Bästa Arganolja För Hår (2024): Bäst i Test

Testade Och Rekommenderade Av Våra Experter

Lisa Karlsson
Författare

Winta Tsari
Bidragsgivare

23/02/2024

basta-arganolja-bast-i-test

Denna guide riktar sig till dig som söker den perfekta arganoljan för ett vackert, starkt och friskt hår.

Många kämpar med torrt och skadat hår, och det kan vara en utmaning att hitta en lösning som faktiskt fungerar.

Arganolja är en naturlig och effektiv lösning som återfuktar och reparerar håret från roten till toppen, ett bra och mer naturlig alternativ till håroljor.

Läs vidare för att upptäcka vilka arganoljor som kommer att förvandla ditt hår till det bättre.

Bästa Arganolja För Hår:

Bäst i Test Arganolja För Hår

Näst Bäst i Test Arganolja För Hår

Bästa Naturliga Arganolja

Bästa Arganolja Med Värmeskydd

Bästa Billiga Arganolja För Hår

Bästa Leave-In Arganolja För Hår

Bäst i Test Arganolja För Hår

betyg

Känsla: 4.9/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Mjukgör, stärker och återfuktar håret bra
 • Lättabsorberat av håret som lämnar en len känsla
 • Lätt och blommig doft
 • Helt sulfat- och parabenfri formula
 • Färgbevarande och UV-skyddande

Nackdelar

 • Inga uppenbara

Recension

Maria Nila True Soft Argan Oil är verkligen en flerfaldig vinnare när det kommer till att ge håret den kärlek det förtjänar. Med sin lätta och blommiga doft, blir det en njutbar upplevelse att applicera den. Som någon som har testat en myriad av hårprodukter kan jag uppriktigt säga att denna olja skiljer sig från mängden. Den absorberas snabbt, vilket eliminerar den oljiga känslan som ofta är förknippad med håroljor.

Effektiviteten av denna produkt är imponerande. Den levererar på alla sina löften: mjukgör, stärker och återfuktar. Inte nog med det, dess färgbevarande och UV-skyddande egenskaper gör den till en mångsidig allt-i-ett-produkt. Som en expert inom detta område, uppskattar jag också att den är cruelty-free samt sulfat- och parabenfri. Dessa attribut gör den lämplig för alla hårtyper, vilket inte alltid är fallet med håroljor.

Användarvänligheten är också en stark punkt. Den 30 ml-flaska den kommer i är enkel att hantera och ger dig exakt den mängd produkt du behöver. Ingen spill, ingen slöseri. Om du är på jakt efter en hårolja som verkligen gör skillnad, behöver du inte leta längre.

kundrecension

“Enda oljan jag hittat som är lätt och inte klibbar men samtidigt gör så mycket för mitt hår, som vanligtvis är väldigt torrt. Får håret att ligga fint utan att kännas tungt.”

Hårtyp: Alla Storlek: 30 ml Cruelty Free: Ja


Näst Bäst i Test Arganolja För Hår

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet4.7/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.8/5

Fördelar

 • Absorberas snabbt och enkelt utan att lämna restprodukter
 • Ger bra lyster och glans som håller länge
 • Gör håret mjukt utan friss
 • Prisvärt

Nackdelar

 • Inte den mest återfuktande formulan

Recension

Waterclouds Repair Argan Oil Serum har en känsla som omedelbart imponerar. Som någon som har erfarenhet av att jämföra arganoljor, noterar jag att denna produkt absorberas snabbt utan att lämna några restprodukter. Detta är en sällsynt och eftertraktad egenskap, eftersom ingen vill ha en oljig känsla i håret.

När det gäller effektivitet, ger denna olja en anmärkningsvärd lyster och glans som håller hela dagen. Den klarar av att göra håret mjukt och eliminerar friss, vilket är en stor fördel för de som kämpar med detta problem. Även om den inte är den mest återfuktande formulan på marknaden, gör den ett bra jobb med att släta ut hårstrån och ger en fin yta.

Användarvänligheten på Waterclouds produkt är en annan styrka. Flaskan på 100 ml är generös och kommer att räcka länge, vilket gör den mycket prisvärd. Den här produkten är lätt att dosera och applicera, vilket gör den idealisk för daglig användning. Om du letar efter en arganolja som är både effektiv och användarvänlig, är detta definitivt en produkt att beakta.

kundrecension

“Den bästa behandlingen jag någonsin har haft för ett långt (äldre) hår. Jag skulle inte klara mig utan denna produkt. Den sluter samman lite risiga/torra hårstrån och ger en vacker, slät "yta" på ett långt hår.”

Hårtyp: Alla Storlek: 100 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Naturliga Arganolja

betyg

Känsla: 4.7/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.6/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Mångsidig användning för både hud och hår
 • 100% vegansk och organisk arganolja
 • Ger håret en fin glans

Nackdelar

 • Tar tid att sjunka in i håret

Recension

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil lever upp till sitt namn som en naturlig och organisk produkt. Med min erfarenhet av att navigera i den komplexa världen av hårprodukter, var jag imponerad av dess mångsidighet. Den kan användas både för hud och hår, vilket är en bonus för dem som gillar multifunktionella produkter.

Effektiviteten hos denna olja är bevisad. Den ger en fin glans till håret, vilket är en indikator på en kvalitetsprodukt. Den är 100% vegansk och cruelty-free, vilket tillför en extra nivå av ansvar till din skönhetsrutin. Det är dock värt att notera att produkten tar lite tid att absorberas av håret, vilket kan vara en nackdel för dem som är på språng.

När det kommer till användarvänligheten, är det en 30 ml flaska, vilket gör den idealisk för dem som vill prova produkten utan att binda sig till en större mängd. Den oljiga konsistensen kan vara lite annorlunda jämfört med andra serum, men detta är inte nödvändigtvis en nackdel. Om du har tålamod att låta produkten sjunka in, blir resultatet ett strålande 'glow' som verkligen märks.

kundrecension

“Fick hem produkten idag och so far so good! Den skiljer sig däremot ifrån de andra serumen jag har från The Ordinary då denna är mer oljig i konsistensen. Tar lite längre tid för den att sjunka in, men wooow vilket glow.”

Hårtyp: Alla Storlek: 30 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Arganolja Med Värmeskydd

betyg

Känsla: 4.8/5

Effektivitet: 4.5/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 5/5

Fördelar

 • Ger håret en silkeslen känsla
 • Naturligt värmeskydd inför styling
 • Bra för alla hårtyper, inklusive färgbehandlat hår

Nackdelar

 • Inte lika kraftfullt värmeskydd som andra produkter

Recension

UNITE U Oil Argan gör ett starkt intryck när det gäller känsla och användarvänlighet. Som någon med en djup förståelse för hårprodukter, uppskattar jag dess silkeslena konsistens. Denna olja glider enkelt genom håret, vilket gör appliceringsprocessen till en dröm.

När det gäller effektivitet, levererar den på flera fronter. Den erbjuder naturligt värmeskydd, vilket är en unik egenskap bland arganoljor. Detta gör den idealisk för dig som ofta använder värmeverktyg för styling. Oljan fungerar bra för alla hårtyper, inklusive färgbehandlat hår, vilket är en stor fördel.

Det finns dock en liten kritik att framföra: dess värmeskydd är inte lika kraftfullt som vissa andra specialiserade produkter. Om du har mycket känsligt eller skadat hår kan det vara något att tänka på. Men i det stora hela är UNITE U Oil Argan en utmärkt produkt som gör jobbet utan att komplicera din skönhetsrutin.

kundrecension

“Jättebra! Får mjukt och glansigt hår!”

Hårtyp: Alla Storlek: 100, 170 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Billiga Arganolja För Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.5/5

Lätt Att Använda: 4.7/5

Totalt: 5/5

Fördelar

 • Extremt prisvärt alternativ
 • Mångsidig användning för både hår och hud
 • Återfuktande och mjukgörande

Nackdelar

 • Ger inte samma glans och liv som hårspecifika arganoljor gör

Recension

Just Revox B77 Argan Oil är en utmärkt ingångspunkt för dem som är nya inom världen av håroljor, eller för den budgetmedvetna användaren. Med min erfarenhet av att testa olika prisnivåer på hårprodukter, kan jag säga att denna olja ger mycket för pengarna. Den har en behaglig känsla och är lätt att applicera, vilket gör den tillgänglig även för dem som inte är vana vid att använda oljor i sin hårskötsel.

Den mångsidiga användningen av denna olja är också en fördel. Förutom att vara bra för håret, fungerar den även väl på huden och nagelbanden. Detta gör den till en allsidig produkt som kan vara en central del i din övergripande skönhetsrutin. Den är återfuktande och mjukgörande, vilket alltid är en vinst i min bok.

Men det finns en avigsida: den når inte upp till den glans och livfullhet som vissa andra, mer hårspecifika, arganoljor kan erbjuda. Om du är ute efter en showstopping glans, kan det hända att denna produkt inte uppfyller just den förväntningen. Trots detta, om du letar efter en prisvärd och mångsidig arganolja, är Just Revox B77 Argan Oil definitivt värd att överväga.

kundrecension

"Denna argan olja är jätte bra, åker in i håret utan att tynga ner. Jätte härlig och dryg, andvänder även denna på mina nagelband.”

Hårtyp: Alla Storlek: 30 ml Cruelty Free: Ja


Bästa Leave-In Arganolja För Hår

betyg

Känsla: 4.5/5

Effektivitet4.8/5

Lätt Att Använda: 4.8/5

Totalt: 4.7/5

Fördelar

 • Förvandlar torrt och spretigt hår till återfuktat och silkeslent
 • Berikad med arganolja och omega-6 som slätar ut håret
 • Ger en fin glans

Nackdelar

 • Kan lämna lite av en oljig hinna över håret

Recension

Redken All Soft Argan-6 Oil kommer som en räddning för de med torrt, skadat och frissigt hår. Med erfarenhet av att hantera olika hårtyper och produkter, kan jag intyga att denna olja är en stjärnspelare när det gäller att förvandla hårets textur. Den berikade formulan, som bland annat innehåller omega-6, gör en märkbar skillnad i hur håret känns och ser ut.

Effektiviteten hos denna olja är svår att ifrågasätta. Den levererar på sitt löfte att göra håret silkeslent och återfuktat. Den ger också en fin glans, vilket ofta är den sista touchen för att ge håret ett polerat utseende. Eftersom den är specifikt framtagen för torrt och skadat hår, riktar den sig direkt mot vanliga problem som brist på fukt och glans.

Det enda lilla hindret kan vara den oljiga hinna den ibland kan lämna. Detta är en fråga om personlig preferens och hårtyp. Men om du inte är rädd för lite extra glans, är det här verkligen ingen deal-breaker. Om du har torrt och törstigt hår som behöver lite extra TLC, kan Redken All Soft Argan-6 Oil mycket väl vara din nya bästa vän i badrumsskåpet.

kundrecension

"Precis börjat använda den här oljan men hittills gör den mitt hår silkeslent, enkelt att reda ut och så ser de väldigt glansigt ut utan att på något vis upplevas flottigt. Har i vanliga fall ganska torrt och sprött hår som lätt går av, men med produkter från Redken har jag fått ett helt annan kvalité på mitt hår 🙂 Använder också schampo och balsam i samma serie.”

Hårtyp: Torrt, skadat, frissigt Storlek: 111 ml Cruelty Free: Nej


Arganolja För Hår - Vad Du Bör Tänka På

Innan man köper arganolja för håret kan det vara bra att titta närmare på följande faktorer.

Renhet

När det kommer till att välja arganolja är renhet en kritisk faktor att beakta. En produkt som är 100% ren arganolja garanterar att du får oljans fulla spektrum av fördelar, utan att dessa dämpas eller förändras av kemiska tillsatser. Sådana tillsatser kan inte bara minska effektiviteten av arganoljan, utan även riskera att irritera din hud eller hårbotten.

Om du jämför detta med Redken All Soft Argan-6 Oil, som är specifikt formulerad för hårvård, kan du se vikten av att fokusera på renhet. En utspädd eller kemiskt förändrad arganolja kommer inte att ge samma fuktgivande och glansförstärkande effekter. Det är alltid bäst att läsa ingredienslistan noggrant och söka efter certifieringar som bekräftar produktens renhet.

Kallpressad

Att välja en kallpressad arganolja kan göra en betydlig skillnad i hur effektiv produkten är. Kallpressning innebär att oljan extraheras utan användning av värme, vilket hjälper till att bevara dess naturliga näringsämnen, som vitaminer och fettsyror.

Om du jämför det med exempelvis Waterclouds Repair Argan Oil Serum, som har en hög effektivitetsgrad, blir det tydligt att metoden för oljeextraktion kan påverka slutresultatet. Värmebehandlade oljor, å andra sidan, kan förlora en del av dessa näringsämnen och därmed bli mindre effektiva i att återfukta och reparera. Därför är det en god idé att leta efter termen "kallpressad" på etiketten när du shoppar arganolja.

Ursprung

Ursprungslandet är en viktig indikator på arganoljans kvalitet. Marocko är känt för att producera den finaste arganoljan, tack vare dess optimala klimat och jordmån för arganträd. Olja som härstammar från detta land har en hög standard när det gäller näringsinnehåll och renhet.

Om vi tar exempelvis The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil, märker vi att ursprungslandet ofta framhävs som en kvalitetsstämpel. Att välja en arganolja från Marocko kan därför vara en säkerhetsåtgärd för att försäkra dig om att du investerar i en produkt som verkligen kan leverera på sina löften om återfuktning och näring. Så nästa gång du står inför en hylla med olika arganoljor, ta en extra titt på etiketten för att se var oljan kommer ifrån.

Pris

När det gäller att köpa arganolja, är pris ofta en indikator på kvalitet. Högkvalitativa alternativ tenderar att ligga i en högre prisklass eftersom de ofta är renare och rikare på näringsämnen. Om du tittar på exempel som Just Revox B77 Argan Oil, som är en mer budgetvänlig option, är det viktigt att vara extra noggrann med att granska ingredienslistan och andra kvalitetsmarkörer.

Billiga alternativ kan ibland vara utspädda med andra oljor eller innehålla tillsatser som minskar produktens effektivitet. Det kan vara frestande att gå för ett mer ekonomiskt val, men kom ihåg att du ofta får vad du betalar för. Så om du är ute efter de fulla fördelarna av arganolja, är det värt att investera i en produkt som kanske är lite dyrare men garanterat ger bättre resultat.

Vanliga Frågor Om Arganolja För Hår

Vilken är den bästa arganoljan för håret?

Den bästa arganoljan för håret är enligt vårt test Maria Nila True Soft Argan Oil.

Hur applicerar jag arganolja i mitt hår?

För bästa resultat, applicera några droppar arganolja i fuktigt hår. Massera in oljan från rot till spets och låt sitta i minst 30 minuter innan tvätt.

Kan arganolja hjälpa mot håravfall?

Ja, arganolja är rik på näringsämnen som främjar hårväxt och kan stärka hårsäckarna. Men det är ingen garanterad lösning för håravfall relaterad till genetiska faktorer eller medicinska tillstånd.

Är arganolja säker att använda på färgat hår?

Absolut. Arganolja är i allmänhet säker för färgat hår och kan faktiskt hjälpa till att bevara färgens lyster och livslängd.

Hur ofta ska jag använda arganolja?

Frekvensen beror på ditt hårs behov. För torrt eller skadat hår kan det vara fördelaktigt att använda det 2–3 gånger i veckan, medan normalt hår kanske bara behöver en veckoanvändning.

Kan jag använda arganolja tillsammans med andra hårprodukter?

Ja, arganolja fungerar oftast väl med andra hårprodukter som schampo, balsam och stylingprodukter. Men det är bäst att läsa etiketterna för att försäkra dig om att produkterna är kompatibla.

Är arganolja säker för känslig hårbotten?

I de flesta fall är arganolja mild och icke-irriterande, vilket gör den säker för känslig hårbotten. Men som alltid med nya produkter, gör ett litet plåstertest först för att utesluta eventuell allergisk reaktion.

Vad är skillnaden mellan arganolja och marulaolja för hår?

Båda oljorna är rika på näringsämnen, men marulaolja är generellt lättare och snabbare absorberande, medan arganolja är mer återfuktande och passar bättre för mycket torrt eller skadat hår.

Kan jag använda arganolja på min hårbotten?

Ja, arganolja kan appliceras på hårbotten för att lindra torrhet och klåda. Använd bara några droppar och massera in den försiktigt.

Hur Vi Utförde Testet

För att sammanställa denna lista tillbringade vårt team av redaktörer och bidragsgivare timmar med att undersöka de bästa produkterna på marknaden i denna kategori och utvärdera deras viktigaste funktioner - utöver recensioner från kunder och andra betrodda källor. Vi pratade också med en expert för att få deras syn på de bästa arganoljorna för hår. Vi använde sedan denna forskning för att tilldela ett stjärnbetyg från ett till fem (fem är bäst; en är värst) till produkter på listan.

Relaterade Inlägg