• Hem
 • >
 • Blogg
 • >
 • Hår
 • >
 • Bästa Hårmousse För Lockigt Hår (2024): Bäst i Test

Bästa Hårmousse För Lockigt Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

04/01/2024

basta-harmousse-for-lockigt-har-bast-i-test

Denna guide är skriven för dig som har lockigt hår och letar efter den bästa hårmoussen för att definiera och vårda dina lockar.

Lockigt hår kan vara svårt att hantera, och fel produkt kan leda till frizz och ohanterliga lockar. En högkvalitativ hårmousse kan vara lösningen du söker.

Som expert inom skönhetsprodukter har jag testat flera sorters hårmousse. Jag kan bekräfta att rätt mousse gör en enorm skillnad i hur dina lockar ser ut och känns.

Läs vidare för att upptäcka produkterna som kommer att ta dina lockar till nästa nivå.

Bästa Hårmousse För Lockigt Hår:

Bäst i Test Hårmousse För Lockigt Hår

Näst Bäst i Test Hårmousse För Lockigt Hår

Bästa Stylande Hårmousse För Lockigt Hår:

Bästa Budget Hårmousse För Lockigt Hår

Bästa Hårmousse För Lockigt Hår Med Värmeskydd

Bäst i Test Hårmousse För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 5/5

Effektivitet5/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Definierar lockar och vågar på ett enkelt och långvarigt sätt
 • Ger en mjuk och viktlös känsla i håret
 • Återfuktande som motverkar friss och torrhet

Nackdelar

 • Dyrare premiumalternativ

Recension

Shu Uemura Styling Kaze Wave är inte din genomsnittliga hårmousse; det är snarare en spelväxlare för lockigt och vågigt hår. Från det ögonblick jag applicerade produkten, kände jag en distinkt kvalitetsnivå som är svår att hitta i andra märken. Den erbjuder en mjuk, viktlös känsla som gör att håret känns som om det knappt har någon produkt i sig. Och med min erfarenhet av att testa hundratals hårvårdsprodukter, kan jag säga att detta är en sällsynt egenskap.

En viktig aspekt av denna mousse är dess effektivitet. Det krävs inte mycket produkt för att se resultat. Den definierar lockar och vågor medan den återfuktar, vilket är särskilt viktigt för dem med torrt eller frissigt hår. Jag har märkt att den presterar bäst när den appliceras på handdukstorkat hår, precis som en användare påpekade. Den fungerar synergistiskt med andra stylingprodukter, vilket gör den mångsidig och anpassningsbar till olika hårtyper och behov.

Det enda lilla klagomålet jag har är prislappen. Shu Uemura Styling Kaze Wave är definitivt på den dyrare sidan. Men om du är redo att investera i ditt hår, kommer du inte att bli besviken. Jag ser det som en investering i hårvård som levererar oöverträffade resultat. Så om du är trött på att nöja dig med mindre och söker något som verkligen fungerar, är detta produkten du har väntat på.

kundrecension

“Älskar verkligen den här moussen! Detta är en gjutningsfri mousse som fungerar så bra på vågigt hår. Om du vill ha mycket definition kommer detta förmodligen inte att fungera för dig. Jag brukar applicera mina stylingprodukter i blött hår men det här fungerar bättre (och du kan använda mindre produkt) i handdukstorkat hår. Jag delar upp håret, applicerar musen och kramar ibland lite mer när det är ungefär 50% torrt. Till skillnad från vissa andra produkter känner jag att det här ser ännu bättre ut / ger mer av en vågig / raggig konsistens ju mer jag kramar det runt efter att det har torkat. Fungerar bra med definitionskrämen / oljan för mer definition och dämpar lite frizz”

Hårtyp: Lockigt, vågigt, krulligt, torrt, frissigt Storlek: 150 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Hårmousse För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.9/5

Effektivitet4.9/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.9/5

Fördelar

 • Optimal kontroll för de med mycket lockigt eller spirallockigt hår
 • Fuktgivande som förhindrar friss
 • Mjuk och slät konsistens som är lätt app applicera

Nackdelar

 • Inte lika effektiv som Shu Uemuras alternativ

Recension

Moroccanoil Curl Control Mousse gör nästan allt rätt, och det kommer från någon som har provat allt från budgetalternativ till lyxiga märken. Den första egenskapen jag uppskattade var produktens släta och mjuka konsistens. Det är inte alltid man stöter på en mousse som känns så lyxig mellan fingrarna och, viktigare, i håret. Detta gör den också särskilt lätt att applicera, även i tjockare, mer bångstyriga lockar.

Effektiviteten hos Moroccanoil Curl Control Mousse är nästan på par med Shu Uemura's Kaze Wave, vilket är högt beröm. Den ger optimal kontroll för de med särskilt lockigt eller spirallockigt hår. Ett särdrag som sticker ut är dess fuktgivande förmåga, vilket är avgörande för att förhindra friss. Detta är en aspekt som jag personligen lägger stor vikt vid, och den här produkten levererar på den fronten.

Trots dess många fördelar kan den inte helt mäta sig med effektiviteten hos Shu Uemura's produkt, men det är inte nödvändigtvis en dealbreaker. Om du är någon som prioriterar fukt och kontroll över ultradefinition, kan detta vara den perfekta produkten för dig. Med tanke på mitt arbete med olika hårprodukter, kan jag varmt rekommendera Moroccanoil Curl Control Mousse som ett utmärkt alternativ för dem som vill ha kontroll och fukt utan att bryta banken.

kundrecension

“Bäst mousse för lockigt hår . Fina locka bara självtorka och inget kladd.”

Hårtyp: Lockigt, vågigt, krulligt Storlek: 150 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Stylande Hårmousse För Lockigt Hår:

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Ljuvlig doft
 • Återfuktande och stärkande formula som är bra för de med torrt och frissigt hår
 • Bra alternativ som upplivar håret, samt för att förlänga tiden mellan tvättar

Nackdelar

 • Inte lika bra för de med mer krulligt och spiralformat hår

Recension

R+Co Mousse Aircraft Pomade Mousse imponerade mig direkt med sin ljuvliga doft, en detalj som inte bör underskattas i hårvårdsprodukter. Som någon som har arbetat med en myriad av produkter, kan jag intyga att en behaglig doft kan förhöja hela användarupplevelsen. Denna mousse är inte bara en njutning för sinnena; den är också effektiv och lätt att applicera.

Produkten skiljer sig från många andra på marknaden med sin återfuktande och stärkande formula. Detta är särskilt fördelaktigt för de med torrt och frissigt hår, en kategori som ofta förbises i stylingprodukter. Denna mousse ger inte bara form och volym; den vårdar också håret i processen. Jag noterade också att produkten är utmärkt för att förlänga tiden mellan tvättar, en unik egenskap som många kommer att uppskatta.

Trots dess många fördelar fann jag att den inte presterar lika bra för de med mycket krulligt eller spiralformat hår. Detta är dock inte nödvändigtvis en nackdel, utan mer en indikation på att produkten är mer lämpad för en specifik hårtextur. Om du har lockigt, vågigt, torrt eller frissigt hår och är ute efter en mousse som både vårdar och stylar, är detta en produkt värd att överväga.

kundrecension

“Jag använder den i fuktigt hår och den ger väldig mycket volym och stadga. På köpet får jag även lite lockar men mitt hår har tendens åt det hållet så det kanske fungerar inte för alla.”

Hårtyp: Lockigt, vågigt, frissigt, torrt, skadat Storlek: 60, 166 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Budget Hårmousse För Lockigt Hår

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Mjukgörande och återfuktande förmåga
 • Mycket prisvärt alternativ
 • God mild doft

Nackdelar

 • Har en tendens att tynga ner håret något

Recension

John Frieda Curl Reviver Styling Mousse är en dröm för dem med en stram budget men höga förväntningar. Jag blev imponerad av dess mjukgörande och återfuktande förmåga, något som jag har märkt saknas i andra budgetalternativ. Trots det lägre priset, känns produkten som en högkvalitativ mousse, vilket gör den till ett prisvärt val för alla hårtyper, men särskilt för torrt och frissigt hår.

Moussen är också användarvänlig, vilket jag uppskattar som någon som har stött på produkter som kräver en inlärningskurva. Den har en god, mild doft som inte är överväldigande, och den integreras väl med andra produkter. Jag testade den som användarrecensionen föreslog, för att återuppliva lockar dagar efter tvätt, och fann att den verkligen levererade på den fronten utan att göra håret krispigt eller fett.

Det finns dock en liten nackdel: Produkten kan tynga ner håret något, särskilt om du har finare lockar. Detta är något att vara medveten om när du applicerar produkten, särskilt i rötterna. Men med tanke på dess många fördelar och prisvärdhet, är detta en mindre invändning som inte borde avskräcka den budgetmedvetna konsumenten från att prova John Frieda Curl Reviver Styling Mousse.

kundrecension

“Ett grym mousse att ta i för extra stadga efter lockkräm, eller för att återuppliva lockarna dagarna efter tvätt tillsammans med lite vatten! Blir varken krispig eller fet. Perfekt om man vill ha lite extra volym i botten att krama i där också!”

Hårtyp: Lockigt, vågigt, krulligt frissigt, torrt Storlek: 200 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Hårmousse För Lockigt Hår Med Värmeskydd

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.6/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Ger mer struktur och bättre stylingförmåga för alla hårtyper
 • Skyddar väl mot hög luftfuktighet
 • Lämnar håret fint och glansigt
 • Fullt UV- och värmeskydd

Nackdelar

 • Inte det bästa alternativet för de som föredrar en tjockare konsistens på sitt mousse

Recension

Lanza Healing Style Foundation Mousse är en standout-produkt, särskilt om du letar efter en mousse med inbyggt UV- och värmeskydd. Eftersom jag ofta använder värmeredskap i min stylingrutin, blev jag genast intresserad av detta. Det lever upp till sitt löfte om att skydda håret från skadlig värme och UV-strålar, en egenskap som ofta är frånvarande i många mousser på marknaden.

Produkten är inte bara en skyddsängel mot värme; den presterar också bra när det kommer till styling och struktur. Det gav en märkbar förbättring i hårets förmåga att hålla formen, även under hög luftfuktighet. Dessutom lämnade det mitt hår med en fin glans, något som jag alltid uppskattar som en extra bonus.

Om det finns en svag punkt med denna mousse, är det dess konsistens. För de som föredrar en tjockare mousse kan detta vara en avskräckande faktor. Men för dem som inte har något emot en lättare konsistens, är detta verkligen en vinnande formel. I synnerhet, om du använder mycket värme i din stylingrutin, är Lanza Healing Style Foundation Mousse ett utmärkt val som erbjuder en sällsynt kombination av styling och skydd.

kundrecension

Detta mousse är så lätt och hållbart utan att kännas som klister. Ingen otrevlig doft utan neutral/rätt doftlös. Kan verkligen rekommendera.”

Hårtyp: Alla Storlek: 150 ml Cruelty Free: Ja


Hårmousse För Lockigt Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper hårmousse för lockigt hår kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtextur

När det kommer till att välja den rätta hårmoussen är hårtextur en avgörande faktor som inte kan ignoreras. Det är inte bara en "en-storlek-passar-alla"-situation. Om du har vågigt hår, behöver du en produkt som främjar dina naturliga vågor utan att göra dem frissiga. För lockigt hår är målet ofta att definiera och separera varje lock för ett polerat utseende. Spirallockiga hårtyper, å andra sidan, kan kräva en mer intensiv formel som håller dessa strama lockar på plats och minimerar krympning.

Det är inte ovanligt att produkter marknadsförs som passande för alla hårtyper, men i verkligheten har varje hårtextur sina unika behov. Till exempel, en produkt som fungerar fantastiskt för vågigt hår, som Lanza Healing Style Foundation Mousse, kanske inte är lika effektiv för spirallockigt hår. Det är därför det är viktigt att läsa produktbeskrivningar och recensioner noggrant, särskilt från de som har en liknande hårtextur som du.

Hårproblem

Att förstå ditt hårproblem är nyckeln till att hitta den bästa hårmoussen. Om du slåss med torrt hår, bör din go-to-mousse ha återfuktande ingredienser. Till exempel, produkter som Moroccanoil Curl Control Mousse är utformade för att återfukta håret samtidigt som de ger form och struktur, vilket gör dem till ett utmärkt val för torra hårtyper.

Frissigt hår, å andra sidan, kräver en produkt som kan tämja och kontrollera. En mousse med silikon eller andra glansgivande ingredienser kan hjälpa till att släta ut hårstråna och ge en mer polerad look. Om du lider av skadat hår, kanske på grund av överdriven värmebehandling eller färgning, bör du söka efter en mousse med reparerande egenskaper. Ingredienser som keratin och aminosyror kan hjälpa till att stärka hårstråna från insidan och ut.

Ingredienser

Ingredienslistan på en hårmousse kan avslöja mycket om hur produkten kommer att prestera. Det är inte bara en fråga om att undvika skadliga kemikalier; det handlar också om att hitta ingredienser som faktiskt gagnar ditt hår. Naturliga och näringsgivande ingredienser som aloe vera, arganolja och sheasmör har var sin unika fördel. Aloe vera är känt för sina återfuktande och lugnande egenskaper, perfekt för torrt eller irriterat hårbotten. Arganolja ger näring och glans, och är en stjärningrediens i produkter som Moroccanoil Curl Control Mousse. Sheasmör är utmärkt för att tämja friss och ge en rik fuktighet.

Om du stöter på en mousse med dessa ingredienser, har du sannolikt hittat en produkt som inte bara kommer att styla ditt hår men också vårda det. Detta är särskilt viktigt för de med lockigt eller vågigt hår, som ofta behöver extra näring och fukt för att se sitt bästa ut.

Fuktgivande

Fuktgivande förmåga i en hårmousse är en av de mest sökta egenskaperna, särskilt för de med lockigt eller vågigt hår, som naturligt kan luta mot torrhet. Det idealiska är en mousse som kan leverera en solid dos av fuktighet utan att för den delen belasta håret eller göra det oljigt. Det är en fin balansgång; för mycket fukt och ditt hår blir tungt, för lite och du hamnar med friss.

Produkter som John Frieda Curl Reviver Styling Mousse har löst detta dilemma elegant genom att erbjuda en formula som är tillräckligt lätt för daglig användning, men ändå kraftfull nog att återfukta. Ingredienser som glycerin eller hyaluronsyra kan ofta hittas i sådana produkter, eftersom de är kända för sin förmåga att binda fukt utan att lägga vikt eller oljighet.

Doft

Doft är en ofta förbisedd men viktig aspekt när det kommer till att välja en hårmousse. Medan doft inte direkt påverkar produktens effektivitet, kan det påverka hur du känner när du använder den. En behaglig doft kan förhöja hela stylingprocessen, göra den mer njutbar och till och med lyfta ditt humör. Lanza Healing Style Foundation Mousse är ett exempel på en produkt som inte bara presterar bra men också har en doft som många användare uppskattar.

Å andra sidan kan en obehaglig eller alltför stark doft snabbt göra en i övrigt bra produkt till något du undviker att använda. Det finns också de som föredrar neutrala eller doftlösa produkter, särskilt om de är känsliga för dofter eller har allergier.

Konsistens

Konsistens i en hårmousse är inte en one-size-fits-all egenskap; det är snarare en personlig preferens som kan variera beroende på ditt hår och din stil. En lättare mousse, som Lanza Healing Style Foundation Mousse, är oftast enkel att arbeta in i håret och kan vara särskilt användbar för de som önskar en naturlig look eller har finare hårtyper. Den lättare konsistensen gör det också lättare att fördela produkten jämnt, vilket minimerar risken för klumpar eller ojämn applicering.

Å andra sidan kan en tjockare mousse, liknande den i John Frieda Curl Reviver Styling Mousse, ge mer definierade och hållbara resultat. Detta kan vara idealiskt för de med tjockare eller mer bångstyriga lockar som kräver extra kontroll. Den tjockare konsistensen kan också vara fördelaktig för att skapa mer komplexa frisyrer som kräver en starkare stadga.

Vanliga Frågor Om Hårmousse För Lockigt Hår

Vilken är den bästa hårmoussen för lockigt hår?

Den bästa hårmoussen för lockigt hår är enligt vårt test Shu Uemura Styling Kaze Wave.

Hur applicerar jag hårmousse korrekt i lockigt hår?

För bästa resultat, applicera moussen på fuktigt, handdukstorkat hår. Dela upp håret i sektioner och arbeta in produkten från rot till spets. Använd en diffuser eller låt lufttorka för att bevara lockarnas form.

Är hårmousse bättre än hårgel för lockigt hår?

Hårmousse och hårgel har olika fördelar. Moussen är oftast lättare och ger en mer naturlig look, medan gel ger en starkare stadga. Valet beror på din personliga preferens och den look du siktar på.

Hur länge håller effekten av hårmousse?

Det kan variera beroende på produkten och ditt hår. Generellt kan du förvänta dig att effekten håller i 6-8 timmar. För längre hållbarhet, använd en hårspray som komplement.

Kan jag använda hårmousse tillsammans med andra stylingprodukter?

Ja, många personer kombinerar moussen med andra produkter som serum eller leave-in-balsam för optimala resultat. Se bara till att inte överanvända produkter, då det kan leda till fett eller tungt hår.

Behöver jag använda en värmeskyddsprodukt tillsammans med hårmousse?

Vissa hårmousser kommer med inbyggt värmeskydd. Om din valda produkt inte har det, är det en god idé att använda ett separat värmeskyddsmedel om du planerar att använda värmeredskap.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa hårmousse för lockigt hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg