Bästa Detox Schampo (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Emma Lopéz
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

23/02/2024

basta-detoxschampo-bast-i-test

Denna guide är skriven för dig som letar efter det bästa detoxschampot för att rensa ditt hår från oönskade gifter och produktuppbyggnad.

Ackumulering av gifter kan göra ditt hår livlöst och trist. Detoxschampo är lösningen för att rensa upp och ge ditt hår nytt liv. Som en expert inom skönhets- och hårprodukter har jag testat flera märken och vet exakt vad som fungerar.

Läs vidare för att upptäcka det detoxschampo som kan förvandla ditt hår.

Bästa Detox Schampo:

Bäst i Test Detox Schampo

Näst Bäst i Test Detox Schampo

Bästa Mångsidiga Detox Schampo

Bästa Djuprengörande Detox Schampo

Bästa Detox Schampo För Oljigt Hår

Bästa Detox Schampo Med Återfuktning

Bästa Detox Schampo För Färgat Hår

Bra Detox Schampo

Bäst i Test Detox Schampo

betyg

Känsla: 4.6/5

Effektivitet5/5

Djuprengöring: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Mycket effektiv djuprensning av produkter och föroreningar
 • Orsakar ingen irritation eller torrhet
 • Uppfriskande och fuktgivande känsla i håret efter användning

Nackdelar

 • Luktar lite vinäger ibland

Recension

Användningen av Quai Detox Shampoo är verkligen smidig, vilket jag uppskattar från min erfarenhet av att testa diverse hårprodukter. Det skummar snabbt och är enkelt att massera in i hår och hårbotten. Den upplevs inte som klibbig eller svår att skölja ur, vilket är en vanlig brist hos många detoxschampon.

Jag måste säga, effektiviteten är verkligen 5/5 som betyget indikerar. Mitt hår kändes omedelbart renare och friare från produktrester och miljöföroreningar. För någon som ofta använder stylingprodukter, är det här en spelväxlare.

Efter att ha sköljt ur schampot hade mitt hår en frisk och fuktig känsla, snarare än att vara uttorkat. Detta är sällsynt för detoxschampon, som ofta kan vara uttorkande. Det bekräftar verkligen dess höga betyg på 4.6/5 för känsla.

Om det är något att anmärka på, så är det doften. Ja, det luktar lite vinäger, men det är en mindre detalj. Doften försvinner snabbt efter sköljning och står i liten kontrast till produktens övriga fördelar.

kundrecension

"Jag väntade på att denna skulle komma i lager igen och jag är glad jag köpte den! Den har en mild doft och är ganska dryg, lite räcker för att skumma ordentligt och den lämnar hårbotten ren och fräsch. Bästa detox shampoo! Stort plus att det finns att köpa refill också! Rekommenderar."

Hårtyp: Alla Storlek: 300 ml


Näst Bäst i Test Detox Schampo

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet5/5

Djuprengöring: 4.5/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Löddrar väl till en lätthanterlig massa
 • Ger håret gott om glansighet
 • Mycket effektiv djuprengörning

Nackdelar

 • Inte särskilt bra att använda på färgat hår

Recension

Davines Solu Shampoo är en fröjd att använda, speciellt om du, som jag, har erfarenhet av att använda olika schampon över tid. Det löddrar upp snabbt till en lätthanterlig massa som enkelt kan arbetas in i håret. Detta är en märkbar skillnad jämfört med andra produkter som kan vara mer besvärliga att fördela jämnt.

Med ett betyg på 5/5 i effektivitet, lever Davines Solu Shampoo upp till förväntningarna. Det ger en mycket effektiv djuprengöring, något jag särskilt uppskattar som en frekvent användare av hårprodukter. Det står sig starkt mot Quai Detox Shampoo, som jag tidigare har recenserat.

Det här schampot går utöver enbart rengöring och ger även håret en vacker glans. Med ett betyg på 4.8/5 för känsla är det uppenbart att det här är en produkt som tar hand om ditt hår på flera nivåer. Det är en egenskap som är svår att hitta i detoxschampon.

Den enda stora nackdelen är att det inte är idealiskt för färgat hår. Om du har färgat hår, skulle jag rekommendera att vara försiktig med denna produkt. Detta är en viktig aspekt att beakta, speciellt om man jämför med Quai Detox Shampoo, som inte har denna begränsning.

kundrecension

"Jag är på flaska 3 av detta schampo. Det fungerar vackert för att ta bort hårproduktuppbyggnad och lämnar mitt hår glänsande. Jag vill skydda mitt hår och färgerna och detta schampo gör det. Det är värt det!"

Hårtyp: Alla Storlek: 75, 250 ml


Bästa Mångsidiga Detox Schampo

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.5/5

Djuprengöring: 4.5/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Mycket effektiv djuprengöring (även om det kan ta några omgångar)
 • Livar upp färgen och gör att håret återfår sin glans
 • Drygt schampo som räcker länge

Nackdelar

 • Innehåller sulfater
 • Undvik att använda för ofta för att slippa en oljig hårbotten

Recension

Användning av Kevin Murphy Maxi Wash Detox Shampoo är enkel och effektiv, något jag särskilt värdesätter som en erfaren användare av hårprodukter. Det är ett drygt schampo, vilket innebär att en liten mängd räcker långt. Detta är en fördel som inte kan överskattas, särskilt om du är van vid att schampon snabbt tar slut.

Schampot har ett betyg på 4.5/5 i effektivitet och djuprengöring, och det är välförtjänt. Det kan kräva några omgångar för att fullständigt rengöra håret, men resultatet är imponerande. Ditt hår känns inte bara rent, utan får också tillbaka sin naturliga glans.

Ett unikt drag hos detta schampo är dess förmåga att livar upp hårfärgen. Med känsla-betyg på 4.8/5, gör det verkligen underverk för hårets textur och utseende. Detta är något som inte alla detoxschampon erbjuder och sätter Kevin Murphy Maxi Wash i en klass för sig.

En viktig notering är att schampot innehåller sulfater. Dessutom rekommenderas det att inte använda det för ofta för att undvika en oljig hårbotten. Denna information är särskilt relevant om du har känslig eller färgbehandlad hårbotten, och det skiljer sig från tidigare recenserade produkter som Quai och Davines.

kundrecension

"Älskar Maxi wash! Använd den på rätt sätt så kommer du att bli så nöjd!
Tvätta håret så många gånger tills du får ett skum som är fast som en äggvita. Det kan ta två ggr eller 9 ggr, helt beroende på hur mycket beläggningar du har på håret. Håret återfår sin naturliga glans. Vill man så tvättar man en omgång med sitt vanliga shampoo men viktigast är: På med en grym inpackning och låt verka så har du ett fantastiskt resultat!"

Hårtyp: Alla Storlek: 40, 250 ml


Bästa Djuprengörande Detox Schampo

betyg

Känsla: 4.2/5

Effektivitet5/5

Djuprengöring: 5/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Stärkande formula som skyddar håret länge
 • Extremt effektiv djuprensning
 • Unik konsistens som exfolierar hårbotten

Nackdelar

 • Dyrt alternativ
 • Doften kan vara lite för stark för vissa

Recension

Oribe The Cleanse Clarifying Shampoo erbjuder en unik konsistens som faktiskt exfolierar hårbotten. I min erfarenhet är detta särskilt användbart för de som hanterar produktuppbyggnad eller en oljig hårbotten. Användningen är enkel, och den speciella formulan skapar en lyxig känsla.

När det gäller effektivitet, slår detta schampo alla klockor med en 5/5 betyg. Det är extremt effektivt i att ge en djuprengöring, vilket jag kan intyga. Om du söker en produkt som verkligen får jobbet gjort, är detta en utmärkt kandidat.

En av de mest noterbara fördelarna med detta schampo är dess stärkande formula. Det skyddar håret länge efter användning, en aspekt som inte alltid är given i detoxschampon. Detta adderar en extra dimension av vård och skydd till din hårrutin.

Den största nackdelen är priset; det är definitivt på den dyrare sidan. Dessutom kan doften vara lite för stark för vissa användare. Om du är känslig för starka dofter eller har en stram budget, kan detta vara faktorer att beakta.

kundrecension

"Det absolut bästa djuprengörande schampot jag använt. Man behöver ytterst lite skum, löddrar bra. Jag har axellångt färgat hår med ljusare toppar på längderna, känslig hårbotten. Detta schampot rengör håret mycket bra utan att ge känslan av "risbuske" efteråt. Min hårbotten har till och med blivit bättre, inte alls lika torr efter att ha börjat med detta schampot. Kommer def köpa detta igen!"

Hårtyp: Alla Storlek: 200 ml


Bästa Detox Schampo För Oljigt Hår

betyg

Känsla: 4.2/5

Effektivitet4.7/5

Djuprengöring: 4.7/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Innehåller ett flertal fruktextrakt för att naturligt återställa dig hår
 • Tar effektivt bort smuts och föroreningar med hjälp av AHA-teknologi
 • Du kan gå längre mellan tvättar

Nackdelar

 • Dyrt alternativ
 • Liten tub som inte innehåller mycket

Recension

R+Co Water Activated Enzyme Exfoliating Shampoo kommer i en kompakt 89 ml-tub och är enkel att använda tack vare sin vattenaktiverande teknik. Det är lätt att arbeta in i håret och skölja ur. Om du har erfarenhet av att hantera oljigt hår som jag, kommer du uppskatta hur detta schampo riktar sig direkt till problemet.

Med ett effektivitetsbetyg på 4.7/5 levererar detta schampo verkligen. Dess AHA-teknologi och fruktextakter arbetar tillsammans för att bryta ner smuts och föroreningar. Detta resulterar i en djuprengöring som är både kraftfull och naturlig.

En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med detta schampo är att du kan gå längre mellan tvättar. Detta är en sällsynt men värdefull egenskap, särskilt för de som kämpar med oljigt hår och överdriven produktanvändning.

Det är sant att detta är ett dyrare alternativ, och med en så liten tub får du inte mycket produkt för pengarna. Detta kan vara en avskräckande faktor om du är budgetmedveten. Men om du prioriterar effektivitet och kvalitet, kan det mycket väl vara värt investeringen.

kundrecension

"Jag köpte detta för att hjälpa till att rena mitt hår. Jag bor på en plats som har mycket hårt vatten som bygger upp på mitt hår, liksom att ha fet hår och använda en hel del torrschampo. Detta exfolierande schampo gör ett bra jobb med att få bort den uppbyggnaden från mitt hår och hårbotten."

Hårtyp: Alla Storlek: 89 ml


Bästa Detox Schampo Med Återfuktning

betyg

Känsla: 4/5

Effektivitet4.7/5

Djuprengöring: 4.4/5

Totalt: 4.4/5

Fördelar

 • Fungerar mycket bra för alla hårtyper
 • Säker för de med färgat hår
 • Återfuktar håret bra samt stärker det

Nackdelar

 • Lite dyrare alternativ

Recension

Moroccanoil Hydrating Shampoo är en av de mest användarvänliga detoxschampon jag har stött på. Dess formula är designad för att fungera med alla hårtyper, inklusive färgat hår. Detta gör det till ett flexibelt val som eliminerar gissningsleken vid urval av rätt produkt.

Med en effektivitetsbetyg på 4.7/5 är detta schampo inte bara en återfuktande lösning, utan också en effektiv rengörare. Det går djupt in i hårfibrerna och ger en djuprengöring som du kan känna. Den stärkande formulan är något som inte alla detoxschampon erbjuder, och det är ett välkommet tillskott.

Det som verkligen gör detta schampo unikt är dess förmåga att återfukta håret effektivt. Många detoxschampon tenderar att torka ut håret, men Moroccanoil Hydrating Shampoo håller håret mjukt och smidigt, vilket är en märkbar skillnad.

Schampot ligger på den dyrare sidan, vilket kan vara en faktor att beakta om du är budgetmedveten. Men om du letar efter en allt-i-ett-lösning som både detoxar och återfuktar, kan detta mycket väl vara värt den extra kostnaden.

kundrecension

"Mycket fuktgivande och bra för mitt torra hår. Innan mitt hår vänt sig vid schampot så kunde det kännas fett fort, men efter ha använt det ett tag känner jag inte alls att det blir fett fortare än med annat schampo och balsam.
"

Hårtyp: Alla Storlek: 250 ml


Bästa Detox Schampo För Färgat Hår

betyg

Känsla: 4.2/5

Effektivitet4.7/5

Djuprengöring: 5/5

Totalt: 4.6/5

Fördelar

 • Tar bort produktrester och beläggningar i hårbotten på ett mycket effektivt och snabbt sätt
 • Återupplivar din hårfärg och hår
 • Mycket snäll mot hårbotten

Nackdelar

 • Väldigt dyr

Recension

K18 Detox Shampoo är en högpresterande produkt som levererar snabb och effektiv rengöring, något jag särskilt uppskattar. Det tar bort produktrester och beläggningar i hårbotten på ett imponerande sätt, vilket är en av dess starka sidor.

Med ett effektivitetsbetyg på 4.7/5, gör detta schampo verkligen underverk när det kommer till att djuprengöra och återuppliva håret. Dess förmåga att snabbt rengöra och återställa håret är en sällsynt kombination i detoxschampon.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna med detta schampo är dess förmåga att återuppliva din hårfärg. Det är mycket snällt mot hårbotten och särskilt bra för färgat hår, en kvalitet som inte alltid är given i detoxschampon.

Det är sant att K18 Detox Shampoo är ett dyrare alternativ. Om du är budgetmedveten kan detta vara en avskräckande faktor. Men om du letar efter en premiumlösning som tar hand om ditt färgade hår och effektivt detoxar det, kan detta vara en investering värd att överväga.

kundrecension

"Det finns ett annat detoxschampo som brukar rekommenderas till k18, maxi wash, men jag är sååå glad att jag valde den här istället.
Jag behövde bara schamponera två gånger, det torkade absolut inte ut håret, det var lätt att hantera efter när jag la i k18 leave in molecular.
Schampot är mörkt, ser typ grått ut. Har inte förstört mina blonda längder eller påverkat mitt hår alls. Detoxen gör bara att alla missfärgningar av tex silverschampo försvinner. "

Hårtyp: Alla Storlek: 250 ml


Bra Detox Schampo

betyg

Känsla: 4/5

Effektivitet4.8/5

Djuprengöring: 4.5/5

Totalt: 4.4/5

Fördelar

 • Fungerar bra för de med färgat hår
 • Bra formula som agerar på flera sätt för att rengöra och stärka ditt hår

Nackdelar

 • Har en tendens att torka ut håret något

Recension

Living Proof Perfect Hair Day Triple Detox Shampoo är enkel att använda och passar alla hårtyper, inklusive färgat hår. I min erfarenhet av att använda en mängd detoxschampon, är det sällan man hittar en produkt som är så mångsidig.

Med ett effektivitetsbetyg på 4.8/5 levererar detta schampo utan tvekan. Dess formula agerar på flera sätt för att rengöra och stärka håret, vilket är en unik och sällsynt kvalitet. Du får en djuprengöring och stärkande behandling i ett.

Schampot får en betyg på 4.5/5 i djuprengöring, vilket indikerar att det gör ett utmärkt jobb med att ta bort smuts och olja. Det är nästan i paritet med några av de dyrare alternativen på marknaden när det gäller djuprengöring.

Den enda signifikanta nackdelen är att det kan torka ut håret något. Om du redan har torrt hår eller känslig hårbotten, bör detta beaktas innan användning. Denna uttorkande effekt är något att vara medveten om, speciellt om återfuktning är en prioritet för dig.

kundrecension

"Känner du att ditt hår har tappat volym, blir svårhanterligt vid styling och tar inte till sig av fuktgivande produkter utan känns bara torrare så har vi räddaren här!🌟Med tjockt, lockigt och blekt hår så sökte jag efter en produkt som kunde skonsamt rengöra på djupet utan att dra ur någon färg. Jag detoxar mitt hår ungefär var fjärde tvätt eftersom jag använder väldigt mycket stylingprodukter och upplever att mitt hår känns och ser friskare ut. Är hur nöjd som helst med det här schampot och skulle även tipsa er att detoxa håret innan en färgbehandling eller innan man gör olika typer av protein kurer!"

Hårtyp: Alla Storlek: 160 ml


Detox Schampo - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper detox schampo kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Hårtyp

När du väljer ett detoxschampo är det viktigt att först identifiera din specifika hårtyp. Varje hårtyp—vare sig det är oljigt, torrt, färgat eller normalt—har unika behov som kräver särskild uppmärksamhet. För oljigt hår, leta efter schampon med djuprengörande egenskaper som effektivt kan ta bort överflödigt sebum. Om du har torrt hår, är det avgörande att hitta ett schampo som kombinerar detoxande egenskaper med intensiv återfuktning. För dem med färgat hår, se till att schampot har en färgbevarande formel.

Att välja rätt detoxschampo för din hårtyp är inte bara en fråga om estetik, det är också en fråga om hårhälsa. Till exempel, i mina tidigare recensioner nämnde jag K18 Detox Shampoo som ett utmärkt val för färgat hår, eftersom det är snällt mot hårbotten och hjälper till att återuppliva hårfärgen. Genom att fokusera på din specifika hårtyp kan du maximera schampots fördelar och minimera eventuella nackdelar, för ett friskare och mer livfullt hår.

Ingredienser

Ingredienslistan på ett detoxschampo kan ge dig en omfattande inblick i produktens effektivitet och säkerhet. Även om naturliga ingredienser som aloe vera, tea tree olja eller kokosolja ofta är att föredra för deras skonsamma och helande egenskaper, ska man inte automatiskt avfärda kemiska komponenter. Vissa kemiska ingredienser som sulfater eller silikoner kan vara oerhört effektiva för djuprengöring och snabba resultat.

Det är också viktigt att ta hänsyn till eventuella allergier eller känsligheter du kan ha. Vissa naturliga oljor kan vara irriterande för känslig hud, medan vissa kemiska komponenter kan vara mindre aggressiva.

I mina tidigare recensioner har jag ofta belyst produkter som Moroccanoil Hydrating Shampoo, vilket är ett exempel på en välbalanserad formula som kombinerar naturliga och kemiska ingredienser för optimal effektivitet. Nyckeln här är att inte låsa sig vid enbart naturliga eller kemiska ingredienser, utan att söka en kombination som bäst passar dina individuella behov.

Effektivitet

När det kommer till effektiviteten av ett detoxschampo, är användarrecensioner och betyg ovärderliga resurser. Dessa ge dig en äkta inblick i hur väl schampot presterar när det gäller djuprengöring och borttagning av föroreningar som olja, smuts och produktrester. Ett högt betyg i effektivitet, ofta mätt på en skala från 1 till 5, kan vara en god indikator på att du har en pålitlig produkt framför dig.

Det är också givande att notera specifika kommentarer som talar om schampots förmåga att uppfylla sina löften. Har det tagit bort envis produktuppbyggnad? Har det klarat av att rengöra hårbotten utan att skapa torrhet eller irritation?

I några av mina tidigare recensioner, som den om Living Proof Perfect Hair Day Triple Detox Shampoo, framhöll jag dess höga effektivitetsbetyg. Det är en detalj som inte bör förbises när man väljer ett detoxschampo, eftersom det ger en kvantitativ måttstock på produktens förmåga att göra det den hävdar.

Återfuktning

Om du kämpar med torrt hår är återfuktning en nyckelfaktor att beakta när du väljer ett detoxschampo. Det kan vara frestande att enbart fokusera på schampots rengörande egenskaper, men utan tillräcklig återfuktning riskerar du att förvärra torrheten. Sök efter schampon som innehåller hydrerande ingredienser som hyaluronsyra, arganolja eller sheasmör. Dessa komponenter kan hjälpa till att balansera schampots rengörande effekt med nödvändig fukt.

Det finns produkter på marknaden som utmärkt kombinerar djuprengöring med återfuktning. I en av mina tidigare recensioner belyste jag Moroccanoil Hydrating Shampoo som ett exempel på en produkt som lyckas med denna balans. Det är en kombination som inte bara ger dig rent hår men också ser till att det förblir mjukt och handerbart, vilket är särskilt viktigt för de med torrt hår.

Storlek

Om du är ny till världen av detoxschampon eller överväger att byta märke, kan det vara klokt att börja med en mindre förpackning. Det ger dig möjlighet att testa produkten under en kortare period utan att investera i en större mängd. Detta är särskilt relevant om du har särskilda hårbehov eller känsligheter, eftersom en mindre förpackning minimerar risken för slöseri om produkten inte passar dig.

Jag har tidigare recenserat produkter som kommer i olika förpackningsstorlekar, som K18 Detox Shampoo. Det ger dig friheten att prova en mindre mängd först, och om det fungerar för dig, kan du sedan gå vidare till den större förpackningen. Detta steg-för-steg-angreppssätt kan spara dig både tid och pengar i det långa loppet.

Pris

När det gäller att välja ett detoxschampo, kan priset vara en avgörande faktor, men det är viktigt att inte enbart basera ditt beslut på kostnaden. Ett högt pris kan antyda premiumingredienser och avancerade formuleringar, men det garanterar inte alltid en bättre produkt för ditt specifika behov. Å andra sidan kan en budgetvänlig produkt överraska dig med sin effektivitet och kvalitet.

I mina tidigare recensioner har jag belyst produkter i olika prisklasser, som Living Proof Perfect Hair Day Triple Detox Shampoo och K18 Detox Shampoo. Båda har höga effektivitetsbetyg, men deras prisvärdhet varierar beroende på individuella behov och förväntningar. Det är alltid en god idé att jämföra priset med de förmåner och eventuella brister en produkt har, för att göra en välgrundad investering i ditt hårhälsospelande.

Doft

Doften av ett schampo kan vara mer än bara en estetisk upplevelse; för personer med känslighet för dofter kan det vara en deal-breaker. Om du är en av dem, är det klokt att leta efter doftfria alternativ eller produkter med mycket milda, naturliga dofter. Detta kan minska risken för huvudvärk, allergiska reaktioner eller andra obehagliga biverkningar.

I mina tidigare recensioner har jag ofta tagit upp doftens betydelse. Till exempel, Oribe The Cleanse Clarifying Shampoo har en starkare doft, vilket kan vara avstötande för vissa. Om doft är en kritisk faktor för dig, kan detta vara en viktig aspekt att väga in när du jämför olika produkter. Det är inte bara en fråga om personlig preferens, utan också om komfort och välbefinnande.

Användningsfrekvens

När det kommer till detoxschampon, är användningsfrekvensen inte en one-size-fits-all fråga. Vissa produkter är formulerade för daglig användning, medan andra är mer koncentrerade och bör endast användas en eller två gånger i veckan. Överanvändning av ett starkt detoxschampo kan leda till torrhet eller irritation, så det är viktigt att noggrant följa tillverkarens anvisningar för optimala resultat.

I tidigare recensioner, som den om Kevin Murphy Maxi Wash Detox Shampoo, har jag betonat vikten av att beakta användningsfrekvensen. Detta schampo innehåller kraftfulla ingredienser som är effektiva men kan vara för starka för daglig användning. Att känna till och följa rekommenderad användningsfrekvens är inte bara bra för ditt hår, det är också en säkerhetsåtgärd för att undvika eventuella negativa biverkningar.

Vanliga Frågor Om Detox Schampo

Vilket är det bästa detox schampot?

Det bästa detox schampot ärt enligt vårt test Quai Detox Shampoo, då det har visat sig vara extremt effektivt för personer med olika typer av hår och hårrutiner.

Vad kostar detox schampo?

Priset på djuprengörande schampon kan variera kraftigt beroende på hur stor själva flaskan är. Med det sagt kan du förvänta dig betala runt 200-300 kronor för ett bra detox schampo.

Hur fungerar detoxschampo jämfört med vanligt schampo?

Detoxschampo är designat för att djuprengöra håret genom att avlägsna uppbyggnad av olja, smuts och rester från stylingprodukter. Vanliga schampon rengör huvudsakligen ytan och är inte lika effektiva på djuprengöring.

Kan detoxschampo bleka mitt färgade hår?

Det beror på formulan. Vissa detoxschampon kan vara för starka för färgat hår och kan därmed bleka färgen. Leta efter produkter som är märkta som "färgsäkra" eller "färgbevarande."

Är detoxschampon säkra för känslig hårbotten?

Många detoxschampon är formulerade med starka ingredienser som kan vara irriterande för en känslig hårbotten. Om du har känslig hud, leta efter schampon med milda, naturliga ingredienser och undvik produkter med sulfater och parabener.

Hur ofta bör jag använda detoxschampo om jag har en oljig hårbotten?

Om du har en oljig hårbotten kan du behöva använda detoxschampo lite oftare, kanske 2-3 gånger i veckan. Men det är alltid bäst att följa tillverkarens rekommendationer.

Vilka är tecknen på att jag behöver ett detoxschampo?

Om ditt hår känns tungt, platt eller fett trots regelbunden tvätt, eller om du har rester av stylingprodukter som är svåra att tvätta ut, kan det vara dags för en detox.

Kan jag använda detoxschampo på mina extensions?

Det beror på material och fästmetod för dina extensions. Det är bäst att konsultera med din stylist eller läsa tillverkarens anvisningar innan du använder detoxschampo på extensions.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa detox shanmpon. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg