Bästa Lockkräm (Curl Cream) (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-lockkram-bast-i-test

Denna guide är skapad för dig som vill framhäva dina naturliga lockar med den bästa curl cream på marknaden.

Lockigt hår kan vara svårt att hantera och ofta känns torrt eller frissigt. En bra curl cream är lösningen för att ge dina lockar definition och fukt.

Som en expert inom skönhetsprodukter har jag testat en rad curl creams. Jag har sorterat ut de som verkligen levererar på sina löften.

Läs vidare för att upptäcka hur du kan transformera ditt hår med rätt curl cream.

Bästa Lockkräm (Curl Cream):

Bäst i Test Lockkräm (Curl Cream)

Näst Bäst i Test Lockkräm (Curl Cream)

Bästa Curl Cream För Tjockt Hår

Bästa Budget Curl Cream

Bästa Curl Cream För Torrt Hår

Bästa Curl Cream För Skadat Hår

Bäst i Test Lockkräm (Curl Cream)

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.9/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Reparerar, stärker och skyddar håret bättre än någon annan hårinpackning vi testat
 • Fungerar bra för alla hårtyper och även på färgat hår
 • Resulterar i ett fräscht, glansigt hår med len känsla

Nackdelar

 • Dyrt alternativ

Recension

Lanza Healing Curls Defining Creme är inte bara en produkt; det är en upplevelse. Från det ögonblick du kramar ut den silkeslena krämen i handflatan, känner du att detta är en produkt av hög kvalitet. Den har en lätt, nästan moussig konsistens som är enkel att applicera. Det som imponerade på mig mest var hur krämen genast smälter in i håret utan att lämna någon oljig eller klibbig känsla, vilket är vanligt med mindre effektiva produkter.

Effektiviteten är där Lanza verkligen briljerar. Med en lång karriär inom skönhetsindustrin har jag stött på många "hit or miss" produkter. Detta är definitivt en träff. Efter en enda användning ser man en märkbar förbättring i lockdefinition och glans. Det verkar som att krämen fungerar på ett djupare nivå för att reparera och stärka håret, inte bara maskera problem. Detta är särskilt värdefullt för de med färgat hår, vilket ofta är mer benäget för skada och torrhet.

Den enda nackdelen är priset, men kvaliteten och effekten rättfärdigar det. Om du är beredd att investera i ditt hår, är detta den curl cream du har väntat på. Det är inte bara en snabb lösning; det är en långsiktig investering i ditt hår som du inte kommer att ångra.

kundrecension

“Jag brukade använda geler för mina lockar, men det skulle få dem att känna sig styva och halmliknande, men då bestämde jag mig för att prova detta och det är ärligt talat B.Ä.S.T. Det gör mitt hår silkesmjukt och definierar det på ett riktigt smickrande sätt. Hoppas detta hjälper några av mina lockiga huvud peeps:)”

Hårtyp: Alla Storlek: 125 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Lockkräm (Curl Cream)

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Premiumkänsla som lämnar håret fint och lent efter användning
 • Hanterar och tämjer lockigt, krulligt och vågigt hår extremt bra
 • Fungerar bra mot frissigt hår

Nackdelar

 • Dyr

Recension

Davines Essential Haircare Love Curl Cream är en lyxig upplevelse redan från första användningen. Den har en rik konsistens och en premiumkänsla som du sällan stöter på i andra produkter. Jag har skrivit om många curl creams, men den här skiljer sig ut genom att den verkligen förändrar hårets textur till något mjukt och hanterbart. Produkten glider lätt genom håret, och trots sin rika konsistens, känns den aldrig tung eller fet.

Effektiviteten är oumbärlig. I mina år av erfarenhet har jag sällan kommit över en produkt som så effektivt hanterar en rad hårtyper, från lockigt till vågigt. Love Curl Cream gör en utmärkt jobb med att tämja friss, vilket ofta är ett gissel för oss med lockigt hår. Den kompletterar andra produkter väl, vilket användarrecensionen också påpekar. Lite går verkligen långt, och resultatet är enastående lockdefinition och en len känsla som varar.

Den enda haken är priset. Även om den är dyr, är det en investering i ditt hår som du inte kommer att ångra. Men var försiktig med mängden du använder. Produkten kan torka ut lite krispig om den inte fördelas jämnt genom fuktigt hår. Det är en liten inlärningskurva, men när du har den rätt, kommer du att älska resultaten.

kundrecension

“Gillar denna produkt men jag måste använda den med en annan krämig, konditionerande leave-in. Lite räcker långt med den här, konsistensen är något hal och sprids mycket effektivt genom håret. Om du inte är försiktig kan den torka lite krispig så var noga med att sprida den lätt och jämnt genom fuktigt hår. Överlag, bra produkt och jag rekommenderar för lockigt hår.”

Hårtyp: Alla Storlek: 150 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Curl Cream För Tjockt Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Rik på stärkande och reparerande ingredienser
 • Fungerar extremt bra i fuktiga förhållanden
 • Tynger inte ner håret

Nackdelar

 • Innehåller alkohol

Recension

Amika Defining Cream är som en magisk pott för tjockt, lockigt hår. En av de stora utmaningarna med tjocka hårtyper är att de ofta behöver intensiv vård utan att bli nedtyngda. Jag har personligen experimenterat med många produkter som lovar detta, men Amika levererar. Krämen har en balanserad konsistens som inte bara är lätt att arbeta med, utan också förblir lätt i håret. Den lägger sig som en osynlig mantel snarare än en tung beläggning.

Effektiviteten i fuktiga förhållanden är en game-changer. Det är inte ovanligt att lockiga hårtyper blir frissiga i fuktigt klimat, något jag har kämpat med genom åren. Amika Defining Cream klarar av detta galant, och det är särskilt imponerande hur den lyckas hålla håret intakt utan att använda silikoner eller andra tunga ämnen. Detta är sannolikt tack vare dess rika blandning av stärkande och reparerande ingredienser.

Den enda potentiella nackdelen är innehållet av alkohol. För vissa kan det vara en avskräckande faktor, särskilt om du har känslig hårbotten eller är särskilt känslig för uttorkning. Men i det här fallet tycker jag att fördelarna klart överväger nackdelarna. Det är inte ofta man hittar en produkt som fungerar lika bra på tjockt hår som på medeltjockt, och som gör det utan att tynga ner.

kundrecension

Allvarligt talat. Jag skulle kunna ha vackert lockigt hår ... om jag bara kunde hitta rätt produkt. Vid en ålder av "alldeles för gammal" har jag ÄNTLIGEN hittat den! Något jag bara kan köra genom håret efter tvätt och det ser ut som om det faktiskt har blivit stylat! Otroligt 🙌🏻 Dessutom gör nästan allt jag använder att mitt hår känns klibbigt och nedtyngt. Efter att ha använt denna produkt är mitt hår lätt som en fjäder, mjukare än det någonsin har varit och faktiskt "studsigt" lol. Lockarna är definierade och inget friss! Jag skriver aldrig recensioner, och jag tror sällan på dem eftersom jag alltid blir besviken när jag provar en ny produkt. Detta är definitivt undantaget. Min 24-åriga systerdotter testade den och hon är besatt!”

Hårtyp: Medeltjockt, tjockt, lockigt, vågigt, krulligt Storlek: 200 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Budget Curl Cream

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.4/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Fuktgivande formula som gör håret mjukt
 • Multifunktionell användning med Leave-in teknologi som fuktsätter håret
 • Behandlar även friss bra

Nackdelar

 • Stark doft

Recension

Moroccanoil Curl Defining Cream är som en fräsch fläkt i en marknad full av överprissatta produkter. Genast märker du att konsistensen är något tjockare än många andra curl creams, vilket faktiskt är en fördel. Den fuktgivande formulan gör att produkten smidigt glider genom håret, och du behöver inte använda mycket för att se resultat. För dem som är trötta på produkter som gör håret klibbigt, är detta en välkommen förändring.

Denna produkt briljerar med sin multifunktionella användning. Den fungerar inte bara som en stylingsprodukt, utan har också en inbyggd leave-in teknologi som fuktsätter håret. I min karriär har jag inte stött på många produkter som klarar av att kombinera dessa funktioner så effektivt. Det gör den idealisk för de dagar då du inte har tid för en fullständig hårbehandling men ändå vill ha lockar som ser ut och känns fantastiska.

Den starka doften kan vara en nackdel för vissa, och det är värt att nämna. Men om du är som mig och faktiskt gillar när ditt hår doftar gott, kommer detta inte att vara ett problem. Det andra att notera är hur väl den hanterar friss, vilket är en viktig faktor för många med lockigt hår. Även i fuktiga klimat presterar den utmärkt, något som är sällsynt bland budgetalternativ.

kundrecension

Jag beställde den här eftersom jag behövde något bättre för mina naturliga lockar. Jag var så trött på alla mousser, geler och spray och hur klibbigt mitt hår kändes efter alla produkter - utan att få bra resultat. Denna Moraccanoil Curl Defining Cream är fantastisk! Jag applicerade i fuktigt hår, gjorde en liten handskrapning och lät det torka. Jag drog fingrarna lätt genom när det var torrt för att faktiskt lossa några av lockarna! Mitt hår är mjukt, inte klibbigt alls, inte nedvägt och har hållit i 8 timmar nu! Jag bor i ett fuktig klimat och när jag gick ut i regnet återaktiverade den faktiskt produkten för att släta ut den lilla frizz som fanns - så den är stark utan att vara tung !!! Jag har definitivt hittat hårprodukten i mina drömmar!!! Jag har redan kastat ut allt annat skräp jag brukade använda! Det luktar så bra också. Kunde inte ha varit lättare att använda!”

Hårtyp: Alla Storlek: 200 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Curl Cream För Torrt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.4/5

Totalt: 4.5/5

Fördelar

 • Hanterar lockar mycket bra
 • Även fuktgivande som är mild mot hårbotten
 • Bra flaska som är tätt förseglad

Nackdelar

 • Stark doft

Recension

Biogeo Curl Charisma är en riktig stjärna när det kommer till att hantera torrt och skadat hår. Med en känsla som direkt ger en hydratiserande effekt, är denna curl cream inte bara en stylingprodukt, utan en verklig behandling för håret. Det är en sällsynt egenskap som jag har letat efter i många produkter genom åren. Den lätta konsistensen gör den lätt att applicera och sprida jämnt över håret, vilket är extra viktigt för de med torra lockar.

Det mest imponerande med denna produkt är dess fuktgivande kapabiliteter. Torrt hår kräver en balans mellan fukt och styling, och Biogeo Curl Charisma lyckas med detta. Den är mild mot hårbotten, vilket är en bonus för dem som har känslig eller irriterad hårbotten. Flaskdesignen är också värd att nämna; den är tätt förseglad, vilket förhindrar spill och försäkrar att produkten håller sig fräsch längre.

Om det finns en nackdel att tala om, så är det doften. Den är ganska stark och kan vara en deal-breaker för vissa. Men det är en liten kompromiss för den överlägsna kvaliteten du får. Det är också värt att notera att produkten kan ge en "papprig" känsla när den torkar, men detta är lätt att luckra upp. Om du har torrt, lockigt hår och letar efter en produkt som kan göra underverk, borde du definitivt ge denna en chans.

kundrecension

“En av de bästa geléerna för lockigt hår i sin prisklass. Håller fukt och orsakar inte kliande hårbotten eller orenheter i ansiktet. Håller ca 4 dagar på mig (3C) och räcker att jag snyggar till håret i nacken när jag sovit med pineapple/ hög tofs. Mild doft som alla Briogeo-produkter men föredrar curl-serien som jag upplever som mer blommig och inte så fruktig, söt som de andra. Kan ge en papprig känsla när det självtorkar som dock är lätt att luckra upp. Har testat att kombinera med olika curl cremes och har funkat med alla andra märken för mig.

Hårtyp: Torrt, skadat, Lockigt, vågigt, krulligt Storlek: 162 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Curl Cream För Skadat Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.9/5

Lätt Att Använda: 4.3/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Mycket återfuktande som reparerar och stärker skadat hår
 • Doftar gott
 • Dryg formula, behöver bara lite för att få bra effekt

Nackdelar

 • Lätt att ta för mycket produkt

Recension

Shea Moisture Curl Enhancing Smoothe är en gudagåva för skadat hår. Med en känsla som kan beskrivas som lyxigt rik, vet du direkt att du har en produkt som tar hand om ditt hår på djupet. En av de saker jag har lärt mig under min tid som expert inom hårvård är att skadat hår kräver specifik behandling, och denna curl cream levererar med sina återfuktande egenskaper.

Effektiviteten är oslagbar. Det är inte bara en produkt som stylar dina lockar; den reparerar och stärker dem också. Detta är särskilt viktigt för de med torrt, frissigt eller skadat hår som söker en produkt som gör mer än bara ge temporär styling. Doften är också en fördel, den är behaglig utan att vara överväldigande, vilket är en fin touch.

En potentiell fallgrop är hur dryg produkten är. Det är lätt att ta för mycket och därmed riskera att göra håret för tungt eller oljigt. Detta är dock mer av en användarutmaning än en faktisk nackdel med produkten. Med lite övning kommer du snart att kunna dosera den perfekt för ditt hår. Om du har skadat hår och letar efter en curl cream som verkligen tar hand om dina lockar, behöver du inte leta längre.

kundrecension

“Jag älskade den här hårkrämen, den förbättrar mitt hår med naturliga lockar plus att den luktar så gott! Flaskan räcker väldigt länge, jag rekommenderar den verkligen.”

Hårtyp: Torrt, skadat, frissigt, Lockigt, vågigt, krulligt Storlek: 326 ml Cruelty Free: Ja


Vad Är En Lockkräm

Lockkräm, eller curl cream, är en stylingprodukt särskilt utformad för att definiera och förbättra lockigt eller vågigt hår. Den är ofta rik på återfuktande ingredienser som oljor och fetter, vilka hjälper till att ge håret näring och minska friss.

Användning av lockkräm kan vara särskilt fördelaktigt i flera situationer. För det första är den utmärkt för personer med naturligt lockigt eller vågigt hår som vill förbättra sina lockars definition och spänst. För det andra är den också bra för de med torrt eller skadat hår, eftersom många lockkrämer innehåller ingredienser som reparerar och stärker håret. Slutligen kan den vara användbar för att tämja friss i fuktiga klimat eller under de dagar då håret bara inte vill samarbeta.

Lockkräm är inte bara en "quick fix" utan kan också fungera som en långsiktig investering i ditt hårs hälsa. Den kan användas ensam för en naturlig look eller tillsammans med andra stylingprodukter för en mer definierad finish.

Lockkräm - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper curl cream kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Hårtyp är en avgörande faktor när du väljer en lockkräm. Inte alla lockkrämer är skapade lika, och det som fungerar för en person kanske inte är lika effektivt för en annan. Varje hårtextur har sina unika behov, och det är viktigt att välja en produkt som är specialanpassad för just din hårtyp.

Det finns produkter som är specifikt utformade för lockigt hår, medan andra passar bättre för vågigt eller rakt hår. Om ditt hår är torrt och skadat, bör du leta efter lockkrämer som innehåller närande och reparerande ingredienser.

Detta påminner om Shea Moisture Curl Enhancing Smoothe, en produkt jag tidigare har recenserat, som är mycket återfuktande och utmärkt för torrt och skadat hår. Läs etiketter och produktbeskrivningar noggrant, och om möjligt, sök professionell rådgivning för att matcha rätt produkt med din specifika hårtextur.

Ingredienser

När det gäller ingredienser i lockkräm, är det kritiskt att göra en djupdykning i det finstilta. Ingredienslistan kan avslöja mycket om en produkts potentiella effektivitet och hur den kommer att interagera med ditt hår. Naturliga oljor som arganolja eller kokosolja är ofta tecken på en högkvalitativ produkt. Dessa oljor är kända för sina fuktgivande och närande egenskaper, något jag har sett i produkter som Biogeo Curl Charisma, som är speciellt formulerad för torrt hår.

Å andra sidan bör du vara försiktig med produkter som innehåller alkohol och sulfater. Dessa ämnen kan strippa håret på dess naturliga oljor, vilket leder till uttorkning och potentiell skada. Detta är en viktig punkt att notera, särskilt om du redan har torrt eller skadat hår. Många högkvalitativa lockkrämer är nu sulfat- och alkoholfria, vilket är en trend som verkligen kan göra en skillnad i din hårvårdsrutin.

Effektivitet

Effektivitet är en nyckelfaktor i valet av en bra lockkräm. En produkt kan ha alla de rätta ingredienserna och ändå inte leverera de resultat du önskar. Det är där recensioner och professionell rådgivning kommer in i bilden. De kan ge dig en verklig inblick i hur produkten presterar i praktiken. En effektiv lockkräm ska kunna definiera dina lockar, ge dem form och hålla dem på plats. Men det ska göras utan att ge dem en krispig eller tung känsla, något jag har observerat i produkter som Davines Essential Haircare Love Curl Cream.

Det är också viktigt att notera hur produkten interagerar med andra produkter du använder, eller hur den står upp under olika klimatförhållanden. En produkt som fungerar i ett torrt klimat kanske inte ger samma resultat i en fuktig miljö. Läs recensioner från personer med liknande hårtyp och klimatförhållanden för att få en mer exakt bild av produktens effektivitet. Om möjligt, överväg att konsultera en hårvårdsexpert för att få personlig, professionell insikt.

Användarvänlighet

Användarvänlighet kan inte överskattas när det gäller lockkräm. En välutformad produkt bör vara enkel att applicera, snabbt absorberas av håret och inte kräva någon komplicerad efterbehandling. Detta är särskilt viktigt för dem med en hektisk livsstil som behöver en effektiv men snabb stylingrutin. En produkt som snabbt går in i håret, som Amika Defining Cream, minimerar också risken för att du får produktrester i håret, vilket kan göra det klibbigt eller oljigt.

Tillgängligheten av en pumpflaska eller en lättanvänd tub kan också göra en stor skillnad. Det gör det lättare att dosera rätt mängd produkt, vilket i sin tur förhindrar slöseri och garanterar bättre resultat. Tänk också på om produkten är lätt att fördela genom håret, vilket gör det enklare att uppnå jämn täckning och därmed mer definierade och naturliga lockar.

Cruelty-Free

För de som prioriterar djurvälfärd i sina köpbeslut, är det avgörande att leta efter lockkrämer som är cruelty-free. En cruelty-free certifiering innebär att produkten och dess ingredienser inte har testats på djur, vilket gör den etiskt mer godtagbar för många konsumenter. Det är en trend som blir allt mer framträdande i skönhetsindustrin, och det är något jag har noterat i flera av de produkter jag tidigare har granskat, som Moroccanoil Curl Defining Cream.

Ofta går cruelty-free hand i hand med andra etiska certifieringar, som ekologisk eller fair trade-certifiering. Detta kan ge dig ytterligare trygghet att produkten inte bara är snäll mot djur, utan också mot miljön och de människor som är involverade i dess produktion.

Vanliga Frågor Om Curl Cream

Vilken är den bästa Curl Creamen?

Den bästa curl creamen (lockkräm) är enligt vårt test Lanza Healing Curls Defining Creme.

Vad kostar Curl Cream?

En curl cream kan kosta allt mellan 100-400 kronor.

Kan lockkräm användas på rakt hår?

Ja, lockkräm kan användas på rakt hår för att skapa en vågig look eller för att förbättra naturliga vågor. Det kan dock vara mindre effektivt på helt rakt hår jämfört med lockigt eller vågigt hår.

Hur mycket lockkräm ska jag använda?

Mängden varierar beroende på hårets längd och tjocklek. Generellt bör du börja med en liten mängd, ungefär storleken av en mynta, och arbeta dig uppåt tills du uppnår önskat resultat.

Ska jag applicera lockkräm på fuktigt eller torrt hår?

De flesta lockkrämer fungerar bäst på fuktigt eller handdukstorkat hår. Detta hjälper till att låsa in fukt och gör det lättare att forma och definiera lockarna.

Kan jag använda lockkräm med andra stylingprodukter?

Ja, lockkräm kan kombineras med andra produkter som hårspray eller gel. Det är dock viktigt att inte överanvända produkter för att undvika en klibbig eller oljig känsla.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa lockkrämen. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg