan också kvarstår i håret efter tvätt. Som en erfaren recensent av hårvårdsprodukter, uppskattar jag verkligen när ett schampo kan kombinera effektivitet med sensorisk njutning.

Användarvänligheten är en annan stark punkt. Schampot är lätt att applicera och skölja ur, och det behövs inte mycket produkt för att uppnå önskat resultat. Detta gör det till ett utmärkt val för alla hårtyper, och särskilt för de som inte vill spendera en förmögenhet på hårvård. Det faktum att det är silikonfritt och cruelty-free är också en stor bonus.

Det enda området där detta schampo faller kort är återfuktning. Trots sin förmåga att återuppliva hårfärgen, lämnar det håret något torrt. Detta är inte en deal-breaker, men om du har särskilt torrt eller skadat hår, kan du behöva komplettera med en återfuktande balsam eller hårinpackning.

kundrecension

“Med en svag doft av ros lämnar detta schampo mitt hår mjukt och härligt samtidigt som det inte innehåller en massa konstigheter. Endast en liten mängd behövs ( har medellångt, tjockt hår ).”

Hårtyp: Alla Storlek: 400 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Schampo För Torrt Och Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.2/5

Totalt: 4.4/5

Fördelar

 • Bra mot torrt och frissigt hår
 • Återfuktande formula
 • Ger håret en glansig finish

Nackdelar

 • Kan vara lite svårt att få att få det att löddra

Recension

R+Co Gemstone Color Shampoo är en standout-produkt för de med torrt och färgat hår. Det första som imponerar är dess återfuktande formula. Som en långvarig expert inom hårvård kan jag bekräfta att detta schampo inte bara pratar om återfuktning, det levererar. Efter användning känns håret märkbart mjukare och mindre frissigt, vilket är en sällsynt egenskap i schampon för färgat hår.

Användarvänligheten är överlag bra, men det finns en liten hake: schampot löddrar inte så mycket som man skulle förvänta sig. Detta är inte nödvändigtvis en nackdel, eftersom lödder inte alltid är en indikator på rengöringseffektivitet. Men det kan kräva en justering i hur du applicerar produkten för att säkerställa att den fördelas jämnt genom håret.

En annan fördel som inte bör förbises är den glansiga finishen som detta schampo ger. Det är inte ofta man stöter på ett schampo som både återfuktar och ger en sådan lyster till håret. Om du har torrt och färgat hår och söker en produkt som adresserar båda dessa behov, är R+Co Gemstone Color Shampoo ett starkt alternativ att överväga.

kundrecension

“Schampot verkar verkligen komma överens med mitt hår. Denna produkt lämnar mitt hår friskt och fylligt. Jag använder det tillsammans med balsamet. Jag har inte provat andra produkter men den här verkar fungera bäst på mitt hår.”

Hårtyp: Alla Storlek: 241 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Schampo För Lockigt Och Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.4/5

Lätt Att Använda: 4.4/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Definierar och framhäver lockigt hår på ett fint sätt
 • Ger mer volym och densitet på håret utan att tynga ner det
 • Dryg formula som räcker länge

Nackdelar

 • De med torrare hår kan behöva ett alternativ med bättre återfuktande egenskaper

Recension

Briogeo Curl Charisma Hydrating Shampoo är en dröm för de med lockigt och färgat hår. En av de mest imponerande aspekterna är dess förmåga att definiera och framhäva lockar utan att tynga ner dem. Som någon med djupgående kunskap om lockiga hårtyper, kan jag intyga att det är en sällsynt balansgång att hitta en produkt som både ger volym och definition.

Användarvänligheten är också en stark punkt för detta schampo. Det har en dryg formula, vilket betyder att en liten mängd går långt. Detta är särskilt värdefullt för de med tjockare, mer tätt lockigt hår som ofta behöver mer produkt. Det är också lätt att skölja ur, vilket minimerar risken för produktuppbyggnad som kan dämpa lockarnas naturliga lyster.

Det enda området där Briogeo Curl Charisma kan förbättras är återfuktning. För de med torrare lockar kan det vara nödvändigt att komplettera med en intensiv balsam eller olja. Men om du letar efter ett schampo som kan lyfta fram det bästa i ditt lockiga, färgade hår, är detta en produkt som definitivt bör vara på din radar.

kundrecension

“Återfuktande, lugnande och hjälper lockarna att komma fram. Särskilt gillar jag att det är naturliga ingredienser och inget som tynger ner eller täpper till håret! Använder schampoo + balsam och Moroccan oil vid behov, och en borste med svinhår+piggar från Björn Axén. Mitt hår har aldrig varit finare eller friskare! Dessutom mild och god doft. Är såld!”

Hårtyp: Lockigt, vågigt, krulligt Storlek: 300 ml Cruelty-Free: Ja


Bästa Schampo För Tjockt Och Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.4/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Fungerar bra för att få ett fylligare hår för nästan alla hårtyper
 • Rengör bra utan att torka ut håret
 • Löddrar bra
 • Dryg formula som räcker länge

Nackdelar

 • Inte särskilt bra för de med afrohår eller väldigt fettigt hår

Recension

Quai Thick Hair Shampoo är en utmärkt lösning för de med tjockt och färgat hår. En av dess styrkor är dess förmåga att rengöra effektivt utan att torka ut håret. Som en expert inom hårvård har jag stött på många schampon som antingen rengör för mycket till den grad att de torkar ut håret, eller inte rengör tillräckligt. Detta schampo finner en utmärkt balans.

Användarvänligheten är också imponerande. Schampot löddrar bra, vilket gör det enkelt att fördela genom tjockt hår. Dess dryga formula innebär också att du inte behöver använda mycket produkt för att uppnå önskade resultat. Detta är särskilt värdefullt för de med tjockt hår, som ofta behöver mer produkt än de med tunnare hårtyper.

Det finns dock en begränsning: schampot är inte särskilt bra för de med afrohår eller extremt fettigt hår. Detta är viktigt att notera om du faller inom dessa kategorier. Men om du har tjockt, färgat hår och letar efter ett schampo som kan ge fyllighet och effektiv rengöring utan att torka ut, är Quai Thick Hair Shampoo ett starkt alternativ.

kundrecension

“Jättenöjd med detta tillsammans med balsamet. Blev rekommenderad detta av kundservicen och är hur nöjd som helst! Löddrar lagom och rengör efter direkt efter första schamponeringen, behövs inte dubbelschamponering alls. Har tunna men mycket hårstrån så även fast det är för tjockt hår så funkar det jättebra!”

Hårtyp: Tjockt, lockigt, färgat Storlek: 300 ml Curelty Free: Ja


Bästa Schampo För Skadat Och Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.3/5

Effektivitet4.3/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.4/5

Fördelar

 • Gör håret mjukt och lent
 • Innehåller inga silikoner eller sulafater
 • Bra för torrt och skadat hår
 • Dryg formula

Nackdelar

 • Kan bidra till lite tovigt hår över tid

Recension

Living Proof Restore Shampoo är en gåva till de med skadat och färgat hår. Det som särskilt imponerar är dess förmåga att göra håret mjukt och lent utan användning av silikoner eller sulfater. I min erfarenhet är det en sällsynt bedrift att hitta ett schampo som kan återställa hårets kvalitet utan dessa vanliga ingredienser.

Användarvänligheten är också en höjdpunkt. Schampot har en dryg formula, vilket innebär att en liten mängd räcker långt. Detta är särskilt värdefullt för de som inte vill slösa produkt, och det gör också schampot kostnadseffektivt på lång sikt. Det är lätt att applicera och skölja ur, vilket gör det till en bekväm del av din dagliga hårvårdsrutin.

Det finns dock en liten nackdel att vara medveten om: schampot kan göra håret något tovigt över tid. Detta är inte en deal-breaker, men om du har särskilt långt eller trassligt hår, kan du behöva komplettera med en detangling-produkt eller balsam. Sammantaget, om du har skadat och färgat hår och letar efter en produkt som kan återställa dess kvalitet, är Living Proof Restore Shampoo ett starkt val.

kundrecension

“5 stjärnor för ett utmärkt schampo och balsam. Från att ha haft platt, slickat hår längts ansiktet har jag efter att använt dessa två produkter fått ett livfullt hår som ser friskt ut och det känns friskt hela tiden.”

Hårtyp: Alla Storlek: 236 ml Curelty Free: Ja


Bästa Schampo För Blont Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.2/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.4/5

Fördelar

 • Återupplivar och färgbevarar blonderat hår
 • Ger en glansig finish
 • Vegansk och cruelty free produktion

Nackdelar

 • Luktar ganska starkt

Recension

Amika Bust Your Brass Cool Blonde Shampoo är en stjärnprodukt för de med blont, färgat hår. En av dess mest framstående egenskaper är dess förmåga att återuppliva och bevara blonderade nyanser. Som en expert inom hårvård vet jag hur svårt det kan vara att hitta ett schampo som effektivt bevarar den blonda färgen utan att skapa oönskade toner.

Användarvänligheten är också en stark punkt för denna produkt. Det är lätt att applicera och skölja ur, och det ger en glansig finish som många kommer att uppskatta. Det faktum att det är både veganskt och cruelty-free gör det också till ett etiskt val för de som värderar detta i sina skönhetsprodukter.

Det finns dock en liten nackdel: schampot har en ganska stark doft. Även om doften kan vara behaglig för vissa, kan den vara överväldigande för andra. Detta är särskilt relevant om du är känslig för starka dofter eller har en känslig hårbotten. Men om du kan komma förbi doften, är Amika Bust Your Brass Cool Blonde Shampoo ett utmärkt val för att bevara och förbättra ditt blonda, färgade hår.

kundrecension

“Äntligen ett schampo och balsam som inte lämnar en grön hinna efter sig. Det doftar magiskt, håret blir super lent och håret känns så välmående efter. Att de också är super för min känsla hårbotten ger detta ett toppenbetyg!”

Hårtyp: Alla Storlek: 236 ml Curelty Free: Ja


Schampo För Färgat Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper schampo för färgat hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Ingredienser

När det kommer till att välja det rätta schampot för färgat hår, är ingredienslistan en kritisk faktor att granska. Sulfater och parabener, som ofta finns i konventionella schampon, kan vara skadliga för färgat hår. Sulfater är rengöringsmedel som effektivt tar bort olja och smuts, men de kan också strippa håret på dess naturliga oljor och färgpigment. Detta kan leda till att din färg snabbt bleknar och att ditt hår blir torrt och sprött.

Parabener, å andra sidan, används som konserveringsmedel i många skönhetsprodukter. Även om de förlänger produktens hållbarhet, kan de också störa hårets naturliga balans och bidra till färgförlust. Som någon som har testat och utvärderat en mängd schampon för färgat hår, kan jag säga att produkter utan dessa ingredienser ofta ger bättre långsiktiga resultat.

För att skydda din färginvestering, leta efter schampon som är märkta som "sulfatfria" och "parabenfria". Dessa produkter innehåller ofta mildare rengöringsmedel och naturliga konserveringsmedel som inte bara bevarar färgen utan också bidrar till hårets övergripande hälsa. Det är en enkel förändring som kan göra en stor skillnad i hur din färg ser ut och håller över tid.

Färgbevarande Egenskaper

När du har investerat tid och pengar i att färga ditt hår, är det viktigt att välja ett schampo som aktivt arbetar för att bevara och förstärka den färg du har valt. Schampon med färgbevarande egenskaper är formulerade med speciella ingredienser som hjälper till att försegla färgen inuti hårstrået. Detta är inte bara en marknadsföringsknep; det är vetenskapligt bevisat att vissa ingredienser kan förlänga livslängden på din färgbehandling.

Som en erfaren recensent av hårvårdsprodukter har jag märkt att schampon med färgbevarande egenskaper ofta innehåller antioxidanter som vitamin C och E. Dessa komponenter bekämpar fria radikaler som kan bryta ner färgmolekylerna i ditt hår. De kan också innehålla oljor som argan eller jojoba, som hjälper till att försegla färgen och ge extra näring till håret.

Det är också viktigt att notera att inte alla schampon med färgbevarande påståenden är skapade lika. Vissa är mer effektiva än andra, och det är där din forskning och eventuellt mina tidigare recensioner kan komma till nytta. Leta efter produkter som har goda recensioner, helst från personer som har en liknande hårtextur och färg som du. Detta kommer att ge dig en bättre chans att hitta ett schampo som verkligen lever upp till sina färgbevarande påståenden.

Återfruktning

Färgat hår har en tendens att förlora sin naturliga fuktighet, vilket gör det mer mottagligt för torrhet och skador. Därför är det avgörande att välja ett schampo som inte bara rengör, utan också återfuktar håret effektivt. Återfuktande schampon innehåller ofta ingredienser som hyaluronsyra, glycerin eller naturliga oljor som kokos och argan. Dessa komponenter fungerar som fuktighetsbevarande medel, vilket betyder att de hjälper till att låsa in fukt och förhindra att den försvinner.

I mina tidigare recensioner har jag ofta lyft fram vikten av att matcha schampot med din specifika hårtyp och behov. Om ditt färgade hår också är lockigt eller vågigt, kan det vara extra mottagligt för uttorkning. I sådana fall kan ett schampo med extra återfuktande egenskaper vara ännu mer fördelaktigt.

Det är också viktigt att notera att återfuktning inte bara handlar om att förhindra torrhet; det kan också bidra till att bevara färgens livslängd och lyster. När håret är väl återfuktat, ser färgen mer levande och rik ut. Därför bör du leta efter schampon som uttryckligen anger att de är återfuktande och lämpliga för färgat hår. Detta kommer att säkerställa att du får de dubbla fördelarna av en produkt som både bevarar din färg och håller ditt hår friskt och återfuktat.

Hårtyp

Att välja ett schampo som är anpassat för din specifika hårtyp är en grundläggande del av att ta hand om färgat hår. Detta kan verka som en självklarhet, men det är förvånande hur många personer som ignorerar detta steg och sedan undrar varför deras hår inte ser eller känns som de förväntar sig. Om du har lockigt hår, till exempel, kommer du att dra nytta av ett schampo som är utformat för att hantera lockarnas unika behov, som att definiera lockar och bekämpa frizz.

I mina tidigare recensioner har jag ofta betonat vikten av att förstå din hårtyp innan du gör ett köp. Detta är särskilt viktigt för färgat hår, eftersom fel typ av schampo kan snabbt bleka färgen eller göra håret torrt och skört. Om du har tjockt hår, kan du behöva ett schampo som är mer närande, medan tunnare hårtyper kan behöva en lättare formula för att inte tyngas ner.

Det är också en god idé att konsultera med din frisör, som kan ge professionell vägledning baserad på din hårtyp och dess specifika behov. Detta kan vara särskilt användbart om du har blandade egenskaper, som till exempel färgat men också naturligt lockigt eller vågigt hår. Genom att välja ett schampo som är skräddarsytt för din hårtyp, kommer du inte bara att förbättra hårets hälsa, men också dess utseende, inklusive hur väl din färg håller sig levande och fräsch.

Cruelty Free & Vegansk Produktion

Om du värderar etiska aspekter i ditt val av skönhetsprodukter, är det viktigt att leta efter schampon som är märkta som cruelty-free eller veganska. Cruelty-free innebär att produkten inte har testats på djur i något skede av dess utveckling. Detta är en viktig faktor för många konsumenter som vill vara säkra på att deras val inte bidrar till djurplågeri.

Veganska produkter går ett steg längre genom att inte inkludera några animaliska ingredienser överhuvudtaget. Detta kan vara särskilt relevant om du är bekymrad över användningen av animaliska biprodukter som keratin eller lanolin i ditt schampo. I mina tidigare recensioner har jag ofta påpekat att cruelty-free och veganska produkter inte nödvändigtvis kompromissar med kvalitet eller effektivitet. Många av dessa produkter innehåller högkvalitativa, naturliga ingredienser som är lika effektiva, om inte mer, än deras icke-veganska motsvarigheter.

För att verifiera en produkts etiska status, leta efter certifieringar från pålitliga organisationer som Leaping Bunny eller PETA. Dessa märkningar ger en extra nivå av försäkran om att du gör ett etiskt val. Det är också en god idé att läsa ingredienslistan och produktbeskrivningen noggrant, eftersom vissa produkter kan vara cruelty-free men inte nödvändigtvis veganska, och vice versa. Genom att göra detta extra steg i din forskning kan du göra ett mer informerat och etiskt val som ligger i linje med dina personliga värderingar.

Doft

Doft kan vara en oväntat viktig faktor när det gäller att välja det rätta schampot för ditt färgade hår. För personer som är känsliga för dofter, kan en starkt parfymerad produkt vara mer än bara obehaglig; den kan faktiskt orsaka allergiska reaktioner eller huvudvärk. Om du tillhör denna kategori, är det klokt att leta efter schampon som är märkta som "doftfria" eller "mild doft".

I mina tidigare recensioner har jag ofta påpekat att doftfria produkter inte nödvändigtvis saknar lukt helt och hållet. De innehåller helt enkelt inte tillsatta parfymer eller doftämnen. Detta kan vara en fördel om du är känslig för syntetiska dofter men inte har något emot den naturliga doften av schampots ingredienser.

Om du inte är helt avvisande mot doft men vill ha något diskret, kan schampon med milda, naturliga dofter vara ett bra alternativ. Dessa produkter använder ofta eteriska oljor för att skapa en subtil doftprofil, vilket kan vara mindre överväldigande än syntetiska parfymer.

Pris

Pris är ofta en av de första faktorerna vi tittar på när vi väljer en produkt, men det är viktigt att inte låta det vara den enda avgörande faktorn, särskilt när det gäller schampo för färgat hår. Det kan vara frestande att gå för det billigaste alternativet, men det är inte alltid det mest kostnadseffektiva valet på lång sikt. Billiga schampon kan innehålla lägre kvalitet på ingredienser, vilket kan leda till snabbare färgförlust eller till och med skada på håret.

I mina tidigare recensioner har jag ofta framhävt att högre pris inte nödvändigtvis garanterar bättre kvalitet, men det kan ofta vara en indikator på att produkten innehåller högkvalitativa, effektiva ingredienser. Det kan också betyda att produkten är mer koncentrerad och därmed varar längre, vilket faktiskt kan göra den mer kostnadseffektiv över tid.

Vanliga Frågor Om Schampo För Färgat Hår

Vilket är det bästa schampot för färgat hår?

Det bästa schampot för färgat hår är enligt vårt test Colorwow Security Shampoo.

Kan jag använda vanligt schampo på färgat hår?

Vanligt schampo kan vara för hårt på färgat hår och kan snabba på färgförlusten. Det är bäst att använda schampo som är speciellt framtaget för färgat hår.

Hur ofta bör jag tvätta mitt färgade hår?

För att bevara färgen längre, rekommenderas det att tvätta håret 2-3 gånger i veckan. Överdriven tvätt kan leda till snabbare färgförlust.

Kan schampo för färgat hår ta bort gröna toner från blont hår?

Vissa schampon för färgat hår är speciellt formulerade för att neutralisera oönskade toner i blont hår. Leta efter produkter som är märkta som "lila schampo" eller "tonande schampo" för detta ändamål.

Hur kan jag förlänga livslängden på min hårfärg?

Förutom att använda schampo för färgat hår, undvik att utsätta håret för starkt solljus och klorerat vatten, som kan bleka färgen. Använd också en färgbevarande behandling mellan färgningar för bästa resultat.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa schampon för färgat hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg