Bästa Hårmousse För Volym (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-harmousse-for-volym-bast-i-test

Denna guide är skriven för dig som söker den bästa hårmoussen för att addera volym till ditt hår.

Många kämpar med platt och livlöst hår. En högkvalitativ hårmousse kan vara lösningen du behöver för att ge ditt hår den volym och struktur det förtjänar.

Som expert inom skönhetsindustrin har jag testat dussintals produkter för hårstyling. Jag kan bekräfta att rätt mousse gör en märkbar skillnad.

Fortsätt läsa för att upptäcka produkterna som får ditt hår att nå nya höjder!

Bästa Hårmousse För Volym:

Bäst i Test Hårmousse För Volym

Näst Bäst i Test Hårmousse För Volym

Bästa Billiga Hårmousse För Volym

Bästa Volymgivande Hårmousse För Tunt Hår

Bästa Hårmousse För Volym i Reseförpackning

Bäst i Test Hårmousse För Volym

betyg

Känsla: 4.9/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Ger en härlig volym och luft i håret
 • Håret känns fylligt, mjukt och glansigt efter användning
 • Stor flaska som räcker väldigt länge

Nackdelar

 • Kan vara lite tuff för de med en känslig hårbotten

Recension

Kevin Murphy Body Builder Volumising Mousse är inte din genomsnittliga stylingprodukt; det är en verklig game-changer i världen av hårprodukter. Som någon med årtionden av erfarenhet i branschen kan jag med säkerhet säga att denna mousse lever upp till sitt namn. Med en konsistens som är varken för tjock eller tunn, är den oerhört enkel att arbeta in i håret, vilket ger en omedelbar effekt.

I fråga om effektivitet får produkten högsta betyg. Den skapar en volym som känns både naturlig och hållbar. Den unika formulan med fuktighetsgivande ingredienser garanterar att ditt hår inte bara ser fylligt ut, utan också känns mjukt och glansigt. Detta är särskilt imponerande med tanke på att produkten fungerar på alla hårtyper, något jag personligen kan intyga efter att ha använt den på en rad olika klienter.

Det enda mindre problemet skulle kunna vara att den kan irritera en känslig hårbotten. Men om du inte faller in i den kategorin, kommer du att uppskatta den stora 400 ml flaskan. Den räcker inte bara länge, den är också cruelty-free. Så om du är på jakt efter ett verktyg för att ta ditt hår till nästa nivå, sök inte längre. Kevin Murphy Body Builder Volumising Mousse är verkligen så bra som alla säger.

kundrecension

“Äntligen har jag hittat något som snabbt kan ge volym i mitt platta hår. Denna mousse fördelar jag i fuktigt hår innan jag antingen fönar (med huvudet upp och ner) eller använder värmeborste för att få upp rötterna och få mer volym. Även om jag inte gör någon avancerad frisyr är det här en jättebra volymprodukt som ger "vanligt vardagshår" ett härligt lyft. Plus för enormt stor flaska som kommer räcka i evigheter! Doftar blommigt.”

Hårtyp: Alla Storlek: 400 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Hårmousse För Volym

betyg

Känsla: 4.9/5

Effektivitet4.9/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Ger mycket volym och fyllighet
 • Håller uppe håret, även i hög luftfuktighet
 • Ger en glansig och fin skärpa till håret

Nackdelar

 • Doftar starkt

Recension

Amika Plus Size Perfect Body Mousse är ännu en stjärnspelare på marknaden för volymgivande hårprodukter. Konsistensen är idealisk: lätt men ändå tillräckligt kraftig för att göra ett märkbart arbete. Detta gör den extremt användarvänlig, vilket jag kan intyga efter att ha provat den på allt från fint till tjockt hår.

Effektiviteten av denna mousse är svår att bestrida. Den skapar inte bara volym men håller den också uppe, även i hög luftfuktighet. Detta är en sällsynt egenskap jag har märkt saknas i många andra produkter. Plus, den adderar en glansig och fin skärpa till håret, vilket ger en polerad finish som få produkter kan matcha.

När det kommer till nackdelar, är doften något som kan vara tvåsidig. Den är stark och kan vara överväldigande för vissa användare. Men om doften inte är en deal-breaker för dig, så har du hittat en utomordentligt effektiv produkt. Jämfört med Kevin Murphy's Body Builder Mousse, som jag tidigare har recenserat, håller den sig definitivt i samma höga klass när det gäller resultat.

kundrecension

“Asså har provat så många andra volym produkter för håret men den här är verkligen den bästa! Men man måste föna håret för att få volym. De ger en verkligen sjuk volym typ 4 cm från huvudet asså sjuuuuk. Köp, purr”

Hårtyp: Alla Storlek: 400 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Billiga Hårmousse För Volym

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.4/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Ger bra med volym för tunt och platt hår
 • Mycket prisvärt alternativ för de med en mindre budget
 • Lättapplicerad och snabbverkande

Nackdelar

 • Ger inte lika långvarig effekt som många andra alternativ

Recension

John Frieda Volume Lift Thickening Mousse är ett utmärkt val för dem som letar efter en budgetvänlig volymboost. Den glider lätt genom håret, vilket gör applikationen till en bris. Detta är särskilt fördelaktigt för dem med tunt eller fint hår, där en tung produkt kan tynga ner snarare än lyfta.

På effektivitetsfronten gör denna mousse ett bra jobb, särskilt med tanke på priset. Den ger en anmärkningsvärd volymökning för tunt och platt hår. Trots att den inte är lika långvarig som vissa dyrare alternativ, levererar den ändå en respektabel effekt. Det här är en produkt som definitivt levererar mer än vad dess pris antyder.

Nackdelen med denna mousse är att den inte håller effekten lika länge som vissa andra produkter på marknaden. Men med tanke på priset och den lättanvända formulan, är det en kompromiss många är beredda att göra. För de som har en mindre budget men ändå vill ha en volymboost, är detta ett mycket prisvärt alternativ.

kundrecension

“Jättebra för mitt tunna och platta hår - bästa jag provat!”

Hårtyp: Tunt, platt, fint Storlek: 200 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Volymgivande Hårmousse För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Ger gott om volym och fyllning i håret, särskilt för de med tunnare hårstrån
 • Håller volymen länge
 • Silikonfri formula som fungerar bra med färgat och kemiskt behandlat hår

Nackdelar

 • Kan få håret att kännas lite tort

Recension

Living Proof Full Thickening Mousse är skräddarsydd för dem med tunt, platt eller fint hår, och det märks direkt vid användning. Den har en lätt, fluffig textur som inte känns kladdig eller tung i håret. Det gör den idealisk för finare hårtyper som behöver volym utan extra vikt.

När det gäller effektivitet, levererar denna mousse en solid prestation. Den skapar en långvarig volym som inte faller platt efter ett par timmar. Denna uthållighet är en egenskap jag har letat efter i många andra produkter men sällan hittat. Dessutom är dess silikonfria formula särskilt bra för färgat och kemiskt behandlat hår, vilket gör den mångsidig.

Den enda nackdelen jag har märkt är att den kan göra håret lite torrt. Detta är dock en mindre kompromiss, särskilt om du redan använder en återfuktande schampo eller balsam. Om du har tunt hår och letar efter en produkt som kan ge dig den volym och fyllighet du önskar, då är Living Proof Full Thickening Mousse ett starkt alternativ.

kundrecension

“Rekommenderar verkligen denna till tunna strån då den sväller precis lagom, ger ett bra intryck och känsla av ett tjockare hår, helt utan produktkänsla, krisp eller glans. Appliceras med fördel både i längder och bott.”

Hårtyp: Tunt, platt, fint Storlek: 56, 149 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårmousse För Volym i Reseförpackning

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Finns som större flaska och i resestorlek (båda är prisvärda)
 • Skyddande för håret under styling med värme
 • Ger extra flexibel volym

Nackdelar

 • Ger inte lika mycket volym som andra alternativ på denna lista

Recension

Wella EIMI Extra-Volume Strong Hold Volumising Mousse är en mångsidig produkt som har flera fördelar, särskilt för resenärer. Den kommer i två storlekar, inklusive en praktisk reseförpackning på 75 ml. Detta är oerhört bekvämt för dem som är på språng och behöver en pålitlig stylingprodukt i handbagaget.

Produkten är mycket lätt att använda och har en behaglig konsistens. Den känns inte klibbig eller tung, vilket är en stor pluspunkt. Det som gör den extra intressant är dess förmåga att skydda håret under styling med värme, en särskilt viktig aspekt som inte alla produkter tar hänsyn till. Detta gör det möjligt att använda stylingverktyg utan att oroa sig för att skada håret.

När det gäller nackdelar, skulle jag säga att den inte ger lika mycket volym som vissa andra produkter i samma kategori. Detta kan vara en kompromiss för den extra skyddande förmågan och flexibiliteten som produkten erbjuder. Så om du är en frekvent resenär som behöver en hårmousse som är lätt att ta med och som ger en bra men inte extrem volym, är Wella EIMI Extra-Volume Strong Hold Volumising Mousse ett bra val.

kundrecension

“Ger Volym med stadga.”

Hårtyp: Alla Storlek: 75, 300 ml Cruelty Free: Nej


Hårmousse För Volym - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper hårmousse för mer volym i håret kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

Att välja en hårmousse som är anpassad för din specifika hårtyp är avgörande för att uppnå det resultat du önskar. Om du har tunt hår, leta efter en mousse som är lätt i konsistensen och som inte tynger ner ditt hår. För tjockare hårtyper, överväg en produkt som kan hantera mer massa och ändå skapa volym och definition. För de med rakt hår, sikta på en mousse som kan erbjuda ett lyft vid rötterna, medan de med lockigt hår bör leta efter en produkt som kan definiera lockar utan att ta bort deras naturliga studs.

Jag har tidigare recenserat produkter som Living Proof Full Thickening Mousse, som är särskilt bra för tunt hår. Detta är ett exempel på hur en specialiserad produkt kan göra en värld av skillnad när det kommer till att skapa volym och fyllighet.

Ingredienslista

En titt på ingredienslistan kan avslöja mycket om en hårmousses kvalitet och effektivitet. Alkoholhaltiga ingredienser, till exempel, kan ge en omedelbar känsla av lätthet och volym, men på lång sikt torka ut ditt hår. Om du märker alkohol högt upp i ingredienslistan, kan det vara klokt att leta efter andra alternativ.

Silikonfria produkter är särskilt värdefulla för personer med färgat eller kemiskt behandlat hår. Silikon kan nämligen bilda en hinna runt hårstrået, vilket kan orsaka att färg och andra behandlingar inte fäster som de ska. Jag har tidigare diskuterat produkter som Living Proof Full Thickening Mousse, som är silikonfri och fungerar utmärkt på färgbehandlat hår.

Men ingredienslistan stannar inte vid alkohol och silikon. Andra ingredienser att hålla ögonen på är naturliga oljor och växtextrakt. Dessa kan tillföra fukt och näring, vilket i sin tur kan förbättra hårets övergripande hälsa och volym.

Effektivitet

Effektiviteten av en hårmousse avgör om du får det resultat du söker eller inte. Det bästa sättet att bedöma detta på förhand är att läsa recensioner från användare som har liknande hårtyper som du. Deras erfarenheter kan ge dig en god indikation på om produkten kommer att passa dina behov. Tidigare har jag granskat produkter som Wella EIMI Extra-Volume och Kevin Murphy Body Builder Volumising Mousse, där användarrecensioner ofta har bekräftat deras höga effektivitet i att skapa volym.

För en ännu djupare insikt, kan du också konsultera hårstylister eller andra experter inom området. De har ofta testat en mängd olika produkter och kan ge professionella råd om vilken mousse som bäst skulle passa ditt hår. Detta är särskilt användbart om du har specifika behov, som färgbehandlat eller kemiskt behandlat hår, där fel produkt kan leda till besvikelse eller till och med skada.

Hållbarhet

Hållbarheten hos en volymgivande mousse är avgörande för hur praktisk den är i daglig användning. Om du måste applicera produkten flera gånger under dagen för att behålla volymen, kan det snabbt bli både tidskrävande och kostsamt. Därför är det klokt att satsa på en mousse som ger en långvarig effekt. Produkter som Kevin Murphy Body Builder Volumising Mousse, som jag tidigare har recenserat, är exempel på mousser som har visat sig hålla volymen upp över längre perioder.

När du utvärderar en produkts hållbarhet, ta gärna en titt på användarrecensioner. Där kan du ofta finna information om hur länge effekten faktiskt varar, vilket kan vara en nyttig indikator. Det är också en god idé att läsa produktdetaljer och beskrivningar där hållbarheten ofta nämns.

Kom också ihåg att hållbarheten kan påverkas av andra produkter du använder, som schampo och balsam, samt av ditt hårs naturliga oljeinnehåll. Därför kan det vara värt att prova produkten tillsammans med andra produkter du normalt använder för att se hur de interagerar.

Användarvänlighet

Användarvänlighet är en kritisk faktor när det gäller val av hårmousse. Du vill ha en produkt som snabbt och enkelt kan integreras i din dagliga skönhetsrutin. En mousse bör vara lätt att applicera, spridas jämnt genom håret och absorberas snabbt. Detta ger dig friheten att styla ditt hår precis som du vill, utan att behöva vänta på att produkten ska torka eller sätta sig. I mina tidigare recensioner, som den om Amika Plus Size Perfect Body Mousse, har jag betonat vikten av att produkten är enkel att använda, vilket gör den idealisk för personer som inte har tid för komplicerade stylingprocesser.

Konsistensen spelar också en stor roll i användarvänligheten. En bra mousse bör varken vara för tunn och rinnig eller för tjock och kladdig. Detta gör det enklare att fördela produkten jämnt genom håret, vilket i sin tur bidrar till ett mer enhetligt och tilltalande resultat.

Cruelty-Free

Om du värdesätter etiska och miljövänliga val, blir faktorer som cruelty-free och miljövänliga ingredienser viktiga när du väljer hårmousse. Produkter som inte har testats på djur, märkta som "cruelty-free," är tillgängliga för den medvetna konsumenten. Detta är inte bara en etisk ställningstagande utan också en indikator på en tillverkares övergripande filosofi. I tidigare recensioner, som den om Living Proof Full Thickening Mousse, har jag lyft fram att produkten är cruelty-free, vilket är en betydande fördel för många användare.

Vanliga Frågor Om Hårmousse För Volym

Vilken är den bästa hårmoussen för volym?

Den bästa hårmoussen för volym är enligt vårt test Kevin Murphy Body Builder Volumising Mousse.

Vad kostar hårmousse?

I majoriteten av fallen kan du förväntas betala mellan 150-300 kronor för en flaska hårmousse. Med det sagt finns det även budgetalternativ för så lite som 50 kronor.

Hur applicerar jag hårmousse för bäst volym?

För bästa resultat, applicera moussen på fuktigt hår. Fördela en liten mängd i handflatan och arbeta in den från rot till spets. Använd en hårfön och en rundborste för att lyfta rötterna och skapa volym.

Är hårmousse bättre än hårspray för volym?

Hårmousse och hårspray har olika funktioner. Hårmousse ger volym och textur från roten, medan hårspray ofta används för att fixera en frisyr. För maximal volym är det ofta effektivt att använda både mousse och spray i kombination.

Kan jag använda hårmousse varje dag?

Det beror på produkten och ditt hår. Daglig användning av vissa produkter kan leda till uppbyggnad eller torrhet. Läs produktriktlinjerna och beakta din hårtyp och behov.

Fungerar hårmousse på kort hår?

Ja, hårmousse kan användas effektivt på kort hår för att skapa volym och textur. Applicera en mindre mängd och arbeta in den i håret för att forma och lyfta.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa hårmousse för volym. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg