Bästa Hårolja För Tunt Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

23/02/2024

basta-harolja-tunt-har-bast-i-test

Letar du efter den perfekta håroljan för tunt hår? Du är inte ensam.

Många kämpar med att hitta produkter som ger fukt och glans, utan att tynga ner håret.

I denna guide presenterar vi toppvalen för dig med fint eller tunt hår. Från lättviktiga formuleringar till oljor rika på näringsämnen, här finns något för alla.

Läs vidare för att upptäcka din nästa favorit!

Bästa Hårolja För Tunt Hår:

Bäst i Test Hårolja För Tunt Hår

Näst Bäst i Test Hårolja För Tunt Hår

Bästa Hårolja För Tunt Och Frissigt Hår

Bästa Billiga Hårolja För Tunt Hår

Bästa Hårolja För Tjockare Hår

Bästa Glansgivande Hårolja För Tunt Hår

Bäst i Test Hårolja För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.9/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.9/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Absorberas lätt av håret utan att tynga ner
 • Återfuktar håret och gör det mjukare, mer lätthanterligt och undviker friss
 • Fungerar väldigt bra på färgbehandlat hår

Nackdelar

 • Ger inte någon volym som vissa andra håroljor kan göra

Recension

Första intrycket av Moroccanoil Light är att den är en högkvalitativ produkt ända från förpackning till konsistens. Oljan har en behaglig, lyxig doft och en silkeslen textur som är anmärkningsvärt lätt att applicera. Som någon som har testat en myriad av håroljor, är jag imponerad av hur snabbt den absorberas av håret. Det är tydligt att denna olja är framtagen för att vara effektiv utan att vara överväldigande, vilket är en sällsynt balans i hårvårdsindustrin.

När det kommer till effektiviteten, levererar Moroccanoil Light på flera fronter. Den ger intensiv fukt och mjukgör hårstråna utan att skapa en fet eller oljig känsla. Jag har särskilt märkt hur väl oljan fungerar på färgbehandlat hår, vilket ofta kräver extra kärlek. Mina lockar känns mer definierade, och det frissiga håret jag vanligtvis tampas med är som bortblåst. Men om du är ute efter volym, kan det vara värt att notera att denna olja inte riktigt levererar i det avseendet.

Användarvänlighet är en annan stark punkt. Flaskan kommer med en praktisk pump, vilket gör doseringen enkel och exakt. Detta är en viktig detalj som ofta förbises, men som gör stor skillnad i den dagliga användningen. Jag uppskattar också att produkten är cruelty-free, vilket är en allt viktigare aspekt för många konsumenter idag.

kundrecension

“Fick tips om denna produkt av en kollega och det är den bästa produkt jag köpt för mitt hår och köpte även en mini flaska för att a med på kommande resa.”

Hårtyp: Torrt, tunt, find, platt Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Hårolja För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Stimulerar hårtillväxt och reparera skadat hår
 • Väldigt dryg formula som räcker länge
 • Mycket got doft

Nackdelar

 • Vissa tycker den doftar lite starkt
 • Innehåller mycket silikoner

Recension

Davines Ol Oil är en annan stjärnspelare i håroljeuniversumet, och den tar en lite annan taktik jämfört med Moroccanoil Light. Den är inte bara enkel att använda, utan också väldigt dryg. En liten mängd går långt, vilket gör denna olja kostnadseffektiv över tid. Detta är särskilt viktigt för de som har erfarenhet av att använda håroljor och förstår det långsiktiga värdet av en produkt som räcker länge.

Effektiviteten är också något att notera. Oljan inte bara mjukgör, utan den bidrar också till att reparera skadat hår och stimulera hårtillväxt. I min tid som hårvårdsentusiast har jag sällan stött på en produkt som kan göra alla tre så effektivt. Om du har erfarenhet av skadat hår eller håravfall, kan Davines Ol Oil vara den multifunktionella lösningen du har letat efter.

En nackdel, dock, är doften. Medan den är behaglig för många, kan den vara lite för kraftfull för vissa. Det är något att beakta, särskilt om du är känslig för starka dofter. En annan punkt att nämna är innehållet av silikoner, som kan vara en avigsida för de som föredrar helt naturliga produkter. Detta skiljer sig från Moroccanoil Light, som fokuserar mer på naturliga oljor. Men om du inte har några invändningar mot silikoner, erbjuder Davines Ol Oil en komplex och effektiv behandling för ditt hår.

kundrecension

“Använt denna i 4 månader, har mer än halva flaskan kvar. Provat många håroljor men ingen är så bra som denna. Mycket dryg så låt inte priset skärmma er.”

Hårtyp: Alla Storlek: 50, 135 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårolja För Tunt Och Frissigt Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Helt viktlös olja som inte tynger ner på något sätt
 • Krävs en extremt liten mängd för att få bra resultat
 • Molekylär reparation som återställer skadat och frissigt hår
 • Långvariga resultat vid frekvent användning

Nackdelar

 • Dyraste håroljan vi testat

Recension

K18 Molecular Repair Hair Oil är inte din vanliga hårolja, och det blir tydligt redan vid första användningen. Dess molekylära reparationsteknik är banbrytande, vilket gör att den inte bara hanterar ytsymptom som frissighet, utan faktiskt återställer håret på en djupare nivå.

I mina år av att utforska hårvårdsprodukter har jag sällan stött på en hårolja som erbjuder denna nivå av reparation. Det krävs en otroligt liten mängd produkt för att uppnå märkbara resultat, vilket gör att flaskan räcker under en längre tid. Detta är verkligen en av de mest effektiva håroljorna vi testat.

Användarvänligheten med denna olja är också hög. Den är designad för att vara viktlös, vilket innebär att du inte får den där oljiga, tyngande känslan som vissa andra oljor kan ge. Denna kvalitet gör den särskilt lämplig för personer med tunt eller fint hår som inte vill att deras lockar ska tyngas ner. Jag uppskattar också att det är en cruelty-free produkt, vilket ger den ett extra plus i min bok.

Det finns dock en tydlig nackdel: priset. Det är den dyraste håroljan jag har stött på, men många, inklusive jag själv, anser att det är värt investeringen. För den som har råd och är villig att investera i sin hårvård, erbjuder K18 en nästan oöverträffad nivå av kvalitet och effektivitet. Detta är särskilt sant för de som har erfarenhet av skadat eller frissigt hår och behöver en produkt som verkligen levererar.

kundrecension

Är otroligt nöjd med håroljan och känner att jag har fått valuta för pengarna. Den må kosta en del men utifrån ingredienser och dess inverkan på håret så är det värt enligt mig. Den är dryg och väldigt lätt i konsistensen (till skillnad från olaplex oljan som är mer fet och ”tjock” av sig. Jag har långt och rätt tjockt hår och använder 4-5 droppar vilket goes a long way! Ska man få ut dem abslout bästa fördelarna med K18 håroljan (reparerande delen så är det väldigt viktigt att man använder det i vått hår) Håret känns mjukt, följsamt och glansigt efter. På kvällen tar jag 2 droppar hårolja i längderna i torrt hår för att få bort friss och vaknar upp med mjukt hår. Men som sagt, k18 håroljan ska användas i vått hår för att kunna få ut alla maximala fördelar.”

Hårtyp: Alla Storlek: 10, 30 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Billiga Hårolja För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.5/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Extremt prisvärt budgetalternativ
 • Ger håret en fin och glansig finish
 • Väldigt fet konsistens som ligger kvar i håret länge

Nackdelar

 • Den tjocka konsistensen kan vara svår att fördela ut över håret

Recension

Sunny Isle Jamaican Black Castor Oil är en riktig pärla för de som söker en budgetvänlig men effektiv hårolja. En av dess mest framträdande egenskaper är dess tjocka, feta formula. För mig som har provat en mängd olika oljor, visar detta att produkten är rik på närande ämnen och designad för att stanna i håret under en längre period. Denna feta kvalitet gör den särskilt bra som en inpackning före duschen, som flera användarrecensioner också påpekar.

Effektiviteten är svår att förbise, speciellt med tanke på priset. Oljan ger en märkbar glans och mjukhet till håret, vilket är en omedelbar indikator på kvalitet. Men om du är ny på håroljor eller har tunnare hårtyper, var försiktig med mängden. Den tjocka formulan kan lätt bli för mycket och resultera i en oljig känsla om den inte doseras korrekt.

Användarvänligheten är dock en svag punkt på grund av produktens tjocka konsistens. Det kan vara en utmaning att fördela den jämnt över håret, särskilt om du har tjockt eller lockigt hår. För de med erfarenhet av att använda håroljor kan detta vara mindre av ett problem, men för nybörjare kan det kräva en viss inlärningskurva. Jag rekommenderar att värma oljan lite i handflatan innan applicering för en enklare hantering.

kundrecension

Sååå bra. Jag gjorde som Julia Ringblom och använde den som en hårinpackning innan duschen och mitt slitna hår blev det mjukaste nånsin!!”

Hårtyp: Alla Storlek: 60 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårolja För Tjockare Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Rinnig konsistens som är lättare att applicera i håret
 • Formula skapad för att stoppa håravfall och öka hårväxt
 • Mild och vårdande för hårbotten
 • Långsiktiga resultat vid frekvent användning

Nackdelar

 • Går åt en del produkt för att täcka hela håret och hårbotten, blir dyrt

Recension

The Ordinary Multi-Peptide Serum för hår förtjockning kommer med en rinnig konsistens, vilket gör den lätt att applicera. För någon som har erfarenhet av olika texturer och konsistenser i hårvårdsprodukter, var detta en trevlig överraskning. Den rinniga formulan gör det enkelt att fokusera på specifika områden, som hårbotten eller tunnare partier. Detta är särskilt användbart om du, som jag, är intresserad av målinriktade lösningar för håravfall eller tunnare områden.

Effektiviteten i denna produkt är i det närmaste enastående. Den är utformad för att både stoppa håravfall och främja ny hårväxt, vilket gör den till en multifunktionell kraft att räkna med. Jag har märkt att frekvent användning verkligen betalar sig när det kommer till långsiktiga resultat. Serumet är inte bara effektivt, utan också mild mot hårbotten, vilket är en sällsynt men viktig kvalitet för de med känslig hud.

Men det finns en hake. På grund av dess rinniga konsistens går det åt en del produkt för att täcka hela håret och hårbotten, vilket kan bli dyrt i längden. Det är viktigt att beakta detta om du planerar att använda serumet regelbundet. En strategi kan vara att fokusera applikationen på problemområden snarare än hela håret, vilket kan göra produkten mer kostnadseffektiv.

kundrecension

OTROLIG! En produkt jag tvivlade starkt på men som chockade mig med positiva resultat. Har använt serumet 2-3 ggr i veckan i 4 veckor. Jag har redan börjat få många nya bebishår speciellt på mina bald spots i sidan av pannan där jag trodde att mitt hår aldrig skulle växa ut igen. Den är skonsam mot hårbotten men något fettig därför masserar jag in serumet i hårbotten på kvällen och sover i en fläta så att jag kan duscha ur nästa dag. Kommer definitivt fortsätta för ännu bättre resultat.”

Hårtyp: Alla Storlek: 60 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Glansgivande Hårolja För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.4/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Prisvärt och mångsidigt alternativ
 • Gör håret glansigt och fint
 • Tynger inte ner håret alls
 • God kokosdoft

Nackdelar

 • Inte särskilt fuktgivande formula

Recension

Wella Professionals Oil Reflections Light Luminous Reflective Oil är en dröm för de med tunt, fint eller platt hår. Som någon med en bred erfarenhet av olika hårvårdsprodukter, uppskattar jag verkligen dess lätta konsistens. Många oljor kan tynga ner tunt hår och göra det oljigt, men den här produkten gör precis motsatsen. Den absorberas snabbt och lämnar en fin glans, vilket gör det lätt att förstå varför den är så populär.

När det gäller effektivitet, levererar denna olja på sitt huvudlöfte om att ge glans. Den erbjuder en lyxig finish som inte blir överväldigande. Detta är en kvalitet jag särskilt har sökt i en hårolja, och Wella’s produkt träffar rätt på målet. Doften av kokos är en annan fördel, tillför en tropisk känsla som är både uppfriskande och behaglig.

Men det finns en svaghet: fuktgivande egenskaper. Medan oljan är fantastisk för att skapa en glansig effekt, lämnar den något att önska när det kommer till att återfukta håret. Om du har torrt hår kan du behöva komplettera med en annan produkt för optimal fukt. Detta är inte en avgörande faktor, men det är värt att notera om du letar efter en olja som kan göra allt.

kundrecension

“Blir lent och följsamt. Är inte så tjock i konsistensen men luktar megagott. Blir inte flottigt av den.”

Hårtyp: Tunt, fint, platt Storlek: 30 ml Cruelty Free: Nej


Hårolja För Tunt Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper en hårolja för tunt hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Vikt & Konsistens

När det gäller att välja hårolja för tunt hår, är vikt och konsistens två kritiska faktorer som inte får förbises. Många traditionella håroljor har en tjock och fet konsistens som kan vara fantastisk för tjockt eller krulligt hår, men för tunt hår kan det vara en riktig mardröm. En tung olja kan snabbt göra att ditt hår känns oljigt och platt, vilket eliminerar varje chans för volym eller rörelse.

För att navigera denna utmaning, bör du satsa på lätta oljor som är utformade för att snabbt absorberas av hårstrået. Dessa oljor, som ofta innehåller ingredienser som arganolja eller druvkärneolja, ger den fukt och näring som tunt hår behöver, utan den extra vikten. Denna typ av olja försvinner i princip in i håret, vilket gör att det inte känns belastat eller oljigt efteråt.

En bra indikator är att kolla hur oljan beter sig mellan dina fingrar. En lätt olja bör snabbt absorberas av huden och inte lämna en fet hinna. Detta är särskilt viktigt om du, som i fallet med Wella Professionals Oil Reflections Light Luminous Reflective Oil, letar efter en olja som både är lätt och ger en fin glans. Här är det balansen mellan vikt och effektivitet som är nyckeln till en lyckad hårvårdsrutin.

Fuktgivande Egenskap

Tunt hår har en tendens att förlora fukt snabbare än tjockare hårtyper, vilket gör det benäget för torrhet och frissighet. Detta gör fuktgivande egenskaper i en hårolja inte bara önskvärt, utan nästan oumbärligt. Men här ligger också en balansgång; du vill ha en olja som levererar tillräcklig fukt men utan att addera för mycket vikt eller fetma till håret.

När du letar efter den rätta oljan, är det smart att titta på ingredienslistan. Ingredienser som jojobaolja, arganolja och squalan är kända för sina fuktgivande fördelar utan att vara för tunga. Dessa ingredienser är ofta en gemensam nämnare i oljor som är lämpliga för tunt hår. Till exempel, Moroccanoil Light som jag tidigare har recenserat, är en olja som snabbt absorberas och levererar fukt på djupet utan att tynga ner.

Det är också värt att notera hur oljan känns efter applicering. En bra fuktgivande olja bör lämna ditt hår känslan mjukt och smidigt, men inte fett eller tungt. Om oljan känns som den sitter på ytan av ditt hår snarare än att absorberas, är det troligtvis inte den bästa matchen för tunt hår. Med rätt olja kan du uppnå den fuktbalans som ditt tunt hår behöver för att se friskt och livfullt ut.

Ingredienser

När det kommer till val av hårolja för tunt hår, spelar ingredienserna en nyckelroll. Naturliga och näringsrika ingredienser som arganolja, jojobaolja och avokadoolja är idealiska eftersom de ofta är rika på vitaminer och antioxidanter. Dessa komponenter hjälper inte bara till att nära håret, men också skydda det från miljöskador som sol och föroreningar.

Silikoner och parabener, å andra sidan, är ingredienser du bör undvika. De kan visserligen ge en omedelbar silkeslen känsla, men det är ofta på bekostnad av långsiktig hårhälsa. Silikoner kan skapa en barriär som hindrar andra näringsämnen från att tränga in i hårstrået, vilket kan vara särskilt problematiskt för tunt hår som redan har svårt att behålla fukt. Detta är något jag noterade i min recension av Davines Ol Oil, som innehåller en god mängd silikoner och kanske inte skulle vara det bästa valet för tunt hår av denna anledning.

Användning

Användarvänlighet i håroljor sträcker sig bortom bara själva formulan; det inkluderar också hur enkelt det är att applicera produkten. En ineffektiv applikator eller pump kan leda till slöseri, ojämn fördelning och i värsta fall, ett riktigt kladd. Det här är något jag har märkt i många av de produkter jag har recenserat, inklusive högkvalitativa oljor som K18 Molecular Repair Hair Oil, där varje droppe är dyrbar.

En bra pump eller applikator bör erbjuda en kontrollerad mängd produkt, vilket är särskilt viktigt för tunt hår där överanvändning kan leda till att håret ser oljigt ut. En pump som ger en fin och jämn mist kan vara särskilt användbar för att täcka större områden, medan en droppapplikator kan vara perfekt för mer målinriktade applikationer, som att behandla hårbotten eller särskilda torra områden.

Det kan även vara värt att titta på om produkten har en låsbar pump eller en skyddande kork, vilket gör den mer bärbar och minskar risken för läckage. Detta är särskilt relevant om du reser mycket eller behöver ta med produkten i gymväskan.

Doft

Doft i hårvårdsprodukter är ofta en överskattad aspekt, men den kan verkligen göra eller bryta din upplevelse av en produkt. Detta gäller särskilt för håroljor, som vanligtvis förblir i ditt hår längre än schampo eller balsam. En olja med en doft du älskar kan förvandla en vanlig hårvårdsrutin till en lyxig, spa-liknande upplevelse. Å andra sidan kan en olja med en doft du finner obehaglig göra att du vill tvätta ur produkten omedelbart.

När jag recenserade Wella Professionals Oil Reflections Light Luminous Reflective Oil, var en av de mest minnesvärda aspekterna dess tropiska kokosdoft. Doften var tillräckligt mild för att inte vara överväldigande, men ändå närvarande nog för att tillföra en extra dimension till produkten. Detta är särskilt viktigt för de som är känsliga för starka dofter eller som kanske bär andra doftande produkter som parfym eller kroppsspray.

Pris & Storlek

Pris och storlek är två faktorer som ofta går hand i hand när det gäller att välja en hårolja, särskilt för tunt hår. Eftersom du inte behöver använda en stor mängd produkt, kan en mindre flaska faktiskt vara mer ekonomisk än du kanske tror. Men här är det viktigt att förstå förhållandet mellan pris och kvantitet, och hur det passar in i din dagliga hårvårdsrutin.

Om en olja är på den dyrare sidan men extremt koncentrerad, som det var fallet med The Ordinary Multi-Peptide Serum, kan en liten mängd räcka länge. I sådana fall kan den initialt höga kostnaden faktiskt vara en god investering. Å andra sidan, om en olja är billig men du finner att du måste använda en generös mängd för att få önskat resultat, kan det faktiskt bli mer kostsamt i det långa loppet.

Det är också värt att överväga hur ofta du planerar att använda produkten. Om det är en olja du kommer att använda dagligen, kan det vara värt att investera i en större flaska om den finns. Men om det är en produkt du bara kommer att använda några gånger i veckan eller för speciella tillfällen, kan en mindre flaska vara mer ekonomisk och praktisk. Detta hjälper dig att balansera kostnaden mot mängden produkt och göra ett välgrundat val.

Cruelty Free

För många konsumenter är etiska överväganden som cruelty-free status inte bara en sidotanke utan en kritisk faktor i beslutsprocessen. I en tid där allt fler strävar efter att göra etiskt medvetna val, blir denna aspekt allt mer relevant. Att välja en cruelty-free hårolja innebär att du stödjer en produktion som inte involverar djurtester, en praxis som många anser oetisk.

I min tidigare recension av Sunny Isle Jamaican Black Castor Oil, poängterade jag att produkten är cruelty-free, vilket definitivt höjer dess attraktionskraft för de som är etiskt medvetna. Det är inte bara en fråga om djurvälfärd; många gånger kommer dessa produkter också med andra etiska certifieringar, som organiska ingredienser eller fair trade-praxis.

Vanliga Frågor Om Hårolja För Tunt Hår

Vilken är den bästa håroljan för tunt hår?

Den bästa håroljan för tunt hår är enligt vårt test Moroccanoil Light.

Är hårolja bra för alla typer av tunt hår?

Ja, hårolja kan vara fördelaktig för alla typer av tunt hår, inklusive färgbehandlat, skadat och naturligt tunt hår. Det viktiga är att välja en olja som passar just din hårtextur och behov.

Hur applicerar jag hårolja på tunt hår för bästa resultat?

Mindre är mer när det gäller tunt hår. Börja med några droppar och arbeta in oljan i längderna och topparna. Undvik att applicera direkt på hårbotten för att inte göra håret oljigt.

Kan jag använda hårolja på vått hår?

Absolut. Många håroljor är faktiskt mest effektiva när de appliceras på fuktigt hår. Detta låter oljan tränga in djupare och ge bättre fukt.

Hur ofta bör jag använda hårolja på tunt hår?

Det beror på ditt hår och den specifika produkten, men generellt sett kan du använda en lätt hårolja dagligen. Om oljan är mer koncentrerad, kan en gång i veckan vara tillräckligt.

Kan hårolja orsaka håravfall?

Nej, hårolja i sig orsakar inte håravfall. Faktum är att vissa oljor som innehåller ingredienser som pepparmynta eller rosmarin kan stimulera blodflödet i hårbotten och främja hårtillväxt.

Vad gör jag om jag har applicerat för mycket olja?

Om du har gått överstyr med oljan, använd ett skonsamt schampo för att tvätta ur överflödig produkt. Ett annat alternativ är att använda en torrschampo för att absorbera extra olja.

Vilka är tecken på att en hårolja inte passar mitt tunna hår?

Om du märker att ditt hår känns oljigt, platt eller tungt efter att ha använt en hårolja, är det troligt att produkten är för tung för din hårtyp.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa håroljorna för tunt hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg