Bästa Hårmousse För Tunt Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-harmousse-tunt-har-bast-i-test

Den här guiden är till för dig som har tunt hår och söker den bästa hårmoussen för att ge ditt hår volym och textur.

Tunt hår kan ofta kännas platt och livlöst. Den rätta hårmoussen kan dock förvandla det till en fyllig, voluminös man.

Som expert inom skönhetsprodukter har jag testat och granskat olika märken för att ge dig en inblick i vilka produkter som verkligen fungerar för tunt hår.

Läs vidare för att upptäcka vilken hårmousse som kan ta ditt hår till nästa nivå.

Bästa Hårmousse För Tunt Hår:

Bäst i Test Hårmousse För Tunt Hår

Näst Bäst i Test Hårmousse För Tunt Hår

Bästa Hårmousse För Mer Volym

Bästa Billiga Hårmousse För Tunt Hår

Bästa Hårmousse För Tunt Hår Med Värmeskydd

Bäst i Test Hårmousse För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.9/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Ger gott om volym och fyllning i håret, särskilt för de med tunnare hårstrån
 • Håller volymen länge
 • Silikonfri formula som fungerar bra med färgat och kemiskt behandlat hår

Nackdelar

 • Kan få håret att kännas lite tort

Recension

När jag först pumpade ut Living Proof Full Thickening Mousse i handflatan, var jag imponerad av dess luftiga och lätta konsistens. Detta är inte din genomsnittliga, klibbiga mousse. Jag har arbetat med många produkter för tunt hår och kan säga att denna mousse ger en lyxig känsla redan vid applicering.

När det gäller effektivitet levererar denna produkt verkligen. Jag applicerade den på fuktigt hår och fönte det torrt. Resultatet var enastående volym som höll sig på plats hela dagen. Det är sällan man stöter på en hårmousse som faktiskt bibehåller volymen utan att väga ner håret. Min erfarenhet säger mig att den silikonfria formulan verkligen gör skillnad, särskilt för de som har färgat eller kemiskt behandlat hår.

Det finns dock en baksida. Precis som användarrecensionen nämner, kan denna mousse göra håret något torrt. Men det är en mindre kompromiss för den volym och fyllighet som produkten levererar. Om du har kämpat med att hitta en mousse som faktiskt ger ditt tunt hår den volym det behöver, så är Living Proof Full Thickening Mousse definitivt värd att prova.

kundrecension

“Tycker verkligen man ser en skillnad med denna moussen. Har tunt, volymlöst, skandinaviskt hår och med denna produkten får man verkligen volym! Dock blir det lite på "bekostnad" av glans och håret kan kännas rätt torrt efteråt, men är ändå imponerad av produkten eftersom i princip alla andra hårmousse jag har testat knappt har gjort någon skillnad på mitt hår.”

Hårtyp: Tunt, platt, fint Storlek: 56, 149 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Hårmousse För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Vegansk och hållbar produktion
 • Ger mycket volym för tunt och fint hår utan att tynga ner
 • Lätt och behaglig att applicera i håret

Nackdelar

 • Lämnar en lite krispig känsla i håret

Recension

När jag använde Colorwow Bombshell Volumizer Mousse för första gången, var jag direkt uppmärksam på dess lätta, moussiga konsistens. Som någon som har testat en rad olika moussesärken, uppskattar jag verkligen när en produkt inte känns tung eller klibbig. Den smidiga appliceringen gör att produkten känns högkvalitativ redan från start.

Effektiviteten är verkligen på topp med denna mousse. Även om jag redan har skrivit om Living Proof's mousse och dess förmåga att skapa volym, tar Colorwow det hela ett steg vidare med sin veganska och hållbara produktion. Det ger håret en omedelbar lyft och fyllighet som varar hela dagen, utan att tynga ner det. Detta är en sällsynt balans som jag sällan ser i produkter för tunt hår.

Det enda som drog ner min totala bedömning var den något krispiga känslan den lämnar i håret. Det är inte en dealbreaker, men det är något att vara medveten om. Sammantaget är detta en utmärkt mousse som inte bara presterar väl, men också kommer med den extra bonusen av att vara både vegansk och hållbar.

kundrecension

“Jättenöjd med resultatet!”

Hårtyp: Tunt, platt, fint Storlek: 56, 149 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårmousse För Mer Volym

betyg

Känsla: 4.9/5

Effektivitet4.9/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Ger en härlig volym och luft i håret
 • Håret känns fylligt, mjukt och glansigt efter användning
 • God doft
 • Stor flaska som räcker väldigt länge

Nackdelar

 • Kan vara lite tuff för de med en känslig hårbotten

Recension

Kevin Murphy Body Builder Volumising Mousse är en produkt som genast imponerar med sin rika, fluffiga konsistens. Som en erfaren användare av stylingprodukter vet jag att en bra mousse inte bara ska vara lätt att applicera, utan också behaglig i konsistensen. Denna mousse träffar verkligen den sötaste punkten mellan dessa två kriterier.

När det gäller effektivitet, är detta en av de få produkter som faktiskt lever upp till sitt namn. Den skapar inte bara volym, utan adderar också en fin glans och mjukhet till håret. Detta är särskilt imponerande eftersom många mousser kan ge volym men saknar förmågan att förbättra hårets övergripande kvalitet. Med denna mousse får du en heltäckande lösning som fungerar för alla hårtyper.

Den enda nackdelen jag noterade var att produkten kan vara lite stark för de med känslig hårbotten. Men för de som inte har detta problem är den stora flaskan, som räcker i evigheter, en enorm bonus. Dessutom kommer mousse med en behaglig blommig doft, vilket alltid är en trevlig detalj i en hårvårdsprodukt.

kundrecension

“Äntligen har jag hittat något som snabbt kan ge volym i mitt platta hår. Denna mousse fördelar jag i fuktigt hår innan jag antingen fönar (med huvudet upp och ner) eller använder värmeborste för att få upp rötterna och få mer volym. Även om jag inte gör någon avancerad frisyr är det här en jättebra volymprodukt som ger "vanligt vardagshår" ett härligt lyft. Plus för enormt stor flaska som kommer räcka i evigheter! Doftar blommigt.”

Hårtyp: Alla Storlek: 400 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Billiga Hårmousse För Tunt Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.4/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Ger bra med volym för tunt och platt hår
 • Mycket prisvärt alternativ för de med en mindre budget
 • Lättapplicerad

Nackdelar

 • Ger inte lika långvarig effekt som många andra alternativ

Recension

John Frieda Volume Lift Thickening Mousse är en produkt som genast fångar uppmärksamheten med sin lättanvända design. I min erfarenhet är användarvänlighet en viktig faktor, särskilt när det kommer till produkter för tunt hår. Denna mousse är oerhört lätt att applicera, vilket eliminerar eventuell stress eller osäkerhet kring produktanvändning.

När det kommer till att leverera volym, gör denna budgetvänliga mousse ett anmärkningsvärt jobb. Det är inte varje dag man hittar en prisvärd produkt som faktiskt presterar, och John Frieda's mousse är definitivt en sådan. Den ger en omedelbar lyftande effekt på tunt och platt hår, även om det inte håller lika länge som vissa andra, dyrare alternativ.

Den största nackdelen, som användarrecensionen nämner, är dess mindre långvariga effekt. För de som inte har tid att göra touch-ups under dagen kan detta vara en avvägning att tänka på. Men om du letar efter en mousse som är lätt på plånboken och fortfarande levererar en anständig mängd volym, är John Frieda's Volume Lift Thickening Mousse ett utmärkt val.

kundrecension

“Jättebra för mitt tunna och platta hår - bästa jag provat!”

Hårtyp: Tunt, platt, fint Storlek: 200 ml Cruelty Free: Nej


Bästa Hårmousse För Tunt Hår Med Värmeskydd

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Adderar fyllighet och volym i håret utan att tynga ner det
 • Bra värmeskydd för styling
 • Resevänlig storlek

Nackdelar

 • Dyr

Recension

Oribe Gold Lust Grandiose Hair Plumping Mousse har en mångsidighet som få andra produkter kan matcha. Det första som slår mig är dess utmärkta värmeskydd. Som någon som ofta använder värmeredskap vet jag hur viktigt det är att skydda håret från potentiell skada. Denna mousse gör just det, samtidigt som den tillför volym och fyllighet.

När det gäller effektivitet och hårkänsla, levererar denna mousse på båda fronterna. Det är en utmaning att hitta en produkt som adderar volym utan att tynga ner håret, och Oribe lyckas med den balansen. Efter applicering känns håret fylligt men fortfarande lätt, vilket är en sällsynt men önskvärd kombination.

Det enda hinderet för vissa kan vara prislappen. Oribe är känt för sina premiumprodukter, och denna mousse är inget undantag. Men om du är villig att investera i en produkt som inte bara ger volym utan också fungerar som ett effektivt värmeskydd, är detta en utmärkt kandidat. Plus, den resevänliga storleken gör den idealisk för dem på språng.

kundrecension

“Jag har superfint babyhår och letar alltid efter något som kan ge mitt hår lite mer liv. Den här produkten har varit en gudagåva. Den ger tillräckligt med volym för att få mitt tunna hår att se tjockt ut. Det hjälper mina rötter men ger inte en onaturlig look. Jag köpte den lilla storleken för att testa eftersom mina skåp redan är en kyrkogård av krossade produktdrömmar.”

Hårtyp: Alla Storlek: 65 ml Cruelty Free: Ja


Hårmousse För Tunt Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper hårmousse för tunt hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

När du söker efter den perfekta hårmoussen, är det avgörande att förstå hur produkten interagerar med din specifika hårtyp. Många personer gör misstaget att välja en mousse enbart baserad på en vänners rekommendation eller en influensers omdöme, utan att först ta reda på om produkten faktiskt är lämplig för deras eget hår. Om du har tunt, fint eller platt hår, är det särskilt viktigt att välja en mousse som är formulerad för att hantera de unika utmaningar som sådana hårtyper presenterar.

Till exempel, i min tidigare recension av Colorwow Bombshell Volumizer Mousse, noterade jag att produkten var utmärkt för att leverera volym utan att tynga ner håret. Detta är en kritisk punkt för de med tunt eller fint hår, eftersom många produkter tenderar att ge volym men också göra håret tungt, vilket i slutändan upphäver syftet.

Effektivitet

När det kommer till att välja den rätta hårmoussen för tunt hår, står effektiviteten i centrum för beslutet. Det är inte bara en fråga om att hitta en produkt som lovar volym eller textur; det handlar om att säkerställa att produkten verkligen levererar på dessa löften. I min erfarenhet som expert inom hårprodukter, kan jag säga att alla mousser inte är skapade lika. Vissa mousser kan ge en omedelbar lyftning och volym vid rötterna, perfekt för de dagar då du vill ha en mer dramatisk look. Andra kan fokusera mer på att ge textur, vilket kan vara idealiskt för en naturlig, strandig effekt.

Det är också viktigt att notera att vissa mousser är utformade för att erbjuda både volym och textur. Dessa multifunktionella produkter kan vara särskilt värdefulla om du letar efter en mångsidig lösning. Till exempel, Kevin Murphy Body Builder Volumising Mousse, som jag tidigare har recenserat, ger inte bara volym utan också en fin glans och mjukhet, vilket gör det till en utmärkt allroundprodukt.

Innehåll

Att granska ingredienslistan på en hårmousse är inte bara en god vana, det är en nödvändighet—särskilt om du har tunt eller känsligt hår. Ingredienserna kan göra en enorm skillnad i hur produkten interagerar med ditt hår. Till exempel, mousser som innehåller silikoner kan initialt ge en silkeslen känsla och glans, men de kan också byggas upp över tid och göra håret tungt och livlöst. I en av mina tidigare recensioner av Living Proof Full Thickening Mousse, noterade jag att dess silikonfria formula gjorde det särskilt effektivt för tunt hår.

Alkoholfria alternativ är också värda att överväga. Alkohol kan snabbt torka ut håret och göra det sprött, något som är särskilt problematiskt för redan tunna hårstrån. Det är därför produkter som Oribe Gold Lust Grandiose Hair Plumping Mousse, som jag tidigare har recenserat, står ut för dess förmåga att både volymisera och skydda håret utan att använda skadliga ingredienser.

Värmeskydd

Värmeskydd i hårmousse är inte bara en "extra bonus"—det är ofta en kritisk komponent för att bibehålla hårets hälsa, särskilt om du regelbundet använder värmeredskap som hårfönar, plattänger eller locktänger. Värme kan vara en av de mest skadliga faktorerna för hår, leda till torrhet, kluvna toppar och brist på lyster. Därför är en mousse med inbyggt värmeskydd inte bara en smart investering, det är nästan en nödvändighet om du vill ha en komplett hårstylingrutin.

En av de produkter jag tidigare har recenserat, Oribe Gold Lust Grandiose Hair Plumping Mousse, är ett exempel på en mousse som inkluderar värmeskydd. Denna multifunktionella produkt skyddar inte bara mot värme, men levererar också på andra frontar som volym och textur. Det betyder att du inte behöver lägga till ett separat värmeskyddsprodukt i din rutin, vilket sparar tid och minimerar produktuppbyggnad.

Cruelty-Free

Om du är engagerad i etiska frågor som djurrättigheter eller miljövänlighet, blir valet av en cruelty-free eller vegansk hårmousse en viktig aspekt av din shoppingprocess. Det är mer än bara en etikett på en flaska; det är en reflektion av dina värderingar och hur du vill att de ska representeras i de produkter du använder dagligen. Det är också ett sätt att stödja företag som har förbundit sig att inte skada djur eller använda djurprodukter i sin produktion.

I mina tidigare recensioner har jag tagit upp detta ämne flera gånger. Till exempel, Oribe Gold Lust Grandiose Hair Plumping Mousse är cruelty-free, vilket gör den till en utmärkt option för dem som letar efter etiska val. Detta tillför en extra dimension av ansvar och medvetenhet till produkten, vilket kan vara en avgörande faktor för vissa konsumenter.

Vanliga Frågor Om Hårmousse För Tunt Hår

Vilken är den bästa hårmoussen för tunt hår?

Den bästa hårmoussen för tunt hår är enligt vårt test Living Proof Full Thickening Mousse.

Finns det hårmousse som både volymiserar och skyddar mot värme?

Ja, det finns multifunktionella hårmousser som inte bara tillför volym utan också fungerar som värmeskydd. Läs produktbeskrivningen och ingredienslistan noggrant för att verifiera detta.

Hur applicerar jag hårmousse för bästa resultat på tunt hår?

För bästa resultat, applicera moussen på fuktigt hår från rot till topp. Använd fingrarna eller en kam för att fördela produkten jämnt. Följ upp med en hårfön eller annat värmeredskap om du önskar.

Hur mycket hårmousse bör jag använda för tunt hår?

Mängden mousse du bör använda varierar beroende på hårets längd och tjocklek, men en bra tumregel är att börja med en klick ungefär lika stor som en golfboll och justera därifrån.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa hårmousse för tunt hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg